Sylvana Simons geeft het toe: BIJ1 is een buitenparlementaire revolutionaire partij

Net als de oude Communistische Partij Nederland geeft BIJ1 toe een buitenparlementaire revolutionaire partij te zijn. Dit in de traditie van alle andere radicaal-linkse groeperingen.

In een nieuwe video voor haar politieke haatpartij BIJ1 legt Sylvana Simons uit dat ze bijzonder veel waardering heeft voor “activisten.” Sterker nog, eigenlijk is BIJ1 een activistische partij. En daar zijn ze verdomd trots op ook.

“Het zijn de activisten die agenderen,” aldus mevrouw de revolutionaire. “Het zijn de activisten die met inzet van eigen lijf en leden echte verandering veroorzaken. Doordat zij agenderen, aankaarten, neerleggen.”

Maar, stelt Simons, “ik ben ervan overtuigd dat je naast activisten, activisme, ook politieke doorzettingsmacht nodig hebt.” Activisten moeten debatten openbreken — bijvoorbeeld over Zwarte Piet, aldus mevrouw zelf — maar vervolgens “is het wel fijn als dat ook politiek vervolg krijgt.”

De twee — activisten en politieke partij — doen dus een één-tweetje. Activisten “agenderen,” BIJ1 zorgt er vervolgens voor dat het activisme in wetgeving resulteert.

“Ik heb weleens gezegd: BIJ1 is een activistische politieke partij,” stelt Simons vervolgens keihard. “En dat geeft ook uitdagingen want politiek kent regels.”

Wut? Ja, dat is wel heel lastig, inderdaad: dat je je aan “regels” moet houden. Zo zo, poeh poeh. Als anarchistische revolutionair wil je daar natuurlijk niets mee te maken hebben. Maar ja, het moet nou eenmaal, aldus Simons, als je wilt dat activisme tot politieke veranderingen leidt.

Het moge duidelijk zijn: extreemlinks heeft haar (ja, háár) masker afgezet. Deze mensen willen het héle systeem op zijn kop zetten. Het zijn revolutionairen pur sang, en dat maakt ze levensgevaarlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. lotje

  Dit is gewoon een misselijk makende rascistische zwarte partij en die verboden zou moeten worden.

  1. Jack Flash

   Usefull idiots zijn uiteindelijk een gevaar voor zichzelf moet je maar denken Lotje.
   Door ze te verbieden geef je ze juist aandacht, ze gaan zichzelf nog wel tegenkomen.

   1. Original NL

    Zo is het Jack..laat SS maar dom lullen..maakt ze veel vrienden mee.

 2. Fe

  Daar heeft de gemiddelde burger dus geen drol aan ! goodbye

  1. Original NL

   If it’s sylvana..flush it!

 3. Blitzkrieg

  Geef toe, op deze foto is Sylvana net een struisvogel.

 4. Peetjoh

  Nou dan geeft ze toe richting de farc te gaan. Terroristen dus oppakken en afvoeren. Want terrorisme is verboden.

 5. Cycle25

  Tieft toch op met deze gezaghatende idioot, links wil overal op de wereld politie uitschakelen/afschaffen om succes te oogsten.

  Dankzij antifa, een terreurbeweging die het heeft voorzien op andermans eigendommen, wil links de hele wereld in de fik zetten.

  Iedereen die succes heeft op de wereld mag vernietigd worden, aldus Antifa.

 6. Jan58

  Waarom krijgt mevrouw Simons hier dagelijks een platform om haar onzin te verspreiden?

 7. Kristalix

  Hoe bedoelt ze? Umfufu is niet meer en minder dan een gevaar voor de samenleving. Haar gedachtegoed hoort in Suriname.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.