JP-Coenbeeld-plasser spreekt: ’Ik had ’t wel gehad met dat standbeeld. Ik noem dit trouwens raakplassen’

Inmiddels heeft iedereen wel de beelden gezien, een ultieme sneuneus begon te plassen tegen een beeld. Naast dat dit gewoon wildplassen is, is dit natuurlijk ook een politiek statement. Zelf zegt Huib dat het een spontane actie was, en dat het niet de bedoeling was om mensen op te stoken. 

Huib kon zich na zijn daad niet legitimeren, en daarnaast was hij ook nog eens schuldig aan wildplassen waardoor hij kon rekenen op flink wat problemen met de politie.

,,Ik heb op dat moment tegen de boa’s en de politie al gezegd dat het een spontane daad was, niet bedoeld als opmaat voor een actie of om mensen op te ruien”, vertelt hij. ,,Ik heb zelfs nog aangeboden het zelf schoon te maken. Op dat moment waren de reacties op het plein trouwens ook sterk verdeeld. Er waren ook mensen die voor mij opkwamen.”

De politie besloot om hem voor enkele uurtjes in de cel te zetten. Zelf vond hij het nogal opmerkelijk dat hij vier uur heeft vastgezeten vanwege wildplassen. Wellicht dat het komt omdat je tegen een beeld hebt geplast waar halve ‘burgeroorlogen’ om worden uitgevochten op dit moment. Dat je zelf niet inziet dat dit een enorm stomme actie was, dan leef je echt in een bubbel.

,,Ik ben natuurlijk niet de eerste die vanwege wildplassen – ik noem het in dit geval trouwens raakplassen – in aanraking komt met de politie. Maar ik ben vermoedelijk wel de eerste die ze ruim vier uur in de cel zetten, zonder verdere tekst en uitleg.”

Opmerkelijk genoeg zegt Huib dat het een spontane actie was. Maar aan de manier hoe hij over dit onderwerp praat lijkt het eerder als het een doelbewuste actie was.

,,Ik vind echt dat we van Coen af moeten. Dan zijn we ook van die langdradige discussie af. Waarom zetten we geen echte helden op een voetstuk? Filosofen, of musici. Misschien kunnen we er beter een nieuw beeld neerzetten: dat van Platte Thijs, een Hoornse volksheld uit dezelfde 16e eeuw. Dan kan ik dat plein weer vol trots aan anderen laten zien.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Maris Copoolse

  Als er een petitie wordt gestart voor een standbeeld voor Platte Thijs ter vervanging van deze genocidepleger, ben ik de eerste die tekent en in de buidel zal tasten voor een gulle bijdrage.

  1. Forlan

   Jaaaakomtiehoppa

   1. Weerwoord

    Fisipeetjuh?

  2. Maurits Dekker

   Ja Maris, de idioten staan altijd vooraan.

 2. combat le pelicule

  Op wildplassen staat een boete van €90,- + € 10,– administratiekosten, die tenalady maris graag wil betalen…

 3. AS210854

  Niet alleen het wildplassen beboeten, maar ook het niet kunnen legitimeren beboeten en als kers op de taart ook nog het vernielen van andermans eigendom.

  1. combat le pelicule

   +++++++++++

 4. Beukman

  Deze wildplasser heeft wel gevoel voor humor. En eerlijk is eerlijk: op een gemiddelde uitgaansavond passen hele hordes blank tuig tegen Coen aan, waar de politie niks aan doet. Dus wie moet er zich nou eigenlijk aanplassen?
  Zet een urinoir tegen de sokkel aan, probleem opgelost.

  1. Maris Copoolse

   Nee, Beukman, ik bepleit een mooi standbeeld voor Platte Thijs, daar zal de rechtgeaarde Hoornaar welzeker niet tegenaan pissen. Voor deze volksheld bestaat wel respect.

   1. Beukman

    Ik moest hem even googelen. Wat bleek? Platte Thijs is tegenwoordig vooral bekend als biermerk.
    Meest praktische en tevens goedkoopste oplossing lijkt me om de naamplaat van Coen te vervangen door een met de naam van Platte Thijs erop.

   2. Maurits Dekker

    Voor deze volksheld bestaat wel respect.
    Jazeker, maar alleen onder mongolen.

    1. Bolkestein

     Mongolen zijn niet het volk. Mongolen zijn volksvreemd.

  2. Maurits Dekker

   Humor?
   U weet niet wat dat is, Beukman.

 5. fusilier

  Beukman is een beetje de weg kwijt,staat overal tegen aan te plassen.

  1. Sleipnir

   …..

  2. Beukman

   Huh?

 6. evil knievel

  Wordt tijd om Huib,alla Patricia Paay ns op n Lekkere golden shower te trakteren!😜

 7. Maurits Dekker

  De daarvoor in aanmerking komende standbeelden worden binnenkort onder stroom gezet.
  Daarna zullen wildplassers het wel laten om hun onzindelijke passie voort te zetten.

 8. Bolkestein

  ,,Ik vind echt dat we van Coen af moeten. Dan zijn we ook van die langdradige discussie af. Waarom zetten we geen echte helden op een voetstuk? Filosofen, of musici. Misschien kunnen we er beter een nieuw beeld neerzetten: dat van Platte Thijs, een Hoornse volksheld uit dezelfde 16e eeuw. Dan kan ik dat plein weer vol trots aan anderen laten zien.”

  Iets geeft mij in dat hij zich maar beter helemaal niet meer op het plein kan laten zien.

  Het lijkt mij een uitstekend idee de foto van zijn heldendaad op de terassen uit te delen. Dan weten we zeker dat we van dit stuk straatvervuiling af zijn.
  Hier zijn fotootje (bron: NHD (met dank aan DDS))

  h**ps://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200621_81096620/hoornse-coenplasser-spreekt-ik-had-t-wel-gehad-met-dat-standbeeld-ik-noem-dit-trouwens-raakplassen

 9. Telex

  Deze zeikert bekeuren, publiekelijk het natte plekje laten reinigen en als taakstraf examen laten afleggen in de echte geschiedenis over onze volkshelden. Mocht hij hierin niet slagen net zo lang herexamen laten doen tot het kwartje wel valt

 10. Jopie

  Voor Huib staat in Brussel ’n standbeeld(je).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.