Rotterdams kunstcentrum Witte de With wijkt voor censuur en doet per direct afstand van naam

Het Rotterdamse kunstcentrum Witte de With heeft met onmiddellijke ingang afstand gedaan van haar omstreden naam. Eerder werd het gebouw al beklad door woedende BLM-activisten.

Een nieuwe naam heeft het kunstcentrum, dat overigens is gevestigd in de Witte de Withstraat, nog niet. De NOS schrijft dat het kunstcentrum meteen rigoureus te werk is gegaan. Zo zijn de letters van het pand gehaald en wordt er alleen nog maar gebruik gemaakt van naamloos briefpapier. Ook op de sociale media is de naam Witte de With volledig uitgewist.

Het kunstcentrum heeft de naam van de 17e eeuwse Rotterdamse vlootvoogd Witte Corneliszoon de With exact dertig jaar lang gedragen. In 2017 gaf het kunstcentrum al aan dat ze hun naam wilde veranderen, maar tot dusver was daar niets van terechtgekomen. Totdat het kunstcentrum slachtoffer werd van BLM-vandalisme en alsnog overstag ging.

Een nieuwe naam zal pas eind januari volgend jaar bekend worden gemaakt, maar het zal niemand verbazen dat deze waarschijnlijk zal worden opgedragen aan de BLM-beweging.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Xander XXL

  De wereld loopt op z’n einde.

  1. AntiChrist

   Tijd voor bidden.

   1. Xander XXL

    Is nog de enige oplossing.

 2. J.Pz. Coen

  Meld je alvast maar aan bij een schietclub. Vergunning scoren en een schietijzer in huis halen. Amerikaanse toestanden zíjn aanstaande. Zorg dat je je kunt verweren.

  1. AntiChrist

   Screening, screening, u komt niet in aanmerking voor een lidmaatschap.

   1. Duidelijk

    ac sterft tweemaal

 3. Pjotter

  NL., en de jongens van stavast, gestoord zal je bedoelen.

  1. Aborifa

   Bouterse Art Centre

 4. Red52

  Er zit maar een ding op: Het doel moet sluiting van dit gesubsidieerd kunstcentrum zijn.

  Witte mensen hebben er eigenlijk niets meer te zoeken. want oude geschiedenis (positief of negatief) moet verstopt worden in de kelder, namen mogen alleen als er geen wanklank bij komt, het enige wat de leiding nog nodig is, is financiële ondersteuning.
  Laten ze die nu lekker halen bij de Gutmenschen en de bruin/zwarte mensen in Nederland halen, dan moet er straks zoveel geld bij, dat de overheid ook afhaakt.
  Iedereen tevreden.

  1. plakband

   Red52
   Het doel moet sluiting van dit gesubsidieerd kunstcentrum zijn.
   Dat is een uitstekende oplossing.
   Er zijn nog veel meer subsidie slurpende instituten die NL bedreigen.
   Over de rug van de belastingbetalers.
   Als er één schaap over de dam is volgen er meer.

 5. josemoonen@70

  Een droevig bericht . Nederland verliest zijn geschiedenis ,en we laten het doen . Geen reactie van onze linkse regeringsleiders .. ..Het schijnt hun geen bal te interesseren .
  Nederland zoals we het altijd hebben gekend gaat ten onder .. bedankt Rutte .!

 6. Maurits Dekker

  De tijden veranderen. Maar niet ten goede. Er komen vreselijke tijden.

  BLANKEN ZIJN DE NIEUWE JODEN

 7. Bolland

  Schijtbakken

 8. Bolland

  Op dit moment is de politiestaat weer in actie in Den Haag, schandalig machtsvertoon wederom te volgen op ad.nl

 9. Bolland

  “het nieuwe normaal” laat maar zeggen

  1. Brenda Welsh

   Maar @Bolland zit lekker thuis. Wel zo veilig schelden.

   1. Bolland

    @Brenda was er vorige week en jij?

    Vandaag heb ik vrienden over de vloer, ter informatie vrienden zijn mensen waar je een leuk gesprek mee hebt, mee lacht etc

    1. Duidelijk

     Je voert een psychoparasiet!

 10. Aborifa

  Blackertheblack

 11. Maris Copoolse

  Dit noemen we bewustwording.

  Een verstandig besluit.

  1. Duidelijk

   enz

  2. Maurits Dekker

   Een verstandig besluit.

   Een zeer dom besluit. En capitulatie voor een bende idioten.</b?

  3. combat le pelicule

   Deze idioterie noemt geesteszieke maris bewustwoording, logisch want maris heeft een hekel aan Nederland

 12. trutje

  De meeste Nederlanders zijn toch echt wel de grootste lafaards. Maar laten ze maar de geschiedenis wegpoetsen dan kunnen we zeggen slavernij nog nooit van gehoord want het staat nergens meer beschreven. Denk echt dat de meeste immigranten en autochtonen niet eens weten wie Witte de With was. Echt Nederland je bent een k.tland geworden. Zo ook de bloemen geen Afrikaantjes meer genoemd mogen worden de bloemen zijn oranje en geel niet eens zwart. Wat is er zo erg aan Afrikaantjes is toch een werelddeel wat is daar verkeert aan. Noem ze dan maar Europeaantjes of Nederlandertjes. Geen respect meer voor Nederland.

 13. Adriaen

  Het Arie Boomsma Verzetscentrum lijkt mij een passende keuze.
  Zelfbenoemde verzetshelden dienen wij tenslotte in ere te houden.

 14. Hamer Sikkel

  In de Witte de Withstraat te Rotterdam is een café, genaamd ‘De Witte Aap’.
  Dat zal binnen afzienbare tijd ook wel veranderd moeten worden.
  Onzin!

 15. plakband

  De mensen die ooit een postzegel van Witte de With op een brief hebben geplakt moeten worden vervolgd.
  Elke postzegelverzameling met een zegel van Witte de With moet worden verbrand.

 16. Rosasolis

  Oh jee, al die oude historische beelden moeten verdwijnen, waarschijnlijk ook schilderijen, en ook vele boeken, waaronder misschien ook onze Bijbel, en ook waarschijnlijk vele oude bekende geliefde parels uit onze muziek geschiedenis. Wat een trieste, en domme gedoe om het geschiedenis van ons eeuwenoude beschaving te proberen af te brokkelen. Nu ook de naam van een kunstzaal. Komende generaties moeten wel weten hoe het was, goed of kwaad. Om te ontdekken wat we hebben ontdekt, om onze beschaving te verbeteren.
  Over standbeelden, herinner ik een verhaal uit mijn kindertijd, die ik nog steeds af en toe aan denk. Oscar Wilde scheef een een aantal verhalen in een boek voor kinderen.
  Een van die verhalen ging over The Happy Prince…De gelukkige prins was een oude
  standbeeld uit de rijke oude Wenen, die op de een of andere manier terecht in Londen kwam. Niemand had interesse in hem, behalve een kleine vogeltje, een zwaluw, die hem dagelijks bezochte. Het prachtig beeld vroeg aan het vogeltje hoe het ging met de arme mensen van Londen. Maar het werd steeds kouder in Londen, en het standbeeld waarschuwde het vogeltje dat hij moest snel naar een warme land vertrekken. Maar het vogeltje vroeg het oude prins, hoe kon hij de arme mensen helpen?
  Om het bekende verhaal kort te maken…de vogel plukte, naar aandringen van de prins
  alle edelstenen uit zijn stenenlichaam, en deelde ze onder de arme bevolking van Londen…Enkele weken later kwamen enkele arme oude mensen naar de ouwe standbeeld van de “Happy Prince” om hem te bedanken…en ze vonden niets meer dan een oude versleten standbeeld, met eronder een bevroren vogeltje. Mooi maar
  droevig verhaal over het standbeeld van Oscar Wilde.
  Hoe gaat het nu verder? Er is in Halle, Duitsland ook een grote standbeeld van G.F.Handel, en ook de Handel Conservatorium. Ik was van plan deze zomer een bezoek aan deze bijzonder Handel Stad te brengen, maar wegens de Corona gaat het niet door.
  Behalve de Corona heeft Halle veel aanslagen gehad van extreem-rechts lui, die niet van Christenen en Joden houden. Onze muziek held Handel, heeft veel oratoriums geschreven, na de verhalen uit de Oude Testament. Prachtig muziek dat de stad Halle geregeld uitvoert, omdat het nu kan. De Handel oratoriums in Halle worden altijd in het Engels uitgevoerd.

 17. ervi

  Ik ben begonnen met het maken van een digitale tijdscapsule, voor mijn kleinkinderen.
  Plemp daar onder meer de Nederlandse geschiedenis op, en alles wat nu controversieel is en afgeschaft en/of verboden gaat worden. Zodat ze geen gehersenspoelde wezens worden.

 18. Adriaen van Bergen

  Witte de With, de entartete kunst van de zwarten.

 19. combat le pelicule

  “sil*nce is betr*yel”

  Deze donkere man zegt als je zwijgt ben je een verr*der, laat dit even goed tot je doordringen

  1. Mart

   Bang de woorden te benoemen voor wat ze zijn combat?Hoe ziek ben je al?

 20. Aborifa

  Als je op de site kijkt van Blackertheblack zie je dat daar vrijwel uitsluitend mensen met exotische namen aan bod komen. Zwaar gesubsidieerd jong talent.
  Het valt mij op dat de verongelijkte medemens vaak dichter, schrijver, journalist, acteur, beeldend kunstenaar is. Zwaar gesubsidieerde werkzaamheden.
  Metselaar, timmerman, electricien of ander eerzaam beroep komt bij deze medelanders weinig voor.

 21. M. Brandenburg

  Het word tijd alle subsidies aan diot soort instituten stop te zetten, blijkbaar geldt wat een miniscule minderheid met geweld en vernielingen afdwingt zwaarder dan de geschiedenis vanhet volk dat de rekeningen van dit instituut betaald. Dus lekker gaan overleven op kosten van de BLM Marxisten.

 22. Bes Tolen

  De nieuwe naam is nu ook bekend: Zwarte de Zwarth. Het bestuur heeft gemeend dat deze naam geen probleem zal opleveren. Voor een deel zelfs echt Rotterdams werd gesteld. Waarop de aanwezige mevrouw de Swart, secretaresse, positief reageerde. De voorzitter merkte op, dat haar niets was gevraagd.
  Wel zal het bestuur twee leden ontslaan omdat ze mogelijk racistische gedachten hebben. De namen van voorgedragen nieuwe bestuursleden zijn ondertussen bekend maar zij hebben bedenktijd gevraagd. Er zijn namelijk meningsverschillen gerezen over de nieuwe naam, die kwetsend voor zwarten zou zijn. Het hele museum zou niet deugen. Ook zou een potentieel bestuurslid in pak zijn verschenen maar de aanmerking hierop werd afgewezen. Er bleken trouwens nog twee leden in een pak te zijn verschenen.

 23. Lex

  BELACHELIJK

  krijgen we ook nog een boeken verbranding van geschiedenis boeken.

 24. Ploppert

  Musea bezoeken kan voor sommigen interessant zijn.
  Heb ik ook een aantal jaren met plezier gedaan.
  Inmiddels museumjaarkaart opgezegd, ik komt toch niet meer in musea.
  Ik bepaal zelf wat en van wie ik werken wil zien, ook wanneer het controversieel en uitdagend kan zijn. En niet bepaalt is door de “deugmeute”.

 25. C.A.Barstow

  Het land en volk wordt langzamerhand overwoekerd door een ziekmakende, stinkende en rottende splijtzwam die linkse ideologie heet.
  Wat doen wij ertegen?, stond erbij en keek erna, helemaal fout natuurlijk,

  Stem voor de politieke vernietiging van links,
  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.