FDF-boeren onderweg om te protesteren in Maastricht

De boeren gaan onverminderd door met stampij maken. Dit keer gaat het om de veevoermaatregel van de regering. De boeren die vanuit Midden-Limburg onderweg zijn naar Maastricht, zijn onderdeel van de actiegroep Farmers Defence Force (FDF).
FDF komt om de haverklap (haha) slecht in het nieuws, want die boeren hebben nogal eens de neiging om te ver te gaan. Of het nou spontaan vandalisme is, het inrijden op marechaussee of het doodwensen van een politicus in een besloten Facebookgroep, meestal zijn ze gelieerd aan FDF.

Misschien is het juist daarom wel zo opvallend dat deze boeren óók van FDF zijn, maar wél alles netjes hebben overlegd en besproken. Misschien is het kwartje daar dan ook eindelijk gevallen, dat negatieve publiciteit hun zaak totaal niet vooruit helpt.

Het is in ieder geval een pril begin, want het gaat tot nu toe slechts over zo’n veertien tractoren die onderweg zijn naar Maastricht. Hun doel is om op het Vrijthof te gaan staan en daar groenten en fruit uit te gaan lopen delen aan winkelend publiek: een charme-offensief dus.

Hartstikke goed dat dit vanuit FDF zelf gebeurt, want de gedragingen van de boeren lijkt het nieuws meer te domineren, in plaats van hetgeen waartegen ze protesteren. Al zien we wel steeds meer duidelijke pogingen om de boodschap weer te laten gelden, in plaats van het gedrag van zwaar gefrustreerde boeren.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Vrijgevochten

  Letop
  kenneth-steffers
  Censureert zig te pletter een opmerking wat hij niet bevalt haal telkens weg
  De pot verwijt de ketel

  1. Jeaup

   Mooi gezeg @Vrijgevochte. Met jouw ken ik praten.

   1. Xander XXL

    Ik zou ook wel met hem ” kennen” praten als ik maar begreep wat hij schreef.

    1. Bloemkåst

     Ken je niet niet een cursus ‘inlevend lezen’ gaan volgen?

     1. Xander XXL

      Nee nee dat ken ik niet niet.

     2. Vanzelf

      wesley benley

  2. kees cup

   Wat heeft dit artikel met Kenneth Steffers te maken?

 2. Bullshit10

  Wout willemsen heb je een cursus bij npo gehad hoe je het nieuws moet framen het lijkt steeds meer op linkse bagger

 3. evil knievel

  Kunnen zich die raddraaiers van BLM n voorbeeld aan nemen!😜👍🏼

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.