Media hebben nieuwe misstand ontdekt: ‘Te weinig mensen van kleur hebben hoofdrol in reclames’

Ja hoor, bepaalde deugmedia claimen een stok te hebben om mee te slaan. Volgens sommige is Nederland een verschrikkelijk wit patriarchaal land, waar mensen van kleur geen hoofdrol krijgen in Nederlandse reclames. Helaas voor ze bleek deze bewering niet helemaal waar te zijn. 

Zoals we de goedmenschen kennen van de Volkskrant vinden ze het absurd dat er zo weinig mensen van kleur te zien zijn op de Nederlandse televisie. De Volkskrant brengt met veel bombarie het nieuws naar buiten dat mensen van kleur systematisch worden gediscrimineerd in het reclame-landschap. Echter ging GeenStijl deze cijfers checken. En wat bleek? Het valt wel mee.

13% van de hoofdrollen worden uitbesteed aan mensen van kleur, en wat blijkt als we nu kijken naar de cijfers van niet-westerse allochtonen in Nederland dan blijkt deze groep zo’n 13.8% te zijn van onze maatschappij.

Dus in feite kan je zeggen dat de verdeling best eerlijk is. Maar volgens de VK en diverse actiegroepen dus niet.

De vraag is dan: wat willen zij dan wel? 50/50? Dat zou ook niet echt een goede representatie zijn van de Nederlandse maatschappij.
Het is altijd komisch om te zien dat identitaire activisten moord en brand schreeuwen dat er geen eerlijke representatie is bij tal van Nederlandse instanties, maar als men dan naar de feiten kijkt, dan blijkt vaak genoeg dat deze activisten helemaal geen gelijk hebben.

Wat is dus nu eigenlijk het probleem?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Chauvinist

  “Wat is dus nu eigenlijk het probleem?”

  Dat er blanke mensen bestaan, dat is volgens deugers het probleem…

  Ik heb laatst ook een beetje zitten tellen bij het zien van TV-reclames omdat het me opviel dat er vrijwel geen reclames meer zijn met alleen blanke acteurs/actrices. Ik durf te beweren dat er veel meer dan 13% gekleurde mensen in reclames zijn… in een TV-reclame van een telecombedrijf was zelfs 100% gekleurd en 0% blank.

  Naast de zichtbare kleurtjes hoor ik ook best vaak voice-overs met zeer gebrekkig Nederlands taalgebruik waarbij duidelijk is dat de insprekers niet van Nederlandse origine zijn.

 2. Mar

  Daar word ik nu ook even moe van.

  Heb een mailtje gestuurd naar VEA met de vraag “hoeveel reclames zijn er waarin mensen met een beperking een rol spelen?”

 3. Sleipnir

  Daar staat dan tegenover dat mensen van kleur over vertegenwoordigt zijn in het programma ‘Opsporing Verzocht’. Dat trekt het weer een beetje recht zou ik zeggen…..

  1. Drekie het Toiletmonster

   Witte mensen zijn ruim oververtegenwoordigd bij Opgelicht en bij zaken van seksueel kindermisbruik. Laat dat inzinken en vraag je af waarom je die feiten nooit hoort in relatie tot witte mensen.

   1. Rammstein

    Gekkie het Toiletpotje is een nieuw licht aan de DDS-hemel die al knielend om vergiffenis smeekt en alles wat een kleurtje heeft tot zijn laatste druppel bloed verdedigt.

    Feiten en cijfers doen er niet toe voor deze huilstruik.

    Je Bent Een Heel Goed Mens, Drekie. Zo goed?

   2. CLoVis

    @lamlul

    Je hebt eindelijk eens een nick gevonden
    die jouw karakter beschrijft;

    sterker nog,
    als stereotype van de linksmongool
    het afschrikwekkend voorbeeld
    voor degenen die nog steeds in sprookjes geloven.

   3. Peetjoh

    Klopt en weet je waarom. Omdat het normaal is in die kringen dus ze gaan d’r niet voor naar de politie. Dus je linkse gelul houd weer op. Mot je niet ergens in de modder rollen.

  2. Duckday

   Juist gezien maar door hoor je ze niet over

 4. Blitzkrieg

  De TV is dood, pindakaas een goede film of zoek andere media outlets… Hoe meer ze zichzelf overbodig maken hoe beter het me is. Alleen nog maar zwarte mensen met meervoudige handicaps op tv die de hele dag l*llen over racisme en deugquota’s. Verder eis ik 73 wc’s in elk overheidsgebouw, voor elk afzonderlijk gender een. Ook wil ik deze keuze mogelijkheid verplicht op elke website hebben en moet ook elk van de 73 genders mogelijk zijn op paspoorten. Voor de rest eis ik dat alle bedrijven tenminste van elk gender en kleur gelijke aantallen in dienst hebben. Ook wil ik zwarte vliegtuigen die ook zwarte uitstoot veroorzaken. We gaan eisen dat alles gelijk wordt in dit land, kijken hoe lang de ongein duurt.

 5. NoDoubt

  Eerst zetten we de grenzen open voor gelukszoekers (wat ons al miljarden belastingbetalers kost en de ziektepremies omhoog stuwt, en de pensioenen omlaag met 20%), die zich ook zo lekker aanpassen en vervolgens zijn ze ondervertegenwoordigd. Ze kunnen toch ook zelf reclame maken. Ze zijn ook zo goed om een partij als BLM (die alle witte mensen eruit willen hebben) op de been te brengen of KOZW (die graag pieten in het gezicht trappen). Laten ze een politieke partij oprichten, net als partij van de dieren is begonnen. Kijk maar naar Zuid-Afrika, of islamitische landen. Waarom zal ik meewerken aan mijn eigen ondergang. Het wordt meer en meer een zielige vertoning van de feelgood mensen, maar hebben ze al een ‘asielzoeker’ in huis. Ik denk dat Goebels blij is met MSM, een vrijwillige staatsomroep had hij niet voor mogelijk gehouden.

  1. Drekie het Toiletmonster

   Ik denk dat je moeite hebt om onderscheid te maken tussen je eigen angsten, je eigen fantasie en de werkelijkheid. Hier is hulp voor te vinden.

 6. AS210854

  Ik heb er ook nog eentje, te weinig mensen met kleur werken voor hun geld, dus te veel blanke mensen moeten werken om mensen met kleur aan de vreet te houden.

  1. Drekie het Toiletmonster

   Dit zijn vooroordelen die zijn ontstaan uit het Nederlandse slavernij verleden. Gekleurde mensen werden het lijdend voorwerp van hun eigen onzekerheid. Plantage eigenaren waren lui en verkrachten regelmatig kinderen van slaven. Om hiermee om te gaan noemden ze de gekleurde slaven lui en promiscue. Het begrip buitenvrouw (slaaf die werd verkracht door witte plantagehouder) is hier een voorbeeld van. Ken je eigen geschiedenis 😉

 7. ikweetwatikwil

  Zijn ze nu helemaal gek geworden. Langs de weg en in winkels zie ik veel reclame borden met Zwarte mensen. Familie’tjes gemengd. Verdomme, waar woon ik hier eigenlijk.

  1. Jack Flash

   Ikweetwatikwil@ Je woont in Negerland.

 8. Suidland

  Op pakjes cigaretten, shag en blikken tabak staan ook alleen maar blanken afgebeeld. Of roken die zwarten alleen maar weed.

 9. Vince Blank

  Denk dat zowat een kwart van de reclames een gemengd koppel laten zien. Dat lijkt me geen representatief aantal tov de werkelijke wereld. Waar ik dan weer niemand over hoor is die yoghurt reclame waar een halfnaakte blanke man als voetenbankje wordt gebruikt. He oikos wees eens dapper en maak een zelfde reclame waar een negerin als deurmat wordt gebruikt.

 10. LifeBuddy

  Doorgesnoven BLM.Antifa. hooligans” hebben volgens premier Mark Rutte misbruik gemaakt van de demonstratie tegen Discriminatie en Covid 010-020. Voor deze Ene keer krijgt Pinokkio gelijk en een duimpje van half nederland.

  1. Mar

   Ik lees het toch anders, als u het niet erg vindt:

   “Premier Rutte heeft begrip voor de mensen die gisteren demonstreerden op het Malieveld in Den Haag tegen de coronamaatregelen. Maar hij heeft geen goed woord over voor de relschoppers.

   “We moeten echt onderscheid maken tussen mensen die uit bezorgdheid voor hun vrijheden protesteren. Die hebben het volste recht, net als bij de demonstraties tegen racisme en discriminatie”, zegt Rutte. “Maar als ik me baseer op de televisiebeelden dan zaten er gisteren ook halve garen tussen.”

   Hij vindt dat er door “doorgesnoven hooligans” misbruik is gemaakt van de situatie die op en rond het Malieveld was ontstaan.”

   1. LifeBuddy

    mar,Die Pinokkio had in moeten grijpen op Covid 010-020 en gister Geen tweedeling moeten scheppen. Hij neemt GEEN verantwoording op zijn positie. Ongeschikt

 11. Sando

  Nu coca cola gooi er maar hoofddoekjes in en negers dan zien zewel waar het op uit draait.

 12. Scaldis

  Treffende foto, veertienjarige pukkelkopjes die niet naar de kermis kunnen en daarom ander tijdverdrijf zoeken.

 13. plakband

  Te weinig gekleurde mensen in reclamespots.
  Te veel gekleurde mensen in opsporing verzocht.
  Te weinig gekleurde mensen bij vrijwilligers organisaties.
  Te veel gekleurde mensen in de bijstand.
  Te weinig gekleurde mensen in het bedrijfsleven.
  Te veel gekleurde mensen in gesubsidieerde functies.
  Een mooi gemiddelde, dat ziet er heel evenwichtig uit.
  Waar maakt men zich druk over?

  1. Drekie het Toiletmonster

   Fantasie en racistische vooroordelen zijn geen afspiegeling van de werkelijkheid. Doordat je klaarblijkgelijk genoeg geloofd in deze vooroordelen om ze zelfs te delen, denk ik dat niemand eraan twijfelt in mijn gelijkheid als ik je een racist noem. De demonstraties zijn dus tegen mensen als jij. Hopelijk besef je dat.

   1. Rammstein

    gelooft

   2. Toverkol

    De culturele revolutie, waarheden mogen niet meer gezegd worden. Want stel je eens voor….. Nou ik kan geen enkele leugen in het bericht vinden…. In een linkse samenleving moet je niet alleen voorzichtig omgaan met je mening maar ook met de waarheid……

   3. Vrijedenkert

    Geachte Po,

    klaarblijkgelijk = klaarblijkelijk

 14. Toverkol

  Heb ook een misstand ontdekt bij het cbs er zijn te weinig mensen van kleur die meedoen aan het arbeids proces en blijven hangen in de bijstand en ww. Hierdoor moeten andere mensen voor hun werken en dat is slavernij…..

 15. Ben-NIET-Groen-L

  1: TV aan 2: NOS journaal aan 3: wat zie je 9 van de 10x? 4: Simone Weimans met haar enorme reet die nog net op mijn breedbeeld Smart TV past.
  Geluk heeft ze wel dat zwart afkleed. LOL

 16. plakband

  Toiletmonster, ik ben geen racist.
  Ik ben selectief in mijn waardering voor mensen.
  Die waardering moet ergens op gebaseerd zijn.
  Als jouw bijdrage aan een discussie niet wordt gewaardeerd beweer je dat er een racistisch motief achter zit. Kletskoek. Je levert gewoon een wanprestatie in mijn ogen. Heeft niets met racisme te maken.

 17. Vogel

  Door BLM wordt de afstand tot blanke en gekleurde alleen maar groter.
  Ik zelf heb aardig wat personeel in dienst, bewust kies ik voor blanke mensen.
  Ik heb daar gewoon een beter gevoel bij. (ben ik dan racist)
  Met mij zijn vele ondernemers die er ook zo over denken..
  Mogen wij zelf nog bepalen wie we in dienst nemen?
  En nu zorgt BLM ervoor dat nog meer afstand komt.
  De kopstukken van BLM wil graag dit vuurtje op blijven stoken, want die krijgen subsidies, giften etc. Daar leven ze van.
  Nee rassisme zal altijd blijven bestaan, door alle groeperingen wit, zwart, geel, rood etc etc. Geef ze een stuk Groningen dan zinkt het vanzelf

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.