Is de magie van Trump uitgewerkt? ‘Magere opkomst bij verkiezingscampagne in Oklahoma’

Na de desastreuze coronacrisis in de Verenigde Staten, hield zittend president Donald Trump voor het eerst een campagnebijeenkomst in de Republikeinse staat Oklahoma. Dat liep echter iets anders dan verwacht. Waar hij had gehoopt op 19.000 supporters, bleek uiteindelijk slechts een derde van de stoeltjes bezet…

Toch ging Trump er hard in tijdens zijn speech in de zogeheten Sooner State. In zijn toespraak van een uur en drie kwartier verdedigde hij zijn veelbesproken en bekritiseerde aanpak van het coronavirus. Ook was hij stellig over het neerhalen van ‘controversiële standbeelden’ door de Black Live Matters-beweging (BLM) en de radicaal-linkse beweging Antifa (AFA). Volgens Trump waren dat dan ook “aanslagen door een linkse meute”.

Trump verkondigde zelfs dat de stille meerderheid “sterker is dan ooit”. Daarom gaat Trump er ook vanuit dat hij zijn Democratische tegenstander Joe Biden met gemak zal verslaan. Laatstgenoemde is ook niet smetvrij en is verwikkeld geraakt in een seksschandaal – iets waar de gemiddelde Amerikaan niet op zit te wachten.

Ondanks een redelijk gevulde zaal vol Trump-believers, had de zittend president gehoopt op bijna 20.000 mensen. ‘Slechts’ een derde kwam daadwerkelijk opdagen. Dat is toch wel vrij pijnlijk voor een zittende president die het volk achter zich hoopt te scharen.

“Radicale tegenbetogers” waren volgens Trump de schuld van de magere opkomst. Trump’s campagneleider Brad Parscale schreef op -het door Trump zo geliefde medium- Twitter dat de toegang tot de campagnebijeenkomst werd geblokkeerd door eigenzinnige tegenstanders.

Voorafgaand aan de verkiezingscampagne hadden bezorgde buurtbewoners een rechtszaak aangespannen tegen de staat Oklahoma. Zij waren namelijk bang voor een massale corona-uitbraak tijdens het evenement van Trump. Dat er dus relatief zo weinig mensen aanwezig waren had daar waarschijnlijk mee te maken, alleen kon Trump dat natuurlijk niet toegeven omdat hij zijn eigen coronabeleid moest en zou verdedigen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Peter Loosduinen

  Law and order vormen de basis van een gezonde democratie.
  De linkse fascisten van Antifa en BLM vormen een groot gevaar.
  Moge het gezond verstand in de USA herleven en rust en vrede brengen.
  Ik hoop op herverkiezing van Trump.

 2. JochemX

  Magie uitgewerkt? Dat het iets met corona-angst te maken heeft lijkt me meer voor de hand te liggen. Biden gaat het niet redden, die ruk naar onredelijk links doet de Democraten geen goed.

 3. Lugor

  Trump noemde zijn corona-aanpak een “fenomenale prestatie”.
  Ook pleitte hij voor minder coronatests,omdat er dan ook minder positieve uitslagen zijn.
  Het Witte Huis noemde die opmerking later “overduidelijk een grap”

  Gelukkig, ik dacht al dat het sarcastisch bedoeld was.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Hij zou dus het Nederlandse ‘beleid’ gaan volgen
   natuurlijk is dat sarcasme.

  2. JochemX

   Maar Rutte en de Jonge zeiden toch min of meer hetzelfde? Als je die angstgetallen relativeert voor het totaal aantal inwoners blijkt dat het corona-circus gelukkig nagenoeg voorbij is.

 4. fusilier

  Trump zorgt ervoor dat Amerika geen derde wereld land wordt. Hij is de beste naoorlogse president tot nu toe. Van mij mag de Trump dynastie het nog jaren volhouden. En ook de eerste vrouwelijke president leveren.

  1. Lugor

   Hans Teeuwen kan nog wat leren van u.

 5. Neutral

  Of mensen willen niet gezien en herkend worden dat ze Trump steunen in deze tijd.

 6. Vrijedenkert

  Democratische burgemeester Duncan van Seattle is natuurlijk slappen hap, laat alles op zijn beloop en staat toe dat er zich een wetteloze anarchistische ultra-linkse staat heeft gevormd in haar stad!
  Ook Minneapolis waar men politiekorps de nek heeft omgedraaid slaat werkelijk nergens op, de bevolking heeft recht op bescherming.
  Ook willen democratische stadsbesturen op meerdere plaatsen politiekorpsen opheffen…

  Als Trump echt iets wil betekenen gaat hij het opheffen van politiekorpsen terugdraaien en verregaande maatregelen doorvoeren om politiekorpsen te hervormen, moderniseren en om agenten veel beter op te leiden en de rotte discriminerende appels ontslaan!
  In hoeverre of een president en de federale overheid van de VS in staat zijn om beleid uit te voeren om politiekorpsen in staten, steden en gemeenten te hervormen, moderniseren en beter op te leiden weet ik niet?
  De macht van de federale overheid is wat dat betreft zeer beperkt als het om handhaving gaat en zeggenschap ligt bijna geheel op het niveau van staten, steden en gemeenten zelf.

  1. Lugor

   In hoeverre een president in staat is om beleid uit te voeren om politiekorpsen in gemeenten te hervormen, moderniseren en beter op te leiden weet ik niet?

   Morgen pleit u weer voor gekozen burgemeesters, hoofd politie en officier van justitie?

   1. Vrijedenkert

    Lugor,

    Waarom zou ik daar voor moeten pleiten?
    Die worden al heel gekozen lang in de VS gekozen!

    Waar heb je het over, waar zeur je over?
    Als je niet weet waar je over zwamt, reageer dan niet!

    De federale overheid in de VS zou wetten kunnen uitvaardigen waar opleidingen van agenten minimaal aan zouden moeten voldoen!
    Ook de opzet van een korps en waaraan het minstens zou moeten voldoen kan je landelijk vastleggen in wetten.

   2. Paardenmiddel

    Ik wou dat wij zo’n leider als Trump hadden. Dan was de boel weer opengegaan en was het dreigement van een 2e lockdown verdwenen.
    Wij hebben geen leiders, alleen maar kletsmajors die geld opstrijken met kltspraat en leugens

 7. Beukman

  Veelbetekenend is dat Donald woedend was dat bekend was gemaakt dat zes van zijn medewerkers besmet zijn geraakt. Het kan hem werkelijk niet schelen of zijn aanhang hetzelfde zou overkomen. Onder de aanwezigen, vaak religieuze dwazen, was te horen dat als God wilde dat ze corona zouden krijgen, dit wel zou gebeuren en anders niet. Velen weigerden om die reden mondkapjes te dragen, hoewel ze gratis werden uitgedeeld.
  Trump noemde corona het “Kung Fu virus” om nog maar eens te benadrukken dat het uit Azië kwam.

  Ook opmerkelijk: hij maakte niet één opmerking over Tulsa zelf, de historische plek waar 99 jaar geleden de grootste lynchpartij op zwarten in de geschiedenis van de VS had plaatsgegrepen. Iets dat ook bij veel blanken verkeerd zal zijn gevallen.

  The Drudge Report, dat niet anti-Trump is, liet beelden zien van eindeloze rijen lege stoelen. De aanwezigen zullen de eindeloze reeks zelf-felicitaties van Donald aan Donald prachtig hebben gevonden, maar je gaat je afvragen wat er aan de hand is nu zelf zijn meest trouwe aanhang aan erosie onderhevig is – zelfs Breitbart schrijft steeds kritischer over hem.

  En dan nu maar hopen dat de lage opkomst ertoe zal bijdragen dat er over twee weken geen grote uitbraak van corona plaatsvindt.

  1. Maris Copoolse

   Je ziet inderdaad de steun voor Trump gestaag afbrokkelen, ook bij FoxNews die deze teleurstellende opkomst natuurlijk ook niet meer kan verbloemen.

   Ik zag een deel van de speech van Trump, een kleingeestige tirade tegen iedereen die hem dwars zit en zijn ego aantast. Zo sprak hij bijna een half uur over de aandacht in de pers voor de moeizame manier waarop hij een trapje na een toesprak afliep en moeite toonde een glas water leeg te drinken. Dit raakt zijn achilleshiel, zijn persoonlijke fitheid en vitaliteit. Het gaat alleen maar om Trump, uit niets blijkt dat hij bekommerd is over het welzijn van de Amerikanen, zelfs niet in deze tijd van grote crisis op meerdere terreinen.

   De Trump probeert te redden wat er te redden is met een negatieve campagne over Biden. De vraag is of dat veel kan opleveren: als de Democraten een chimpansee hadden gekandideerd was die ook kansrijker geweest dan Trump.

  2. Maris Copoolse

   “ The Drudge Report, dat niet anti-Trump is”

   Dat is niet mijn waarneming. The Drudge Report was in het verleden rechts-conservatief maar is naar centrum-links opgeschoven. Ze zijn niet zo anti-Trump als CNN en MSNBC maar wel uitgesproken kritisch jegens de Clown in Chief.

   1. Beukman

    Ze hebben in ieder geval een mooie foto op de site gezet vanaf een hoek die de standaard camerabeelden nooit bestrijken:

    pbs.twimg.com/media/Ea_zRyVU8AAvURL?format=jpg&name=small

    Ritter zal ons straks komen vertellen dat het allemaal aan de media ligt.

   2. Beukman

    Ze hebben in ieder geval een mooie foto op de site gezet vanaf een hoek die de standaard camerabeelden nooit bestrijken. Joe maakt daar handig gebruik van:

    twitter.com/BidenWarRoom/status/1274521678912073728/photo/1

    Ritter zal ons straks komen vertellen dat het allemaal aan de media ligt.

  3. Henk Albarda

   Lachwekkend zoals u, racist en anti-semiet in hart en nieren, altijd weer de feiten omdraait. De zaal was vol en dus moet u weer een willekeurig sneu filmpje volgen waarin een Trump hater een paar rijen lege stoelen heeft gevonden.
   Gefeliciteerd met uw racist en antisemiet zijn, samen met uw schandknaapjes Maris Coppoolse en brandebok. U bent duidelijk besmet met corona virus, zeker bij het racistische gekrijs op de dam opgedaan?

   1. Beukman

    jodenhater @Henk,
    Zelfs Breitbart merkt dit op.

    Donald heeft wegens de lage opkomst zelfs twee bijeenkomsten buiten BOK Center afgezegd die meteen daarna hadden moeten plaatsvinden om zich de afgang van bijna geen publiek te besparen.

    Ga die foto van die paar lege stoelen nu maar eens bekijken. Als je durft.

    1. Robert75

     Man alsjeblieft zeg wat een non argumenten. Hoe je het ook wend of keert er komen nog altijd meer mensen af op een Trump rally als op een rally van Biden Trump wordt toch wel herkozen en daar gaat het uiteindelijk om,

     1. Wever Willem

      Wat een onzin. Leer ook eens incasseren in plaats van alleen maar uitdelen.

   2. Antihedo

    Trump heeft zelf toegegeven dat de zal niet vol zat en op zijn karakteristieke wijze daar geheel ten onrechte een ander er de schuld van gegeven. Dan gaat er wel iets mis als je nu gaat beweren dat de zaal wel vol zat.

   3. Wever Willem

    Zeg koekebakker, lul niet zo dom en ga eerst eens de feiten checken voordat je iemand anders van stemmingmakerij beschuldigt.
    Valse gluiperd.

  4. Robert75

   Goh ineens is corona weer een issue. Wel raar dat corona de afgelopen maand helemaal geen issue is geweest toen antifa terroristen en BLM idioten bezig waren met het afbreken van Amerika. Maar een eventuele outbreak heeft daar natuurlijk niets mee te maken

 8. Henk Albarda

  Wonderlijk artikel van Kenneth Steffers.
  In enkele ogenblikken na het lezen van dit artikel via andere bronnen meerdere filmpjes gezien waarop een mooie opkomst heel duidelijk te zien is.
  Komt bij dat de ergernis van diegenen die begrijpen dat Trump goed is voor de USA en de racistische democrats slecht, groot is dat intolerante agressieve links activisten de ingang blokkeren, dat de waarschijnlijk alleen groter wordt straks Trump te kiezen.

  1. Beukman

   Het was een prachtige opkomst, @Henk. Als je Trumps mediateam mag geloven. Want de camera’s kijken wel uit om alles te laten zien:

   twitter.com/BidenWarRoom/status/1274521678912073728/photo/1

  2. Mar

   Foxnews:

   “in an arena that still had visible empty seats despite expectations of a packed house”

 9. J.Pz. Coen

  Die verkiezingen zijn compleet overbodig. Trump wint die met 2 vuisten in zijn neus. Dat weten die Amerikanen óók al lang. Daarom géén verkiezingsgekte.

 10. Vrijedenkert

  Lage opkomst is opzettelijk veroorzaakt door links wat massaal heeft gereserveerd en wegblijft!

  h**ps://www.nu.nl/buitenland/6059433/tieners-saboteerden-verkiezingsrally-trump-door-reserveren-kaartjes.html

  1. Maris Copoolse

   Het moet niet gekker worden!

   🤣

   1. Vrijedenkert

    Ik bedenk het niet? Het staat op NU.NL en door naief-links altijd bestempeld als zeer betrouwbaar en politiek-correct…

 11. Evil Zorro

  Ook bij een deel van de Amerikanen zit de angst voor Corona diep. De media pomp al maandenlang de propaganda dat je zal sterven als je buiten komt. Er lagen de dag voordien al mensen te slapen voor een plaatsje in de arena. Toen de mensen lagen te slapen voor een iPhone was het groot nieuws. Wat de democraten en media ook proberen, niets zal Trump weerhouden om herkozen te worden op 3 november. Als je werkelijk wil weten wat er speelt in Amerika moet je in het land aanwezig zijn of de chan’s bezoeken. Daar hoor je de stem van de meerderheid, en niet die van de nep journalisten die vaak linkse activisten zijn. De volgende rally zal terug afgeladen vol zitten met aanhangers die Four More Years zullen schreeuwen. De democraten mogen zich alvast opmaken voor een gigantische nederlaag.

  1. Maris Copoolse

   De opiniepeilingen wijzen in een andere richting, Evil.

   ht*ps://video.foxnews.com/v/6166041777001#sp=show-clips

 12. Maris Copoolse

  Het goede nieuws is dat Trump nog met één hand een glaasje water kan drinken.

  ht*ps://twitter.com/nowthisnews/status/1274506979441094656?s=21

 13. Rammstein

  Het was slechts een eerste aftrap van Trump. We zullen zien hoe vol de campagnebijeenkomsten zijn over twee maanden. Ik voorspel dat de CEO van de vrije wereld weer overvolle zalen trekt.

  1. Maris Copoolse

   Thais the reel spirit, Ramsteen, houd er de moed maar in.

   😎

   1. Rammstein

    Het eerste deel van je zin dient te luiden: “That’s the real spirit, Rammstein.

    1. Wever Willem

     En jij zit nooit te klooien met andermans nickname??

   2. Maris Copoolse

    Oeps, dat kwam raar uit de spellingscorrectie: That’s the real spirit!

    Excuses, Ramsteen.

 14. josemoonen@70

  New York Times: ‘TikTok en K-pop-fans oorzaak lage opkomst Trump rally’. Trump wordt actief geboycot door internetcommunity

  Een opmerkelijk tafereel was het gisteravond, een rally van Trump was niet compleet vol. Alle kaartjes waren uitverkocht, toch kwam een derde niet opdagen, NYT bevestigt een vermoeden van team Trump: online fans van TikTok en K-pop hebben expres een deel van de kaartjes aangevraagd om zo het ‘narratief’ aan te passen. Een half vol … Lees verder »..
  Dit staat in jullie eerste verslag .. uitgebreid uitgelegd waarom er minder mensen waren dan ander . en dan op deze pagina schrijven jullie dit :

  Ondanks een redelijk gevulde zaal vol Trump-believers, had de zittend president gehoopt op bijna 20.000 mensen. ‘Slechts’ een derde kwam daadwerkelijk opdagen. Dat is toch wel vrij pijnlijk voor een zittende president die het volk achter zich hoopt te scharen…
  jongens waar zijn jullie mee bezig . ?DDS gaat achteruit . Hou jullie bij de feiten .
  En geloof me maar dit was pas de eerste rally .. Je zult nog ogen opzetten . Deze man kan veel aan .. en laat zich niet door de Deep state en Internet commoties verwijderen …

 15. Rosasolis

  Tulsa Oklahoma was de verkeerde stad om voor Trump de bezoeken, om zijn kampanje te beginnen. Deze stad is beslist niet uitgesproken republican en pro Trump. Hij heeft kennelijk vergeten zijn geschiedenis boek over Tulsa open te doen. Dat er zo weinig mensen naar zijn rally niet kwamen, heeft behalve de corona gevaar, ook een andere oorzaak.
  Op 19 juni vieren veel Amerikanen “Juneteenth”, de dag in 1865 dat de slavernij officieel ten einde liep.
  Maar Tulsa, Oklahoma was de plaats waar 99 jaar geleden de grootste
  racistische massamoord uit de Amerikaanse geschiedenis plaatsvond. In 1921 legde een blanke meute de economisch succesvolle kleurling wijk Greenwood in de as, waarbij meer dan 300 kleurling Amerikanen vermoord werden. Pas dit jaar nam de staat Oklahoma de “Tulsa Race Massacre” op in de verplichte lespakket, voor geschiedenis onderwijs.
  Dat J. Biden zou verwikkeld in een seks schandaal geweest, is helemaal niet bewezen. Maar enkele jaren geleden was er een grote proces tegen Trump, dat hij verloor, omdat een jonge vrouw wel bewijs had van wat gebeurde toen zijn een minderjarig tiener was.

 16. Der Profi

  Magie is niet uitgewerkt. Via tiktok zijn vele kaarten geboekt door tegenstanders van Trump die vervolgens niet kwamen opdagen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.