Tweeledige Femke Halsema verbiedt anderhalvemeter-demonstratie… Organisator: ‘DIT IS DISCRIMINATIE!’

Femke Halsema heeft een protest tegen de anderhalvemetersamenleving in Amsterdam verboden. Volgens de burgermoeder van onze hoofdstad is dat onverantwoord. Een eerder massaal protest van de BLM-beweging werd wél toegestaan omdat deze ‘te belangrijk’ zou zijn volgens Halsema.

Femke Halsema blijkt geen burgemeester voor alle Amsterdammers te zijn. Sterker nog: Liever meet de GroenLinks-politica met twee maten. Een gigantisch uit de hand gelopen protest van de Black Live Matters-beweging kreeg postuum acte de présence van Halsema, die daar zelf ook aanwezig was als demonstrant.

Op de BLM-demonstratie op de Dam in Amsterdam kwamen duizenden mensen af. Aan de verplichte anderhalve meter afstand werd geen gehoor gegeven. Halsema stond erbij en keer er naar, ook nog eens zonder mondkapje op!

Maar goed, nu Halsema weet dat ze (voorlopig) genoeg mandaat heeft van haar linkse gemeenteraad en zodoende kan aanblijven als burgemeester van Amsterdam, heeft ze de touwtjes weer strak in handen. Een aangekondigde demonstratie voor vandaag tegen de anderhalvemetersamenleving was dan ook niet verantwoord volgens Halsema en werd dus door haar VERBOTEN!

Thomas Croiset van Uchelen, de organisator van de demonstratie tegen 1,5 meter afstand, snapt HELEMAAL NIETS van het besluit om het protest niet door te laten gaan:

“Vanmiddag staan er duizenden Black Lives Matter-demonstranten op het Malieveld. Maar wij mogen niet. Dat is discriminatie.”

Van Uchelen maakt hier een duidelijk statement. Want in een land waar we zeggen dat we zoveel geven om onze vrijheden, blijkt dat in de praktijk soms toch iets anders uit te pakken als bestuurders het er niet mee eens zijn. Dit is niet alleen discriminatie, zoals Van Uchelen zelf stelt, dit is reinste beperking van onze vrijheid en het recht op demonstreren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. combat le pelicule

  We zien het voor onze ogen gebeuren, in je eigen land voor l*l worden gezet…

  1. Jack Flash

   De onzichtbare vijand is uitgewerkt.
   De echte vijand is wel zichtbaar.

 2. Maris Copoolse

  “Een eerder massaal protest van de BLM-beweging werd wél toegestaan omdat deze ‘te belangrijk’ zou zijn volgens Halsema.”

  Dit is een leugen, Kenneth. Ze stond de BLM-demonstratie toe omdat werd voorzien dat de 1,5 meter regel kon worden gehandhaafd. Hier wordt dit niet voorzien.

  1. combat le pelicule

   Nee hoor, dat lieg jij, je mag omwille van die 1.5meter dus niet demonstreren, dus het democratische recht om te demonstreren wordt verboden omwille van die 1.5meter en met voeten getreden….

   1. Maris Copoolse

    Je mag wel demonstreren, Pellicule, maar alleen als die anderhalve meter kan worden gehandhaafd.

    Zo ingewikkeld is dat toch niet?

    1. Cootje

     Die werd in Amsterdam ook niet gehandhaaft maar oké zijn we gewend meten met twee maten

     1. Shadow1100

      Voor links is het 1,5 cm en voor rechts 1.5 m/hm/km net hoe het in deze dictatuur wordt uitgelegd…….

    2. Bolland

     @Maris Het is verboden door de rechter, dus je mag niet protesteren, verbod is nee zo moeilijk is dat toch niet

     BLM uiteraard wel

  2. Start

   Etc?

  3. evil knievel

   Jij bent werkelijk echt de fraaiste gast die ik ooit in mn leven heb meegemaakt!
   Brandebok en co kunnen r ook flink wat van maar jij spant vndg toch echt de kroon!
   Gefeliciteerd!🥳

 3. Cycle25

  h*tps://www.omroepwest.nl/media/32085/Rechter-over-het-verbod-op-de-demonstratie-tegen-coronamaatregelen-Het-Malieveld-is-in-deze-tijd-te-klein

  h*tps://www.omroepwest.nl/nieuws/4063597/Demonstratie-Black-Lives-Matter-op-Malieveld-trekt-enkele-honderden-mensen

  Gewoon omdat ’t kan, protesteren mag uitsluitend met een BLM evenement. De rest wordt in ME busjes getrapt en krijgt een strafblad.

  Artikel 1 = morsdood en afgeschaft.

 4. Cootje

  Als je zo maf bent om met een 1873 button te lopen in de plaats van je ambtsketen , ben je toch heen burgemeester van alle Amsterdammers , maar meer van de anti VOC partij , die een richting kleuring is niet objectief maar kan je van Halsema ook niet verwachten

 5. Response

  Verkeerde vrouw op verkeerde plek. Vertegenwoordigd alleen partij- en eigenbelang. De extreem linkse vrijstaat A’dam is op weg naar een anarchistisch crimineel bolwerk mede dankzij GL en de rest van het huidige extreem linkse bestuur.

 6. Start

  Fatima Halalsema en discriminatie?

 7. JFU

  Het democratisch recht om te demonstreren geldt alleen voor extreem links…..dat is nu duidelijk!
  Welkom in onze dictatuur.

  1. Cycle25

   Hoteliers in Amsterdam zeggen vertrouwen op in Halsema, weldra zal Amsterdam een resort worden….zonder horeca. Dankzij falende groenen kan Amsterdam een monsterproject starten : iedereen er uit, asielzoekers er in.

   ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/140205579/amsterdamse-hoteliers-zeggen-vertrouwen-in-burgemeester-halsema-op?utm_source=(direct)&utm_medium=webpush

 8. Benny

  Dit is democratie en gelijkheid, volgens de gudrun elsslin von Amsterdam

 9. The gun

  Gewoon gaan demonstreren dat is een recht dat je hebt. En je zult zien dat femske er gezellig bij komt staan.

 10. Vogel

  Demonstreren is een groot goed. Zei ze zelf
  Woonende ik een oud slavenhandelaar huis van de VOC. Met een cremineel zoon
  Die met een wapen opgepakt werd, en met man die zijn taakstraf niet wil uitvoeren.
  Bang dat BLM en de beeldenstorm tegen haar gaat keren.
  Nee dit is niet mijn burgemeester

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.