Alles ist vorbei: Duitse economie krijgt MEGAklap. 11,7% krimp BBP

Het gaat helemaal mis met de Duitse economie. Als mensen dachten dat het niet goed gaat in Nederland, nou, laat ze dan even bij de oosterburen kijken. Daar is het zo mogelijk nog erger. Voorlopig dan — want wat in Duitsland gebeurt komt uiteindelijk altijd naar Nederland, vaak in nóg grotere vormen.

Het nieuws van de dag is dat de Duitse economie met meer dan 10 procent gekrompen is in het tweede kwartaal van 2020. Die krimp is in vergelijking met het kwartaal ervoor, toen er ook al een krimp was van 2 procent. Dat was niet plezant, maar de nieuwe krimp is écht vreselijk.

En dan zijn we er nog niet. Het AD legt uit:

In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar daalde het Duitse bbp met 11,7 procent. De coronacrisis en de lockdownmaatregelen raakten bijvoorbeeld de Duitse auto-industrie hard, net als de investeringen, export en winkelverkopen.

Dit zijn catastrofale cijfers. Veel erger dan dit wordt het niet. Dit zijn… zelfs de crisis van 2008 is hier niets bij. Het enige waar ik aan kan denken, in moderne tijden, is de crisis van 1929/begin jaren 30 van de vorige eeuw. Die was ook ongelooflijk en richtte een ware ravage aan. We weten allemaal wat daar het gevolg van was. Inderdaad, de Tweede Wereldoorlog. Want zonder die enorme economische ramp was Hitler nooit aan de macht gekomen.

Tijd om ons echt heel ernstig zorgen te maken. Niet alleen over de economie, maar ook over wat dit politiek kan doen.

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je al vier mondkapjes! Kopen dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ab Infinitum

  Als we het AD niet hadden, dan is er nog altijd het Financieel Dagblad. Dan volg je nog meer dan het financiële nieuws. Kunst, cultuur.

 2. andergeluid

  Ja dat krijg je nu als 194 landen een handtekening zetten en als er dan een of andere idioot Pandemie roept terwijl het geen pandemie is.
  Dan al die landen de hele economie ontwrichten dan krijg je dat.
  en het gevolg is de de EU begroting groter word en we allemaal weer meer belasting moeten betalen en wie word daar beter van ????
  u en ik niet kan ik u mededelen .
  Dus uit de EU

  1. Pauline Kummer

   Dat daaraan niemand gedacht heeft. Uit de EU. Geen lastige bemoeienissen mbt Corona, gewoon de drukte opzoeken. Gezellie. De economie komt later wel.

   1. Rood

    Nee!

   2. Chalres Bingley

    @paulientje komkommerinpoes vergeet derhalve even dat het gros van de Engelsen erg blij zijn uit de EU te zijn ,de rest van de Engelsen de zogenaamde jongeren volgen braaf omdat de hersentjes nog niet zijn volgroeid en ook nog door de linkse pers zijn beschadigd.
    De Engelse economie zal ook schade ondervinden door covid net als de rest van de wereld…
    De EU red niemand tegen covid zie de verdeeldheid over maatregelen van het geldverslindende instituut die totaal geen kennis heeft van wat dan ook ,behalve potverteren.

    1. M. Brandenburg

     Een kleine aantekening, de economie in het VK zal ook een opdonder krijgen door de maatregelen van overheden, Corona is enkel het argument om de achterhaalde maatregelen toe te passen.

    2. Pauline Kummer

     @Chalres… 🎀

 3. Bes Tolen

  Duitsland teert op het harde werken van vorige generaties. Nu is er gebrek aan vernieuwing. Geld is minder beschikbaar. Althans via de oude financieringswijzen van het eigen land. Het christendom breekt Duitsland op. Dat brengt labiele beslissingen in de politiek waarin ook extreem links sterk vertegenwoordigd is. Er zijn zeker wel kritische deskundigen, die enige aanhang over het hele land hebben maar ze worden politiek gepasseerd. Linkse lasteraars, leugenaars en misleiders (ombuigen en weglaten van feiten en valse uitleg) worden gehoord. Het zijn vaak smerige Amerikanen. Hun schrijfsels en boeken worden gelezen. De pers zegt ja en amen. Duitsland is nogal wat onguurder geworden. Dat gaat wel verder zo.

  1. M. Brandenburg

   Duitsland leidt door de linkse weg de de DRR sympatisant Merkel het land heeft geduwd, overspoeld met niets toevoegende cultuur verrijkers, jaren lang tientallen miljarden herverdeeld met landen die niet toevoegen en op de pof leven, steeds verder die linkse kant op die al meer dan 150 jaar aantoond altijd in totale armoe te eindigen, het Christendom is ingeruild voor een adoratie van de niets dan vernieling brengende islam, partijen zijn in naam Christelijk maar in beleid absoluut niet. Een totale weg-met-ons-mentaliteit beleid dat word gevord door poltiici die steeds verder naar links zijn opgeschoven en het land in de uitverkoop hebben gegooid. De bewijzen zijn overweldigend, en nog negeren we oorzaak en gevolg en blijven juist dat aanwijzen dat niet een meer wordt uitgvoerd in de daden.

   Er staat ons met de linkse uiteenrijting van de samenleving nog veel meer te wachten, geen enkel rijk heeft het overleeft, en ook het vierde rijk zal het niet overleven, Europa deed het met enkel samenwerking prima meer economische groei dan nu, minder schulden dan nu, meer koopkracht dan nu, en meer ontwikkeling dan nu. Maar nee we moesten en zouden gaan werken aan een socialistische gedrocht dat de souvereiniteit van landen zou opslokken, het succesvolle de-centraliseren zou vervangen met een alles bepalende centrale macht die niet door democratie kan worden vervuld, maar door partijkartellen onder de paraplu van de staatspartij bepalen wat er gebeurd, de leiders aanwijzen en democratie hebben gebruikt om aan de macht te komen, om vervolgens naar links gebruik die democratie volledig te ontmantelen. inspraak is ongewenst, sommige dieren zijn namelijk gelijker dan andere dieren.

  2. Adriaanv

   Het christendom en hard werken ( ora et labora) heeft een de welvaart gebracht.
   Maar jezus moest ingeruild worden voor spinoza, mohamed en gratis mannon.

 4. J.C.

  Het Verenigd Koninkrijk doet het heel slecht door de Brexit, zo beweren de Nederlandse kartelpartijen inmiddels al jaren. Zouden ze nu nog steeds vinden dat Duitsland het veel beter doet door de EU? Ha,ha,ha……..

  Nexit, en please a.s.a.p.

  1. Lefty

   Dat onderkend zelfs Wilders tegenwoordig, mocht je de laatste debatten gevolgd hebben. Hij draait bij.

  2. Meriadoc Brandebok

   Nou, het VK doet het ook slecht.

 5. EvertB

  “Het enige waar ik aan kan denken, in moderne tijden, is de crisis van 1929/begin jaren 30 van de vorige eeuw. Die was ook ongelooflijk en richtte een ware ravage aan. We weten allemaal wat daar het gevolg van was. Inderdaad, de Tweede Wereldoorlog. Want zonder die enorme economische ramp was Hitler nooit aan de macht gekomen.”

  Begrijpelijke reactie. Gelukkig hoeven wij ons nu volstrekt geen zorgen te maken over een wereldoorlog die in Europa ontstaat: we hebben immers de EU die ons reeds 75 jaar vrede heeft gebracht.

  1. Blitzkrieg

   EvertB : En dit is nog maar het begin, we hebben nog niks gezien.

 6. EvertB

  “Het enige waar ik aan kan denken, in moderne tijden, is de crisis van 1929/begin jaren 30 van de vorige eeuw. Die was ook ongelooflijk en richtte een ware ravage aan. We weten allemaal wat daar het gevolg van was. Inderdaad, de Tweede Wereldoorlog. Want zonder die enorme economische ramp was H…er nooit aan de macht gekomen.”

  Begrijpelijke reactie. Gelukkig hoeven wij ons nu volstrekt geen zorgen te maken over een wereldoorlog die in Europa ontstaat. Wij hebben nu immers de EU die ons al decennia vrede heeft gebracht.

 7. rexm

  We moesten toch zo nodig een Duitse provincie worden, maar nu zitten ze met de gebakken peren.
  Onze zogenaamde leiders met iets wat beschadigde hersens wisten het steeds beter.
  Men ziet de chaos al groeien, de linker hand weer van gekkigheid niet wat de rechter doet.
  Iedereen zit te slapen, de jeugd vind de App alleen nog belangrijk, voor de rest staat hun verstand op nul of nul links en kraamt onzin uit.

 8. Cycle25

  De Deutsche Bank was toch al failliet, corona geeft het extra duwtje wat een dreun zal geven in de financiële markten. De euro verdampt, China krijgt alle roem en lof vanuit Brussel, CoVID 2020, 21 is al besteld, alles moet gewoon kapot.

 9. M. Brandenburg

  Ach wie de geschiedenis echt naleest ziet dat oorlog en agresiviteit in de regel in door overheden gecreeerde armoe ontstaat. Vooral bij links ingeslagen overheden en islamitische regimes zie je dit, we hebben het niet dus gaan we het halen bij die ander, het is immers niet eerlijk dat zij het hebben en wij niet, hoe ze eraan komen is niet belangrijk belangrijker is dat wij er recht op hebben.

  1. Bloemkust

   De Eerste en de Tweede Wereldoorlog zijn daarentegen opvallende uitzonderingen op die regel.

  2. combat le pelicules

   Klopt, de Wereldoorlogen zijn door linkse dictators begonnen.

   1. Bloemkust

    Keep on dreaming, Che Mengelen.

 10. Heras

  Wat in 60 jaar is opgebouwd aan welvaart, is in 10 jaar tijd vernield door een of andere globalistische ideologie. Allemaal door mensen die: of heel rijk zijn of geen kinderen hebben.

 11. Adriaanv

  Niet raar als je landen laat besturen door niet gekozen virologen.
  Hoop dat dadelijk de rekening gaat naar alle voorstanders van volledige lockdowns.
  Zweden en Mexico hebben het goed in balans weten te houden

  1. Bloemkust

   Hmm…., uit Zweden zelf komen ander geluiden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.