Hugo de Jonge maakt zijn running mate bekend: ‘Ali B moet de schoenenkoning aan de overwinning helpen!’

CDA-oogappel Hugo de Jonge houdt wel van een beetje shinen. Zijn het niet zijn blitse schoenen, dan haalt de vicepremier en minister van Volksgezondheid wel iets anders uit zijn trukendoos om het lijsttrekkerschap van zijn partij binnen te slepen. Niemand minder dan ‘knuffelmarokkaan’ Ali B heeft zichzelf gepresenteerd als dé running mate van De Jonge.

De Jonge doet er alles aan om cool gevonden te worden, en nu het wow-effect van zijn blitse schoenen een beetje te lijkt zijn uitgewerkt, speelt hij een nieuwe troefkaart: Ali B. In een filmpje, gedeeld door De Jonge op Twitter, spreekt de Marokkaanse presentator en rapper vol lof over de vicepremier.

“Ik ben Ali B. en voor mij is Hugo de Jonge de ideale lijsttrekker van het CDA. Omdat ik geloof dat politie in deze tijd niet cynisch moeten zijn, heel wijs, moedig, een beetje humor en zelfspot.”

Ali B is zelfs zo onder de indruk van De Jonge dat hij overweegt om voor het eerst in zijn leven op het CDA te stemmen als De Jonge ook daadwerkelijk het lijsttrekkerschap weet binnen te slepen.

Of Ali B een mooi bedrag voor deze promotie heeft ontvangen of dat hij simpelweg angstig is voor de kandidatuur van Pieter Omtzigt en Mona Keijzer (beiden sluiten een samenwerking met het FVD en de PVV niet uit, De Jonge deed dat wél) is niet bekend, maar een opmerkelijke move is het wel. Of misschien ook wel niet: Zowel De Jonge als Ali B staan maar wat graag in de spotlights…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. plakband

  Hugo de schoenenkoning draagt nooit meer zwarte schoenen.
  Racisme, weet je.
  Hij draagt voortaan alleen nog kleurloze schoenen.
  Dat past goed bij het huidige CDA.

 2. LifeBuddy

  Kenneth, als je ali b een keer gaat interviewen, moet je vragen welk keukenkastje zijn vrouw nog Niet heeft gezien. Dan weet je gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt. ali b Ongeschikt.

 3. Kretoloog

  Tja, Hugo de Jonge is de weg behoorlijk kwijt. Hij denkt de CDA-achterban te paaien met Ali B. Hij had beter Elly & Rickert kunnen vragen om een promo voor hem op te nemen.

 4. AntiChrist

  Off Topic
  Even een waarschuwing, boek van Baudet bij Bol.com voor 24 euro en tweedehands 16 euro.
  Reviews – 2 sterren van de 5.

  1. Oepsie

   Maakt niets uit. Jij kan geen van de twee bedragen betalen. Jij kan alleen nog maar hier de boel afkatten, omdat het gratis is.

 5. yellow thread street

  Ali B. zal wel denken, wat extra publiciteit in deze barre tijden kan geen kwaad, voor mij moet de schoorsteen ook blijven roken.
  Ik denk dat hij straks zonder na te denken op Denk stemt, ze hebben toch allemaal een dubbel gezicht.
  Hugo is een loser en heeft geen enkele buitenlandervaring, hij loopt naast zijn schoenen.
  Voor het Monatoetje is het niet anders, en ze hebben ook nog een andere gek.
  Als 3 honden vechten om een been, dan loopt de 4de ermee heen.

 6. wolfgang

  “humor en zelfspot moeten agenten hebben?”
  Neen, voor deze stellingname wilt en moet niemand bij de politie gaan!
  Adspirant agenten kiezen deze baan, omdat ze `law&order’ belangrijk vinden, het zijn immers de peilers van élke samenleving!
  Om de tegenwoordige respectloosheid en geweldadigheid tegen deze helden te bestrijden is het volstrekt de verkeerde insteek!
  Hierdoor zal corruptie en vermenging van de `boven&onder’ wereld, groteske vormen aannemen!
  Want een zichzelf respecterend mens wilt deze nepbaan niet!

 7. evil knievel

  Oh,…we gaan weer marokkaantjes knuffelen vlak voor de verkiezingen!?🤨
  Iftartjes houden & zeker ook nog melden dat deze lieve mensen zo goed met de NLse samenleving overweg kunnen!?🤣
  Goed zo Hugo,dat wordt n klinkende overwinning voor Mona!👍🏼😁
  Liever Omtzigt ntlk maar Mona mag ook!😜
  Bedankt!😘

 8. rexm

  Het CDA moet oppassen met De Jonge, hij is het noorden kwijt, hij heeft genoeg geleerd van Rutte, hij staat nog in de schaduw van Rutte, maar straks begint hij ook op een slinkse wijzen te liegen en bedriegen.
  Ook hier is weer het bewijs dat zulke figuren niet staan voor de bevolking, maar voor hun zelf.
  Maar helaas zijn ze niet allemaal zoals Pieter Omtzigt.

 9. Aborifa

  Zoals de ouden zongen
  Piepen De Jonge

 10. Heras

  Als het cda toch niet helemaal kopje onder wil gaan, doen ze er goed aan om Omtzigt als lijsttrekker te kiezen. De Jonge, wordt als “een enge man”beschouwd door het coronadebacle. En zijn eeuwige gezeur over verplichte vaccinaties.

 11. Rogul

  Als de leden van het CDA zo dwaas zijn om de fanatieke autist Omtzigt op het schild te hijsen is dat slecht nieuws voor FvD en PVV.

  1. Oepsie

   Kijk nu! Wat leuk! Onrendabele Roggeltje, laat weer een windje, want op de galerij van zijn Dura woninkje waait het te hard.

   1. Duidelijk

    Rogul, Bloemkist, AntiChrist, etc.

 12. NoDoubt

  Doet ie goed. Het volk wat CDA stemt hoeft hem niet meer. Wat een enorm gebrek aan inzicht. In de koran staat dat je niet-moslims moet verketteren, en Mo heeft verboden te verlichten, de IS doet precies wat Mo ook deed. Denkt Hugo nu werkelijk dat moslims en christenen kunnen verbroederen. Christenen zullen ten alle tijden door moslims worden verpletterd. Dat heet jihad. Anders dan christenen die zeggen hebt u naaste lief, mag dat niet van Mo. Ik denk ook dat Ali niet van zijn achterban de ruimte krijgt. Daar staat de ´doodstraf´op. Kansloos

 13. ervi

  Het is uitermate zielig dat BN -ers continu worden ingezet om het Nederlandse volk te “influencen”.Of het nu Schuurmans, Boomsma of malloot B. is.
  Als dit effect sorteert zegt het veel over de intelligentie van de gemiddelde Nederlander.

 14. J.C.

  Als een niet-christen een christelijke partij moet promoten kun je de C wel van je naam laten weghalen. En de D dan meteen ook maar, want het CDA is beslist tegen een stem voor het volk (tegen referenda). Blijft over de A van de bekende appel………..

 15. Telex

  Hugo de Jonge gaat voor Ali, niemand anders heeft gedraaid, je weet namelijk van tevoren dat je wordt gen..I’d!

 16. Vrijedenkert

  Farizeeërvereniging CDA schrijf je voluit als Christen-Democratisch Appèl…
  Vervolgens moet het dus ook zijn schoenenkoning en CDA oogagppèl Hugo de Jonge!

 17. Jannes-46

  Ai, een knuffelmarokkaan dient zich aan. Nu nog een troetelturk om het zaakje compleet te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.