Geert Wilders over racisme: ‘80.000 sociale huurwoningen gingen naar asielzoekers, terwijl autochtonen moeten wachten’

Geert Wilders kan het niet aanhoren dat politici menen dat Nederland tot op het bot racistisch is. Vooral Asscher moet het ontgelden in het debat over racisme. Nederland is een van de meest tolerante landen in Europa, tal van voorzieningen zijn er geregeld voor migranten, maar toch meent men dat Nederland racistisch is. Deze nonsens kan Wilders niet langer aanhoren en hij gaat hard tekeer in de Kamer. 

Afgelopen weken strooit men graag met termen als ‘systemisch racisme’. Voor Wilders is dit onbegrijpelijk, want als Nederland institutioneel racistisch zou zijn waarom doen we dan in Nederland zo veel voor asielzoekers. Volgens Wilders worden juist de autochtonen Nederlanders gediscrimineerd en niet de allochtonen. Hij haalt hierbij het voorbeeld aan dat allochtonen voorrang zouden krijgen bij huurwoningen.

Ook hekelt Wilders het feit dat Lodewijk Asscher Nederland afbeeld als een of andere bananenrepubliek. Dit is gewoon een grove leugens volgens Wilders. Nederland is verreweg een van de meest tolerante landen van Europa. Als we kijken naar onze wetgeving heeft Wilders zeker gelijk. Er zijn tal van landen die soms ‘barbaars’ omgaan met migranten, of landen die vele malen een strikter naturalisatie en integratiebeleid erop nahouden.

Het debat in de Tweede Kamer is zoals te verwachten nogal zwart/wit. Of je hoort dat Nederland door en door racistisch is – aangevuld met anekdotisch bewijs – of je hoort dat er niks aan de hand is.

Oftewel een debat dat dus totaal niet constructief is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Cootje

  Volgens mij stond Klaver met een mond zonder tanden , Paul Rosenmöller heeft 80 tot 100 miljoen doden op zijn mede conto volgens Wilders , de communistische Rosenmöller heeft sympathie gehad voor echte foute regimes die moorden uit overtuigingen , is een mooi clubje dat GroenLinks weiland Duyvendak ra ra idealen , bij geraapt zooitje

 2. Adriaen Beyer

  Zoals opvallend vaker, heeft de heer Wilders volkomen gelijk.
  Helaas is hij een roepende in de woestijn.

  1. combat le pelicule

   Dat ligt eraan! als wij allemaal ons gezond verstand gebruiken en in 2021 op de PVV stemmen

 3. DH2017

  Ze moeten niet lopen zeiken over dat rasicme hier in Nederland , ik kan mij nog herinneren dat er in 1987 een wet aangenomen werd WBEAA waarbij vrouwen en niet westerse allochtonen voorrang kregen op Autochtonen.
  Ik heb toen veel meegemaakt in mijn omgeving dat autochtonen werden ontslagen om allochtonen daarvoor in plaats te nemen en ook bij de politie heb ik meegemaakt dat een voormalige autochtone vriend ( die al zijn opleidingen had ) nergens werd aangenomen als agent omdat ze alleen nog maar niet westerse allochtonen en vrouwen in dienst namen en dat in 1987

 4. Aborifa

  Ik heb de indruk dat Wilders de gedachten van de zwijgende meerderheid representeert.

  1. Paardenmiddel

   Klopt G. Wilders. Hoeveel jongeren van autochtone afkomst wachten al jaren op een betaalbare woning. KHeb zelf een zoon thuis, 27 jaar en hij kan niets krijgen zonder een zak met geld mee te brengen. En het ergste is nog dat de meeste statushouders amper werken.
   Daarom, sluit de grenzen en zorg dat iedere statuhouder, verplicht gaat werken.

 5. Bolland

  Precies onze jongeren zitten vaak gedwongen bij hun ouders, geen huurhuis te vinden.

  Nieuwbouwwoningen gaan in Schiedam naar vluchtelingen in plaats van andere woningzoekenden die in veel gevallen al jaren op de wachtlijst staan.

  De provincie heeft de gemeente Schiedam op de vingers getikt omdat er een achterstand is bij de huisvesting van vluchtelingen.

  Het gaat vooral om lastig plaatsbare vluchtelingen, waaronder éénpersoonshuishoudens onder de leeftijd van 55 jaar en huishoudens vanaf zes personen.

  1200 keer ondertekend
  Schiedam heeft een plan van aanpak gemaakt om genoeg vluchtelingen te plaatsen, maar dat is grotendeels geheim.

  Op internet circuleert een petitie waarin inwoners van Schiedam het stadsbestuur oproepen alleen woningen beschikbaar te stellen aan autochtone inwoners.

  De petitie is op het moment van schrijven ruim 1200 keer ondertekend.

  De opsteller, Marcel van de Vooren, vindt het ongewenst dat vluchtelingen voorrang krijgen boven Schiedammers.

  Overlast en onvrede
  Gezien de huidige woningnood en wachtlijsten onder de eigen bevolking is het opnemen van vluchtelingen in nieuwbouwwoningen ontoelaatbaar, stelt hij.

  Van de Vooren voegt toe dat het opnemen van vluchtelingen rechtstreeks uit vluchtelingenkampen onherroepelijk zal leiden tot overlast en een nog grotere onvrede onder de bevolking.

  In een summiere toelichting op vragen vanuit de gemeenteraad over de kwestie laten burgemeester en wethouders weten dat ‘de gemeente Schiedam onderhandelingen aangrijpt voor diverse nieuwbouwlocaties om afspraken te maken over de huisvesting van vluchtelingen’.

  Belachelijk!
  “Vind het niet normaal, mijn eigen kinderen staan al zeven jaar ingeschreven en die hebben geen recht op nieuwbouw,” reageerde Mieke. “Het wordt steeds gekker in Nederland.”

  1. toetssteen

   @Bollad
   Grijns, mijn ouders woonden in in zo’klein k…. huisje waar nu van twee wonigen 1 zijn gemaakt voor bejaarden. Vrouw en ik woonden in bij schoonouders in een 4 kamerflat omdat we geen trek hadden in een kot in de Oranjeboomstraat (Rotterdam). Kortom even verder sparen voor een leuk koopappartement in een fijne wijk.
   Ach, het was een leuke tijd met prima schoonouwelui, en ja wat inpassen. Maar met elkaar, voor elkaar.

 6. 1010

  Allochtonen genieten de voorkeur

  Allochtonen bepalen de inhoud van ons kinderfeest

  Allochtonen moeten in hun eigen taal te woord gestaan worden

  Allochtonen hebben recht op wonen

  Allochtonen hebben recht op aangepast onderwijs

  Autochtonen pakken de rekening op voor deze idioterie

  stem sociaal , stem PVV

 7. Vrijedenkert

  Positieve discriminatie of ongelijke behandeling is ook discriminatie en bij wet verboden!

  Artikel 1: Gelijke behandeling en discriminatieverbod

  Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  Wilders heeft dus gelijk, kappen met die handel! Een statushouder of genaturaliseerde Nederlander zou gewoon net zolang moeten wachten als een autochtone Nederlander en geen percentage huizen toegewezen moeten krijgen of voorrang moeten krijgen.

 8. Boemboem

  Geert heeft zoals gewoonlijk weer gelijk! Stem op PVV of FVD dan pas word Nederland weer Nederland!
  Klavertje moet eerst naar zijn herkomstland land kijken daar haten ze de homo’s lesbische vrouwen en vrouwen die kort gekleed gaan schelden ze uit als……..enz daar moet hij zich druk om maken maar ook die Jetten met zijn praatjes hij is toch ook een homo dan zou ook hij beter moeten weten hoe het daar gaat met die gasten. Dus nogmaals stem op PVV of FVD!

 9. Bes Tolen

  Al dadelijk en dat is veertig jaar geleden sneed de regering in de inkomens van de Nederlanders. Dat ging zo de hele tachtiger jaren door. Er was in en vanaf 1979 sprake van gezinshereniging en veel ging fout. Opzettelijk. Illegalen werden er tussen door gesmokkeld. Er werden baantjes als huishoudelijke hulp bedacht waarvoor niet gewerkt hoefde te worden. Ten koste van plaatselijke instellingen. dat kon ook in een buurgemeente zijn. (Wat tientallen jaren later nog een truc was om een als asielzoekers binnen gekomen maar afgewezen gezin hier te houden: de dochter van 16 jaar had sinds vier weken een baan in het bejaardentehuis. In een kleine gemeente in het midden van het land moest de wethouder gedwongen door Den Haag extra 380000 gulden uittrekken voor huishoudelijke kosten van de nieuw ingezetenen. Dus ook 1979. Kerk en Wereld zorgde voor immigratie van Tamils uit Sri Lanka (met behulp van Oostduitse communisten) en zigeuners uit Roemenië. Dat was een systematisch begin van onze grote ellende, die ons de kop gaat kosten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.