BZV Femke Marije veegt de vloer aan met Jesse Klaver: ‘Een slecht mens’

“Een slecht mens.” Zo noemt BZV’er Femke Marije GroenLinks-leider Jesse Klaver. En niemand kan haar dat kwalijk nemen.

Femke Marije-Wiersma deed in 2010 mee aan het tv-programma Boer Zoekt Vrouw. Ze werd verliefd op boer Gijsbert, die uit Abcoude kwam. De twee kregen een relatie, trouwden, en kregen zelfs drie kinderen. Ondertussen zijn ze gescheiden, maar Femke Marije is nog altijd erg actief in de agrarische wereld. Zo werkt ze onder meer voor de Nederlandse Melkveehoudersvakbond én is ze (aanstaand) kandidaat Tweede Kamerlid voor de BoerBurgerBeweging.

Ze is dus weliswaar geen boerin meer, maar ze voelt zich nog wel betrokken bij boeren en de agrarische sector. Geen wonder dat ze daarom, net als Geert Wilders eerder al, woedend gereageerd heeft op een achterlijke anti-boertweet van GroenLinks-führer Jesse Klaver. Hier de tweet van Klaver:

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Femke Marije. “Als je bewust een groep mensen, die daar vanuit machteloosheid en bijna wanhoop staan, zo framed,” schrijft ze op Twitter. “Om over hun rug onterecht een punt te maken. Dan ben je in mijn ogen een slecht mens.”

Want, gaat ze verder, “zelfs agenten ter plaatse benadrukten dat de sfeer goed was. Jesse liegt. Volksvertegenwoordiger?” vraagt ze zich vervolgens terecht hardop af.

Deze man, Jesse Klaver, is werkelijk een schoft. Hij ageert voortdurend tegen mensen, die vreedzaam demonstreren, maar die woedend zijn omdat gekken als Klaver hun brood willen afpakken. En niet alleen hun brood, en boerderij, maar zelfs hun hele manier van leven. Natuurlijk, ze mogen geen geweld (gaan) gebruiken, maar dat ze witheet zijn en een paar wegen blokkeren? Iedereen met ook maar een beetje empathie kan dat begrijpen.

Maar ja, empathie he. Daar ontbreekt het psychopaten als Klaver nou juist aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Jack Flash

  Ik denk eerder dat Klaver te stom is om bewust door en door slecht te zijn.

  1. Original NL

   Dat denk ik ook Jack..tis een naïeve klimaatkneus met dito slechte adviseurs!

 2. Che

  Wat moet je denken van deze uitspraak -psychopaten als Klaver.

  1. Original NL

   Denken is aan che niet besteedt…klaver is een klimaatpsychopaat en denkt dat voedsel door allah wordt geproduceerd.

  2. Rene van der Grijp

   Wat moet je denken van ouwe communisten die provocerende nicknames kiezen na reeds diverse keren te zijn verbannen en hier nog nooit iets zinnigs hebben gepost, nietwaar Sarko?

  3. StanleyC

   Klaver is een rasechte communist.

 3. Bullshit10

  Klopt helemaal klaver is een eng misselijk makent mannetje die de bevolking wil vergiftigen met zijn biomassacentrales waar bossen voor moeten gekapt windmolens die gas uitstoten vogels die uit de lucht Word geslagen akkers vol zonnepanelen enz enz mensen die nog op groen links stemmen die zijn het niet waard om op deze aarde te wonen
  Stem wijs stem fvd of PVV …..uit de eu

 4. Che

  BoerBurgerBeweging, weer een nieuwe partij.

  Hoppa, stel een kiesdrempel van 5 zetels in en we zijn weer wat kruimels kwijt.

  1. gedacht

   enz

  2. Hardline

   Echt een aanhanger van de democratie.
   Che heeft liever een 1 partij stelsel.

   1. palko

    @Hardline, leg svp eens uit wat je bedoelt? Het kiesstelsel bij onze Oosterburen met een kiesdrempel van 5% heeft in geen enkel opzicht tot een één partijstelsel geleid. Het maakt op doeltreffende en democratische wijze een einde aan een 20 of meer partijenstelsel zoals in ons land. Dat is mijn stellige overtuiging.

  3. palko

   @Che, ik ben het van harte met je eens dat het kiesstelsel en het politieke bestel in Nederland zo snel mogelijk volledig op zijn kop moet. Hoe? Heel simpel stante pede een kiesdrempel van 5% instellen bij verkiezingen. Haal je als politieke partij 4,9 % van de stemmen dan geldt simpelweg het credo: De volgende verkiezingen, oftewel over 4 jaar, gewoon beter je politieke best doen. En zorgen dat je minimaal 5 % van de stemmen binnensleept. We hoeven alleen maar naar onze Duitse buren te kijken hoe dat daar in de politiek werkt. Het wiel hoeft derhalve niet opnieuw uitgevonden te worden. Goed voorbeeld doet goed volgen, toch?

   1. Original NL

    Q…We hoeven alleen maar naar onze Duitse buren te kijken hoe dat daar in de politiek werkt….
    Idd antifa wordt de handen boven het hoofd gehouden en de AFD door het kartel en de msm zwart gemaakt.
    AFD voorstellen worden door links weggestemt…en later door datzelfde links weer ingediend.

 5. Xander XXL

  Duidelijke taal van Femke. Geen woord aan gelogen.

 6. Che

  De politie heeft de minister afgeraden het bezoek voort te zetten.

  Femke jankt voor politiek gewin 🙂 🙂 🙂

  1. Bullshit10

   Maris
   Mongool

 7. Charles Bingley

  Wat een hysterische scheldpartij.

  1. Original NL

   Gelul..van een linkse psychopaat!

 8. Rene van der Grijp

  “Dit zijn geen protesten meer, dit is intimidatie.”

  Heeft Klaver al wat gezegd over de intimidatie door BLM en antifa?

  1. Charles Bingley

   BLM blokkeert geen snelwegen.

   1. Che

    De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en poging tot doodslag bij een demonstratie van boeren bij Eindhoven Airport zondag. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee bekendgemaakt.

    Ze waren niet op de fiets.

   2. Hardline

    “BLM blokkeert geen snelwegen.”
    Wederom een infantiel antwoord van de wiki expert

   3. Xander XXL

    Boeren plunderen ook geen winkels. Die vullen ze juist.

   4. Aborifa

    BLM veroordeelt ieder die blank is.

   5. gedacht

    nee blm rost gewoon mensen in elkaar

    trap ze op hun gezicht is de oproep van blm

    Beter een blokkade met tractors , doet minder pijn

 9. Bullshit10

  Eindelijk iemand met gezond verstand jongen van 17 jaar genaamd leon baten heeft nog meer verstand dan jetten klaver rutte enz en
  Kijk cafe weltschmers daar zie je waarom wij uit de eu moeten hij begrijpt het nu de rest nog kijk en oordeel zelf
  Stem daarom fvd of PVV …..uit de eu

  1. Jack Flash

   Bullshit@ Wakkere millenial die knul.
   Er is nog hoop.

 10. Roelof Rechts

  Niet gek dat deze mevrouw Yasser Feras een schoft noemt natuurlijk….want Marokkaans DNA!

  1. Charles Bingley

   Racisten menen dat verschillen tussen ‘rassen’ genetisch zijn bepaald.

   1. Rene van der Grijp

    Dat zwarten al decennia laten zien in takken van sport zoals boksen en hardlopen uit te blinken heeft natuurlijk helegaar niets met genen te maken.

    Proest…

   2. gedacht

    is wetenschappelijk bewezen lamlul

 11. Sando

  Geweldig gezegd over moslim (communist) klaver een vreselijk persoon#

 12. George Knight

  Het is verdedigbaar om het met de standpunten of kijk op de wereld van een ander niet eens te zijn. Dan zegt men: ‘Ik ben het niet met u eens. Ik denk er anders over’. En vervolgens geeft men aan waarom en hoe men anders denkt over een bepaald standpunt. Daar kan die ander dan weer op reageren. Zo ontstaat een discussie. Dat hoort bij een volwassen, open democratie.

  Wat Femke Marije en Michael van der Galien doen is het omgekeerde. Ze spelen het op de man. Zo raakt het zakelijke verschil van mening uit het zicht. De eerste noemt Jesse Klaver ‘een slecht mens’ en de laatste noemt hem ‘een schoft’. Dat is ongelukkig en niet zinvol. Men kan het ook anders zien, namelijk dat Marije en Van der Galien geen steekhoudende argumenten hebben en het daarom maar op de persoon spelen. Lekker simpel, bij gebrek aan beter.

  Jesse Klaver schrijft in betreffende tweet dat minister Schouten niet veilig op bezoek (in Zeeland) kan gaan. Want zij heeft op advies van veiligheidsmensen haar bezoek afgebroken. Klaver vraagt zich af waar de intimidatie stopt. Hij verzoekt PVV en FVD om afstand te nemen van de radicale boeren.

  Marije maakt niet aannemelijk wat er niet klopt aan deze tweet van Klaver. De feiten in de tweet kloppen. Niet Klaver, maar Marije neemt een loopje met de waarheid. Zoals gezegd, zij slaat de plank mis door het op de persoon te spelen en Klaver ‘een slecht mens’ te noemen. Omdat hij een andere mening heeft?

  Klaver maakt, zoals inmiddels de meeste Nederlanders, een onderscheid tussen geradicaliseerde boeren en andere boeren. Klaver heeft het uitsluitend over ‘agressieve FDF-boeren’. Feit is dat minister Schouten haar bezoek moest afgelasten door het optreden van de geradicaliseerde boeren. Zij demonstreren in veel gevallen niet vreedzaam, maar intimiderend. Hiermee schieten de radicale boeren in eigen voet en verliezen ze steeds meer de sympathie van de Nederlanders.

  1. Aborifa

   Waarom moeten alleen FvD en PVV afstand nemen van protesterende boeren.
   Halsema tolereert demonstraties omdat er anders relletjes gaan plaatsvinden.
   Ik vind Klaver ook een schreeuwende minkukel in schaapskleren en na werktiijd in een toepasselijke eikeltjespyama.

  2. gedacht

   enz

 13. Bolland

  Jesse Klaver is een opportunist net als 98 % van de politici, zeer zwak politicus overigens, kan niet rekenen bijv, gooit collega s voor de bus,man heeft geen echte inhoud geen dossierkennis,steelt teksten, en zeer matig imitator van Obama.

  1. Rene van der Grijp

   Klaver heeft een leuk koppie en daar vallen de bakfietsmoeders en huppelkutjes voor. Voor de rest is het een hol vat.

   1. Original NL

    Q..Klaver heeft een leuk koppie….
    Waren die hysterische huppelkudtjes maar naar specsavers gegaan…

 14. Vrijedenkert

  Feras/Groene Khmer willen de boerenstand de nek omdraaien om hun vervolgens te kunnen onteigenen om Nederland te kunnen volplempen met woningen voor asielzoekers en statushouders, zonneparken en windmolens en produktiebossen om deze op te kunnen stoken in energiecentrales als de zon niet schijnt of de wind niet waait!

  Erg simplistische benadering en uitleg, maar daar komt het in feite op neer.

 15. Aborifa

  K. lijkt een op klimaatangst parasiterende communist die Nederland tracht ten gronde te richten. Frustreert al jaren het bedrijfsleven net zo lang tot ze gaan. Unilever, Shell volgt, Hoogovens en KLM gaan ook wel. Levert veel werklozen.
  Dan worden de mensen met enig vermogen lichter gemaakt. Dat kan maar een keer. Daarna ontfermt China zich over ons. En dan is ook Klavertje de sjaak.

 16. Paardenmiddel

  Dat grappige groenlinks meneertje: woont in een prachtige villa
  Heeft een grote auto en een nog groter salaris. Wat weet hij nou van de angst onder de boeren. Zo simpel, als je zelf niet eeet wat beknibbelen is.
  En laten we eerlijk zijn, Schouten heeft nog niet 1 goede beslissing genomen. Ze wil de borren dwingen om hun dieren slecht te behandelen. Wat zegt dat over haarzelf.

  1. Bullshit10

   Paardemidel
   Wat mij verbaast is dat niemand haar aanspreekt op belangen verstrengeling dat is wat dat kut wijf doet baudet heeft gelijk dat hij gezegd heeft daar zit ze die sluipmoordenaar en dat is ze niks meer niks minder
   STEM FVD OF PVV……. UIT DE EU

 17. Adriaen van Bergen

  Jammer dat boeren niet kunnen zeggen “jij mag mijn eten niet meer kopen!”.

 18. P.Sisterons

  Klaver is een laaggeletterde rifrat. Onbegrijpelijk dat hij hier voet aan de grond heeft gekregen. Het kan niet anders dan dat het linkse gore establishment hem een rosemöllertje wil laten doen.

 19. treg

  Maar goed dat deze communist nog niet de macht heeft anders zouden deze vreedzame boeren (en ik ken ze) al in een strafkamp zitten, please mensen ga stemmen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.