Video! Zwarte influencer walgt van BLM-demonstraties: ‘Ik zag blanken knielen voor zwarte Amerikanen, smeken om vergiffenis! Afschuwelijk!’

De Black Lives Matter-demonstraties, die na de dood van George Floyd als een storm over de VS begonnen te razen, namen verschrikkelijke wendingen. En dan bedoel ik niet alleen de plunderingen en het geweld, maar ook het feit dat blanke Amerikanen menen te moeten knielen voor zwarte Amerikanen en smeken om vergeven te worden! De (zwarte) auteur en influencer (half miljoen Twitter-volgers) David J. Harris Jr. zag dit ook en spreekt zich uit: “It’s disgusting!”
Eerst maar even de video:

Harris vindt het hoogtijd om zich met de discussie te bemoeien, want dit wordt te gek.

Het idee achter de demonstraties
De demonstraties, zo zeggen de demonstranten althans, zijn bedoeld om aandacht te vragen voor racisme, discriminatie en het daaruit voortvloeiende politiegeweld tegen specifieke (achtergestelde) groepen. Omdat die groepen achtergesteld zijn, is de kans op criminaliteit en geweld véél hoger, en de kans om de sociale ladder op te klimmen natuurlijk veel lager. Zo’n milieu is op zichzelf al moeilijk genoeg om uit te kunnen komen. Als de politie ze dan ook nog eens structureel, decennialang extra hard aanpakt, dan hebben ze geen schijn van kans. Het lijkt er dan op dat ze worden onderdrukt en de boosdoener is ‘de blanke onderdrukker’.

Het eerste doel is dan om het politiegeweld te laten stoppen, mede door racisme en discriminatie tegen te gaan. Het tweede doel is dan om die ongelijkheid op één of andere manier recht te trekken, zodat men weg kan uit dat milieu (of dat milieu kan veranderen). En om dat te bereiken, zal de achtergestelde groep dus ‘als gelijke’ (aan ‘de blanke onderdrukker) moeten gaan worden beschouwd.

Gecorrumpeerd idee
Over de precieze oorzaken, schuldigen en oplossingen kan worden getwist. De meningen zijn er overduidelijk behoorlijk over verdeeld! Harris ziet het helemaal verkeerd gaan. Blanke Amerikanen die zich een schuldgevoel aan hebben laten praten voor iets waar zij helemaal niets mee te maken hebben gehad: een erfzonde.

Een radicaal element in die BLM-demonstranten is ervan overtuigd dat de ongelijkheid puur de schuld is van blanke westerlingen, die de verrotte milieus waarin zwarte Amerikanen leven: hebben gecreëerd; in stand hebben gehouden; of hebben verergerd. Met onderdrukking, in de vorm van politiegeweld, om dit nog wat extra kracht bij te zetten.

Maar hierdoor maakt men een paar kritische denkfouten. Men probeert namelijk niet meer om gelijkwaardigheid te creëren tussen blank en zwart Amerika, maar om zwart voor te trekken en blank, als vergelding, achter te stellen! Een volslagen idioot (en gevaarlijk) idee. Maar het ergste is nog wel dat blanken dit zich aan laten praten en hier actief (vrijwillig!!!) in meegaan. Harris heeft helemaal gelijk met wat hij zegt in die video!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ritter

  Oproer en plundering zijn verkeerd. Rellen en plunderen over een illusie – vanwege iets dat niet eens waar is – is een tragedie.

  Wat vertellen ons de feiten over (vermeend!) anti-zwart politiegeweld?

  De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015.

  De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van moord door Afro-Amerikanen.

  Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van schietpartijen van de politie 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood.

  Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

 2. Pijnstiller

  Eigelijk is het bijna lachwekkend.
  Zwarten die blanken als Untermenschen behandelen.

  1. Dirk Derksen

   Nee, het is nog gekker. Blanken die zichzelf als untermenschen zien, en de bevolkingsgroepen met het laagste IQ vereren, die de welvaart in Amerika te danken hebben aan de blanken.
   Wonen er überhaupt nog wel normale mensen in Amerika? Volledig van de pot gerukte idioten.

 3. Rene van der Grijp

  Harris legt de vinger feilloos op de zwakke plek.

  Respect voor deze dappere man!

 4. Ritter

  “Het grootste schandaal vind ik dat een beweging als ‘Black Lives Matter’ niet wordt geconfronteerd met haar eigen uitgangspunt, namelijk dat zwarte levens er toe doen.

  Waarom ageert de beweging niet tegen de stijgende criminaliteit door zwarten, die vooral gericht is tegen andere zwarten? Wel aandacht voor een relatief gering aantal politieblunders, maar niet voor de 6000 zwarten die jaarlijks door zwarten worden gedood.

  In Amerika is het gros van de criminaliteit intraraciaal, binnen de eigen bevolkingsgroep. Van de zwarten wordt 94% door zwarten gedood, bij blanken is 84% intraraciaal.

  ht*ps://denieuwezuil.nl/oorzaak-amerikaanse-politiegeweld-racisme-of-criminaliteit/

 5. Ritter

  Misschien kan DDS aandacht geven aan onderstaande video die viraal is gegaan en al miljoenen keren is bekeken en voor veel ophef zorgt.

  Owens zegt in deze video dat ze het eerbetoon aan Floyd niet steunt en legt uit waarom. ( uiteraard veroordeeld ze wel het geweld tegen Floyd door de agent)

  Ook geeft ze een feitelijk verslag over de cijfers van het vermeende politiegeweld tegen zwarten en legt de problematiek in de zwarte gemeenschap bloot.

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=JtPfoEvNJ74&feature=emb_title

  Nu word zij voor haar feitelijke weergave en mening verketterd door de media en activisten van BLM. Want ze doorbreekt het narrative wat door de media en activisten word gepromoot.

  1. Vrijedenkert

   Deze mevrouw wordt ook verketterd op social media en ander door div linkse en anarchistische elementen om haar in hun ogen foute mening.

 6. lotje

  En tijdens de rotzooi overal heeft onze leeghoofd Hugo de jonge de 1,5 meter vast gelegd in de wet. Die vuile ratten in Den Haag.

  1. Original NL

   De bedoeling is duidelijk..we gaan richting Nederlandse Democratische Republiek…zoals merkel naar de DDR 2.0 hunkert.

   1. Maris Coppoolse

    “zoals merkel naar de DDR 2.0 hunkert.”

    Wat een bizarre laster.

  2. Mart

   Kan dat allemaal zomaar in fabeltjesland?De een geeft milliarden weg,de ander veranderd de wetten,en het volkje pikt alles gewoon,en geniet van hun langverwachte vrijheid…..teminste men dènkt in vrijheid te leven.

   1. Maris Coppoolse

    verandert

    Beheers je moerstaal, Mart, anders word je in fatsoenlijke kringen niet serieus genomen.

    1. combat le pelicule

     maris is een taalnazi.

     Het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

    2. Fe

     als je met fatsoenlijk huize h u tt e n bedoelt sla ik een beurt over en wens ik niet serieus genomen te worden door een heerschap als u.

  3. Marija

   Er komt nog wel meer Lotje.
   Bv dat EU landen niet meereist de EU kunnen.

   1. Marija

    De correctie corrigeert niet: ik bedoelde dat er een wet komt dat EU-landen niet uit de EU kunnen treden.

    1. Fe

     klopt naadloos , d666 is de auteur en er wordt druk aan getimmerd

     stem sociaal , stem pvv voordat het te laat is en het eu lidmaatschap in de grondwet staat

 7. Bullshit16

  Heb het al eerder gezegt annetje en brenda willen graag geneukt worden door Rutte en die negers ze laten zich graag onderdrukken nog even en ze worden geneukt door rutte en die negers wand ze laten zich graag onderdrukken zo als er wel meer zijn op deze platform
  Nou ik zeg over mijn lijk laat ik mij niet onderdrukken door Rutte en die schuitnegers

  1. Bullshit17

   Ik heb eerder gezegt ik laat me graag neuken door Bodet en Wilders wand dat is wel vijn en pretig stem pvv en fvd uit de eu

 8. ikweetwatikwil

  Ben het eens met meneer Harris. Ze demonstreren niet tegen discriminatie , ze demonstreren tegen de onvrede met zichzelf die allerlei oorzaken heeft. Hier in Nederland zijn ook al blanke malloten die vergiffenis vragen voor iets waar ze geen weet van hebben . Het is om misselijk van te worden.

  1. lotje

   Dat is precies wat er gebeurd. De linkse zwarten roepen overal rascist en gaan demonstreren en trappen en vernielen overal rotzooi. En de politie stond erbij en keek ernaar. Kijken naar een blanke die ze ertussen uit kunnen halen

 9. Rene van der Grijp

  Opvallend: de tr*ollen mijden deze draad.

 10. Maris Coppoolse

  Dit artikel is een schrijnende illustratie van het probleem: als zwarte Nederlanders het lef hebben te eisen gelijkwaardig te worden behandeld en erkenning te krijgen van discriminatie en onderdrukking dan wordt dit door sommige blanke Nederlanders ervaren als ‘knielen voor zwarten’. Beter kan de koloniale racistische mentaliteit niet worden getypeerd.

  Misselijkmakend.

  1. ikweetwatikwil

   Maris dan heb je de berichtgeving niet goed gevolgd. In Amerika knielden er blanken in Nederland zijn er blanken die met gekleurde vrouwen getrouwd zijn die vergiffenis vragen.
   Dat is pas misselijk makend.
   Zo langzamerhand wordt die toestand een giller.

   1. Maris Coppoolse

    Ik ben inderdaad benieuwd naar wat jou hier zo misselijk maakt, ikweetwatikwil, voel je je vernederd door medemensen die naar jouw idee vernedering behoeven?

    1. ikweetwatikwil

     Maris hou je bij de feiten , ik weet dat je het daar zwaar mee hebt maar gewoon proberen

    2. Sleipnir

     Hoe smaken de tenen van een neger eigenlijk, dat moet jij toch wel weten als notoire kruiper?

  2. Rene van der Grijp

   Coppoolse geeft geen enkel commentaar op het betoog van Harris. Dat viel ook niet te verwachten.

 11. RvdBe

  Rutte is ook al op zn knieën gegaan door het gesprek aan te willen gaan met deze fascisten, sterk leiderschap hebben we nodig, geen bange man die buigt voor fascisme.

 12. ET007

  Op dit moment voel ik echt een haat tegen zwarte mensen als ik BLM zie. Maar ik weet dat ik veel gekleurde kennissen heb die ik heel graag mag. En ik ben boos, omdat deze leuke lieve mensen de dupe zijn van gefrustreerde personen zoals David benoemt.
  Deze gefrustreerde mensen maken het leven kapot van de mensen die ik zo graag heb. Ze zijn zwart en zullen denk ik in de toekomst last krijgen van discriminatie omdat enkele personen zoals Sylvana en die achterlijke dreigende rapper ziek in hun hoofd zijn.
  Al die blanke mensen die meelopen met BLM zijn de grootste racisten! Sylvana is een racist en onruststoker. Stop dat mens aub in een gesloten inrichting!
  Mensen aub: stop met BLM! Doe het voor de samenleving die wel met elkaar overweg kan. BLM zorgt voor meer ellende.

  1. ET007

   En ik haat eigenlijk nog meer de blanken die meelopen met BLM vanwege hun feelgood.
   Wat een vreselijke mensen! All life matters mensen …. all!

  2. josemoonen@70

   ET007 Dank je !

 13. Petrazoveel

  Heb net de serie The handmaid’s tale seizoen 1 en 2 gezien. Zie tot mijn schrik steeds meer overeenkomsten met onze maatschappij ontstaan.

 14. Mar

  1. Ja, ik heb filmpjes gezien van agenten (blank, zwart, latino, hispanic, aziatisch) die samen met demonstranten knielden.
  2. Ik heb tot nu toe geen enkele agent horen smeken om vergiffenis. Mocht iemand een filmpje daarvan hebben, ik hou me aanbevolen.
  3. David J. Harris Jr. maakt een fout door op een gegeven moment namens! de zwarte gemeenschap te gaan praten naar de blanke gemeenschap.

  1. josemoonen@70

   Mar , je lult alweer uit je nek .!

 15. josemoonen@70

  Dit is allemaal georganiseerd ..!!!!!!!! Als men het nou nog niet doorheeft dan heb je een dikke vette plank voor je kop . London , Brussel ,Amsterdam Australia .. en de USA waar het allemaal begon .. en God weet waar het nog meer komt ,is gewoon om verdeeldheid en chaos te brengen . eerst de Climate Change , toen Corona , en nu dit .. en
  er komt nog meer geloof me maar .
  Straks komt de Nederlandse bevolking in opstand omdat ze meer regels moeten volgen steeds meer moeten gaan betalen door de recessie , en omdat ze zullen zien dat de rijken hier alleen maar rijker van worden .

 16. harte385

  Van mij mogen ze alle zwarte die lopen te zeiken over racisme afschieten want zij zelf zijn de grootste racisten ter wereld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.