Hypocriete Femke Halsema verbiedt opeens ALLE DEMONSTRATIES op de Dam tijdens ‘coronacrisis’

Dit is ronduit lachwekkend. Femke Halsema heeft namens de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland het besluit genomen dat alle demonstraties op de Dam voorlopig verboden worden. En waarom ook niet? Mevrouw heeft haar extreem-linkse deugfeestje immers al gehad.

Het Parool legt uit dat Halsema dit nieuws mededeelt in een brief aan Hella Rottenberg, “die donderdagavond een protest heeft georganiseerd tegen de weigering van Nederland om vluchtelingenkinderen uit Griekenland op te nemen.” De actie is verplaatst naar het Museumplein.

“De Amsterdamse driehoek stelt echter vast dat demonstraties in deze periode van pandemie op deze specifieke locatie extra risico’s met zich meebrengen van spontane, ongewenste en ongeorganiseerde aanwas en vermenging van mensen waardoor de noodzakelijke en verplichte anderhalve meter niet ten alle tijden kan worden nageleefd,” aldus Halsema in de brief. Daarom moet het dus plaatsvinden op het Museumplein waar het ‘gevaar’ van ‘spontane’ aanwas minder groot zou zijn.

Met andere woorden, mevrouw heeft haar grote hobbydemonstratie gehad, en nu worden demonstraties opeens verboden op de Dam. Nu mogen mensen alleen nog maar feestvieren op het Museumplein, wat natuurlijk veel minder indrukwekkend is.

Denkt mevrouw nu werkelijk dat gewone mensen hierin trappen? Dat kan toch bijna niet?

Natuurlijk slaat het om een geheel andere reden ook nog eens nergens op: als protesten op het Museumplein geen gevaar voor de volksgezondheid vormen, dan kunnen ze net zo goed gehouden worden op de Dam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Dirk Derksen

  In de lijn der verwachting. Halsema heeft haar puntjes reeds gescoord bij haar AFA achterban, en kan ze alsnog haar politieke opponenten gerust stellen.

 2. Suidland

  Pegida had voor a.s.zondag een demonstratie aangevraagd op de Dam. Dat wordt te heet onder de voeten van Femke, links heeft z’n zegje al kunnen doen dus alles verbieden maar. Wat een slappe muts……exit!

  1. Vliegenvanger

   Die heks zit er alleen voor eigenbelang,
   Het is een activiste, helaas zit ze als burgemeester. Kan overal schijt aan hebben blijkt wel weer. Komt overal mee weg, omdat ze steeds de hand boven de kop gehouden wordt. Groen linkse praktijken, groen links is een gevaarlijke partij voor de Nederlanders.

 3. Kretoloog

  En dit besluit is genomen net voordat in de Tweede Kamer opnieuw over Corona wordt gedebatteerd. Waarbij er zeker over de rol van Halsema bij de pandemie-demonstration zal worden gesproken.

  Halsema wil even laten zien dat zij ergens toch best wel een soort van krachtdadig bestuurder is.

  Wat een FAAL!

 4. Vrijedenkert

  Ultra-links heeft zijn megabijeenkomst gehad met toestemming tegen alle regels en maatregelen in en totaal geen regulering of handhaving…

  En nu plotseling worden alle demonstraties voor andere groeperingen en andersdenkenden verboden?

  Dat riekt naar censuur!

  1. Blitzkrieg

   Vrijedenkert :
   Quote : “Dat riekt naar censuur!”
   Dat riekt niet alleen naar censuur, dat is het ook. Ook bij de anti-lockdown demonstratie zag je precies hetzelfde, daar werd wel strak gehandhaafd en waren er massa’s politie en ME’ers op de been. Ook moesten verscgillende mensen hun STOPDELOCKDOWN t-shirt’s uitdoen omdat het provocerend zou kunnen werken.

   #9 Demonstratief intimiderend machtsvertoon van Den Haag I Ab Gietelink interviewt Martijn Koops
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=-UeHh16QcIM

   1. Blitzkrieg

    verscgillende = verschillende

 5. Blitzkrieg

  Door Michael :
  Quote : “Denkt mevrouw nu werkelijk dat gewone mensen hierin trappen? Dat kan toch bijna niet?”
  Nee dat denkt ze waarschijnlijk niet, maar wat doe je eraan? Het democratische systeem is al heel erg lang failliet.

  Het hek van de Dam: onbekwaamheid in vol ornaat
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=C5gZWIkj0W8

  1. Jack Flash

   Blitzkrieg@ Sven Hulleman was geweldig gisteren. Jensen ook.

 6. Jack Flash

  Halsema werkt mee aan het verdeel en heers principe, ze speelt hiermee mensen tegen mekaar uit. Bewust of onbewust maakt niet uit, in beide gevallen is ze incompetent.

  1. denktenk

   En dan nog een politiebaas zonder ballen.
   Eentje die in zijn broek schijt, als hij maar denkt, dat de vlam in de pan kan slaan.
   Praat over “Intelligence”, alsof hij dit woord voor het eerst hoort.
   Echte (S)linkse rakkers proberen recht te praten, wat krom is.

   Echt een miskleun, totaal ongeschikt voor politiewerk.

   1. Jack Flash

    Je bedoelt Frank Pauw Denktenk?
    Man man, wat heb ik zitten lachen gisteravond om die zak hooi.

  2. Lefty

   @ Jack Fash: Alleen onwetende mensen laten zich tegen mekaar uitspelen. Halsema is volledig competent.

   1. Fe

    hahahahaha , met deze uitspraak heb je de eerste prijs van meest incompetente reaguurder verdient

 7. Maris Coppoolse

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  Halsema was, op grond van, achteraf, verkeerde informatie van de politie overdonderd door een onverwacht grote opkomst op De Dam tijdens de demonstratie dit weekend. Dat probleem loste ze bekwaam op, en de overige burgemeesters hebben ook een lesje geleerd, maar ze is slim genoeg haar dit niet voor een tweede keer te laten overkomen.

  1. Kretoloog

   Maris, eerst maar even de vrijgegeven app’s tussen Grapperhaus en Halsema lezen. Dan zie je dat het wel even anders ligt. (Of je ziet het niet, maar dan ben je nog te dom om te poepen).

   1. Maris Coppoolse

    Ik wens Kretoloog ook een plezierige stoelgang toe.

  2. denktenk

   Ik weet zo net nog niet, of zij dat probleem zo “bekwaam” heeft opgelost.
   Dit zien we over een dag of 14 wel…………..
   Indien het niet zo “bekwaam” was, kan zij nog wat verwachten. Dood door schuld ?

 8. Response

  Interessante berichten over de communicatie tussen FH en FG. Zoals te verwachten ziet het er belabberd uit voor FH.

 9. Fe

  tja , valsema en beleid ook een contradictie

 10. FJ

  Potverdorie, ik wou juist voor de spoedvergadering van komende woensdag een demonstratie organiseren met het thema “Halsema weet van geen wijken, want ze gaat liever probleemloos over andermans lijken en verlaagt zich tot een Nederlandse vertegenwoordiger van de politie van Minneapolis, want die kijken net als Femke ook niet op een dooie meer of minder”

  Hoe gaan we dat nu doen.

 11. JFU

  Het recht van demonstratie geldt alleen voor de extreem links fascistische clubjes. Deze troela heeft haar zin gehad met 15000 mensen demonstreren en de huidige wetgeving totaal negeren, dus gaat ze nu de wet toepassen. En ze kan gewoon blijven zitten..zo werkt nu eenmaal onze ‘democratie’.

  1. Lefty

   Je mag hopen dat ze blijft zitten.

 12. Kristalix

  Waanzinnig, Halalsema moet vertrekken. Rap.

 13. Rosasolis

  Amsterdam heeft eerst, kennelijk als hoofdstad van Nederland, duidelijk aan de wereld laten zien dat ons land tegen racisme is. Als hoofdstad was Amsterdam de eerste die begon aan een enorme demonstratie tegen racisme. En daarna volgde Den Haag, Rotterdam, en Groningen gedurende deze afgelopen week. En vandaag wordt er een
  grote demonstratie in Utrecht georganiseerd. Politici kunnen niet altijd zorgen dat vreedzame deelnemers worden onderdrukt. En ook heeft ieder politicus recht op eigen mening. Duidelijk is het dat Nederland een belangrijk EU land is en ook een gerespecteerde en gewaardeerde westerse land, die genoeg heeft geleden onder racisme, en haat tegen buitenlanders…Weten Wilders en Baudet hoeveel Nederlanders emigreren jaarlijks naar Canada? En ook, hoewel minder naar Australie, Nieuw Zeeland, ook naar deze landen? Ja wel, deze landen zijn veel groter, maar de grote steden zijn vol met immigranten, velen met kleur. Ook dagelijks emigreren Amerikaanse kleurlingen naar Canada, waar er geen racen discriminatie heerst.
  Blijkbaar is het voor de twee Extreem-Rechts PVV en FvD partijen nu een grote SCHOK dat de grootste bevolking van Nederland HELEMAAL niets tegen extreem racisme tegen kleurlingen en emigranten willen steunen. Laten we nu met z’n allen genieten van de zomerse weken van lekker weer, en het feit dat alles weer geleidelijk open gaat. Dat wij eindelijk wat meer vrijheid kunnen krijgen. Waarschijnlijk zijn nu al de terrassen in alle steden en dorpen vol met mensen die gezellig met z’n allen buiten willen zitten om even uit te zijn!

 14. A-BBa

  Daarmee geeft ze dus een heel duidelijk discriminerend signaal af. Als BLM het mag wil dat nog niet zeggen dat jullie het ook mogen!

 15. Sjipke

  Mevrouw Halsema,

  U bent kennelijk erg kort van memory!

  U roemt uw voorganger, maar lapt alles waar de man voorstond aan uw laars!

  Eberhard stond voor alle Amsterdammers, ongeacht kleur of afkomst. U heeft een duidelijke voorkeur voor Amsterdammers van niet Nederlandse afkomst en stoort u niet aan de oorspronkelijke bewoners die ook nu weer op de vlucht gaan voor het beleid waar deze burgemeester voor blijkt te staan!

  Eberhard haalde met veel plezier Sint binnen met zijn gevolg, u heeft daar blijkbaar meer moeite mee en verkiest kennelijk om de lijn van van der laan te verlaten.

  Eberhard van der Laan stond voor Amsterdam, zijn nalatenschap was duidelijk:

  “Zorg goed voor onze stad en voor elkaar”

  Nergens staat dat die zorg beperkt moet blijven tot “de inner circle” van de burgemeester, nee hij bedoelde echt alle Amsterdammers ….mevrouw!
  Wat heeft u niet begrepen aan deze woorden mevrouw Halsema ??? Of neemt u willens en wetens afstand met uw manier van omgaan met die mooie stad!

  Is het dan misschien tijd dat u uw biezen pakt voordat de hele stad aan de gallemiezen ligt .

  Beetje vlug graag!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.