Mark Zuckerberg en Facebook krijgen bakken kritiek over zich heen na het NIET censureren van Trump: ‘juiste keuze om het te laten staan’

De sneeuwvlokjes van deze wereld konden het niet verwerken dat Facebook niet meedeed aan de ‘censuur’ van Trump. Nadat Twitter zijn beruchte when the looting starts, the shootings starts tweet censuureerde, hadden veel sneeuwvlokjes verwacht dat Facebook hetzelfde zou doen. Dit gebeurde echter niet, tot onvrede van Facebookgebruikers en werknemers. 

Voor Zuckerberg was het nog wel een flinke gewetenskwestie: moet ‘ie nu wel of niet het bericht van Trump verwijderen. In een Q&A met Facebookmedewerkers liet hij weten dat uiteindelijk de beste beslissing was om het bericht gewoon te laten staan. De geluidsfragmenten zijn uiteindelijk uitgelekt, en nu zijn alle goedmensen ook woedend op Zuckerberg.

De New York Times meldt zelfs dat meerdere medewerkers al ontslag hebben ingediend vanwege de beslissing van de topman van Facebook. Nou prima lijkt me, zulke medewerkers ben je liever kwijt dan rijk. Uiteindelijk is Facebook – en Twitter ook – een plek wat het publieke debat wordt gevoerd. Censureren lost helemaal niks, maar dan ook helemaal niks op.

Ondertussen neemt de onrust intern alleen maar toe bij Facebook. We zullen zien wat voor gevolgen dit gaat hebben. Facebook overweegt om in de toekomst een disclaimer/label bij berichten te plaatsen waar ‘wordt opgeroepen tot geweld’.

Zuckerberg heeft er ditmaal goed aan gedaan om niks te doen, maar in het vervolg wil hij het toch anders aanpakken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ritter

  Het punt is natuurlijk dat Trump helemaal niet opgeroepen heeft tot geweld.

  Wat Trump meermalen heeft gezegd dat aan de plunderingen en brandstichtingen een einde moet komen.

  De steden waarin de onrust is worden bestuurd door de Democraten.

  Het probleem is dat de burgemeesters van deze steden weigeren hard op te treden om de rellen te stoppen. Daarom gaan de rellen en plunderingen maar door.

  Trump heeft terecht kritiek op deze burgemeesters en heeft ze herhaaldelijk opgeroepen om de orde te herstellen.

  Als gevolg van deze oproep van Trump word hij, uiteraard, door de Democraten , media en Hollywood bekritiseerd.

  Ondertussen maken de Gouverneur van New York en Burgemeester van New York (allebei Democraten) ruzie met elkaar vanwege de rellen en plunderingen in New York
  ============

  De Blasio roept Cuomo op zich te verontschuldigen bij NYPD, aangezien de rellen voortduren in New York

  Burgemeester Bill de Blasio riep gouverneur Andrew Cuomo op om zich te verontschuldigen bij de NYPD, aangezien de vete tussen de twee democraat politici geen teken van afname vertoonde, ondanks dat New York City uiteengereten werd door rellen.

  In het laatste salvo tussen de twee zei de Blasio dat Cuomo excuses verschuldigd was aan de politie die meerdere nachten in de stad heeft gestreden.

  ht*ps://www.foxnews.com/us/de-blasio-cuomo-nypd-feud-riots

  1. Blitzkrieg

   Ritter : Ijzersterk betoog!
   Quote : “Als gevolg van deze oproep van Trump word hij, uiteraard, door de Democraten , media en Hollywood bekritiseerd.”
   Dat klopt, maar Trump gaat aan het eind van het jaar gewoon weer herkozen worden door de burgerbevolking van Amerika. In Amerika zijn ze waarschijnlijk nog meer moe van de leugenpers dan in Nederland.

  2. LifeBuddy

   ritter +++

 2. Lugor

  De sneeuwvlokjes van deze wereld konden het verwerken dat Facebook niet meedeed aan de ‘censuur’ van Trump. Nadat Twitter zijn beruchte when the looting starts, the shootings starts tweet verwijderde, hadden veel sneeuwvlokjes verwacht dat Facebook hetzelfde zou doen. Dit gebeurde echter niet, tot onvrede van Facebookgebruikers en werknemers.

  Probeer het nog eens Bart.

  1. Original NL

   Wat moet je deugkneus?

   1. Lugor

    Gelukkig snapt Bart meer dan u.

 3. Mar

  Bart, de tweet is niet verwijderd. Is nog steeds te lezen, je moet alleen even doorklikken.

 4. Mar

  Nog wat voor je archief, Ritter:

  h**ps://www.foxnews.com/politics/trump-executive-order-on-religious-freedom-as-dc-archbishop-slams-trump-visit-to-catholic-shrine

  1. Ritter

   Mar

   Het establishment (inclusief de kerkelijke leiding) is anti-Trump. Die zijn ook voor open grenzen en dat soort dingen. En ook die laten geen gelegenheid voorbij gaan om Trump aan te vallen.

   Maar dat geld niet voor de “gewone” gelovige die nog altijd in grote getale op Trump stemt.

   Je ziet dan ook een scherpe deling tussen het kerkelijke establishment en de “gewone” gelovige.

 5. arnoud

  wat word bedoelt met:De sneeuwvlokjes van deze wereld .
  wat word hier bedoeld, en waar gaat het over: dat Facebook niet meedeed aan de ‘censuur’ van Trump. Nadat Twitter zijn beruchte when the looting starts, the shootings starts tweet verwijderde, hadden veel sneeuwvlokjes verwacht dat Facebook hetzelfde zou doen. Dit gebeurde echter niet, tot onvrede van Facebookgebruikers en werknemers.

 6. SilverFox

  Kan die knakworst van een Zuckerberg niet eens voor een meer gangbaar kapsel zorgen ? Al het geld van de wereld en er nog bijlopen als een halve zool.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.