Boris Johnson probeert Britten te waarschuwen: ‘Ik was te dik toen ik met corona werd opgenomen’

De Britse regering heeft een overheidscampagne aangekondigd om men aan te sporen gezonder te gaan worden, en de overtollige kilo’s kwijt te raken. De meeste mensen die op de IC terecht komen hebben vaak overgewicht. Ook Boris Johnson toont een emotionele kant: hij praat over zijn overgewicht en wat dat betekende toen hij het virus opliep. 

Het is mooi om te zien hoe open BoJo is over zijn persoonlijke situatie. Toen hij ziek was door het coronavirus werd hem de ogen geopend. Het virus trof hem zwaar, mede vanwege zijn zware overgewicht. De Britse overheid probeert nu men te overtuigen van het belang van een gezonde levensstijl, er is niks ‘leuks’ of ‘positief’ aan overgewicht en obesitas.

Mensen met extreme overgewicht worden tweemaal zo vaak getroffen door het virus dan mensen met een gezond gewicht. Dat is helaas de realiteit, wat betekent dat een gezonde levensstijl enorm belangrijk is en blijft.

De Britse overheid hoopt op deze manier haar bevolking een beetje wakker te schudden, en tegelijk het overgewichtsprobleem aan te pakken. In West-Europese landen zie je de laatste decennia het aantal mensen met overgewicht en obesitas rap stijgen. Een trend waar je je eigenlijk kapot voor moet schamen.

Of het gaat werken is nog maar de vraag. Een campagne is qua invloed vaak maar gering, voor veel mensen is hun eigen gedrag aanpassen niet zo makkelijk als dat het lijkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. NEXIT.

  Dat ie een gegeven en mogelijk een extra risico bij het krijgen van corona waardoor het fataal verloopt. Kennelijk heeft Johnson het juiste licht gezien net zoals bij de brexit

 2. Kretoloog

  “De Britse regering heeft een overheidscampagne aangekondigd om men aan te sporen gezonder te gaan worden, en de overtollige kilo’s kwijt te raken”.

  Het schijnt dat prinses Amalia ook nog een Brits paspoort heeft.

  “In West-Europese landen zie je de laatste decennia het aantal mensen met overgewicht en obesitas rap stijgen. Een trend waar je je eigenlijk kapot voor moet schamen”.

  Kijk maar uit, Bart! Voor je het weet, staat de RVD op je stoep.

 3. Cycle25

  Haha, dus dat doen de Britten al zodra ze opstaan : eggs & bacon..

 4. Meriadoc Brandebok

  De Britten eten over het algemeen ongezonder dan de Nederlanders. Denk aan het befaamde Engelse ontbijt. Hier moet men dus rekening mee houden bij het aanhoren van Johnsons advie.

  Gezond eten en goed bewegen is het devies. In het weekend snoepen en anders niet. Op tijd naar bed, niet te veel gekkigheid en al helemaal niet te veel roken/drinken. Win voorts advies in bij het Voedingscentrum. Daarmee blijf je uit de gevarenzone.

 5. toetssteen

  Besmet raken en doodziek worden zijn twee verschillende zaken. Jongste zoon 1.75 met een gewicht van 60 kg en veel in beweging, raakte besmet. Nieste en dat was ie. Vrouw van hem idem, kleine raakte overigens ook besmet. Geen van drie koorts en zo meer.
  Maar daarna kwam de griep, daar was zoon drie weken mee onder de pannen, inclusief bijholte ontsteking en lichte longontsteking.

  Het merkwaardige vind ik dat die griep ineens helemaal uit beeld verdween….. Iemand daar een antwoord op?

 6. ervi

  Obesitas drukt onevenredig zwaar op de kosten van de gezondheidszorg.
  En aangezien mensen hun leefpatroon meestal niet vrijwillig veranderen zeg ik: opsluiten in kampen tot een aanvaardbaar gewicht is bereikt. Verplicht sporten, afvallen en een verbod op ongezond eten. Lees je ook even mee Arie?

 7. Beukman

  Goed van Boris, maar het gaat nog niet ver genoeg. De voedingsindustrie is maffia, vergelijkbaar met de tabaksindustrie. Ze stopt alles vol met het zwaar verslavende suiker, transvetten en verzadigd vet. Tegen die industrie moet keihard worden opgetreden, zoals dat de laatste tijd ook gebeurt tegen de tabaksindustrie, want anders zal het effect marginaal blijven.

  1. ervi

   @Beukman, je hebt in dezen volledig gelijk.

 8. Gebande3

  Hadden wij maar zo een premier.

  1. Heinz

   Beukman ? De naam klinkt in ieder geval oer hollands. Een begrijpelijk taalgebruik zonder cryptogrammen. Daar valt mee te leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.