Eurofittie! Merkel en Macron zijn Rutte helemaal zat en lopen weg na een ‘kribbig’ overleg

Met de verkiezingen in het kielzog weet Mark Rutte het in Europa erg spannend te maken. De Franse president Macron en de Duitse bondskanselier Merkel zijn zelfs weggelopen uit een overleg met premier Rutte. Is het slechts verkiezingsretoriek of houdt Rutte nu echt voet bij stuk?

Volgens Rutte gedroegen Merkel en Macron zicht uiterst “kribbig”, om daar vervolgens amicaal aan toe te voegen: “Niks om je zorgen over te maken!”

Wat gebeurde er nu precies? Rutte had een Europese vergadering met zijn -normaliter- bondgenoten Merkel en Macron. De meeste landelijke EU-leiders waren alweer naar huis, maar Rutte besloot om te blijven. Hij bleef achter met de leiders van Zweden, Oostenrijk, Denemarken, Finland en dus ook met Merkel en Macron (de voorzitter van de Europese Raad).

Op een gegeven moment was Merkel ook wel klaar met het overleg en besloot huiswaarts te keren. Macron ging daar in mee en vertrok ook. Volgens Rutte liepen ze weg omdat ze “kribbig” waren.

Daarin kan Rutte weleens een punt hebben, want de Franse president liet vervolgens via zijn woordvoerders weten dat hij ongeduldig begint te worden. Sterker nog: Macron zou volgens de NOS zelfs hebben gedreigd om terug te vliegen naar Parijs.

Rutte geeft zelf aan dat hij een beetje overdonderd is door alle ophef. “Ik heb niks gehoord over een ultimatum”, aldus onze premier.

Het is natuurlijk allemaal politiek spel, van zowel Rutte, Merkel als Macron. Vanmiddag moet er namelijk een nieuw compromis op tafel liggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Arbeider65

  Ha. Macron kribbig. Alle Fransen zijn ongeduldig en kribbig. En Merkel is met haar laatste dagen bezig. Kan zo het rusthuis in voor politicie.
  Maar… Ik ben bang dat Rutte toch nog veel water bij de wijn moet doen. Maak niet uit. Nederland heeft een goede “creditcard” en pin automaten zijn er in overvloed hier. Even wat belastingen verhogen, Corona-belasting, en Italie en Spanje zijn tevreden.

 2. LifeBuddy

  Let op! Rutte de pathologische leugenaar komt met een Pinokkio Twist, Eerst de hele hand pakken en dan het topje van de middelvinger teruggeven. Dan jezelf op de Borst slaan en roepen, kijk eens hoe goed dat ik ben. Het Volk trapt er iedere keer Weer in.

  1. RvdBe

   Het toneelstuk wordt steeds geloofwaardiger,
   dat wordt op zn minst een Oscar nominatie en een gouden kalf!

   1. hans-e-pans

    Hoe dichter de verkiezingen dichterbij komen des te strammer wordt zijn rug.

 3. Waldorf_en_Statler

  Problemen, problemen.
  Rutte geeft niet zonder voorwaarde geld weg.
  Maar het eens zijn met Ruttte is echt een land te ver.
  Kenneth stelt de reageerders voor een onmogelijke keuze.

  1. gedacht

   het cockje moet even naar de rekeningen van italie en griekenland kijken. Het waren leningen maar nu …………………………………………

   1. EvertB

    leugenaar!

 4. Piet51

  Storm in een glas water. Wat zei Rutte nu precies: “Ik dacht: die lopen kribbig weg ….” Dus Rutte had de flauwe indruk, dat de beide andere politici kribbig wegliepen. En wat is kribbig nu eigenlijk? Dat betekent o.m. geïrriteerd, lichtgeraakt. In dergelijke moeizame vergaderingen gebeurt dat voortdurend. Vanochtend zijn er al weer intensieve bilaterale ontmoetingen, o.m. tussen Merkel en Macron. Voorlopig niets aan de hand dus. Als men zo moeilijk gaat doen, wordt Rutte tenminste zeer serieus genomen. Een groot probleem is wellicht wel Orbán. Die is minder voor rede vatbaar en zou elke afspraak die hem niet past, en de meeste afspraken passen hem niet, een met veto kunnen blokkeren.

  1. Bullshit10

   Piet51
   Heb je niet door dat dit een toneelstuk is dan ben je of niet slim of heel dom het zal niet best zijn dat het en 1 dag beslist zal zijn wand dan kan rutte niet zeggen ik heb mijn best gedaan nu mute merkel en macron zijn weggelopen kan hij zeggen ik heb mijn best gedaan nu word het zogenaamd spannend maar jij hebt niet door dat het hoe dan ook hij bij het kruisje gaat teken
   Hoe dan ook het gaat de Nederlandse belastingbetaler geld kosten

   1. Piet51

    Inderdaad niets an de hand met Merkel en Macron. Beiden zitten weer aan tafel en er wordt verder gesproken. Het grote probleem wordt Orbán die al dictator is en wil blijven. Let maar op.

   2. gedacht

    hou het maar op optie 2 bij malle pietje. Hij is een overheidsdienaar en die houden niet van feiten maar lopen blind achter hun broodheer aan.

    1. Charles Blingley

     Leugenaar

     1. gedacht

      enz

    2. EvertB

     @gedacht, leugenaar!

 5. Charles Bingley

  Rutte neemt een stevige positie in voor Nederland. Wel mooi om te zien.

  1. combat le pelicule

   charles denkt te menen dat leugenclown Rutte iemand is die een stevige positie inneemt, zonder dat charles ziet dat leugenclown Rutte een toneelstukje opvoert voor de bunhe, er komen immers verkiezingen aan en oliedom charlesje ziet het niet…

   1. Carstens van Schagen

    Je zult maar blind zijn en zeggen dat je kunt zien, dieper kun je niet zakken Johnno!

 6. Response

  Tot nu toe toneel voor de bühne en beeldvorming. Die handtekening gaat er komen (al dan niet middels een geitenpaadje en/of vergezeld van nietszeggend inlegvelletje) en dat geld zien we nooit meer terug. Vóór de verkiezingen 2021 geen aankondiging van lastenverzwaring en ná die verkiezingen komen de extra lastenverzwaringen.

 7. Piet Klein

  Het probleem is dat Macron en Merkel hebben een onzinnig plan gepresenteerd. Het is idioot dat NL-ers gemiddeld meer dan 1000 euro zouden moeten schenken aan Italianen, Fransen. De Italianen zijn gemiddeld rijker dan de NL-ers. De Fransen verdienen gemiddeld meer dan de NL-ers. De NL-ers hebben de hoogste pensioenleeftijd, de duurste zorgkosten, de duurste openbaarvervoerkosten. Het plan van Merkel en Macron is onzinnig. Bovendien wordt het plan gepresenteerd als een corona-plan maar NL is ook stevig geraakt door de Corona, Oost Europese landen bijvoorbeeld veel minder. Een dergelijk onzinnig plan ook als er stevige compromissen worden gesloten en er netto nog steeds veel geld van NL-ers naar Italie etc moet gaan gaan blijft onzinnig. Bedenk daarbij dat NL al jarenlang de grootste netto betaler is. Het vervelende van deze slechte plannen is dat er veel energie en irritatie in verloren gaat en er nooit een redelijk resultaat uit gaat komen. Tegelijkertijd zien we China zweet treinen testen, de Arabische emiraten missie naar mars lanceren. De EU is ontzettend slecht bezig als je graag een sterk Europa had willen hebben. Merkel en Macron ze willen ze zich zelf graag presenteren als de leiders van Europa maar ze zijn regisseurs van het verval van Europa.

 8. Heras

  Die eurobonds gaan er gewoon komen; desnoods onder een andere naam.
  En dat de nederlandse economie gesloopt wordt, is een zorg voor het klootjesvolk.
  Deze “leiders” gaan alleen voor zichzelf en niet voor ons.

 9. Cycle25

  Koopman en eurofiel Rutte verkoopt er lustig op los, dit is voor de bühne en niets anders. Eens kijken hoe de EU gaat uitpakken met een 2e lockdown, Europa is op sterven na dood.

  De lachende 3e zijn de Britten..

  1. Cootje

   ++++++++++

 10. AadM

  Wat mij verbaast is dat geen enkel land als voorwaarde stelt: stoppen met het maandelijkse Straatsburgcircus, stop het daardoor vrijkomende geld maar in een hulpfonds.

 11. Cootje

  Corona begint aan zijn tweede sessie en Europa brokkelt gelukkig af , want niet alleen Rutte maar nog veel leuker is de houding van de Oostblok landen , die laten zich niet in het nest van Brussel en dikke Timmermans duwen. Welk geld er nog wordt geïnvesteerd in het hopeloze Europese project het is water naar de zee brengen , en de tweede Corona sessie gaat het laatste duwtje geven. In turkey wordt de recessie zo erg dat Erdogan geen gastheer blijft spelen en de grenzen open gaat zetten , plus een harde brexit , en Brussel blijft een herinnering van weggegooid geld en zakkenvullerij .einde van het jaar 10% werkeloosheid in Nederland en 30/40% in zuid Europa die dan ook niet op onze tulpen zitten te wachten , die kan je namelijk niet eten

  1. Rene van der Gijp

   Groot gelijk, Cootje, Europa gaat reddeloos ten onder.

   Hun verdiende loon.

 12. 56RdK

  Tuurlijk gaat Rutte bij het kruisje tekenen en zal het Nederlandse volk nog meer worden belast! Want leer ons Rutte kennen! Een grotere volksverlakker is er niet! Edoch, helaas blijft eeb groot deel van het volk hier op Rutte en diens kornuiten stemmen, “omdat ze het zo goed doen …”

  Tja, een volk, en zeker een héél dom volk, krijgt de leiders die het verdient! Dus ook Nederland. ‘
  Of zouden in 2021 in het stemhokje dan toch eindelijk bij velen de schellen van de ogen gaan vallen?

  1. gedacht

   stem sociaal , stem PVV

 13. Sipje

  NEE Maar ja is al getekend

 14. Bunky01

  Als gewone burger ben ik ook bezorgd wat er voor nadeligs voor ons land gaat uitkomen.
  En ja, Rutte verneukt je waar je bijstaat. Maar als Macron en Merkel inderdaad kribbig zijn dan zegt dat wel veel. Mutti die haar stempel niet genoeg kan drukken en Macron die het gratis (nog) niet kan ophalen in Den Haag. Zo zie je maar weer dat de hoge dames en heren alle werkelijkheid uit het oog hebben verloren. O ja, dan nog even de noodremprocedure, die noodrem zal nooit gaan werken, dat heeft de geschiedenis met alle geschonden afspraken en verbroken beloften binnen de EU ons wel geleerd. Efin, we horen nog wel van alle aanslagen op onze portomonee en niet alleen horen maar ook voelen. Want linksom of rechtsom Rutte gaat echt wel door de slappe knietjes.

  1. Gerda2

   L

 15. rexm

  Er zijn voor Rutte twee manieren om iets te bereiken, met andere woorden, kijk eens wat ik allemaal durf, dit om een hoge baan te verkrijgen in de EU en om de burgers in Nederland weer een rad voor de ogen te draaien met, ik heb alles geprobeerd.
  Of,Of hij pakt direct zijn biezen en komt naar huis, dan toont hij ballen, maar ook hier helaas.
  Hij is momenteel bezig onze pensioen gelden te verkwanselen en maar werken tot 67 en het zuiden tot 60, ze lachen ons allemaal weer uit.
  We hopen het beste, toch.

 16. rexm

  De EU wil miljarden aan de zuidelijke landen schenken zonder dat ze daar verantwoording voor moeten afleggen, dit is nog erger als de maffia, de maffia werkt tenminste ergens voor, maar wie is nou de echte maffia.???
  De EU wil containers vol uit Canada laten komen, de geldpersen draaien al op volle toeren.
  Iets klopt er niet met het functioneren van de zogenaamde EU leiders, ze willen chaos.!!!
  Maar de voorzitter van het Haags toneelgezelschap is nog in Brussel, we zullen zien.

 17. combat le pelicule

  Dit is puur voor de bunhe, er komen immers verkiezingen aan dus doet pathologische leugenclown er alles aan om goed over te komen in Nederland.
  Elk gezond weldenkende Nederlander weet allang dat pathologische leugenclown Rutte zijn handtekening al lang heeft gezet bij het X.

 18. Ralnov

  Één grote poppenkast daar , geloof er geen ruk van. Rutte kennende speeld hij onder één hoedje met die twee en heeft hij al lang alles geslikt van ze die vieze zaadslikker. Verkiezingen staan alweer op de stoep natuurlijk.

  1. Bloemkust

   Doe eens ff normaal met je ranzige commentaar.

   1. gedacht

    enz

 19. Petrazoveel

  Het ergste is dat er genoeg andere fondsen zijn om Covid-problemen, die sommige landen zouden hebben, op te lossen. Er is niemand die om dit fonds van € 750 miljard heeft gevraagd, laat staan dat er nu al bestedingsdoelen zijn geformuleerd. Laten we dit vooral niet uit het ook verliezen.

  1. combat le pelicule

   “Er is niemand die om dit fonds van € 750 miljard heeft gevraagd”

   Jawel de EU graaiende eurofielen…..die willen nog meer geld van de EU landen

 20. Vrijedenkert

  Er zijn vier EU-landen die eisen stellen aan financiering en dat is heel normaal het is immers geld van belastingbetalers uit deze landen en geen EU geld, door kribbig weg te lopen toont aan dat Merkel Duitsland en Macron Frankrijk gewoon compleet lak hebben aan de kleinere EU-landen Nederland, Oostenrijk, Zweden en Finland.
  En wat helemaal niet in de media naar buiten wordt gebracht is dat de zuidelijke landen op dit moment meer dan genoeg financiële middelen kunnen binnenharken via de internationale financiële markten en instellingen tegen zeer lage rentes, een Europees systeem waarbij zuidelijke landen worden gesponsord door de noordelijke landen is op dit moment helemaal niet nodig.
  Het probleem is gewoon dat de zuidelijke landen wel massaal geld willen ontvangen van anderen als giften en niet als lening waarbij met rente moet betalen en de lening op termijn moet afbetalen, of beter gezegd men wil gewoon ontvangen en helemaal niks terugbetalen…

 21. albatroz

  Ik zou zeggen: join the club!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.