Sigrid Kaag over Twitter-tirade Wilders: ‘Ik ben hier niet bang voor, ik blijf mijn eigen stijl houden’

Gisteravond mocht Sigrid Kaag tijdens het programma Op1 reageren op de Twitter-tirade van Geert Wilders. Geert Wilders gruwelt ervan dat we mogelijk een Arafat-adept als lijsttrekker zullen zien van een politieke partij in Nederland. Voor Kaag was dit de uitgelezen kans om terug te reageren: zij walgt er juist van dat Wilders een hele bevolkingsgroep wegzet. 

Fidan Ekiz maakte een goed punt: Kaag komt in een arena terecht. Het is eten of gegeten worden, en de belangrijkste vraag is of Kaag kan opboksen tegen de hongerige wolven. Pechtold was redelijk goed instaat om verbaal terug te stoten, de vraag is of Kaag dit ook kan.

Voor Wilders is Kaag natuurlijk een gouden kans om lekker te fulmineren op D66.

Ondertussen haalt Kaag ook uit naar Wilders zelf. Zij vindt dat Wilders een makkelijk rol aanneemt door continu vanaf de zijlijn hard te schreeuwen, maar nooit te leveren.

Het belooft dus een clash te gaan worden tussen twee stijlen van politiek. Wilders zal alles uit de kast halen om haar competenties in twijfel te trekken en Kaag zal vermoedelijk de bal terug kaatsen door Wilders ‘laf’ te noemen. Want Wilders heeft inderdaad nooit het bestuurlijke voortouw genomen, en op die ene keer na in 2010, heeft de PVV inderdaad weinig geleverd.

En nee, roepen dat er een ‘cordon sanitaire’ is, is wel een heel makkelijk excuus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Sleipnir

  In de discussies in de Tweede Kamer wanneer Kaag lijsttrekker wordt gaat zij als boter en suiker worden ingemaakt door Geert Wilders, daar kan zij met haar bekakte spraakgebruik van zijn leven niet tegenop.

  1. Maris Copoolse

   Daar ga je je in vergissen. Wilders maakt geen schijn van kans tegen Kaag. De man is überhaupt politiek uitgekakt.

   1. Start

    Etc?

   2. Sleipnir

    Of de man politiek uitgekakt is maakt de kiezer volgend jaar wel uit Copoolse en niet een of andere mafketel in een geblurde hoekwoning in Den Haag.

    1. LifeBuddy

     sleipnir. lodewijkcopoolse heeft in die geblurde hoekwoning ook een asielzoeker in huis genomen, want bij de ultra sLinkse cda doen ze alles [samen]. cda heeft ook nog formulieren liggen om subsidie daarvoor aan te vragen.

    2. Any How

     Niemand is te klein om het verschil te maken.

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Zij vindt dat Wilders een makkelijk rol aanneemt door continu vanaf de zijlijn hard te schreeuwen, maar nooit te leveren…..

  En gelijk heeft ze, want zij levert wel……..niet aan Nederland, maar aan…………………

 3. Maris Copoolse

  “Want Wilders heeft inderdaad nooit het bestuurlijke voortouw genomen, en op die ene keer na in 2010, heeft de PVV inderdaad weinig geleverd.”

  Klopt, met de aantekening dat er in 2010 ook niets werd geleverd.

  1. Start

   Enz?

   1. Forlan

    Jaakomtiehoppa

  2. NoDoubt

   Onzin, het CDA heeft zelf aangegeven de stekker uit de coalitie te hebben getrokken. Het lag niet aan de PVV. Bij de vorige verkiezingen was PVV de 2e partij maar werd zelfs niet voor een gesprek uitgenodigd. Rutte had geluk met het Turken incident. Hetzelfde heb je gezien bij de verkiezingen voor de provinciale staten waar per definitie FvD niet werd uitgenodigd en ook op gemeenteniveau worden beide partijen stelselmatig genegeerd. Punten van PVV en FvD worden wel stiekem overgenomen. Je kunt het signaal van de samenleving negeren en dus heeft Baudet gelijk dat er kartelvorming voortdurend plaatsvindt. Gemeenten kiezen, ingegeven door partijvoorzitters van Links, onder dwang voor 6 kleine partijen dan 2 of 3 grote. Keep on dreaming.

  3. AS210854

   MC, MAAR HIJ HEEFT NEDERLAND NOOIT EN TE NIMMER WEGGEGEVEN AAN NIET NEDERLANDERS.
   KAAG DOET NIET ANDERS, BIJ HAAR KUNNEN NEDERLANDERS ZICH KAPOT WERKEN EN NOG NIET RONDKOMEN OMDAT KAAG MET HAAR D66GERS HET GELD UIT DE STAATSKAS UITGEGEVEN AAN MENSEN DIE WEL IN NEDERLAND LEVEN ZONDER ZICH NIET THUIS WILLEN VOELEN EN HET BELASTINGGELD MAAR BLIJVEN RONDSTROOIEN IN LANDEN DIE EEN DICTATUUR HEBBEN.

 4. NoDoubt

  Met haar eigen lijn bedoelt zij dat ze de islamisering voort laat gaan. Immigranten met 100.000den gewoon hier binnen mogen. Zij ONZE miljoenen uitgeeft totdat we arm zijn en dan als dhimmies ( verplicht gesteld door Mo) verder mogen gaan. De EU heeft ons al miljarden gekost. Kijk naar de ziektekosten. Volgend jaar komt er 250 euro bovenop. En de immigranten krijgen 500 euro per maand op hun creditcard, gratis medische zorg, compleet herstel gebitten anders kun je niet solliciteren. Voorrang bij huizen en we lopen al 400.000 huizen achter. Het drinkwater gaat op rantsoen. We hebben in elke gemeente al voedselbanken en we doen of dat heel gewoon is. Wel voor klimaatbeheersing (vooral veel biomassa) maar niet beseffen dat de mensen in NL inmiddels dezelfde ruimte hebben als plofkippen. Pensioenen liggen al in Brussel en u gaat er 20% op achteruit. Met dank aan de EU.

  1. AS210854

   NoBoubt, 2 X 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  2. EvertB

   Weet je ook waar een werkloze autochtoon terecht kan voor een volledig gratis herstel van zijn gebit?
   De man heeft namelijk een uitkering en een zwerversgebit.

 5. Forlan

  Ik kwam gisteren Rob Jetten tegen in Ubbergen, samen met zijn partner aan de wandel met de ziel onder de arm. Arme Robbie, zo zijn best gedaan om te deugen en nu blijkt dat de enige kans op lijsttrekkerschap een gender veranderde operatie is.

  1. Volume

   Whahaha, topper!

 6. fusilier

  Soera 34 vers 21. Kaag is een moslima

 7. LifeBuddy

  We hebben dit weekend in Den Haag gezien hoe dat de ultra sLinkse Kaag een hele bevolkingsgroep wegzet. Waar waren de ME. op de Covid 010-020
  demonstratie!!!! Bizar dat ze zulke uitspraken durft te doen. Ongeschikt.

  1. Marija

   In de landen waar dat loeder met onze miljoenen loopt te strooien, zal ze inderdaad geliefd zijn. Ik hoop dat ze hier met haar bekakte spraakje en hoge mate arrogantie, geen poot aan de grond krijgt.
   Het is en blijft een moslima, geen oog voor ons land en bevolking, die mogen creperen als zij maar mooi weer kan spelen met ONS GELD !!

   1. LifeBuddy

    marij, Heel Bizar is, als dat loeder met onze miljoenen loopt te strooien in de zuidelijke maffia landen, het ook nog gepaard gaat met gigantische Kinderarbeid. En de ultra sLinksen zijn er nog trots op ook ,in dit fantastische land.

   2. Brenda Welsh

    Ze mag mijn geld wel uitgeven. Dat scheelt een hoop reizen. Maar u bent zelf toch o zo beschaafd en zet mooie stukjes neer. Wat is daaraan fout?

 8. Kretoloog

  Bart heeft of een kort geheugen of speelt een vies spelletje.

  Bij de verkiezing in 2017 werd de OVV de 2e partij. Al voor de stemming echter hadden de meeste partijen een samenwerking met Wilders uitgesloten: VVD, CDA, D66 natuurlijk, GroenLinks, SP, PvdA, CU, PvdD en Denk. Alleen 50plus, SGP, en FvD deden dat niet.

  Het verwijt dat Wilders geen regeringsverantwoordelijkheid wil nemen, slaat dus nergens op. Als Kaag dat wil inbrengen in de debatten, gaat ze af als een gieter. Maar grote kans dat deze tante sowieso afgaat, want 0,0 parlementaire ervaring.

  1. Kretoloog

   OVV = PVV (maar dat had u natuurlijk allang begrepen…:)

 9. ikweetwatikwil

  Wilders is voor 10 jaar terug niet in de valluik gestapt die het CDA voor hem op gezet had.
  En die cordon sanitaire is er wel degelijk.

  1. Any How

   Spreek voor uzelve.

 10. plakband

  De stijl van Kaag.
  Voor veel nederlanders is haar werkwijze ‘geen stijl’.

  1. Any How

   Spreek voor uzelve.

   1. plakband

    AH, waarom ?

    1. Any How

     Simpel, iedereen maakt zijn of haar eigen keuze. Mevrouw Kaag stelt mij gerust. Iemand waarnaar je luistert.

 11. 1000

  op naar de 0 ztels was een gevleugelde uitspraak van zo een nep democraat.

  Dus bij deze , op naar de 0 zetels achterlijk wijf

 12. Rosasolis

  Wat zielig van Wilders. S. Kaag is geen moslim, en geen aanhanger van Arafat! Zij heeft ooit het Arabisch taal gestudeerd, en had voor enkele jaren een verantwoordelijke functie binnen de VN. Er zijn Nederlanders die buitenlandse talen zoals Chinees en Russisch studeren. Taalkunde heeft niets met religie en/of politiek te maken. Gelukkig hebben we in het AIVD een aantal medewerkers die Arabisch of Turks kennen, die ongemerkt naar een vrijdag dienst in een moskee komen…om naar de preek van een (gast)imam te horen.
  Hoewel D66 niet mijn partij is, is Sigrid Kaag een sterke personaliteit, die het beter zal doen dan R. Jetten. Laten ons blij zijn dat Pia Dijkstra niet de nieuwe leider van
  D66 is geworden.

 13. Vliegenvanger

  Kaag moet niet zwetsen, zolang Dram66 mee doet aan het kartel krijgen ze ook geen kans bij de PVV om mee te regeren. Wat zij doet is ons belasting geld schenken aan landen die niks presteren, alleen de boel opruien en profiteren van andermans belastinggeld. Dram 66 mag van mij in een put allen waar ze nooit meer uitkomen. Google Sigrid Kaag maar eens, dan kan je zien waar ze voor staat. Dat is echt niet voor Nederland maar voor Afrika etc.

 14. Chauvinist

  Kaag is inderdaad een Arafat-adept, ze is een terroristen-adept. Kaag is verantwoordelijk voor miljoenensteun aan de palestijnen, dat volkje waar hamas de scepter zwaait. In het hamas handvest staat notabene dat zij de vernietiging van Israel nastreven en ook dat de wereld volledig onder islamitische heerschappij zou moeten vallen! En Kaag steunt dat met miljoenensteun! Hoe bestaat het dat het in ONS land mogelijk is dat dit soort figuren hier een politieke functie mogen bekleden? Ze zou gedeporteerd moeten worden, liefst naar haar palestijnse vriendjes zodat ze daar iets in de politiek kan doen, niet hier in Nederland namens de Nederland(er)hatende partij D66.

 15. Paardenmiddel

  Weinig mensen willen kaag, dus waar hebben we het over. De enige capaciteit die ze heeft, is belastinggeld over de balk smijten.

 16. Paardenmiddel

  En je vergeet dat miljoenen aan de who gaf, toen Trump meldde: de who niet meer te steunen.

  En Tedros blij als een kind.

 17. andergeluid

  En weer het bekende verhaaltje blijven afdraaien dat Wilders vanaf de zijlijn hard roept.
  Zij vraagt zich niet af waarom hij vanaf de zijlijn roept, omdat hij en zijn partij bewust gedemoniseerd word en er een cordon sanitair afgesproken is.
  en het nooit leveren ook weer zo een ik heb Wilders en zeker ook zijn partij leden heel veel goede voorstellen aan horen dragen maar die worden of bijna nooit aangenomen of niet naar geluisterd. nog erger ze worden minutieus aangepast en door andere partij ingebracht en ja wel DAN WEL AANGENOMEN zo werkt uitsluiten prima want een ander gaat er mee van door.
  LEES DIT http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/ooggetuige-hans-hillen-val-van-rutte-i-kwam-niet-door-pvv-dat-is-later-gebruikt-om-cordon-sanitaire-op-te-zetten.
  Dit is de ware verhaal deel dit zo veel mogelijk dan lezen de mensen een keer het echte verhaal. Het CDA blijft maar een oud en verzonnen verhaal vertellen en liegen dat het gedrukt staat daar staan ze om bekent.

 18. andergeluid

  En weer het bekende verhaaltje blijven afdraaien dat Wilders vanaf de zijlijn hard roept.
  Zij vraagt zich niet af waarom hij vanaf de zijlijn roept, omdat hij en zijn partij bewust gedemoniseerd word en er een cordon sanitair afgesproken is.
  en het nooit leveren ook weer zo een ik heb Wilders en zeker ook zijn partij leden heel veel goede voorstellen aan horen dragen maar die worden of bijna nooit aangenomen of niet naar geluisterd. nog erger ze worden minutieus aangepast en door andere partij ingebracht en ja wel DAN WEL AANGENOMEN zo werkt uitsluiten prima want een ander gaat er mee van door.
  LEES DIT dagelijkse standaard.nl/2017/02/ooggetuige hans Hillen val van Rutte i kwam niet door PVV dat is later gebruikt om cordon sanitaire op te zetten.
  Dit is de ware verhaal deel dit zo veel mogelijk dan lezen de mensen een keer het echte verhaal. Het CDA blijft maar een oud en verzonnen verhaal vertellen en liegen dat het gedrukt staat daar staan ze om bekent.

 19. andergeluid

  Waarom nog mensen naar Nederland halen om te werken???
  elke dag gaan er bedrijven failliet dus mensen te over die hier werkeloos zijn.
  Ga die eerst aan het werk zetten zo nodig omscholen dan zijn er mensen in overvloed.
  Dus conclusie Nederland heeft geen mensen uit het buitenland nodig.
  Dat is alleen maar een industrie geworden met een hoop gecreëerde CEO’s en NGO’s
  en andere geld wolfen

 20. andergeluid

  wolven

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.