Martin Bosma (PVV): ‘We zijn als samenleving in een kramp terechtgekomen door al dat identiteit-getoeter’

Martin Bosma hekelt het feit dat we het ‘begrippen-apparaat’, wat ontstaan is in de jaren ’80/90 op Amerikaanse universiteiten, naar Nederland hebben geïmporteerd. Het resultaat van deze identiteit-schreeuwers is dat iemand zoals Johan Derksen een ware communistische showproces kreeg. Het resultaat stond vooraf al vast: Derksen was hoe dan ook fout. En dat is zorgelijk aldus Bosma

Bosma vindt het zorgelijk dat mensen door deze trend worden gereduceerd tot hun raciale afkomst. ‘Mensen moeten hun huidskleur worden’ zoals Bosma terecht zet. En dat klopt, er is een bepaald verwachtingspatroon dat je ziet. Ineens wordt iedereen, keurig volgens de marxistische boekjes, in een hokje geplaatst. Je hebt de onderdrukkers, oftewel de boze blanke man, en de onderdrukten – waar je alles en iedereen kan instoppen die niet blank of man is.

Het meest vervelende is nog, dat een klein groepje activisten enorm succesvol is geweest in de meerderheid te dwingen zich te conformeren naar hun ‘begrippen-apparaat’. Tegenwoordig ben je haast al ‘fout’ als je blank zegt in plaats van wit. Denk maar aan de NOS die krampachtig dit soort jargon heeft overgenomen – overigens hebben zij wel laten zien met de ‘divibokaal’ dat er nogal wat discriminerende en laatdunkende gedachten over minderheden te vinden zijn op de redactie.

Gelukkig is Martin Bosma nog niet van plan om zich te conformeren aan deze identitaire marxistische hetze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Duidelijk

  Martin heeft groot gelijk, afschalen dus met die boelsjit!

 2. Ploppert

  Wanneer het individu ondergeschikt wordt gemaakt aan de groep,
  en daardoor de macht bij de groep wordt gelegd,
  zal er een individu opstaan om te vertellen hoe de groep denkt en moet handelen.

  Resultaat is het starten van opstand, revolutie en oorlog.

  2020/juni/10-Jan Pieterman.

  1. Original NL

   Dat noemen we fascisme Ploppert..de linkse breinrot is veel gevaarlijker dan corona.
   Mijn altijd al grote afkeer van links blijkt volkomen gegrond..Fuck’em!

 3. Bullshit10

  Bosman heeft groot gelijk volk is knettergek aan het worden je hoeft maar een scheet te laten en heel linkse volk valt er over

  Heb ook nog 2 uur durende vrijheid strijders gekeken man man wat een politie staat die politie moet zich diep schamen heb er geen woorden voor en tegen van heugten reizen wil ik zeggen schaam je diep van mij mag je vandaag nog failliet gaan als je ballen had gehad dan had je gezegt bekijk het maar hier werk ik niet aan mee ik sta achter deze actie
  Maar nee hoor wegvoeren die actie die voor onze vrijheden vechten bah vuile NSBers

 4. RPML

  We zijn niet als samenleving in een kramp gekomen zoals Martin Bosma stelt, de media is in een kramp gekomen. Iedereen die ik spreek wijst naar z’n hoofd bij al dat gekrakeel van een verwaarloosbare minderheid met in hun kielzog wat deugmensen. Waarin Bosma zeker gelijk heeft is om te stellen dat dit zeer zorgelijk is, niet alleen in de US maar ook in NL. Ik heb geen slaven in huis, en de schreeuwers zijn geen onderdrukte katoenplukkers, maar toch menen ze standbeelden uit lang vervlogen tijden omver te mogen trekken of te bekladden. Als leiders van BLM al denken dat ze Christusbeelden moeten verbannen dan zit er duidelijk een steekje los bij die club waar Halsema bij voorop loopt als het haar uitkomt. Het zijn totale losers aan de rand van de samenleving die nu met hulp van de media hun dogma proberen op te leggen; als de media daarin meegaat (en dat doet ze) is dat zeer gevaarlijk, want de media heeft nog altijd de macht. Ook politici van alle kleuren zouden zich moeten samenpakken en een duidelijk gezamenlijk statement moeten afgeven dat zij een dergelijke agressieve polarisatie niet tolereren in deze samenleving.

  1. Vrijedenkert

   Men wil gewoon een geheel andere samenleving creëren waarbij huidige bestuurs en overheidssystemen maar ook huisige politie en handhavingsorganisaties, privaat bezit en private ondernemingen gaan verdwijnen! Men wil alles een soort van gemeenschappelijk bezit maken en hoe men dit wil gaan combineren met democratische kies en partijsystemen systemen en volksvertegenwoordiging en onafhankelijke rechtspraak en handhaving is een groot raadsel…
   Dit soort anarchistische en ultra-linkse organisaties hebben eigen opvattingen over democratie die naar mijn idee niks met democratische rechtstaat te maken heeft.
   Hoe BLM en Antifa achtige organisaties hun idealistische linkse heilstaat willen invullen en hoe dat er in de praktijk uit moet gaan zien laten ze zich niet over uit.
   Huidige politie, handhaving en rechtspraak moet afgeschaft worden volgens de hardline anarchisten van Antifa en anderen want allemaal witte privilege en onderdeel van het eeuwenoude witte patriarchaat, verder komt er niks zinnigs uit en hoe orde en veiligheid dan wel gehandhaaft moet worden en recht moet worden gesproken wordt niet ingevuld door hun, men heeft geen boodschap aan en erkend geen democratische instituties of organisaties behalve hun eigen geweldadige knokploegen en grotendeels ondergrondse organisaties.

   1. RPML

    Als de overheid nog langer de 1.5 meter samenleving aanhoudt gaat het vanzelf die kant op: bedrijven zullen bij bosjes omkiepen en alleen cruciale bedrijven zullen ‘gered’ worden en in Staatshanden komen; we glijden dan vanzelf in een centraal gestuurde planeconomie. Goede timing van die idioten dus.

    Ik snap werkelijk niet waarom de politiek niet ingrijpt bij dit soort Staatsondermijnende groeperingen en een duidelijk statement afgeeft. We leven in een democratisch land, en als je het er niet mee eens bent zijn er zoveel wegen te bewandelen om dat aan te vechten. En als je je zin niet krijgt, dan is er kennelijk geen democratische meerderheid voor te vinden, zo simpel werkt het.

 5. Bon-vivant

  Het filmpje met het interview is van “Ongehoord Nederland”. Wat een ongelooflijk slecht interview! Er wordt geen enkele kritische vraag gesteld bij dit geneuzel. Ik vraag me af of de interviewer überhaupt enige journalistieke opleiding heeft genoten. Als dit het niveau gaat worden van ON op radio en TV, zal dit niet veel luisteraars/kijkers trekken.

  1. Duidelijk

   Enz?

  2. Bullshit10

   Bon
   Nee joh op npo daar hoor je kritische vragen man laat mij niet lachen. door deze onbekwame beunhazen journalisten waarvan je meer van mag verwachten is het een en al bullshit door deze mafketels is Nederland verrot.maar helaas dat zie jij niet jij bent net zo gehersenspoeld als de meeste linkse reaguurders hier man word waker

   1. Bon-vivant

    “Nee joh op npo daar hoor je kritische vragen…”. Eens !

  3. combat le pelicule

   bv kan het niet verdragen dat ON feitelijk nieuws laat zien en het rechtse geluid laat horen, daar heb je geen vragen voor nodig, het is natuurlijk zeer pijnlijk om dit te moeten slikken voor bv natuurlijk want ja dit is namelijk het echte geluid wat Nederland dient te horen…

   1. Bon-vivant

    “bv kan het niet verdragen dat ON feitelijk nieuws laat zien…”
    Feitelijk nieuws? Een kamerlid ventileert hier een mening. Van mag dat, we leven in een vrij land. Maar van een journalist verwacht ik wel een iets hoger niveau dan wat gemompel tussendoor.

  4. Maris Copoolse

   Het moet worden betwijfeld of Ongehoord Nederland ooit de Publieke Omroep zal bereiken. Het niveau is zo abominabel laag dat ik me niet kan voorstellen dat ze worden toegelaten.

 6. Mar

  Martin Bosma moet nu niet zeuren. Wie is er begonnen met de nazi’s links noemen? Wie is begonnen met zeggen dat de nazi’s socialisten waren? Wie is begonnen met de publieke omroepen links te noemen? Wie is begonnen met de mainstream media links te noemen? Wie nam als eerste het woord fascisten in de mond?

  Wilders en Bosma zijn begonnen met polarisatie en worden gevolgd door verongelijkte hijgende hertjes, die zich niet meer thuis voelen in het geboorteland.

  Als het niet bevalt Bosma, ga dan lekker emigreren naar Zuid-Afrika.

  1. Bullshit10

   Mar
   Wat een bullshit weer er is maar een persoon maar een persoon die onze nederlanders uitspeelt en daar geilt ze op en dat is die pleeborstel ss

  2. Peetjoh

   Ga dan lekker emigreren?. We willen dat de zeikers weer terug gaan dus terug emigreren naar land van herkomst. Nationaal socialisten waren wel degelijk links maar links stond ten tijde van de oorlog nog niet voor wat het nu is. Het was toen meer van eigen volk eerst nu doen ze meer iedereen eerst. De eerste die fascisme in z’n mond nam was mussolini dat is de bedenker van het fascisme. Ook een nationalist met socialistische inslag dus links. Maar wel een buitenlander hater. Wilders en bosma zijn een probleem gaan benoemen. Dat werd polarisatie genoemd om ze weg te kunnen zetten alszijnde rasisten.

 7. Michael M

  Hey blinde Copoolse en Mar,…..ipv eeuwig hier je duizenden zielige reacties te verstrooien over de partijen FVD en PVV heen, …ga je mond spoelen en richt je meer op iets wat veel belangrijker is, nou hier komt het, maar het zal jou niet raken, integendeel slaap lekker verder en nee, ik vindt het ook niet erg dat ze mij Bokkepoot noemen. In Nederland leven geen echte mannen meer, steeds minder dus het klopt ook volgens Bosma dat we van alles iets kwaads in moeten zoeken…..

  Kamercommissie: buitenlandse lange arm heeft Nederlandse moskeeën in greep. Zo kan een grotere groep mensen radicaliseren en tegen het vrije westen opnemen en als het meezit graag de democratie omver willen werpen. …

  maken zij zich hier druk om een feestje of snoepgoed dat een discriminerende naam heeft wat het niet is,…..men bekvecht kinderachtig onderling en ondertussen is Nederland met de jaren aan het verpauperen….nou succes ermee!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.