Londen onder hoogspanning: ‘BLM-demonstranten, voetbalhooligans én patriotten klaar voor confrontatie!’

Vanuit het Buckingham Palace kijken ze waarschijnlijk met argwaan naar hun naaste omgeving. Daar dreigt het namelijk finaal uit de hand te gaan lopen. Niet alleen Black Lives Matter-demonstranten hebben zich verzameld om wederom te protesteren voor George Floyd, ook Engelse voetbal-hooligans hebben zich nu gemeld in de strijd.

Duizenden mensen hebben zich momenteel verzameld in Londen om te protesteren. Niet alleen een protest van de Black Lives Matter-beweging en beeldenstormjagers staat daar op de planning, ook voetbalfans komen momenteel in steeds grotere groepen bijeen. Onder andere het standbeeld van Winston Churchill op Parliament Square in Londen wordt momenteel bewaakt door Engelse actievoerders die zichzelf ‘vaderlandslievende patriotten’ noemen.

Een grote groep voetbalsupporters -veelal de harde kern en niet zelden mensen met een hooligan-achtergrond- laten nu een hard tegengeluid horen in Groot-Brittannië. Ze zijn het -naar eigen zeggen- niet eens met de provocaties en escalaties van de Black Lives Matter-beweging. De Britse voetbalfans zitten niet te wachten op plunderingen en de beeldenstorm die nu als een orkaan over het Britse vasteland trekt. Overigens zijn ze zelf (gezien het recente verleden) ook niet helemaal gevrijwaard van asociaal en agressief gedrag.

Bijgezegd moet wel worden dat een aantal van de Britse voetbalhooligans op een gegeven moment teksten begonnen te scanderen zoals: “We’re racist and thats the way we like it”. (Zie video hierboven) Ondanks de lekkere beat op de achtergrond is het wel te hopen dat deze mannen hun uitspraken slechts ironisch bedoelden. In dat geval prima. Ironie en grapjes moeten mogelijk zijn en blijven kunnen. Was het echter wél serieus… In dat geval: ‘Shame on you, guys!’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Ritter

  Toch nog even goed om te vermelden dat , tot nu toe, er van een racisme motief geen sprake is.

  Wel van hardhandig politie optreden. Maar tegen blanken word ook hardhandig opgetreden door de politie.

  Helaas gaat het niet meer om feiten maar om hypes en matra’s die door de media worden verspreid.

 2. Ritter

  The Wall Street Journal over de mythe van systemisch politieracisme

  Deze beschuldiging van systemische vooringenomenheid van de politie was onjuist tijdens de Obama-jaren en is dat nog steeds.

  Hoe ziekelijk de video van de arrestatie van Floyd ook is, het is niet representatief voor de 375 miljoen jaarlijkse contacten die politieagenten hebben met burgers.

  Een solide hoeveelheid bewijsmateriaal vindt geen structurele vooringenomenheid in het strafrechtsysteem met betrekking tot arrestaties, vervolging of veroordelingen.

  Misdaad en verdacht gedrag, niet ras, bepalen de meeste politieacties.

  De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een Washington Post-database, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord.

  Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van politie-schietpartijen 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood.

  Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

  […]

  De laatste in een reeks onderzoeken die de claim van systemische vooringenomenheid van de politie ondermijnen, werd in augustus 2019 gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. De onderzoekers ontdekten dat hoe vaker agenten gewelddadige verdachten van een bepaalde raciale groep tegenkomen, hoe groter de kans dat een lid van die groep dodelijk wordt neergeschoten door een politieagent. Er is “geen significant bewijs voor een ongelijkmatige antiblack-ongelijkheid in de kans op dodelijk schot door de politie”, concludeerden ze.

  Een analyse van het Ministerie van Justitie van 2015 van de politie van Philadelphia wees uit dat blanke politieagenten minder vaak dan zwarte of Latijns-Amerikaanse agenten neerschoten op ongewapende zwarte verdachten. Onderzoek door Harvard-econoom Roland G. Fryer Jr. vond ook geen bewijs van rassendiscriminatie bij schietpartijen. Bij tegenbewijs wordt geen rekening gehouden met misdaadcijfers en civiel gedrag vóór en tijdens contacten met de politie.

  h*tps://townhall.com/tipsheet/mattvespa/2020/06/06/wsj-police-racism-is-a-myth-n2569954

  1. Original NL

   Blijf het herhalen Ritter..
   +++++

   1. Blitzkrieg

    Original NL : Het gaat erom om mensen bewust te maken. Wat Ritter doet is fantastisch, kan zijn bijdragen altijd goed waarderen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Ritter, je bent er al herhaaldelijk op gewezen dat het bronnengebruik van Heather Mac Donald voor geen meter klopte.

   h**ps://medium.com/@bean1dt/heather-mac-donald-and-the-danger-of-academic-laziness-in-a-time-of-national-mourning-4718ec77735f

   Waarom blijf je dat artikel dan toch rondstrooien? Je weet toch dat er geen hout van klopt?

   1. Ritter

    Meriadoc Brandebok

    Volgens u kloppen de feiten niet.

    U kunt in discussie gaan met de Wall Street Journal en de feiten die zij presenteren. Het artikel laat zien dat verschillende onderzoeken dezelfde feiten laten zien.

    https://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883

   2. Ritter

    @Meriadoc Brandebok

    Volgens u kloppen de feiten niet.

    Wel , verschillende onderzoeken laten dezelfde feiten zien. Kennelijk heeft u het artikel niet gelezen.
    ht*ps://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883
    ===============

    Is er echt een ‘epidemie’ van racistische schietpartijen door de politie? Verschillende onderzoeken zeggen nee.
    h*tps://pjmedia.com/news-and-politics/matt-margolis/2020/06/07/is-there-really-an-epidemic-of-racist-police-shootings-several-studies-say-no-n484099

    1. Meriadoc Brandebok

     “Volgens u kloppen de feiten niet.”

     Het stuk van Mac Donald klopt ook niet. Ze doet aan onjuist bronnengebruik, dat betekent dat de bronnen die zij aanhaalt om haar betoog te staven, een ander verhaal vertellen.

     1. Niemandalletje

      Crime Data Explorer (CDE)
      Crime Data Explorer, an online interactive data tool, is considered the digital front door of the FBI’s Uniform Crime Reporting (UCR) Program. CDE enables law enforcement and the public to more easily access, view, and understand the massive amounts of UCR data currently collected and published by the FBI UCR Program.

      h**ps://www.fbi.gov/services/cjis/ucr/publications#CDE

     2. combat le pelicule

      Kijk zo kenne we occult fantasietje natuurlijk, gewoon zeggen dat iemand aan onjuist bronnegebruik doet en vervolgens stopt occult fantasietje zijn hele hoofd weer in het achterwerk..

     3. Start

      “Kijk zo kennen we occult fantasietje natuurlijk…”

      Morgen is het weer zondag, dan hebben we geen last van de paling in de emmer met snot.

   3. combat le pelicule

    misschien is het voor occult fantasietje beter om gewoon toe te geven dat Ritter gelijk heeft..

    1. Steiner

     Het lulletje van DDS weet niet beter.

    2. Bullshit19

     Ectetera?

 3. Original NL

  Dapper om het culturele erfgoed te beschermen in een stad bestuurt door moslims en pakistani….vrees voor de levens van deze helden..ook londen is vergeven met gelukzoekers.

 4. Ritter

  Verreweg de meeste zwarten worden omgebracht door andere zwarten in de VS

  Dus niet door blanken/politieagenten. Er vind dus geen “genocide” plaats door blanken op zwarten zoals door BLM word beweerd.

  Van de 6000 zwarten die jaarlijks worden gedood word 94% door andere zwarten gedood.

  Voor dit zwart op zwart geweld is amper aandacht in de media. Het is een taboe onderwerp en past niet in de verhaal lijn die de media verspreid.

  75% van de zwarte gemeenschap in de VS bestaat uit een ouder gezinnen. De vader ontbreekt , er is geen structuur in het gezin en de kinderen gaan op straat zwerven.
  Ze sluiten zich aan bij straatbendes en komen in de gewelddadige rapcultuur terecht.

  ht*ps://denieuwezuil.nl/oorzaak-amerikaanse-politiegeweld-racisme-of-criminaliteit/

  1. Dirk Derksen

   Ritter brengt u het nieuws, waar zelfs DDS voor terug deinst. 👍

  2. Beukman

   Natuurlijk @Robot Ritter, wat zeuren die zwartjes nou he.

   Ga je er eens echt in verdiepen joh. Lees eens een echt boek over deze materie, bijv. van James Baldwin, in plaats van ad nauseam je propaganda te blijven spammen, ook nog eens off topic.

   1. Ritter

    Beukman

    Mij gaat het om de feiten………….en niet om de mythe/hype.

    Juist door de leugens/mantra’s die de media verspreid word alles op scherp gezet en de mensen tegen elkaar opgezet.

   2. Niemandalletje

    John Allembillah Azumah.
    The Legacy of Arab-Islam in Africa.

    Goed boek. Er gaat een wereld voor je open, Beuk.
    Aanrader!

    Maar ja, je zal hem wel verguizen, ondanks dat hij meer weet over de materie dan Piet Emmer. (die zich alleen bij het europese aandeel hield)

    1. Niemandalletje

     Hier een voorproefje op YT:
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=rBluWnM4bJg

   3. Blitzkrieg

    Beukman :
    Quote : “Ga je er eens echt in verdiepen joh. Lees eens een echt boek over deze materie, bijv. van James Baldwin, in plaats van ad nauseam je propaganda te blijven spammen, ook nog eens off topic.”
    Ritter doet het prima, binnenkort ook maar weer eens oppakken dat linken; de waarheid is iets waar #snowflakes niet tegen kunnen.

    1. Beukman

     Je kan me wat, @Oormans. Wat Robot Ritter doet is spammen: steeds hetzelfde bericht en ook nog eens onder de verkeerde topics. Dat verhaaltje van jou over “de waarheid” is van een meelijwekkende goedmenselijke abominabiliteit.

     1. combat le pelicule

      “steeds hetzelfde bericht”

      Ik hoor beukholletje nooit over dezelfde berichtgevingen van de Nederlandse staat!!!

      Verder is het zo dat dit hele land plat gegooid wordt omwille van 150 echte coronadoden

     2. Start

      “Ik hoor beukholletje nooit…”

      Ik ook niet en dat hou ik ook zo! Zuigmans is een holmaat en kopie van enzovoort, vandaar.

     3. Niemandalletje

      h**ps://www.fbi.gov/services/cjis/ucr/publications#CDE

   4. evil knievel

    wat zeuren die zwartjes nou he!
    Idd Neukman,idd!!
    Om moedeloos van te worden dat eeuwige zielige gezanik!🤢🤮

  3. trutje

   Net zoals moslims die over het algemeen elkaar meer uitroeien. Wat lees je op een andere site de burgemeester van Londen Khan roept mensen op niet naar Londen te komen omdat extreem-rechtse groepen naar Londen komen om de standbeelden te beschermen maar dat is volgens hem een voorwendsel om rellen te schoppen. Wie schoppen op dit moment de meeste rellen met vernielingen van winkels en trekken standbeelden omver. Het is gewoon een schande zo’n burgemeester. BLM en antifa wordt geen strobreed in de weg gelegd.

  4. Rosasolis

   Ritter. Onzin. Waarom lezen we nooit over kleurling agenten die ongewapende kleurlingen ombrengen? Ook wordt zulke nep- berichten nooit op de nieuwsdienst doorgegeven! Wie heeft tijd of zin om om urenlang dagelijks aan je laptop te hangen. om naar allerlei sensatie nieuws sites te volgen? Dagelijks krijg ik nu veel van dit soort
   rotzooi op mijn mails, meestal van extreem-rechts sites uit Amerika. Gelukkig hebben de meeste “unsubscribe” in heel kleine lettertjes op het einde van hun kleurvolle
   nep nieuws berichten, maar helaas niet allemaal. Jammer dat u ieder woord gelooft van wat u leest op deze sensatie sites!

 5. Maris Copoolse

  “Right wing protesters chanting:

  “we’re racist and thats the way we like it”

  Ja, dit was te vrezen.

  1. Start

   Etc?

   1. Original NL

    Enz…enz..

  2. Sleipnir

   Ik ben van mening dat de strijd maar eens gestreden moet gaan worden, het zat er al lang in dus laat het maar komen, het heeft lang genoeg geduurd die linkse terreur.

   1. Lugor

    Het zou inderdaad goed zijn als u uw protest niet hier maar bij de bewuste standbeelden zou laten horen.

   2. Blitzkrieg

    Sleipnir : Misschien kunnen de hooligans van Ajax en Feyenoord voor deze keer een samenwerkingsverband aangaan.

    1. John F...

     Blitzkrieg,

     Alsjeblieft zeg…. Nee!!!
     Geen Ajax, geen Amsterdammers!

    2. M. Brandenburg

     Je bedoelt dat je gaat vragen aan de Rotterdamse Hooligans moeten gaan samenwerken met hen die erom bekend staan weg te rennen? Denk eerder dat ze uitkomen in Den Haag, Twente en Utrecht en dat ze uit Amsterdam achterin mogen meelopen of zo. MOgen ze zich richten op hen die al naar de grond zijn gewerkt.

     Maar zonder gekheid wanneer het in Engeland tot een confrontatie komt dan is het hek van de dam dan zal het voorbeeld overal gevolgd worden.

    3. Blitzkrieg

     John F :
     Quote : “Alsjeblieft zeg…. Nee!!!
     Geen Ajax, geen Amsterdammers!”
     Ik zelf geef totaal niet om voetbal, maar ben veel eerder Feijenoorder dan Ajaxiet. De essentie van mijn verhaal is dat we ons moeten verenigen, dit gaat ons allemaal aan.

     1. Brenda Welsh

      Achter de PC bijvoorbeeld. Echte hooligans moeten kunnen rennen.

     2. Start

      Enzovoort?

     3. Beukman

      En wat ga jij dan doen @Oor: fluiten?

   3. Maris Copoolse

    Vergis je niet, de dikke maar vitale Sleip kruipt achter zijn pc vandaan, pakt de bus naar Rotterdam en dan zullen we wat gaan beleven!

    1. Sleipnir

     Jouw adres is al bekend bij de Feyenoord hooligans ouwe, de rellennegert was er maar wat mee in zijn schik. Zet de zandzakken maar klaar.

     1. Original NL

      Q..Jouw adres is al bekend..
      Idd.

  3. M. Brandenburg

   Inderdaad je blijft met je vinger iemand op de borst stoten dan zal uiteindleijk de tegenreactie komen van hen die niet bang van je zijn en je uitdaging aannemen. NU gaan we zien wat er gaat gebeuren, Antifa weet dat de Hooligans ze wel tegen de vlakte aanwerkt en desnoods afmaakt. Nu gaan we zien of Antifa en die paar zwarten het lef hebben de confrontatie te zoeken met hen die niet opzij zullen stappen en waarschijnlijk nog tijdens een poging tot confrontatie zelf direct in de aanval schiet en niet gaat afwachten of het overwaait, het is makkelijk mensen aanvallend die de vrede willen bewaren, het word lastig wanneer je iemand moet aanvallend die het probleem direct met wortel en al onschadelijk zal maken.

  4. Dirk Derksen

   Bij het erkennen van verschil van ras, ben je automatisch een racist. Zeg maar eens tegen een neger dat hij hetzelfde is als een blanke. Dit is beledigend, voor de neger en voor de blanke. Beide zijn verschillend, beide zijn gelijk en beide hebben hun trots, en zo hoort het!

 6. Rene van der Grijp

  De onderlaag van de zwarte gemeenschap aangevuld met links antifa tuig krijgt nu te maken met de blanke onderlaag.

  En dat allemaal in een tijd waarin er nog steeds kans bestaat op een tweede uitbraak van een dodelijk virus.

  Het is te krankzinnig voor woorden.

  Ik ben er bijna zeker van dat de rellen bewust in gang zijn gezet. De dood van Floyd is aangegrepen om de knuppel in het hoenderhok te gooien. De linkse media spelen in dit alles een zéér kwalijke rol als aanjager.

  1. Original NL

   Die blanke onderlaag heb je helaas wel nodig als het op knokken aankomt..zoals links zich van de linkse onderlaag bedient (antifa).

 7. AnnetKlaver

  Hooligans zijn over het algemeen extreem rechts en racist.
  Maar ja , dat is de harde kern van de DDS reaguurder ook.

  1. M. Brandenburg

   De samenstelling van Holligans laat iets heel anders zien. Ondertussen zo goed gedocumenteerd en zo slecht op de hoogte, Annetklaver is het perfect voorbeeld van regressief en totalitair links.

  2. Stanly2000

   Klopt, Sarko!
   Antifa zijn geen hooligans maar links tuig!

  3. Original NL

   Antifa en zwarten zijn over het algemeen extreem links en racist.
   Maar ja , dat is de verrotte linkse kern van de DDS tròllen ook.

  4. combat le pelicule

   Aldus annaantichristnazisympathiesantreinoudbrendaaytaswatcherklaver

   1. Start

    Je bent een schroevendraaier vergeten, lag nog in de stoel.

    1. combat le pelicule

     “Je bent een schroevendraaier vergeten, lag nog in de stoel.”

     poer te skwiek de Niels

     1. Start

      Fusufisu pour lettre B trilasumien zwart geel

     2. combat le pelicule

      trulletwiecje paraladufiluutje

     3. Start

      Okay, prima!

     4. Bullshit19

      Habeas poenali polster garnitura tovaritsj krimoto.

  5. evil knievel

   N Nederlands!🇱🇺
   Sta volledig 8er deze helden!👊🏼

 8. John F...

  En de NOS, geen melding… Alleen maar shitnieuws en dat Suriname “dus zwarte” Nederland om hulp vragen voor de bestrijding tegen het corona virus.

  1. Stanly2000

   NOS nieuws: Nederland moet excuses maken vlgs. de heer Klaver GL.

  2. Original NL

   Net als NOVIB…voedt nu het kleine zwartje opdat hij over 20 jaar in uw land tegen u kan protesteren…

 9. M. Brandenburg

  Wat ze scanderen is overduidelijk een provocayie en een duidelijk statement dat wat de opgefokte immigranten en Antifa roepen geen indruk meer maakt.

  Dat uiteindelijk Hooligans en dergelijke in opstand zouden komen tegen het linkse geweld, Hooligans mogen dan geweldadig zijn maar vooral onder elkaar, ze houden wel van het land waar ze leven en ze zijn willen dat verdedigen waar het Westen voor staat. Uiteraard zullen politici zich willen richtenop het bestrijden van hen die op komen voor de waarden tradities en geschiedenis bvan het land, maar dat zal de zaak enkel maar meer opblazen, waardoor het totalitair links denken een veel ergere klap uitgedeeld zal krijgen, want de bvoling zal zich juist achter de Hels Angels en Hooligans scharen, ziek al ze zijn van het totalitaire linkse gedachtegoed. Zoals velen dit jaren geleden al hebben voorspeld komen we steeds dichterbij het punt waar de boel uit elkaar klapt, je kan maar zolang strcutureel tegen de wens van de bevolking ingaan en ruimte geven aan de totalitairelnkse gedachte.

  In Nederland heeft Aboutaleb het idee om de totalitairen in de Kuip te laten demonstreren, en sindsdien zoemt het op het internet, de harde kern zal dit niet zomaar toelaten en ik voorzie dat ook de hooligans in Nederland zullen gaan samenwerken om dit linkse gedrocht keihard te gaan bestrijden.

  Je hebt enkel maar een echte vonk van weerstand te hebben en de boel ontploft en er zijn heel veel meer mensen die dit links totalitair gedrag zat zijn dan die hen steunen.

 10. Henk Albarda

  De grootste racisten en anti-semieten op dit forum zijn bewezen oa Beukman, meriadoc Brandebok, enkele lodewijks die zich semi-adelijke namen aanmeten, rosasolis, annetklaver en nog een enkeling.
  Het enige wat ze doen is zeer goede feitelijke bronnen als onbetrouwbaar bestempelen en beweren dat de NPO en de MSM wel betrouwbaar zouden zijn, terwijl die bewezen onbetrouwbaar zijn. Zelfs D66 rechters krijgen het niet voor elkaar de npo beweringen voor waar te verklaren.

  1. Lugor

   De grootste racisten en anti-semieten op dit forum zijn bewezen oa Beukman, meriadoc Brandebok, enkele lodewijks die zich semi-adelijke namen aanmeten, rosasolis, annetklaver en nog een enkeling.

   Zou een kaarsje opsteken nog helpen bij Hilarische Henk?

   1. Rosasolis

    Lugor. Weet u niet meer dat u deze bericht reeds een aantal eerder heeft
    geschreven?!

 11. Rosasolis

  Ach, de Engelse hooligans zijn niet alleen voetballers liefhebbers. Het zijn volwassen geworden kwajongens die van wrede grapjes houden. Domme kereltjes die willen met hun domme daden opvallen. Zoals enkele jaren geleden in Den Helder…
  Op een rustige zaterdag morgen gingen we naar onze marine stad om wat boodschappen te toen. Toen aangekomen in de binnenstad, zagen we dat er overal politie auto’s waren. en vele straten hadden geen toegang. Waarom? Er was een marine oefening met de Nederlandse Marine en de Britse Marine. Met een Britse fragat in de haven van Den helder. En de Britse matrozen hadden een wedstrijd met onze Nederlandse jantjes: wie kon de meeste winkel ramen inslaan van de binnenstad van
  Den helder?! Geen idee wie de wedstrijd heeft gewonnen; Nederland of Britten:
  maar wat was er een troep door de hele winkel centrum, van deze vreselijke
  hooligan boeven streek! De vraag is welke hooligan streken kunnen genegeerd worden, als kwa’jongen’s grapjes en wanneer wordt het te erg om ze te negeren?

 12. Willem Alexander

  Waarom deze valse bewoording?
  BLM zijn “demonstranten”.. gewoon dom communist tuig die geen reet geven om kleurlingen, waarom geen “culturele (marxist) extremisten”..
  en jongens die van voetbal en hun land staan supporters.
  Patriotten mag ook gewoon “Nederlanders” als groep die wel hun geschiedenis, cultuur en waarden willen beschermen.
  Niemand keurt het handelen van de politie man goed en sprak van vervolging, maar feit blijft dat negers negers doden (95%) , negers 10 maal zoveel geweld begaan tegenover blanken, dus dit hele blm is echt een hele drol om niks.
  Zij die knielen zijn verachtelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.