Maurice de Hond: ‘Alleen zo voorkomen we een tweede corona-golf in het najaar!’

Door de koppigheid van het WHO/RIVM om maar te bljiven ontkennen dat de aerosols van COVID-19 virus veel mensen tegelijk kunnen besmetten, lopen we nodeloos gevaar voor forse uitbraken in het najaar. En kunnen we, net zoals in Gutersloh nu, weer opgezadeld worden met lokale, regionale of landelijke lockdowns.

Om dit risico sterk te verlagen moeten we direct beginnen met een Deltaplan Ventilatie. Alle HVAC-systemen in gebouwen moeten tussen nu en eind oktober coronaproof worden gemaakt. Niet alleen die van zorginstellingen, maar ook van kantoren, scholen, winkels, restaurants, theaters, bioscopen. (Dat betreft het zoveel mogelijk binnen laten van buitenlucht, maar dat betekent wel hogere stookkosten. En het doen verdwijnen van het virus uit de lucht via filters of anderszins).

Daar is onmiddellijk een Taskforce voor nodig.

Dat is een reusachtige klus, waarbij we geen dag te verliezen hebben, zodat we niet weer in januari 2021 een groot artikel gaan krijgen in NRC hoeveel fouten er zijn gemaakt bij zoiets belangrijks met veel slachtoffers en veel economische en sociale schade.

Lees mijn blog hierover.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. RPML

  Het aanpassen van gebouwen zou toegeven zijn aan de inmiddels wel heldere theorie dat corona-overdracht plaatsvindt via aerosolen, en dat wil geen enkele politicus of ambtenaar.

  Gisteren nog een krampachtige Staat die in een rechtszaak geen enkel inzicht wil verschaffen over de beslissingen die ze hebben genomen. Niet over de dodelijkheid, niet over de 1.5 meter. Er loopt nog een concept-wet die de anderhalve meter (gebaseerd op verspreiding met druppels) die koste wat het kost in de Grondwet moet worden opgenomen. Op dit moment is iedere ambtenaar in iedere gemeente in staat om op basis van volstrekte willekeur zaken toe te staan of te verbieden, allemaal gebaseerd op die anderhalve meter.

  Toegeven dat je gebouwen moet aanpassen is toegeven dat de anderhalve meter theorie niet klopt, dat is toegeven dat je tienduizenden bejaarden hebt opgehokt waarbij je ze júist aan het virus hebt blootgesteld, dat is toegeven dat je het land onnodig hebt opgehokt, dat is toegeven dat het RIVM en de overheid gefaald hebben, dat is toegeven dat de wijzigingen van de Grondwet op helemaal niets gebaseerd zijn.

  1. Lugor

   En wanneer gaat u toegeven ook maar een theorie te volgen ?
   Zoals er een theorie met “bewijzen” is dat de aarde plat is en de maanlanding uit de Disney studio kwam.

   1. hans-e-pans

    Er kan nu al wel vanuit worden gegaan dat er een tweede golf, maar ook een derde, vierde, vijfde enz. golf van Corona/Covid-19 besmetting gaat komen.

    Tenslotte hebben we elk jaar tijdens het Influenzaperiode weer een volgende Influenzagolf, dus in ongeveer deze zelfde periode zal er ook wel weer een Corona/Covid-19 golf zijn. Misschien zijn het wel dezelfde beestjes, of familieleden, alleen met een andere nam om het afschrikwekkender te doen lijken

    Waarom denkt men anders dat die Corona/Covid-19noodwet er moet en zal komen.

  2. JFU

   En zo is het precies. Buiten zijn er praktisch geen besmettingen, dat is bewezen. Gewoon door frisse buitenlucht. Binnen komt er te weinig frisse lucht, en dat is daarom een broeinest van virussen.
   Helaas wordt dit niet serieus genomen…met alle gevolgen voor de komende herfst. En die overbodige 1.50 maakt de economie helemaal kapot.

  3. Duidelijk

   @RPML: Juist, en dat gaat Rutte niet doen. Er is ook maar één oplossing; Rutte c.s. moeten opstappen. Nieuwe verkiezingen want ze hebben lang genoeg gesjoemeld.

  4. Meriadoc Brandebok

   “Toegeven dat je gebouwen moet aanpassen is toegeven dat de anderhalve meter theorie niet klopt, dat is toegeven dat je tienduizenden bejaarden hebt opgehokt waarbij je ze júist aan het virus hebt blootgesteld, dat is toegeven dat je het land onnodig hebt opgehokt, dat is toegeven dat het RIVM en de overheid gefaald hebben, dat is toegeven dat de wijzigingen van de Grondwet op helemaal niets gebaseerd zijn.”

   Nonsens. De Noord/West-Europese gezondheidszorg dreigde in alles overbelast te raken. Men heeft toen collectief een lockdown moeten instellen om een totale inzakking van de zorg te voorkomen. De doelstelling om die zorg op zo’n wijze voor overbelasting te behoeden, is behaald. Daar vormt Nederland geen uitzondering in, dat moest gewoon overal.

   De 1,5m-regel is wel degelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het klopt dus in de kern wel. Het gaat om de grondtheorie: over de wijze waarop de besmettingen plaatsvinden, niet om de 1,5m-regel zelf.

   1. RPML

    Aan het begin van de 2e Wereldoorlog liep het aantal ooievaren sterk terug, evenals het aantal geboortes…

    Lees je ooit reacties wel eens terug? De 1.5 meter is gebaseerd op verspreiding door druppels en is in het geval van verspreiding via aerosolen (corona) bewezen onzin. Je koppelt 2 verschillende zaken aan elkaar.

    1. Meriadoc Brandebok

     Dat ben ik met je eens.

 2. Mar

  En wie gaat dat betalen?

 3. Maurits Dekker

  De overheid gaat deze goede raad van Maurice de Hond niet accepteren. Net zoals de adviezen van Baudet over sluiten van scholen en een korte maar algehele lockdown in de wind geslagen werden, met veel doden als logisch gevolg.
  De gedragingen van onze overheid hebben veel overeenkomsten met die van varkens.

  1. Lugor

   RPML gisteren: Feit is dat er max. 80 mensen aan de directe gevolgen van corona zijn overleden, de rest van de 6.000 zonder uitzondering ‘met onderliggend lijden’

   Maurits Dekker: de adviezen van Baudet over sluiten van scholen en een korte maar algehele lockdown in de wind geslagen werden, met veel doden als logisch gevolg.
   .
   Rara wat is het nu?

   1. Maris Copoolse

    “de rest van de 6.000 zonder uitzondering ‘met onderliggend lijden’”

    Kennelijk meent RPML dat we ons niet moeten bekommeren over de levens van mensen met onderliggend lijden.

    Schokkend.

    1. Duidelijk

     Etc?

    2. Hardline

     Maris heeft duidelijk niet de kennis, en capaciteiten.

     Zijn, van Google en wiki “geleende” teksten werden al diverse malen onderuitgehaald. (door RPML, en anderen)

     Blijft over dit soort ziekelijk verdraaien van de woorden.

     1. Braboworstenbroodje

      @hardline klopt ,
      999 van de duizend keer vraag je aan lugor/Beukkman/Maris/etc om te onderbouwen , en vervolgens geen antwoord van de huistr@l.

      @hardline trek het je niet aan ,dit gedrocht met de meest inferieure genen op deze planeet heeft geen leven ,slechts dds om een beetje te narren .
      Niks nieuws hij doet dit al ruim 10 jaar 7 dagen per week 16 uur per dag.

    3. Lugor

     De ene dag heeft RPML het over 80 Corona slachtoffers, morgen over duizenden onnodige doden.
     Alle creativiteit is toegestaan om de eigen mening te onderbouwen.

    4. Original NL

     Gelul..etc.

    5. RPML

     Onze huisstalker zit weer op zijn til? Ik dacht dat wij een afspraak hadden? Je maakt grof misbruik van de ‘huisregel’ dat je anonimiteit gegarandeerd is, wat jou een vrijbrief geeft om iedereen maar te schofferen. Bij stalkers werkt doorgaans maar één methode: de Siciliaanse.

   2. RPML

    Er is een verschil tussen overlijden DOOR Corona en overlijden MET Corona. Als jij dat verschil in de statistieken van het RIVM niet kunt maken ben je toch echt zelf de bron van de verwarring

 4. Maris Copoolse

  Inmiddels heeft Maurice zich opgewerkt tot columnist voor DDS.

  Betwijfeld moet worden of dit zijn reputatie goed zal doen.

  1. Duidelijk

   enz?

  2. Lugor

   DDS begint een verzamelplaats van ongehoorde mensen te worden.

   Richard de Mos
   Awi Cohen
   Paul Cliteur
   Maurice de Hond
   RPML
   Michael Jacobs
   Ozair Hamid

   Een bont gezelschap.

   1. Duidelijk

    cock?

   2. Gerda2

    Lugor
    Dus jij bent het stiekeme mannetje dat lijstjes publiceert.
    Walgelijk.

    1. Gerda2

     Lugor
     Houd je boekhouding maar goed bij, misschien kan je ooit een goede indruk mee maken.

 5. Lucky Luke

  Hij heeft kennelijk overal verstand van, we moeten hem misschien wel minister president maken,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.