Grimmige sfeer bij verboden protest Viruswaanzin op Malieveld, al twee betogers opgepakt

Actiegroep Viruswaanzin kreeg wederom een verbod om te demonstreren op het Malieveld in Den Haag. ‘Nou, dan komen we op persoonlijke titel’, zeiden de betogers. En dat is precies wat ze vanmiddag deden! Zo’n honderd man is komen opdagen en de burgemeester heeft al een noodbevel afgekondigd. Er zijn tot nu toe twee mensen opgepakt.
Iedereen die niet uit Den Haag komt moet op last van de burgemeester het Malieveld verlaten. Kennelijk heerst er een ‘rare sfeer’ en, zo zegt verslaggever Lex de Jonge: “Iedereen wacht op actie, zo lijkt het.” Een fikse knokpartij lijkt dus niet uitgesloten, er zijn immers al twee mensen opgepakt en daar zal het vast niet bij blijven. Er is kennelijk ook behoorlijk veel politie aanwezig, wat de gemoederen natuurlijk ook niet bepaald sust.

En alsof dat nog niet grimmig genoeg is, heeft ook Edwin Wagensveld van Pegida Nederland gezegd te zullen komen. Hij vertelt ons in feite dat hij de officieuze demonstratie komt kapen, en zegt: “Het gaat mij niet zozeer om die 1,5 meterregels. Ik ga daar gewoon staan om gebruik te maken van mijn grondrecht en wil me vooral niet laten intimideren”, vertelt Wagensveld. ,,Iedereen staat er voor zich, dus er is geen sprake van een organisatie. Iedereen mag daar gewoon wandelen.” Met andere woorden: ‘Ik ga daar gewoon staan en zeggen dat ik daar gewoon mag staan want grondrechten.”

Iets zegt me dat de politie daar dat op dit moment anders ziet. En terecht, dit is gewoon een kans om later slachtoffer te kunnen spelen en weer een aanleiding om in de media te komen. Beetje sneu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

157 reacties

 1. Jack Flash

  Politiestaat..dat is duidelijk…de echte opstand gaat nog komen…onaangekondigd…

  1. Maris Copoolse

   De guurrechtse machtsovername zal inderdaad alleen via een volksopstand of staatsgreep kunnen plaatsvinden, Jack, via de stembus heeft populistisch rechts geen schijn van kans.

   1. combat le pelicule

    Aldus de guurachterlijke geesteszieke maris

   2. Duidelijk

    enz

   3. JochemX

    Fijn voor je Maris, jouw vooruitzicht op een linkse dictatuur waar je alleen iets mag zeggen dat jou en je intolerante maatjes bevalt.

 2. Hamer Sikkel

  Als de ‘Viruswaanzin’-beweging van Willem Engel en Maurice de Hond gekaapt gaat worden door lieden zoals Edwin Wagensveld en – erger nog – groepen relbeluste voetbalhooligans,
  wordt het verzet tegen de coronamaatregelen in diskrediet gebracht.
  Precies in het straatje van Rutte & Co.

  1. Jack Flash

   “Precies in het straatje van Rutte&co”.
   Dat klopt Hamer Sikkel, ware het niet dat collectief deze noodwet 1,5 meter als een zwaard van Damocles boven iedereen hangt.
   Dat gaat Rutte&Co nog bezuren.

 3. Robert75

  Grimmige sfeer? Waar dan? Want ik heb toch echt geen grimmige sfeer gezien hoor. Ik heb 2 uur naar de livestream van Arnold Karskens zitten kijken en het enige wat ik heb gezien was een intimiderende politie die demonstranten van A naar B stuurde.

  Eerst mochten ze niet op Malieveld staan. Toen waren ze daar weg en mochten ineens daar niet staan. Toen moesten naar het CS totdat ze daar waren en mochten ze daar ineens niet staan. Het gaat werkelijk nergens meer over. Je mag nog niet eens ergens staan of lopen zonder dat een agentje even komt dreigen dat je op moet zouten of anders afgevoerd wordt. Wat een land is dit zeg.

  En buiten dat om. Demonstreren is nu eenmaal een grondrecht en grondrechten zou je niet kunnen en mogen verbieden. Een verbod zou nooit boven een grondrecht mogen staan want dan is het geen grondrecht meer.

  1. Maris Copoolse

   De politie lijkt het tuig redelijk goed onder contr*le te kunnen houden. Dat is wel prettig.

   1. Robert75

    Tuig hoe durf je? Daar waren veelal oudere mensen hoor. 50 plussers en dat soort mensen. Mensen die zich oprecht zorgen maken over de ontwikkelingen in dit land. Je moet dat soort mensen maar tuig durven noemen. Dan heb je echt een steekje los in je kop.

    1. Maris Copoolse

     Oudere mensen die zich tegen het verbod van de politie melden om een verboden demonstratie te houden zijn wat mij betreft tuig. Ze overtreden bewust de wet en zoeken trammelant.

     1. Robert75

      Ze overtreden de wet niet. Je kan geen grondrechten overtreden.

     2. Maris Copoolse

      Ook de grondrechten zijn beperkt, in dit geval vanwege volksgezondheid en Openbare Orde. Als je daar stomweg tegen in gaat stoppen ze je in een politiebusje en kom je voor de rechter.

      Ik moet hier werkelijk álles uitleggen.

     3. Brenda Welsh

      @Robert75, Serieus? .
      De wet kan ter zake van de uitoefening van dit recht buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.

     4. Duidelijk

      etc & enz

     5. combat le pelicule

      maris is een stinkhond die schermt met de grondwet, maar zijn reetje afveegt met het grondwettelijke recht van mensen om te demonstreren, je mag omwille van die 1.5meter dus niet demonstreren, dus het democratische recht om te demonstreren wordt verboden omwille van die 1.5meter en met voeten getreden, sterker nog, deze burgemeester veegt ook z’n reet af met onze grondwettelijke rechten, er is immers geen sprake
      van dat er onlusten zijn….

     6. combat le pelicule

      “Ook de grondrechten zijn beperkt”

      Aldus pathologische leugenaar, dit is de essentie van wat we in de toekomst gaan horen, mijn grondrechten zijn niet beperkt net als mijn privacy..

      “in dit geval vanwege volksgezondheid en Openbare Orde.”

      Er is geen wetenschappelijke onderbouwing waarop de volksgezondheid in gevaar is, en de openbare orde komt niet in gevaar daar is de opkomst te laag voor, dit ziet iedereen, wat we wel zien is het structureel meten met 2 maten…

     7. Maris Copoolse

      Voor mensen die in staat en bereid zijn zich even in deze juridische materie te verdiepen:

      h*tps://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vl96duoz5sr0/nieuws/beperkingen_van_grondrechten_in

     8. combat le pelicule

      Beperkingen van grondrechten worden op basis van valse informatie, bronnen en meldingen toegepast, er is geen wetenschappelijke onderbouwing als het gaat om de 1.5 meter daarnaast zijn er geen ordeverstorende rellen aan de gang dus oprotten met je beperkingen van grondrechten…

     9. 1010

      laat deze giftige tr0l met zijn 50 aliassen toch lekker in discusssie gaan met zichzelf. Zwijg dood dit giftige extreem linkse serpent

     10. Willem Bever

      Ook de grondrechten zijn beperkt

      over goed lezen gesproken

      🙂

      Dwaallicht

    2. Bolland

     @Robert laat je niet op de kast jagen door Maris, er zit inderdaad een steekje of wat los, triest verhaal..

     met je bericht ben ik het totaal eens, vandaag niet geweest vorige week wel, waande me in Duitsland 1930

     1. Trude Herr

      In 1930 was u erbij @Bolland ? Curieux ! Dus u hebt al wat ervaring met grote demonstraties… Knap hoor !

     2. Michel Bloemkist

      Bolland 11 spuit weer valse historische analogieën. Met nog een verkeerd jaartal ook.

     3. Bolland

      @Trude ( Maris?Brenda?) Nee was er niet bij in 1930, ongelooflijk geestig uw commentaar, spitsvondig ook

   2. combat le pelicule

    “het tuig”

    Geestesziek p[ed*seksueeltje maris fr*med de boel gelijk even

   3. SubTec

    Ga je mij nu als “tuig” bestempelen?

  2. Rammstein

   Nederland is een politiestaat en dictatuur geworden: Rutte is vele malen erger dan Orban en Putin. De media is al gelijkgeschakeld.

   1. Maris Copoolse

    “Nederland is een politiestaat en dictatuur geworden”

    Aldus de ziener uit de Eiffel.

    1. combat le pelicule

     geesteszieke maris blijft ontkennen

    2. Rammstein

     Zelfs een boerelul als jij zou dat kunnen zien. Helaas verhindert die plaat van gewapend beton voor je harses dat.

     En natuurlijk die tsunami aan cognitieve dissonantie gevoelens: daar gaat je rechtsstaat en mooie Grondwet, zeldzame ouweho*r.

     1. Maris Copoolse

      Als je Nederland een politiestaat en dictatuur noemt plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie, Ramsteen.

    3. Duidelijk

     Vooral blijven voeren!

 4. Pauline Kummer

  Pegida kan hier toch wel een potje breken ? Een beweging die doorgaans in het verdomhoekje zit.

  1. Duidelijk

   enz

  2. combat le pelicule

   “Pegida kan”

   beukhol bemoei je d’r niet mee

   1. Lotje

    Dat is hij helemaal niet

   2. Duidelijk

    kummer = etc

 5. ikweetwatikwil

  Zullen we maar niet reageren op dit artikeltje van Wout.

 6. Robert75

  Ook de grondrechten zijn beperkt, in dit geval vanwege volksgezondheid en Openbare Orde. Als je daar stomweg tegen in gaat stoppen ze je in een politiebusje en kom je voor de rechter.

  Ik moet hier werkelijk álles uitleggen.

  Ja op basis van dar argument zou je alles kunnen verbieden. Een land waar je geen gebruik kan maken van je grondrechten lijkt mij ongezonder als een coronavirusje waar nog geen 1% van de bevolking aan over overleden is.

  1. JochemX

   Even rekenen, 1 % is 175.000, nu zitten we net op 6000 in vier maanden. Beetje mager aantal voor al die noodverordeningen. Goed, dat wisten ze ook niet van tevoren, maar nu wel!

  2. Michel Bloemkist

   Onzin. Je kunt demonstreren wat je wil zolang het voor de politie maar voldoende aanwijzingen zijn dat de Pboel niet gesaboteerd wordt door of knokpartijen bewuste parasieten die alleen maar komen zieken. Dat is wat de politie leiding al al meerdere malen via internet gesignaleerd heeft.
   Vind je het gek dat de burgemeester van een grote stad waar geen zin in heeft?
   D’r wordt hier ook alles goed gepraat van die HOOLIGAN-klootzakken.

   1. Michel Bloemkist

    … door op knokpartijen beluste …

    1. Duidelijk

     zuigkist

     1. Lotje

      Aldus trøl fisifisustartbalkenbrijpelicula enz enz.

     2. combat le pelicule

      Nee lotj, nog 1 x annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

     3. Lotje

      Je haalt toch weer twee dingen door elkaar, zeer betreurenswaardig.

     4. combat le pelicule

      zuigstuiver lotje? zeer betreurenswaardig

    2. Lotje

     Je snapt het niet hè, Enz.?

   2. combat le pelicule

    michel vindt meten met 2 maten prima, kozp even onder de loep nemen, het gevaar was dat er oproer kon plaatsvinden, nooit wat mee gedaan door de politie, hoor ik je natuurlijk niet over, ja ongetwijfeld ga je hier een beetje politiek correct op reageren

   3. Bolland

    @Michel Voor iemand die veel commentaar heeft op anderen is het misschien een id om een cursus Nederlands te volgen, Godsamme kind van 8 schrijft beter en maakt minder fouten, meneer de historicus! In 1930 waren de Rijksdagverkiezingen waar A dolf gigantisch won, er braken toen rellen uit, niet verwarren met de nacht vd lange messen in 1934.

 7. Bolland

  Ja het gaat heel hard de verkeerde kant op, maar dit verbieden kunnen ze niet vol blijven houden, noodverordening het lijkt wel oorlog, en dat voor max 300 vredelievende mensen.

  Ook de teksten van de politie,” weg van het station, anders bent u van ons” en het continu mensen van kastje naar de muur sturen, “waakzaam en dienstbaar” is verleden tijd, en is vervangen door “onbeschoft en agressief”

  Gisteren zijn zelfs mensen met kinderen gearresteerd omdat ze met stoepkrijt bezig waren,teksten als vrijheid en liefde, en hartjes blijken opruiend en gevaarlijk in ons “keigave land”

  1. ervi

   Politiegeweld? Wacht maar tot de BOA ’s alle handhavingstaken op straat hebben overgenomen. Want dat gaat absoluut gebeuren. Uit betrouwbare bron vernomen.

 8. combat le pelicule

  Er zijn nagenoeg geen mensen op het malieveld, de NOS doet net alsof het veld volstaat, erger nog, een burgemeester verbiedt een demonstratie die geen demonstratie mag heten…ziekmakend bezig…

  1. Duidelijk

   Het protest tegen de wetgever heeft geen zin, zij hebben het geweldsmonopolie. Sven-Ake Hulleman legt heel goed uit wat je wél kunt doen.

   1. Bullshit10

    Duidelijk
    Kun je zien op YouTube oorlog reeds verloren
    Anders kan die drop lul maris het niet vinden

    1. Duidelijk

     @Bulls: Ik haat etc de psychoparasiet en zal hem geen voer geven.

 9. Bullshit10

  Het zal mij wel weer een ban opleveren maar zal mij een zorg zijn
  Wout schrijft steeds meer linkse stukken
  Hier is een reaguurder die helemaal niks van vrijheid wil weten die begrijpt niet dat er geweldige burgers zijn die vechten voor onze vrijheden deze hufter durft te zeggen dat het extreem rechtse gasten zijn vraag je deze mongool wat exstreem rechts is dan weet deze flapdrol niks
  Tegen die smerige VVD’er remkes zou ik zeggen jij vies smerige NSB er dat jij onze vrijheden afpakt om ons land een politie staat te maken vreselijk mannetje ben jij d…dstraf is nog te goed voor jij
  Tegen de politie zeg ik jullie verliezen al het vertrouwen van het Nederlands volk wat niks met exstreem rechts nodig heeft schaam jullie dat jullie er aan mee werken willen jullie respect gooi die wapens aan de kant en ga mee demonstreren en vecht voor onze vrijheden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Maris Copoolse

   “Het zal mij wel weer een ban opleveren”

   Als dat zou kunnen.

   1. combat le pelicule

    Uiteraard reageert juist deze geestesziek achterlijke imbeciel waar jij het over hebt

   2. Duidelijk

    enz

  2. ervi

   Redactie : GEEN ban voor Bullshit!

 10. Mar

  Ik vraag me af of het überhaupt wel rechts is wat daar in Den Haag nu rondloopt.
  Als ik zie wat er rondloopt zijn dat meer hippies van de jaren ’60, die heimwee hebben naar hun jeugd en deze op hun oude dag nog eens dunnetjes overdoen.

  Zou het zo kunnen zijn dat links en rechts elkaar gevonden hebben op een bepaald vlak?

  1. Rammstein

   Mar, links en rechts zijn termen uit het voorbije verleden, zeg maar – uit het hippietijdperk.

   Tegenwoordig heet dat reactionair & conservatief (links) en progressief en pragmatisch (weldenkend rechts).

   1. Maris Copoolse

    Natuurlijk, en H*tler was kneiterlinks.

    🙂

   2. Mar

    reactionair & conservatief (links) en progressief en pragmatisch (weldenkend rechts).

    Heu???? Weet u zeker dat u het goed heeft overgenomen?

    1. Rammstein

     Ja zeker Mar: ooit was links progressief, modern en vooruitstrevend. Daar is niets meer van over – links is nu regressief en behoudend. En bovenal: door en door corrupt en gehersenspoeld tot een politiek correcte meute – zelfstandig denken ist verboten. Of het nu over biomassacentrales gaat of het non-debat over racisme: permanent maakt voormalig links de verkeerde keuzes en wed op het verkeerde paard.

     Ik denk dat jij zo ‘onthutst’ reageert omdat je je zelf als verlicht links ziet?

     1. Beukman

      @Ramm steint:
      links is nu regressief en behoudend.

      Dat zou je toch niet zeggen als je kijkt naar de standpunten tav Zwarte Piet, racisme, inclusiviteit, duurzame energie, vrije fietspaden, bio-industrie, het verkeer, etc. etc.

      Rechts, of hoe je het ook noemen wil, want ik ben wel met je eens dat de termen links en rechts al te vaak tot misverstanden kunnen leiden, verzet zich met hand en tand tegen verandering, en is daar zelfs ronduit bang voor.

     2. Rammstein

      Dat zie je verkeerd, Beukman. De standpunten van ‘links’ tav Zwarte Piet, racisme, inclusiviteit, duurzame energie, vrije fietspaden, bio-industrie en het verkeer zijn sterk dogmatisch geinspireerd en regressief gekleurd.

      Zwarte Piet, racisme en inclusiviteit zijn onder een noemer te vangen en hier wordt puur geopereerd vanuit feelgood en onderbuik. Het wordt vooral groot opgespeeld om het deugen tot in alle haarvaten door te laten dringen. Pragmatisch rechts zegt: natuurlijk moet racisme verder uitgebannen worden; in Nederland nauwelijks aanwezig, moeten we toch verder werken aan volledige acceptatie. Maar zonder die idiote hysterie en ophef alsjeblieft. Waarom moet links altijd zoveel kabaal maken?

      Wat duurzame energie betreft: links kiest voor biomassacentrales (kletsnatte houtsnippers uit oerbossen aangevoerd met zwaar vervuilende dieselschepen), rechts voor de schone energie van kerncentrales.

      Vraagje trouwens: wat is er links of rechts t.a.v. vrije fietspaden en bio-industrie? Iedereen is het er toch wel over eens dat een uitgebreid fietspadennet noodzakelijk is en de bio-industrie aan banden gelegd moet worden? Betere voorbeelden graag.

     3. RPML

      Links zijn vooral deugmensen, mensen die anderen hun wil willen opleggen zolang het henzelf niet betreft. Meest flagrante voorbeeld is wel de deugmensen die documentlozen (lees: illegalen) in Amsterdam willen pamperen, maar als vervolgens het voorstel komt om ze dan ook maar in de typische GroenLinks-wijken te huisvesten is de tent te klein. Verder vliegen ze zich te pletter, maar kopen het dan wel af; alsof je je vrouw slaat maar meteen weet te melden dat je uiteraard wel de doktersrekening betaald, dus is het OK…
      Ik verheug me op de komst van de zeer goed verkochte Porsche Taycan; een auto die 2 ton zou moeten kosten kost nog ‘maar’ 150k, en de bijtelling is van een auto van 100k; allemaal betaald door de samenleving. Eens kijken wanneer jalousie en ratio het winnen van deugen…

     4. Duidelijk

      “Links zijn vooral deugmensen…”

      Als je niet als hen ‘denkt’ dan deug je inderdaad niet.

     5. Maris Copoolse

      “Links zijn vooral deugmensen”

      Zelden de centrale denkfout zo mooi verwoord gezien. Het is net zo helder als zeggen dat islam moslims zijn en christendom christenen.

      Links staat voor een ideologische oriëntatie, van gematigde sociaal-democratie tot hard core communisme. Het geeft dus alleen maar één zijde van het politiek-ideologische spectrum aan. Dit verengen tot ‘deugmensen’ is een mooie illustratie van het flodderige denken dat op dit blog meer regel dan uitzondering is.

      De term ‘deugmensen’ komt overigens uit het guurrechtse jargon waartoe ook termen als cultuurmarxisme, islamisering en oikofobie horen. Allemaal vage termen die ideologisch ook nagenoeg geen betekenis hebben. Het zijn allemaal scheldwoorden die in mijn waarneming vooral moreel onbehagen en onzekerheid uitdrukken. De deugmensen worden gezien als mensen die weliswaar normen en waarden belijden maar die slechts leugenachtig veinzen. De mensen die het scheldwoord gebruiken belijden zelf geen waarden en wensen daar ook niet op aangesproken te worden. Of het zou moeten zijn dat nihilisme, eigen volk eerst en het recht van de sterkste als deugden worden gezien.

     6. combat le pelicule

      maris is een geestesziek figuur met een grote bek met nazistische gedachtegangen

     7. Beukman

      Sorry Rammstein, maar wat een lulverhaal is dat. Je stelt me zwaar teleur. En wat veel woorden heb je nodig ,en maffe termen als “pragmatisch rechts”, om aan te tonen hoe vooruitstrevend rechts wel niet is.

      Het verandert niets aan de voorbeelden die ik gaf: links wil naar voren, rechts wil terug danwel blijven hangen. Overigens ligt het niet altijd zo, maar wel verdomd vaak.

      Links was ook de eerste die meer ruimte voor fietsers wilde, en heeft daar decennia voor gestreden met gevaar voor eigen leven, terwijl rechts bleef hangen in de “blij dat ik rij”-kretologie en het zielige “mogen we alsjeblieft?”

      Links was ook de eerste die de bioindustrie wilde aanpakken. Actiegroep Lekker Dier is al een halve eeuw oud, met het standpunt dat er ook nog andere belangen bestaan dan economische belangen. Dat rechts daar nu eindelijk ook schoorvoetend mee komt aankachelen, toont precies mijn punt aan.

     8. Beukman

      @Maris copoolt:
      De mensen die het scheldwoord gebruiken belijden zelf geen waarden en wensen daar ook niet op aangesproken te worden.

      Raak! Het lijkt erop dat RPML’s belangrijkste waarde de komst is, niet van het kindje Jezus, maar van een patsauto, die hij hier in de discussie ook nog inzet als een stropop.

     9. combat le pelicule

      beukhol denkt echt dat mensen zitten te wachten op zijn goedkeuring, beukhol zal zijn geesteszieke gedachtegangen de vrije loop laten, let maar op..

     10. RPML

      @Beukman

      Ik wekte inderdaad door mijn woordkeuze de indruk dat ik die auto zou krijgen; dat is niet het geval. De fabriek heeft een tijd stilgelegen en de Taycan’s worden nu pas uitgeleverd en komen mondjesmaat de weg op maar waren al vorig jaar besteld.
      Ik houd het op een diesel zonder stikstof-uitstoot, lekker deugen…

     11. RPML

      “De mensen die het scheldwoord gebruiken belijden zelf geen waarden en wensen daar ook niet op aangesproken te worden.”

      Klopt helemaal, ik belijd niet de waarden die anderen mij willen opleggen, ik maak mijn eigen keuzes net zo goed als ik anderen vrij laat in het maken van hun keuzes

     12. Rammstein

      Beukman: links schoot in een kramp en werd panisch als kernenergie ter sprake werd gebracht. Nu neigen ze er toe om het toch als een ‘alternatief’ te zien. Dit is een emotioneel, conservatief standpunt ingegeven door angst.

      Ieder weldenkend mens wil racisme uitbannen: racisme is zo 2010. Links schiet echter volledig door in een SJW-oorlog waarbij elk standpunt verdacht wordt gemaakt en iedere maat/verhouding uit het oog is verloren. Rechts zegt: pak racisme en discriminatie aan waar je het tegenkomt en doe er wat aan. Maar stop met hysterie en drijfjachten, weg met gewelddadig Antifa.

      Geen zinnig mens is voor de bio-industrie. Links overvalt gewelddadig boeren, fokkerijen en megastallen terwijl rechts beoogt de zaken per wet te regelen en via brede communicatie en voorlichting de mening te beinvloeden.

      Links duldt geen tegenspraak, rechts zoekt de dialoog.
      Links is overtuigd van het eigen gelijk, rechts zet vraagtekens bij dogma’s.
      Links wil de hele wereld redden, rechts kiest voor het eigen land.
      Links is utopisch, rechts is pragmatisch.

     13. Maris Copoolse

      “ Ik houd het op een diesel zonder stikstof-uitstoot, ”

      Baron von Münchhausen zet zich in voor het klimaat.

      😀

     14. Rammstein

      Copoolse lult weer uit zijn nek: “Ik houd het op een diesel zonder stikstof-uitstoot. ” Baron von Münchhausen zet zich in voor het klimaat.”

      De nieuwste dieselmotoren hebben niet alleen geen stikstof-uitstoot, maar nemen zelfs stikstof op uit de lucht.

      Je zet je zelf met je tekort aan actuele kennis weer gigantisch voor schut.

     15. Duidelijk

      Zolang jij op de psychoparasiet reageert vind hij het best, hij smult van jouw reacties en jij houdt hem in leven.

     16. Maris Copoolse

      Ik doe persoonlijk geen emissiemetingen aan dieselmotoren, beste Ramsteen, ik haal mijn informatie ook maar van het internet.

      ht*ps://www.irceline.be/nl/documentatie/faq/zijn-enkel-dieselwagens-vervuilend

     17. Maris Copoolse

      “ Geen zinnig mens is voor de bio-industrie. “

      Eens.

     18. Maris Copoolse

      Zie ook: ht*ps://www.tno.nl/nl/aandachtsgebieden/mobiliteit-logistiek/roadmaps/sustainable-traffic-and-transport/sustainable-mobility-and-logistics/verbeteren-luchtkwaliteit-door-monitoring-werkelijke-uitstoot/emissies-van-voertuigen-in-de-praktijk-euro-5-diesel/

     19. RPML

      @Copoolse

      Een diesel met Ad-Blue techniek stoot geen milligram NOx uit omdat de uitlaatgassen worden vermengd met ammoniak (paardenzeik); een oude techniek die kolencentrales al decennialang inzetten om de rookgassen te ontdoen van NOx (DENOX-installaties).

      Ik vergeef het je, je schittert regelmatig door ondeskundigheid alhier, ook over technieken die al decennia lang bestaan

     20. Duidelijk

      etc

     21. Rammstein

      Copoolse: ht*ps://autorai.nl/tno-dieselmotor-uitstoot/

      Stikstofoxiden in steden opgelost: “De nieuwste generatie dieselmotoren dragen bij aan het sneller behalen van de klimaatdoelstellingen”, aldus Ligterink (TNO). Twee jaar geleden werd er al bekendgemaakt dat moderne dieselmotoren minder CO2 en NOx uitstoten dan benzinemotoren.

     22. Maris Copoolse

      Ik begrijp dat RPML, als het gaat om de NOX-emissie van dieselmotoren ,het beter meent te weten dan TNO.

      Gelet op zijn eerder aangetoonde gebrekkige kennis op het gebied van de klimaatproblematiek houd ik voorlopig maar op het TNO.

     23. Duidelijk

      enz

     24. RPML

      @Copoolse

      Graaf gerust nog dieper, de valhoogte wordt daardoor alleen maar groter. Je onbenul kent geen grenzen

      h++ps://nl.wikipedia.org/wiki/AdBlue

     25. Maris Copoolse

      Ik begrijp dat RPML kiest voor het blauwe dopje, AdBlue met SCR-technologie. Heel goed, beste kerel, het vermindert, zeker de eerste tijd en als de omstandigheden gunstig zijn, de NOX-uitstoot maar brengt het bepaald niet terug naar nul.

      Een elektrische auto is als, zoals blijkt, het klimaat je ter harte gaat, slimmer, maar ook duurder natuurlijk.

     26. Lugor

      RPML Denkt te kunnen zeggen :
      Graaf gerust nog dieper, de valhoogte wordt daardoor alleen maar groter. Je onbenul kent geen grenzen

      Even lezen wat u op 1 mei 2020 wauwelt.
      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/kroegbaas-in-groningen-gaat-open-op-1-juni-rutte-op-persconferentie-ook-met-waterdicht-protocol-mogen-sectoren-niet-open-eerst-effecten-berekenen/

      Veel plezier met vallen.

     27. 1010

      welk effect is bekeken toen we de hele boel op slot gooide en vele mensen gevangen zaten over de hele wereld linkse herhaal roeptoeter

     28. Meriadoc Brandebok


      RPML 2 maanden geleden Beantwoorden
      Stap 1: Ondernemers die het water tot aan de lippen staat gaan zich niet meer aan de opgelegde regels houden van de ambtenarij en politiek die haar baantje toch wel houdt

      Stap 2: De politie gaat met harde hand ingrijpen, ondernemingen sluiten en ondernemers zwaar bestraffen

      Stap 3: De ramen gaan aan diggelen in Den Haag of erger…

      Tijdspad: maximaal 4 weken als de politiek niet héél snel ondernemers weer een kans geeft.

      Het topje van de ijsberg zijn de kroegbazen en restauranthouders, denken ze in Den Haag dat die nog rustig komen overleggen? Voor de boeren was het nog een ver-van-mijn-bed show, voor DGA’s is het gewoon morgen…

      Woehahahahahahahaha.

     29. Lugor

      RPML 2 maanden geleden
      We zijn geen Amerikanen… heb geduld 😉 In de USA loopt dit nog veel sneller ‘uit de hand’, het is wachten op de eerste burgemeester die een kogel door z’n kop krijgt omdat hij een restaurant sluit dat zich niet aan de regels houdt

      RPML 2 maanden geleden Beantwoorden
      Van een vriendje met 2 restaurants aan zee begreep ik dat inmiddels 1.000 restaurants op 1 juni opengaan; ze willen nog wel de 1.5 meter respecteren maar met daardoor gemiddeld nog maar 40% van de normale omzet is ook dat nog altijd niet de oplossing maar slechts een pleister op de wonde.

      Grootste probleem is het totale onbegrip van de baantjes-gegarandeerde politici en ambtenarij die de pijn pas als laatste aan de boom gaan voelen, als de economie compleet op z’n gat ligt

      Een gevleugelde uitspraak van RPML
      Ik ga alleen op feiten af, verzin helemaal niets

   3. Mar

    Lol, zoals u denkt dat u verlicht rechts bent zeker 🤣

    Ik moest lachen toen ik uw uitleg las. Ik geloof dat ik een nieuwe stroming vertegenwoordig.
    Niet 100% links, niet 100% rechts. Een broodje kaas 😁

    DDS baas Michael wist mij jaren terug ook al niet te plaatsen in een vakje.
    Niet gek, een ding weet ik zeker, ik ben niet in een vastomlijnd vakje te plaatsen.
    Als mensen op zoek zijn naar een meeloper, kunnen ze mij voorbij lopen.

    1. RPML

     Herkenbaar 😉

     Sociaal rechts bestaat niet in de beleving van de deugmensch; je moet je ofwel inzetten voor de in hun ogen onderkaste (allochtonen, gekleurden, bijstandmoeders, weet ik veel wat, iedere dag komt er een nieuwe bij) ofwel ben je een asociale op geld beluste egoïst die ten koste van de ‘armen’ zijn geld verdient

    2. Rammstein

     Mar, ik zie mezelf niet als verlicht, laat staan ‘verlicht rechts’. Ik probeer ook maar wat, al naar gelang de situatie me toelacht.

     Ik lees altijd graag je reacties en ik denk dat je jezelf goed typeert – niet links, niet rechts maar een standpuntinname per onderwerp. Dat wordt door velen gewaardeerd.

     1. Mar

      @Rammstein

      Als u net een luide knal hoorde, dat was mijn klomp die brak.

      Weet nu dus even niet hoe te reageren. 🤔

     2. 1010

      mar loopt op klompen , alles wordt duidelijk nu !

     3. IKE

      @ Rammstein effe een reactie op dit stukje

      Links duldt geen tegenspraak, rechts zoekt de dialoog.
      Links is overtuigd van het eigen gelijk, rechts zet vraagtekens bij dogma’s.
      Links wil de hele wereld redden, rechts kiest voor het eigen land.
      Links is utopisch, rechts is pragmatisch.

      verwar je hier extreem links niet met gewoon links
      extreem rechts duld ook geen tegenspraak

      verder denk ik dat er zowel linkse als rechtse mensen tegen de spoedwet zijn

    3. combat le pelicule

     Mar is het type slappe rug, kunst van het niet doorsnijden

     1. Rammstein

      Dat ben ik niet met je eens, Combat. Mar lijkt me een verstandige vrouw, wellicht dat dit jouw beperkte vermogens te boven gaat.

  2. Bullshit10

   Mar
   natuurlijk heeft het niks te maken met links of rechts als het een politie staat word wat er al behoorlijk op lijkt zitten we er allemaal mee zowel links als rechts

   Het probleem is wel links zorgt voor deze politie staat vvd is links van dissel is links de jonge is links wij worden geregeerd door links
   Het word tijd dat er een motie komt van wantrouwen

   1. Vanduinen

    Nou @Bullshirt10, ik zie dit eerder als een motie van vertrouwen.

    1. Duidelijk

     etc

     1. Lotje

      Enz.Start

     2. Duidelijk

      bloemkist

     3. Michel Bloemkist

      Combat=MaksCZjochemfisifisipeetjehstarduidelijk!

 11. J.C.

  Zoveel politie op de been voor zo weinig wandelaars. Het zit wel snor met de bezetting van de politie……

 12. SubTec

  Deze politieagenten schijnen zich niet te realiseren dat ze meewerken aan het installeren van een Linkse dictatuur in Nederland.
  Beseffen ze niet dat er geen enkele Linkse dictatuur bestaat die niet ook vernietigingskampen had en hun eigen bevolking onderdrukten/vermoordden?
  Beseffen deze agenten niet dat door hun actie nu ook hun kinderen in zo’n Linkse dictatuur moeten leven?
  SHAME ON YOU!

  1. Lotje

   ” die niet ook vernietigingskampen had ” enz.

   Wat ben jij een smerige insinuator.Alsof hier precies hetzelfde gebeurt!

 13. SubTec

  Voor hen die denken dat de betogers alleen maar “Beroepsdemonstranten,tuig en criminelen” zijn.
  Ik was er ook.

  Ik ben 63 jaar, mijn grootse criminele daad in mijn leven was 5 km/uur te hard rijden op de snelweg (zo’n 10-15 jaar geleden) en het de eerste keer in mijn leven dat ik ging demonstreren.
  Met mijn waren velen anderen die precies zo waren.

  Ik ben nu heilig overtuigd dat we vaker, massaler en veel feller moeten gaan demonstreren om ons land weer uit de klauwen van Linkse politici te redden.

  1. Mar

   Brutale vraag.
   Heeft u altijd rechts of links gestemd in afgelopen 45 jaar? Wat stemde de familie waaruit u bent voortgekomen? Midden, een beetje van dit, een beetje van dat.

   1. combat le pelicule

    Speciaal voor marrutje, h**ps://www.ongehoordnederland.nl/live-vanaf-het-malieveld/ even kijken of je de grimmigheid kunt ontdekken en vorm je mening dan nog eens..

    1. Lotje

     De meeste mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van de organiserenden om toch maar níet naarhet Malieveld te komen, slimmerik.
     Dat “vergeet” je dan weer in je oordeel mee te nemen.

     1. combat le pelicule

      nee hoor beukhol, ik vergeet niets, wat jij niet begrijpt en dat is logisch, dat dit geen demonstratie is domme jongen, mensen die hier vredig aanwezig zijn worden met groot vertoon opgejaagd..

     2. Duidelijk

      lotje = bloemkist

     3. Michel Bloemkist

      Wat een wegduik-edenering weer. Ze waren daar zeker per ongeluk aanwezig. En op hetzelfde moment ook.
      — Heej, da’ s toevallig!, jij ook hier op je vrije dag in de weer met allerlei stukken papier en houten borden? Wat is de wereld toch klein!–

    2. Michel Bloemkist

     Combat FisifisiMaks?

     1. 1010

      zielepoot

     2. Michel Bloemkist

      Stakker

     3. combat le pelicule

      pfffrrsssssttt lotje bloempot beukhol?

     4. Duidelijk

      Je weet wel van svetlana enzo…

     5. combat le pelicule

      lotjebloemhistsveetneklana?

   2. SubTec

    Ik kom uit een solide VVD gezin. Ik heb, zoals zoveel (luie/naïeve) jonge lui, vroeger nooit gestemd. Ben pas gaan stemmen toen Fortuyn opkwam. Was van plan om LPF te stemmen maar door de Linkse moord op hem durfde ik dat toen niet aan. LPF was na zijn dood in mijn ogen een schip zonder kapitein. Ik heb maar op CDA gestemd omdat Balkenende de enige was die niet direct dom politiek correct Pim Fortuyn aanviel.
    Het jaar daarna heb ik PVV gestemd. Toen FvD een mogelijkheid werd heb ik FvD gestemd en dat zal ik blijven doen. Er was even een hikje in vertrouwen toen Baudet helaas fel vóór een korte(!) Lockdown was en ik al de hele corona “crisis” fel tegen die onzinnige lockdown ben. Maar Baudet heeft nu weer mijn vertrouwen en ik zal weer FvD stemmen

    Beantwoord jij nu eens voor jou deze vragen.

   3. SubTec

    Ik kom uit een solide VVD gezin. Ik heb, zoals zoveel (luie/naïeve) jonge lui, vroeger nooit gestemd. Ben pas gaan stemmen toen Fortuyn opkwam. Was van plan om LPF te stemmen maar door de Linkse moord op hem durfde ik dat toen niet aan. LPF was na zijn dood in mijn ogen een schip zonder kapitein. Ik heb maar op CDA gestemd omdat Balkenende de enige was die niet direct dom politiek correct Pim Fortuyn aanviel.
    Het jaar daarna heb ik PVV gestemd. Toen FvD een mogelijkheid werd heb ik FvD gestemd en dat zal ik blijven doen. Er was even een hikje in vertrouwen toen Baudet helaas fel vóór een korte(!) Lockdown was en ik al de hele corona “crisis” fel tegen die onzinnige lockdown ben. Maar Baudet heeft nu weer mijn vertrouwen en ik zal weer FvD stemmen
    Overigens, mijn 80jarige moeder heeft na haar 80’ste ook de VVD verlaten en heeft de laatste paar jaar van haar leven PVV gestemd.

    Beantwoord jij nu eens voor jou deze vragen.

    1. Mar

     @SubTec:

     VVD (net eigen huis bezitter), een tijdje niks, PvdA (op die man in een rolstoel), CU en de laatste keer op Jesse Klaver uit ballorigheid omdat men zo tegen hem was. Ik heb nog een keer ikke p ikke porretje gedaan in het stemhokje.
     Het probleem is dat ik goed weet op welke partij ik sowieso niet stem maar niet weet op welke dan wel. Voor volgend jaar ben ik ook weer snel klaar. Sowieso geen VVD, geen D66, geen CDA, geen PVV, geen FvD.
     Bij andere partijen zit er ook geen een waar ik een goed gevoel bij krijg.
     Gekke is wel dat als ik stemwijzer invul elke keer weer op CU uitkom, elke 4 jaar weer. En met christelijken heb ik toch echt veelal helemaal niets.

     Wordt u niet veel wijzer van hè.

 14. Kleurloze Politiek

  Jongens wat is dit voor een onnodige hetze tegen de Politie..

  3 weken geleden stond rechts Nederland in vuur en vlam om Burgemeester Halsema te laten opstappen juist van wege die 1.5 meter die niet werdt houden tijdens dat BLM demonstratie op het Dam
  FvD heeft zelfs een motie van wantrouwen tegen Halsema ingediend in het College van Burgemeester en wethouders..

  En nu roept die zelfde partij ( FvD ) om de afschaffing van die 1.5 meter
  Hoe geloofwaardig ben je dan nog als Partij en Partijleider en nu ook heel rechts Nederland..
  Ja sorry hoor maar hier lusten de honden geen worst van.
  Want dit is gewoon hypocriet

  Ik vind het ook niet fijn om afstandig te communiceren met mn vrienden en Familie
  Maar kom op jonges het is voor je eigen bestwil en de gezondheid van je ouders die vaak op leeftijd zijn.
  Zouden jullie dit ook opgeëist hebben als we hier Italiaanse of Spaanse corona taferelen zouden hebben met gemiddeld 800 corona doden per dag..
  Dus hoe irritant het ook is en begrijpelijk maar het is echt in ons belang.
  Tenzij je al corona gehad hebt en echt ziek bent geweest waardoor je voor 90% immun bent .. maar goed bijna niemand weet hoe sterk zijn immuniteit is en voor hoe lang..
  Dus voorkomen is beter genezen

  1. combat le pelicule

   “3 weken geleden stond rechts Nederland in vuur en vlam om Burgemeester Halsema te laten opstappen juist van wege die 1.5 meter die niet werdt houden tijdens dat BLM demonstratie op het Dam”

   Nee kleurloos niet vanwege de 1.5meter maar vanwege de ambtelijke ongehoorzaamheid, daarnaast was de demonstratie verboden.

   Er is geen wetenschappelijke onderbouwing voor de 1.5meter regel

   1. Bullshit10

    Combat
    Mee eens kleurloos haald 2 dingen door elkaar dat begrijpt hij zelf ook wel maar kleurloos spreekt tegen zijn beter weten en een burgemeester die mee demonstreert met een speltje dat is buiten proportie het is al vaker gezegt dat is meten met twee maaten

  2. SubTec

   Men was boor op Halsema omdat ze overduidelijk met 2 maten meet. Nederlanders krijgen belachelijke boetes vanwege die 1,5m maar Zwarten mogen onbeperkt en zonder enige restrictie demonstreren.

   FvD roept om afschaffing van de 1,5m omdat vrijwel de hele wetenschap zegt dat die 1,5m belachelijk is. Voortschrijdend inzicht heet dat

   Juist Rutte en zijn bende blijven, tegen iedere wetenschap in, bij die 1,5m. Maar voor de Socialistische dictator Rutte heeft die 1,5m ook helemaal niets met Corona te maken maar is een prachtige regel om demonstratie zoals vandaag uit elkaar te laten slaan.

   Lees je even wat meer in vordat je gewoon de fakenews mainstream media napraat.
   Die staan namelijk vanaf dag 1 volkomen nonsense en paniek rond te spuien.
   https://www.youtube.com/watch?v=xBwTG6lDYDU&t=1078s

  3. 1010

   quote Jongens wat is dit voor een onnodige hetze tegen de Politie.. end

   Het is geen hetze het is een bevestiging van disproportioneel politiegeweld tegen overwegend oudere blanke demonstranten.Hoe had men gereageert als BLM zo uit elkaar was geslagen ?

   Korea aan de noordzee is een feit

   stem sociaal , stem PVV

 15. combat le pelicule

  h**ps://www.ongehoordnederland.nl/live-vanaf-het-malieveld/

  En dan nu even goed kijken

  1. SubTec

   Wij werden verteld dat als we niet NU direct vertrokken we gearresteerd zouden worden.
   Deden ze dat bij BLM protesten ook?
   NEE!

   En daarom moeten we nu niet doen dat de Politie geen blaam treft.
   Het treft namelijk héél veel blaam, tegen het racisme aan!
   Ze helpen enthousiast mee om van NL een Socialistische dictatuur te maken!
   De politie is absoluut NIET “onze vriend” dat is mij vandaag wel heel duidelijk geworden!

   1. 1010

    Dat nog velen op tijd mogen ontwaken. De linkse censuur is hardhandiger dan die in korea of in china.

    Was iedereen ontstemd dat een tank voor een betoger stond in China hier in Nederland worden gewoon vrouwen en ouderen afgeranseld door het blauw omdat ze opkomen voor hun demonstratierecht net zoals het gesubsidieerde kleurlingen wel gegeven wordt.

    stem sociaal , stem PVV

    1. Michel Bloemkist

     “De linkse censuur is hardhandiger dan die in korea of in china.”

     Okée. Nu ben je écht rijp voor een gedwongen deportatie naar jouw favoriete referentiekader.

     Laten we zeggen een half jaartje brommen. Daar zullen je gehersenspoelde zenuwbanen een lekkere spartaanse opkikker van krijgen.

     1. Duidelijk

      Lotje?

     2. 1010

      inhoudsloze linkse roeptoeter, zielepoot

 16. Mar

  Kijk gelijk even hoe de demonstratie tegen de coronamaatregelen in Groningen is verlopen (300 mensen).

  1. combat le pelicule

   Wat vind mar van de disproportionele inperking van de vrijheden, de niet wetenschappelijke onderbouwde 1.5meter

   1. Lotje

    Hoezo?
    Zijn die Groningers dan abgefürt?

   2. Mar

    Ik heb totaal geen problemen met de coronamaatregelen. Vind de anderhalve meter zelfs een verademing. Nu ben ik sowieso geen liefhebber van mensenmassa’s, dus dat helpt wel. Maar het is toch een verademing dat als je in de rij staat bij de kassa er geen karretje in je rug gepord wordt of tegen je enkels aangereden.
    Waar ik wel moeite mee had was het opsluiten van van ouderen en gehandicapten in zorginstellingen, waar ze ook nog eens geen bezoek mochten hebben. Dat vond ik hemelschreiend.
    Hoe kan ik dan gaan lopen janken over de maatregelen, terwijl wij geen inperking van onze vrijheid hebben ervaren. Konden naar buiten als we wilden, tuin in of stuk fietsen, manlief miste totaal niet de files op de A4, mocht nu de hele week thuiswerken. Wat een rijkdom toch.
    En tja, door allebei een handicap van jongsaf aan is het leven toch al:
    Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

    1. combat le pelicule

     “Ik heb totaal geen problemen met de coronamaatregelen”

     Nee dat is wel duidelijk, maar de disproportionele regels zijn natuurlijk van de zotte..

     “Vind de anderhalve meter zelfs een verademing”

     Je bent een aansteller, je doet net alsof je elke x als je bij de kassa staat iemand een kar in je rug drukt, je hebt het echt niet begrepen allemaal, sterker nog, WE hielden voor februari ook gewoon rekening met elkaar.

     “terwijl wij geen inperking van onze vrijheid hebben ervaren”

     Jawel dat heb je wel, mits je natuurlijk onder een steen hebt geleefd, sterker nog, jij bent het type die erge

     1. Mar

      Sorry combat, u kent mij helemaal niet dus kunt u mij niet gaan vertellen welke ervaringen ik heb.

      Projecteer uw ongenoegens niet op mij, wij zijn niet hetzelfde.

      Bij de weg, is het niet te links voor u om een ander te vertellen hoe hij/zich voelt.

      Ouwe neppert.

     2. combat le pelicule

      “u kent mij helemaal niet”

      Klopt en dat geldt andersom ook zo natuurlijk.

      “dus kunt u mij niet gaan vertellen welke ervaringen ik heb.”

      Tuurlijk kan ik dat wel, je overdrijft, anders heb je echt een verschrikkelijk tokkie leven…

      “Bij de weg, is het niet te links voor u om een ander te vertellen hoe hij/zich voelt.”

      Raar dat juist jij dit in de linkse hoek trekt, je bewijst natuurlijk wel mijn gelijk, maar je kunt altijd nog ontkennen.

      En dat quasi nette U mag je wel achterweg laten hoor

     3. Michel Bloemkist

      Wat is dat nou voor een infantiele redenering, Fisifisu.

      “Omdat ik denk dat dat jij je aanstelt kan ik voor je invullen wat voor vervelende ervaringen jij allemaal meegemaakt hebt.”

      Bravo! je wordt steeds slimmer!

     4. combat le pelicule

      bloemk*t voelt zich ernstig minderwaardig dat is wel duidelijk…

     5. Mar

      @combat le pelicule

      Mijn man wil weten wat u bedoelt met een tokkie leven.

      En wat ik me afvraag waarom u zo gefrustreerd reageert als een ander geen last heeft van de dingen waar u wel last van heeft.

      Voelt u zich dan minder of zo?

  2. Pauline Kummer

   Groningers zijn nuchtere mensen, ze verliezen de realiteit niet uit het oog. Bezoekers in den Haag zoeken het uiterste op om op te vallen.

   1. Duidelijk

    etc

 17. 1010

  Om met mevrouw valsema haar woorden te spreken ” ik heb de demonstratie door laten gaan omdat een verbod zou leiden tot hevige ongeregeldheden. ”

  Maar demonstreren tegen de corona idioterie en je recht van demonstratie opeisen is in korea aan de noordzee verboden.

  U wordt met grof disproportioneel politiegeweld uit elkaar geslagen , bij elkaar gedreven en gearresteerd.

  stem sociaal , stem PVV

 18. Vrijgevochten

  Hoe komt het dat op dss altijd aleenmaar over maris gaat.
  Ik doe nu een oproep dat van af nu niemand meer reageer op die randdebiel

  1. 1010

   ?

  2. 1010

   dat heb ik ook al meermaals gedaan echter deze gifslang heeft meerdere aliassen waardoor hij alles verziekt achter zijn vpn.

   Ik krijg wel eens het idee dat hij iets van doen heeft met dds want je kunt gewoon elk bericht van deze tr0l eraf kiepen maar dat gebeurt nooit, Je krijgt wel een ban als je ome w \/ i \/ m persoonlijk aanvalt op zijn gezuig

  3. Duidelijk

   Het is ook niet moeilijk, iedere reactie op deze psychoparasiet zorgt ervoor dat hij blijft leven, simpel.

   Van mij krijgt hij etc of enz, dat is voldoende.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.