Rapper Akwasi in 2017: ‘Ik ben Ashanti, die verkochten arme Ghanezen als slaven aan de Nederlanders’

Tegenwoordig is rapper Akwasi Owusu Ansah een enorme zogenaamde ‘antiracist.’ Hij verschijnt regelmatig bij de NPO, om daar te vertellen hoe vreselijk het is dat mensen met ‘wit privilege’ overal de dienst uitmaken en de zwarte medemens ‘systematisch onderdrukken.’ En onlangs gaf hij een speech bij een BLM demonstratie waarbij hij trots vertelde dat hij, als hij een Zwarte Piet zag, Piet in elkaar zou rammen. Want racisme.

Maar weet je wat zo apart is? In 2017 gaf Akwasi een interview aan De Volkskrant. En in dat interview gaf hij aan totaal niet te geloven in de (racistische) erfzonde. Sterker nog, gaf hij toe, zijn eigen voorouders waren rijk in Ghana en verkochten árme Ghanezen aan Nederlandse slavenhandelaren. Als iemand daar iets van wilde zeggen zou hij woest reageren.

Wat? Ja. Echt waar.

“Een paar van mijn beste vrienden zijn Surinaams, ik ben met ze opgegroeid,” aldus Akwasi toen. “Bijna alle Ghanezen in Nederland zijn Ashanti, de bekendste en rijkste stam. In Ghana is weer verschil tussen ons en de arme Ghanezen uit het noorden, die door de Ashanti als slaven zijn verkocht aan de Nederlanders.”

Wat? Jawel: Ashanti’s — Akwasi’s voorouders — hebben grof geld verdiend aan de slavenhandel. Ze hebben hun eigen mede-Ghanezen gewoon verkocht. Want die waren arm, en verdienden dus niet beter.

Maar Akwasi was nog niet klaar. “Nee, een Surinamer heeft daar nog nooit tegen mij iets over gezegd,” ging hij verder. “Dat moesten ze durven. Het zou gek zijn als mijn beste vriend me kwalijk ging nemen wat er in het verleden is gebeurd. Grappig zou het wel zijn, een mooie scène.”

Deze man is nep. En datzelfde geldt voor die hele revolutionaire beweging waar hij deel van uitmaakt. Het gaat ze helemaal niet om ‘racisme.’ Welnee. Racisme is slechts een stok om mee te slaan, een middel. Het échte doel is een communistische revolutie voor elkaar te krijgen.

Overdreven? Neen. Vergeet nooit: de term antifascist is verzonnen door Sovjet propaganda om communisten in het westen te rekruteren. BLM, Antifa en al die andere Nederland-hatende organisaties hebben maar één doel: de gevestigde, democratische, ietwat kapitalistische en liberale orde omver te werpen en te vervangen door een keihard socialistische orde waarin iedereen gedwongen gelijk (en even arm) is.

Doodeng.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. fusilier

  De witte mens wordt ook gediscrimineerd,moet werken tot 67 om de zogenaamde vluchtelingen stroom rendabel te maken.

  1. Vit

   Betaalbaar bedoel je waarschijnlijk want rendabel wordt het nooit.

   1. Adriaen van Bergen

    Hopelijk kom ik hem tegen.
    Ik hoop dat ie dan wat probeert.

  2. yellow thread street

   Zo is het in feite wel.
   Zwarte mensen hebben over het algemeen het werken niet uitgevonden en leven liever op subsidies die door de witte mensen bekostigd worden.
   Gisteravond op de NPO zag ik in een praatprogramma een boel zwarte mensen die overduidelijk een hekel hebben aan witte mensen.
   Meestal hebben ze weinig betekend voor onze economie en eten flink uit de ruif.
   Wel laten ze duidelijk merken dat wij ons aan moeten passen aan hun.

   1. Vit

    Ik zal nooit het verhaal vergeten van een geschonken waterpomp aan een dorp, het systeem raakte defect en ging men zitten wachten op een westerse monteur die ingevlogen moest worden, achteraf bleek het iets lulligs waar ze bij even nadenken zelf op waren gekomen.

    Werken hebben ze inderdaad niet uitgevonden.

 2. Blitzkrieg

  h**ps://twitter.com/hodgetwins/status/1268309646034432001?s=19

 3. combat le pelicule

  EN NU LEEF IK NOG STEEDS IN SLAVERNIJ!!!!!!!!!!!!! oh wacht ik, huh, IK LEEF NOG STEEDS IN SLAVERNIJ, prrrttttt tik tik tik, druk,druk,druk, IK WIL TERUG NAAR GHANA, NA, NA, NA…..

 4. Henk Albarda

  Wie de historische archieven van de afgelopen 500 jaar de afeglopen 10 jaar indook, heeft daarin geconstateerd dat:
  Punt 1 de slavenhandel overwegend een handel door zwarten met zwarten was, maar ook vaan door zwarten met verkoop van blanke slaven.
  Punt 2 de slavenhandel vnl in Afrika en MO door zwarten en moslims werd uitgevoerd. Logisch, zwarte afrikanen en MO’ers hebben qua cultuur geen respect voor het individu en ander denkenden.
  Punt 3 zelfs met zijn woorden in 2017 heeft deze akwasi, 1 van de grootste racisten allertijden, een hele foute grote bek, aangezien de slavenhandel NAAR Nederland tot de marginaalste wereldwijd behoorde.
  Punt 4 is op geen enkele wijze, niet benadering bewezen dat de toevallig blanke agent die crimineel Floyd George wel erg hardhandig aanhield, een racistisch motief had.
  In Nederland is het minigroepje rond top racist, ghanees jerry A, het racisme nieuw leven gaan inblazen, met massieve steun van de 2 meest racistische partijen van Nederland, Groen Links en D66. DENK, PvdA en SP doen daar dapper aan mee.

  1. Lugor

   de 2 meest racistische partijen van Nederland, Groen Links en D66. DENK, PvdA en SP

   Hilarische Henk is en blijft de onnozele clown van DDS

   1. combat le pelicule

    er is er maar 1 echt onnozel dat laat letterlijk elke x weer zien, je komt ook erg dom over…

   2. Rammstein

    Nee klein zakkenwassertje: na Groen Links en D66 zet Henk een punt. Geen komma zoals jij manipuleert. Zijn zin is dus correct.

    Lullige Lugor is en blijft de onnozele clown van DDS. En de slechtste frikandellenbakker.

    1. Lugor

     Arme Brommstein.
     Hij is het maar wat graag eens met Hilarische Henk zijn stelling dat:
     Groen Links, D66, DENK, PvdA en SP racistische partijen zijn.

     Nog even en hij gaat serieus vertellen dat er bij zijn geliefde PVV en FvD geen racisme te vinden is.

     1. combat le pelicule

      “dat er bij zijn geliefde PVV en FvD geen racisme te vinden is.”

      Dat klopt dat vinden inderdaad heel veel mensen met gezond verstand..en daar hoor jij niet bij natuurlijk…

     2. Rammstein

      Ja, Henk’s stelling klopt. GroenLinks, D66, DENK, PvdA en SP zijn racistische partijen. Net zoals er positieve discriminatie bestaat, bestaat er ook positief racisme: het eeuwig voortrekken, pamperen, vergoelijken, ondersteunen, beschermen, bevoorrechten en matsen van mensen met een kleurtje. Dat paternalisme, die betutteling behoren wel degelijk tot racisme: het onderschat stelselmatig de kwaliteiten en capaciteiten die die mensen hebben en gaat uit van een achterstelling die er (in Nederland) niet of nauwelijks is.

      Dat jij als domme dyslecticus dat niet ziet en begrijpt, is geheel voor de hand liggend.

     3. Lugor

      jij als domme dyslecticus

      Zelden zo een machteloos gezien.

     4. Vera Camlet

      @Rammby, moet dat ‘onderschat’ niet overschat zijn?

     5. combat le pelicule

      “Zelden zo een machteloos gezien.”

      lugor schetst een feitelijk zelfbeeld…

     6. evil knievel

      Ik ben t ook met Henk eens frikadellenbakker!😁

     7. Maris Coppoolse

      “GroenLinks, D66, DENK, PvdA en SP zijn racistische partijen“

      De oude R*mmstein begint te dementeren of anderszins ernstig in de war te raken.

      We wensen zijn gezinsleden ook sterkte.

 5. staleo

  In een dierentuin worden de meeste dieren van elkaar gescheiden
  en in aparte verblijven gehouden.
  Waarom zou dat nu zijn?

 6. Pijnstiller

  Het racisme debat zoals het nu gevoerd wordt, zal alleen maar tot racisme leiden. A self fulfilling prophecy.

  Mensen als SS en Quincy Gario roepen donkere gevoelens op bij vredelievende fatsoenlijke burges die voorheen niet eens nadachten over huidskleur omdat het voor hen nooit een isue was. De zwarte medemens werd in Nederland als 1 van ons beschouwd. In Nederland wordt je beoordeeld op gedrag en niet op kleur (uitzonderingen bevestigen de regel).

  In Suriname worden Antillianen slechte negers genoemd. Pfff her mag je het woord neger niet eens gebruiken of je wordt al racist genoemd.

  In het Midden Oosten worden mensen met een kleurtje als inferieur gezien en slecht behandeld. Dat geldt ook voor Noord Afrikanen, Palestijnen en Joden. Hou op met dat racisme roepen ik wordt er doodziek van. Slechts het tegengestelde doel wordt bereikt.

  De politie in Amerika staat bekend om haar excessieve geweld. Zowel tegen zwarten als blanken, daarin wordt geen onderscheid gemaakt.

  De plunderende antifa en black lives matter knokploegen maken ook geen onderscheid. Er worden bezittingen van zowel blank als zwart vernield en geplunderd. Er is zelfs een zwarte ex agent door dat tuig vermoord. Wordt wakker met zn allen.

 7. Winfrida

  Akwasi doet zichzelf echt tekort. Hij moet ook zeker niet meer in dat vreselijke, linkse programma van M. Daar zijn ze alleen maar tweedeling aan het zaaien.

 8. Vrijedenkert

  Dus volgens meneer Akwasi mogen alle blanken, Nederlanders en Europeanen of afstammelingen hiervan wel op hun koloniale en slavernijverleden worden aangesproken ook al is dat laatste 150 jaar geleden…
  Maar meneer Akwasi wil dus zelf niks horen over het lugubere verleden van zijn Ashanti stam uit Ghana?

  Ik mot nu schijten, op naar de po!

 9. janszm

  400 jaar geleden!
  Nederland had een slimme bevolking, grote handelsgeest en daardoor zeer rijk en invloedrijk in de wereld.
  Waar handelswaar werd aangeboden werd gehandeld. Waar aanbod was, werd vraag gecreëerd.
  Aan de West-Afrikaanse kust werd waar aangeboden door ZWARTE-AFRIKANEN. Deze hadden in de binnenlanden van Afrika mensen, soms hele gezinnen gestolen en naar de kust gebracht, alwaar een mensen-markt was, al eeuwen. Deze mensen werden verhandeld aan oa de Nederlanders, 5 % van totaal.
  De grootste mensenhandelaren waren de Ghanezen, dit waren 100% racisten onder hun eigen ras.
  De slavenhandel kon alleen bestaan dank zij oa de eigen zwarte bevolking. BLM? Laat me niet lachen. De whites hebben ervoor gezorgd dat in het Westen geen slavernij meer is. Hoe is dat in Afrika en MO?

  1. Vrijedenkert

   janszm,

   Het waren uiteindelijk de Republikeinen die de slavernij hebben afgeschaft in de VS en niet de Democraten in het zuiden die hier fel tegen waren!

   1. janszm

    Ja, heel grappig om dat feit te kunnen benoemen in de huidige tijd. Doet wel pijn bij links.

 10. Vliegenvanger

  “Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie, ik trap hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.”

  De uitspraak blijkt van ene Akwasi Owusu Ansah te komen. Deze zelfbenoemde ‘verhalenverteller’ spuide maandag een ongekende hoeveelheid haat.
  En dat op de dam in Amsterdam, het is gewoon een terroristische uitspraak. Dat tuih moet hard aangepakt worden.

 11. Eksteroog

  Fraai staaltje complottheorie van Michael Van Der Galien. Organisaties die zich tegen racisme keren haten Nederland en hebben tot doel Nederland te vernietigen. Een beetje bewijs ontbreekt, maar in zijn ideaalbeeld van Nederland is bewijs ook niet nodig. Tegen racisme keren is fout. Blijkbaar is racisme een goed zaak.

  1. combat le pelicule

   uiteindelijk vind Nederlandhatende eksteroog het prima dat Nederlanders op een zijspoor worden gezet in eigen land, 95% is geen racist maar bijna elke demonstrerende donkere getinte doet voorkomen alsof elke Nederlander racistisch is…

  2. janszm

   Eksteroog, waarom keren zwarten zich niet tegen zichzelf?
   Het grootste perc. racisten bevindt zich onder zwarten: tegenover andere zwarten en tegen witten.
   Wat hebben zwarten gedaan, om de welvaart van de wereld op het huidige niveau te krijgen? Noem mij iets, waarop zij trots zouden kunnen zijn? Er schiet mij niets te binnen, maar u kunt ongetwijfeld een rits zaken noemen.

  3. evil knievel

   Dat eksterklootje wordt steeds irritanter,is r iemand die weet,hoe deze te verwijderen!?😣
   Tvllg n dokter in de zaal?😁

  4. Eksteroog

   @combat le pelicule
   Omdat ik het niet met je eens ben, ben ik een Nederlandhater? Want jij bepaalt wat Nederland moet voorstellen?

   @janszm
   Jouw bijdrage veronderstelt, dat iedere etnische groep in zijn geheel moet boeten voor misdaden heel lang geleden gepleegd door enkelen. Juist het idee, dat een hele groep veroordeelt moet worden voor de daden van enkelen uit de groep is typisch racisme. In mijn ogen een waanzinnig idioot idee, dat je een grote groep onschuldige mensen mede schuldig verklaart en liefst ook straft voor iets, waaraan zij onschuldig zijn.

   En jij vraagt me mee ter doen aan een racistische vraagstelling? Ja, dáág.

   1. ervi

    @Eksteroog,
    Quote:

    “Juist het idee dat een hele groep veroordeeld moet worden voor de daden van enkelen uit de groep is typisch racisme.In mijn ogen een waanzinnig idioot idee, dat je een grote groep onschuldige mensen mede schuldig verklaart en liefst ook straft voor iets, waaraan zij onschuldig zijn”.
    Fijn dat jij ook begrijpt dat dit nu precies met de etnische groep, genaamd witte Nederlanders, gebeurt.

   2. Eksteroog

    @ervi
    Je zegt, dat anderen iets doen wat niet deugt, maar vind je nu wel of niet dat je dat mag doen? En handel dan daarnaar. Bij dat gezeur over zwart racisme van velen is er sprake van hypocrisie. Want dat is klagen over zwart racisme, terwijl je zelf racisme een goede zaak vindt.

    Ik ben een ‘witte Nederlander’ en ik zie helemaal niet dat mijn etnische groep massaal wordt aangevallen. Ik zie hier racisten, die dat roepen. Racisten, die vinden, dat zij de juiste Nederlanders zijn; racisten, die Nederland belachelijk willen maken.

 12. evil knievel

  “Hakuna Matata!”😩

 13. Bes Tolen

  De bijbel gaat vaak over slaven. In het Oude Testament is slavernij heel gewoon en de behandeling vaak barbaars. Over het afmaken van hele groepen mensen, lees bijvoorbeeld in de verhalen over veel benoemde Esther. Heel serieus. In Nieuwe Testament zie je slavernij als aanvaardbaar. Wat deden die Nederlanders daarmee die met de Statenvertaling kwamen? Ze hadden blijkbaar grote moeite met de in het Nieuwe Testament geschetste situatie en vervingen over al het woord slaaf door dienstknecht. In latere uitgaven van de bijbel durfde men het wel aan het woord slaaf te gebruiken wat de juiste vertaling van het Grieks was.
  Maar goed, dat in het protestantisme iedereen de bijbel mag uitleggen, heeft groot voordeel: je mag het over elk detail oneens zijn en als je het te veel wordt, sticht je een nieuwe kerk. Kijk, zo hoort het. [Ik heb uiteraard mijn eigen kerk. Al denk ik aan fusie].

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   De Bijbel / Gods woord is per definitie barbaars. Zo ook de Thora de Talmoed en de Koran ! Religie is per definitie barbaars !

 14. Caesar Lion Cachet

  LS…

  We worden niet gediscrimineerd. Niemand discrimineert. We zeggen dat we gediscrimineerd worden als het zo uitkomt. Als het voordeel oplevert. Zielige en oerdomme mensen. Dat wel natuurlijk !

 15. Vliegenvanger

  Die NPO is een vuile vieze bende linkse gluiperds. Hoop dat er straks een regering komt die dat hele zooitje een trap na geeft. Geen belastinggeld meer naar de NPO, het enigste wat ze doen is demoniseren de boel verdraaien, liegen en de waarheid niet in beeld brengen.

 16. Pffff

  Haha kent deze vent de geschiedenis wel? De Afrikanen zelf verkochten Afrikanen aan de Europeanen. De blanken o ja sorry de witten hebben het juist afgeschaft en de zwarten en moslims doen het nog steeds. Zelfs kinderarbeid dus waar praten ze over

 17. Pffff

  Sorry mijn fout ik vergeet er bij te zeggen dus hoe kan hij ons de schuld geven als de oorzaak begonnen is

 18. Pffff

  Daar begonnen is

 19. Madpo

  En deze psychopaat durft ons Nederlanders de maat te nemen? Die Afrikaanse slaven-ronselaars moesten ze allemaal een kopje kleiner maken. Om die arme Soedanezen uit het noorden als vee samen te drijven. Ashanti de rijkste stam van Soedan, nogal wiedes ze hebben zwaar verdiend aan de ellende van hun arme landgenoten. Wie discrimineerd er nou. De ashanti proberen nog steeds te verdienen aan de slavernij door ons Nederlanders uit te knijpen. Er uit met die lui.

 20. Madpo

  Deze slavendrijver claimt ook nog een grachtenpand op de Heerengracht. Ik weet wel een mooi pand voor deze “woordkunstenaar” de Bijlmerbajes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.