Chaos en anarchie tijdens Pride Amsterdam? Horecaondernemers vrezen chaos en gebrek aan regels tijdens Pride

Diverse horecaondernemers en uitbaters vrezen het ergste, komend weekend tijdens de Pride Amsterdam houden zij daarom de deuren misschien wel gesloten. Zolang de gemeente onvoldoende maatregelen neemt, gaan zij geen risico nemen. Ondernemers zeggen dat het naïef is om te denken dat er helemaal niemand naar Pride komt, en vindt het daarom belachelijk dat de gemeente geen strenge maatregelen neemt. 

Koninklijke Horeca Amsterdam herkent zich totaal niet in de kritiek vanuit diverse uitbaters, zij is van mening dat gemeente juist wel druk bezig is om alles geordend te laten verlopen.

,,De gemeente is al weken bezig met crowd control. Vanmiddag gaan we weer met elkaar in gesprek hierover. Dat de ondernemers niet weten wat ze dit weekend moeten doen, vind ik verbazingwekkend. Iedereen hoort zich aan de coronamaatregelen te houden. Voor eventuele rijen ben je zelf verantwoordelijk. Ten slotte zijn er bij ons nog geen signalen dat er een enorme stroom aan mensen gaat komen, getuige de hoeveelheid hotelovernachtingen.”

Vanuit de ondernemers is juist de kritiek te horen dat de gemeente en de bijbehorende instanties te ‘vaag’ zijn. Er wordt continu gezegd dat er ‘later meer duidelijkheid volgt’. Maar de ondernemers willen nu al duidelijkheid, zodat ze alles goed kunnen voorbereiden. Men wil namelijk niet het risico lopen een boete te ontvangen.

,,Het is ook allemaal lekker vaag weer. ‘Later in de week’. Is dat morgen, of vrijdagavond om twee voor twaalf? Wij krijgen de indruk dat de gemeente totaal niet weet wat er allemaal in de homohoreca gebeurt.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Ga lekker allemaal als een stelletje gestoorden halfnaakt op een boot dansen, met knoerharde rotmuziek en te veel gezuip van alcohol, want van dat gezicht knapt een mens nou echt op. Wat mij betreft wordt de Gay Pride verboden. Alsof je een inrichting hebt opengezet en de patiënten collectief hebt vrijgelaten.

  O ja, en schaf die regenboogvlag ook af.

  1. Bullshit10

   Meri
   Ben het niet vaak met je eens maar nu wel en dat mag gezegt worden

  2. Beukman

   Dan kan je carnaval en vrijgezellenfeestjes ook wel verbieden.

   Een heleboel mensen beleven plezier aan Pride, homo’s én hetero’s.
   Daar komt bij dat iedere Pride de hard bevochten rechten van gays weer even accentueert. Die rechten zijn verre van vanzelfsprekend. Net als die van vrouwen en andersgekleurde mensen moeten ze steeds weer bevochten worden. Kijk maar naar wat er gebeurt in een land als Polen.

   Niemand is verplicht om naar Pride te gaan, dus wat is dan eigenlijk het probleem?

   1. NEXIT.

    enz

   2. M. Brandenburg

    Beukman de mnetale instabiele idiot kan wederom het verschil niet zien tussen evenementen die voor IEDEREEN zijn, evenementen die je viert met je dierbaren en dus niet eens vallen onder dit soort evenementen (vrijgezellen feestjes), en onwenselijke evenementen voor het verheerlijken van 1 specifieke groep, stel je voor een evenement als straight pride zou niet eens van de grond komen omdat het direct door de werkelijk intoleranten zou worden aangevallen. Daarnaast negeerd de dorps idioten de feiten, homoseksualiteit is geen enkel probleem,dat was het al niet meer, het is enkel een probleem waar de bestaande cultuur word uitgewist en vervangen met een geimporteerde intolerante cultuur die niet wil aanpassen, maar aanpassing van anderen aan hen eist. Deze onwenselijke evenementen ter verheerlijking van één specifieke groep heeft buiten het zelf op de schouders slaan en jezelf zo achterlijk te gedragen als mogelijk, kijk maar hoe men zich gedraagt op bijvoorbeeld de bootjes, dat zijn zaken waar ik men kinderen pas aa n blootstel wanneer ze 18 zijn omdat dat gedrag simpelweg onwenselijk, zelfs op een naakt strand zie je mensen zich normaal gedragen, en degene die zogenaamd intolerant zijn komen niet eens naar het evenement, zitten of in het theehuis of de moskee af te geven op de hand die ze voed.

    1. Beukman

     Iedereen is welkom breutse Brandenburg, homo en hetero. Je ziet daar dan ook iedereen: homo en hetero. Het is dus een evenement voor IEDEREEN.

     En die ene keer dat ik aanwezig was op een carnaval, heb ik meer dingen gezien die schadelijk zouden kunnen zijn voor de tere kinderziel dan jij op alle Prides bij elkaar zult aanschouwen.

     1. Beukman

      En nog iets anders: dronken groepen homo’s zijn een stuk prettiger in de omgang dan dronken groepen hetero’s.

     2. combat le pelicule

      “dronken groepen homo’s zijn een stuk prettiger in de omgang dan dronken groepen hetero’s.”

      Onzin maar wel logisch in jou wereld, je hebt alleen maar homo’s om je heen natuurlijk…

     3. Beukman

      Ik heb vnl hetero’s om me heen, pedicure. En ik weet wat dronken mannelijke hetero’s voor overlast veroorzaken in de stad.

     4. NEXIT.

      ja dat riftuig kan niet tegen drank. het is een garantie dat het uit de hand loopt. vuurwater noemde men dat

     5. Rene van der Grijp

      “En die ene keer dat ik aanwezig was op een carnaval, heb ik meer dingen gezien die schadelijk zouden kunnen zijn voor de tere kinderziel dan jij op alle Prides bij elkaar zult aanschouwen.”

      Bezoek eens het carnaval van Playa del Ingles. Dat is een typisch homofeestje en de heren flaneren daar graag in leren pantalon zonder voor- en achterkant. Ook in winkelcentra waar kinderen aanwezig zijn.

     6. Rene van der Gijp

      Dronken homo’s verspreiden aids en zijn meestal ook levensgevaarlijk pédofiel. Dat is algemeen bekend maar wordt door de linksen geheim gehouden.

     7. Charles Bingley

      Misschien het een goed idee dat de redactie een keer een einde maakt aan de verbastering van namen die hier de afgelopen tijd een bekende tróllensport is geworden.

      Dit wordt vermoeiend. Ik merk in elk geval dat de lol er voor mij een beetje af is.

     8. Chalres Bingley

      Misschien het een goed idee dat de redactie een keer een einde maakt aan het toelaten van de huistr@l die hier de afgelopen 10 jaren een bekende tról is en geen enkele inhoudelijke bijdrage aflevert en slechts hier komt om te provoceren.

      Dit wordt vermoeiend. Ik merk in elk geval dat de lol er voor mij een beetje af is.

     9. M. Brandenburg

      “En nog iets anders: dronken groepen homo’s zijn een stuk prettiger in de omgang dan dronken groepen hetero’s.”

      Mag ik een bron voor de onderbouwing daarvan, of spreek je vanuit eigen ervaring, mischien omdat je zelf al lazarus als onderdeel van de menselijke pijpleiding niet ervaart hoe het is voor de mensen die er niet bij dat groepje bijhoren?

      En nee ik heb op Carnaval nog nooit iets gezien dat niet geschikt is voor kinderen en al helemaal niet wat een invloed is die een negatieve indruk achterlaat. Lachwekkend dat je trouwens vind dat iemand die geen zin heeft in half dan wel zo goed als volledig naakte (rond zwengelende aanhangselen is ook regelmatig voorgekomen op de gaypride) figuren preuts zou zijn, er is een plaats voor alles, echter niet wanneer er vrij toegang is voor kinderen, maar dank je wel voor het ventileren van je links misselijke gedachten, en je complete gebrek aan principoes die weer met die links misselijke gedachten samenhangen.

     10. Chalres Bingley

      Misschien het een goed idee dat de redactie een keer een einde maakt aan het hier nog steeds toestaan van de huistr@ onder diverse namen zoals Charles Bingley en Rien noppen en 100 derden andere nicks die hier de afgelopen 10 jaren de bekende provocerende ouwe zure l#l uithangt.

      Dit wordt vermoeiend. Ik merk in elk geval dat de lol er voor mij een beetje af is

     11. combat le pelicule

      “En ik weet wat dronken mannelijke hetero’s voor overlast veroorzaken in de stad.”

      Het is net wat je verstaat onder overlast, ik vind een achterlijke parade door een kanaal waar tegennatuurlijk gedrag wordt gepromoot zwaar overlastgevend….

     12. Beukman

      Jij weet niet waar je over praat, Brandenburg. Volledig naakte mensen zijn al zéér lang niet meer te zien geweest op de Pride. Op vrijgezellenfeestjes dansen mensen uit de provincie op straat de polonaise verpakt in gigantische mannelijke geslachtsdelen. Op het enige carnaval dat ik van dichtbij heb meegemaakt, gedroegen mannen én vrouwen zich liederlijk, en lieten ze delen van het lichaam zien die verborgen horen te blijven in het openbaar.
      Overigens zit ik er persoonlijk niet mee hoor. Bovendien geloof ik er niks van dat toevallig aanwezige kinderen door zulke dingen beschadigd kunnen raken.

      Tenslotte mijn eigen ervaringen met dronken jonge mannen. Groepjes gewone heteromannen die uit de kroeg komen zijn vaak agressief, ze maken veel lawaai, ze vallen voorbijgangers lastig, slopen dingen en pissen op straat.
      Het heeft me alweer jaren geleden aangenaam verrast dat groepjes dronken gays zich totaal anders gedragen. Ze zijn niet agressief, vrolijk op een prettige manier, en ze gedragen zich. Ik heb dit diverse malen met eigen ogen waargenomen. Ik vermoed dat dit gewoon een zaak is van meer en minder testosteron, overigens.

      Laat die Pride dus maar komen. Ik hoef er niet bij te zijn, maar mocht ik in de buurt zijn, dan zal ik er zeker geen straatje voor om gaan.

  3. Charles Bingley

   Ik begrijp dat Meriadoc de Gay Pride wil verbieden vanwege alcoholgebruik en de harde muziek.

   Met homoseksualiteit heeft het uiteraard niets te maken.

   1. Chalres Bingley

    Homo’s en lesbo’s en alle varianten daarop zijn niet normaal.
    Dat is een afwijking.
    Leven en laten leven.
    De homo’s die ik ken schamen zich kapot voor dit rariteiten festival.

    1. NEXIT.

     ga zelf in de hoek staan p*do en schaam je dood.

     Wat een rust

    2. Cootje

     Homo,s houden van een strontlucht na hun daad daar zou je alleen al hetro voor worden , om dit te bevestigen met een boottocht zak je broek toch af ??

    3. combat le pelicule

     charles???!!!!!!

     1. combat le pelicule

      chalres???!!!!!!

     2. Chalres Bingley

      Chalres is veel mooier qua naam en geestelijk gezond;)

     3. Bloemkust

      Viezefisi??

 2. Falskorn

  Die hele homo-optocht moet verboden worden. Waarom laten we het gebeuren dat deze mensen, met een mentale handicap, zich en-masse verzamelen en op de meest vulgaire manier gedragen. De rest van de wereld lacht ons uit, terwijl tegelijkertijd onze kinderen worden geïndoctrineerd dit normaal te vinden. Aristoteles zei het bijna 2500 jaar geleden al; tolerantie en apathie zijn de laatste deugden van een stervende samenleving.

  1. Che

   @f

   ”De rest van de wereld lacht ons uit, terwijl tegelijkertijd onze kinderen worden geïndoctrineerd dit normaal te vinden.”

   Erg hé, zelfs in het door guur rechts bewonderde Israel wordt – De Optocht gehouden.
   Iets met vrijheid !!!

   1. Rood

    Linksfascisten zijn ook gek op optochten, het liefst met zwarte laarzen en zwarte outfits.

    1. M. Brandenburg

     Facisme is per definitie links. Vraag het eens aan Giovanni Gentile.

     1. Rood

      100% mee eens Brandenburg, Adolf was een knetterlinkse flikker!

  2. Beukman

   Jij hebt zelf een mentale handicap, Falskorn. Je oordeel kan dus onmogelijk zuiver zijn.
   En laat Aristoteles erbuiten. Die was een stuk ruimdenkender dan jij over het onderwerp homoseksualiteit. Sterker nog: die lustte er wel pap van.

   1. NEXIT.

    quote Jij hebt zelf een mentale handicap, Falskorn. Je oordeel kan dus onmogelijk zuiver zijn. end

    zegt de gehoorgestoorde op zijn roze wolk

   2. M. Brandenburg

    Hoe weet je dat je iemand niet serieus meer kan nemen, dat is op het moment dat iemand 17 eeuwen nadat Aristotels rond heeft gelopen denkt te weten hoe ruimdenkend deze was. Typisch links gevormd met de moderne geestelijke afwijkingen en dan denken hoe ze 17 eeuwen geleden dachten en hoe dat te interpreteren. En dat terwijl iedereen met een beetje geschiedenis besef weet dat de Grieken ondanks dat we nu met ogen van nu de oude filosofen bewonderen (terwijl we helemaal geen benul hebben van hun motivaties en interpretaties) totaal niet ruimdenkend waren. Maar ach dat zijn dezelfde idioten die de slavernij die door het Westen werd afgeschaft bekijken met de ogen van nu, inspelend op een valsschuld gevoel, lachwekkend en idioot.

    1. Beukman

     Aristoteles is uit de 4e eeuw voor Christus, schat.
     En inderdaad: in die tijd was het geaccepteerd; het was zelfs niet ongebruikelijk dat een man er een knaapje op nahield voor de seks.
     Aristoteles heeft meermalen terloops over homoseksualiteit geschreven alsof het de normaalste zaak van de wereld was – wat het ook is natuurlijk. Zelfs mijn vriend Nexit is daarvan inmiddels bijna overtuigd.

    2. Beukman

     Aristoteles is uit de 4e eeuw voor Christus, schat.
     De Grieken hadden er heel wat minder moeite mee dan jij.
     Aristoteles heeft meermalen terloops over homoseksualiteit geschreven alsof het de normaalste zaak van de wereld was – wat het ook is natuurlijk. Zelfs mijn vriend Nexit is daarvan inmiddels bijna overtuigd.

     1. NEXIT.

      enz

     2. Rene van der Grijp

      “Aristoteles is uit de 4e eeuw voor Christus, schat.”

      Ik WIST dat Beukman het niet kon laten om hier weer met het belerende vingertje te wapperen, zodat iedereen kan zien hoe erudiet hij is.

     3. Beukman

      Ik WIST dat Van der Grijp zijn neiging niet zou kunnen bedwingen om een belerende opmerking te maken over de correctie die ik maakte – Brandenburg zat er een slordige 7 eeuwen naast.
      En voilà. Volkomen voorspelbaar.

     4. NEXIT.

      enz..

     5. Rene van der Grijp

      Ja, Brandenburg zat er heel wat eeuwen naast. So what? Waarom voel jij de behoefte om op denigrerende toon de schoolmeester uit te hangen? Dat is ongeveer hetzelfde als wat de taalnazi’s doen.

      Als je dan toch belerend wil zijn wees het dan op essenties en niet op jaartallen: het ging in het oude Griekenland niet om normalisering van homofilie maar van pederastie. Zodra de jongeling een bepaalde leeftijd had bereikt eindigde de seksuele relatie.

      Pederastie is nu onacceptabel, maar andere tijden, andere normen en waarden. We kunnen er wel iets van leren en dat is dat seksuele relaties tussen hetzelfde geslacht niet uitsluitend met geaardheid te maken hebben maar ook met cultuur.

    3. Bloemkust

     Ik denk dat de historici beter op de hoogte zijn van de schriftelijke nalatenschap van de van de Grieken dan dat jij dat bent.

   3. combat le pelicule

    Aldus geesteszieke babymoordenaar beukhol die echt denkt dat zijn oordeel leidend is..

 3. M. Brandenburg

  “Voor eventuele rijen ben je zelf verantwoordelijk. Ten slotte zijn er bij ons nog geen signalen dat er een enorme stroom aan mensen gaat komen, getuige de hoeveelheid hotelovernachtingen.””

  De verantwoordleijkheid van het handhaven van de orde in de publieke ruimte afschuiven op de ondernemer en zijn private onderneming, linkser kunnen we het niet maken, oh ja we gaan de belastingen wel weer verhogen. Je betaald iets meer maar dan krijg je ook minder.

 4. Rene van der Grijp

  Dat worden weer vele besmettingen erbij.

  Goed werk, Femke!

 5. Cootje

  Ze kunnen het toch verplaatsen naar de Europese hoofdstad Warschau vredelievende mensen de homo beweging wordt daar uitstekend gewaardeerd , en wij hebben geen last van die strontbeweging en kunnen de Amsterdammers normaal functioneren zonder heisa , en de aandacht van een minderheid groep zich in Polen kunnen uit laten , daar hebben ze namelijk nog een wereld te winnen. En kunnen de normale mensen Amsterdam bezoeken

 6. Rene van der Grijp

  Het voetbal is stilgelegd of moet in bijna de hele wereld zonder publiek worden gespeeld, maar de Gay Pride MOET doorgaan. Dat is ZOOOO belangrijk, daar moet alles voor wijken.

  Mag ik een teiltje?

  1. Bloemkust

   En over carnaval-festiviteiten horen we je natuurlijk niet.

 7. Cycle25

  Gefeliciteerd Femke, het versnellen van een lockdown doe je dus zo, horeca helemaal kapot maken door afstandsregels en hygiëne aankledingen inclusief dartelende decadente meutes op een boot. Daar kun je mee thuis komen, mochten hieruit duizenden mensen besmet raken is het handig om Halsema 2 jaar op quarantaine vakantie te dumpen ergens op een eiland, met een optie tot levenslang.

  1. Bloemkust

   Oh ja jochie?
   Dus nu is Corona ineens wél besmettelijk, ook al is het in de buitenlucht en wordt er dus goed geventileerd.
   Douw die selectieve voorzichtigheid maar je in reet.

   1. Cycle25

    Lul niet zo dom, ik kom dagelijks in horeca voor werkzaamheden, de helft gaat gebukt onder het nieuwe normaal en dan toeter jij selectief ? Douw lekker zelf wat in je reet…smeerpijp.

    1. combat le pelicule

     bloemkust houdt van k(anaal) parades

     1. Rood

      Het is Wesley Benley

     2. NEXIT.

      als ze maar niet ouder dan een jaar of 14 zijn

     3. Bloemkust

      Vroeg ik jou iets, overheidsnihilist?
      Ga eindelijk ook eens een keer Romeinen 13 lezen. Met je perverse manier van discussiëren.
      Get a life.

     4. NEXIT.

      jij kan mij geen opdrachten geven grafkist

     5. combat le pelicule

      “Het is Wesley Benley”

      Klopt Rood

     6. Bloemkust

      Jij, combat,rood, komt allemaal op hetzelfde neer.

     7. NEXIT.

      enz

     8. combat le pelicule

      Achmed wesülsün hassan abdoel

     9. combat le pelicules

      Homo’s zijn altijd ook p*dofielen die uit zijn op het verkrachten van kinderen.

     10. Bloemkust

      Bah, Wat een partijdige, maar vooral actieve geperverteerde insinuaties bezig jij toch altijd. Ik weet tamelijk zeker dat het Watchtower Genootschap, waar jij lid van bent, niet zonder meer zou kunnen instemmen met de toonzetting van Jouw “bijdragen”.

     11. NEXIT.

      zegt de huis ped*

     12. dosjenpeceta

      “Homo’s zijn altijd ook p*dofielen die uit zijn op het verkrachten van kinderen.”

      combat le pelucules is een psychopaat

     13. Bloemkust

      Ja dat ben jij waarschijnlijk. Dat kunnen we nu wel verklappen. Althans gezien het aantal standaard “p*do”-advectieven die telkens weer opgebrraakt worden als reactie op comments van een aantal reageerders.
      Het is een trojka die zich van het die zich altijd van precies hetzelfde vocabularium bedient.

     14. NEXIT.

      ach gut , de aandoenlijke weer

    2. Bloemkust

     Dirty Mind Cycle25 gebruikt de bekende uitdrukking van van hierboven meteen aan om het onderwerp homo op zijn vunzige manier naar zich toe te trekken. Bovendien mdoet hij net of of hij niet begrijpt wat ik eigenlijk bedoel.
     Hypocriete nepdebatteerder.

     1. Bloemkust

      .. grijpt aan ..

     2. combat le pellicule

      Homofielen zijn meestal ook pédofiel. Daarin zit het grote gevaar.

     3. Bloemkust

      De L verdubbelaar is che.

     4. Cycle25

      Raak je in de war ? Heb nergens iets neergezet over h*mo, dartelende decadente meutes op een boot zegt niets over gender, je zuigt dit helemaal uit je duim framer.

     5. Cycle25

      Douw die selectieve voorzichtigheid maar je in reet.

      Wie kaatst…

   2. NEXIT.

    valsema weet dat het nagenoeg niet besmettelijk is.

    ze had bij haar blm feestje 15.000 gasten

    besmettingen 0,00

    het toneelspel blijft echter doorgaan.

 8. ervi

  Ik ken een jaarlijks terugkerend feest , waarbij mensen als een stelletje gestoorden regelmatig halfnaakt dansen op knoerharde rotmuziek, veel teveel alcohol zuipen, zich gedragen alsof ze een mentale handicap hebben en ook nog eens Covid-19 verspreiden.
  Staat bekend als carnaval. Ook maar verbieden dan.

  1. Bloemkust

   Juist. En waar -eigenlijk- alleen Brabanders en Limburgers echt welkom zijn.
   Maar daar hoor je ze hier niet over.

   1. Rene van der Grijp

    Waar is Bloemkist gebleven?

    1. Bloemkust

     Dat ben ik! Sorry voor de verwarring.

     1. combat le pelicule

      Nee jij bent wesley

     2. NEXIT.

      wesley , brenda , noppen w.i.m pak maar een nick hier en je hebt grote kans dat ie van de niet doorsnijden meneer is

     3. Rene van der Grijp

      Nee, hij is een andere tr*ol. Voegt net zo weinig toe als Bingley en schopt overal tegenaan wat niet in z’n straatje past maar hij is niet zo gestoord als Bingley.

      Hij zal zich bijvoorbeeld niet bedienen van aliassen die slechts één letter verschillen van bestaande nicks om die personen zwart te maken.

     4. NEXIT.

      quote Hij zal zich bijvoorbeeld niet bedienen van aliassen die slechts één letter verschillen van bestaande nicks om die personen zwart te maken. end

      Dat weet je nooit met dit soort psychopaten.

     5. Rene van der Grijp

      “Dat weet je nooit met dit soort psychopaten.”

      Zeker weten doe je het nooit uiteraard. Overigens heb ik geen reden om Bloemkust een psychopaat te noemen. Daar ben ik zeer terughoudend mee. Slechts één persoon heb ik in die categorie geplaatst.

     6. Charles Bingley

      “Overigens heb ik geen reden om Bloemkust een psychopaat te noemen. Daar ben ik zeer terughoudend mee.“

      Ik zie dat de psychiater Dr. Van der Grijp zich zorgvuldig aan de beroepscode houdt volgens welke het wetenschappelijk onjuist is op basis van schriftelijke uitingen op een debatblog een psychiatrische diagnose te stellen.

      🙂

     7. combat le pellicule

      Bingley woont in Den Haag. Moeten we meer weten?

     8. Chalres Bingley

      Ik zie dat de huistr@l Charles Bingley zich zorgvuldig aan de beroepscode houdt volgens welke het tr@llengilde juist is op basis van zijn tr@lreacties op een debatblog kwade reacties uit te lokken

     9. Rene van der Grijp

      De enige echte psychopaat schreef: “Ik zie dat de psychiater Dr. Van der Grijp bla bla bla…”

      QED

 9. josemoonen@70

  Hoe gaat dat daar worden ,met Social distancy en mondkapjes .? Niet meer nodig ? Amsterdam meet weer eens met een dubbele maat .

 10. Peter Loosduinen

  Dronken groepen homo’s zijn een stuk prettiger in de omgang dan dronken groepen hetero’s.

  Dat kan waar zijn, maar dan wil ik wel een kurk in mijn reet om hier veilig langs te lopen.

  1. Bloemkust

   Dat heb je weer subtiel uitgedrukt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.