Screen Shot 2020 06 04 at 145705

Sylvana Simons geeft het toe: BIJ1 is een buitenparlementaire revolutionaire partij

Geen categoriejun 04 2020, 14:00
Net als de oude Communistische Partij Nederland geeft BIJ1 toe een buitenparlementaire revolutionaire partij te zijn. Dit in de traditie van alle andere radicaal-linkse groeperingen.
In een nieuwe video voor haar politieke haatpartij BIJ1 legt Sylvana Simons uit dat ze bijzonder veel waardering heeft voor "activisten." Sterker nog, eigenlijk is BIJ1 een activistische partij. En daar zijn ze verdomd trots op ook.
https://twitter.com/PolitiekBIJ1/status/1268511020865196034
"Het zijn de activisten die agenderen," aldus mevrouw de revolutionaire. "Het zijn de activisten die met inzet van eigen lijf en leden echte verandering veroorzaken. Doordat zij agenderen, aankaarten, neerleggen."
Maar, stelt Simons, "ik ben ervan overtuigd dat je naast activisten, activisme, ook politieke doorzettingsmacht nodig hebt." Activisten moeten debatten openbreken -- bijvoorbeeld over Zwarte Piet, aldus mevrouw zelf -- maar vervolgens "is het wel fijn als dat ook politiek vervolg krijgt."
De twee -- activisten en politieke partij -- doen dus een één-tweetje. Activisten "agenderen," BIJ1 zorgt er vervolgens voor dat het activisme in wetgeving resulteert.
"Ik heb weleens gezegd: BIJ1 is een activistische politieke partij," stelt Simons vervolgens keihard. "En dat geeft ook uitdagingen want politiek kent regels."
Wut? Ja, dat is wel heel lastig, inderdaad: dat je je aan "regels" moet houden. Zo zo, poeh poeh. Als anarchistische revolutionair wil je daar natuurlijk niets mee te maken hebben. Maar ja, het moet nou eenmaal, aldus Simons, als je wilt dat activisme tot politieke veranderingen leidt.
Het moge duidelijk zijn: extreemlinks heeft haar (ja, háár) masker afgezet. Deze mensen willen het héle systeem op zijn kop zetten. Het zijn revolutionairen pur sang, en dat maakt ze levensgevaarlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten