shutterstock 1239133447

HAHAHAHA 'Anti-racistisch' Twitter schaft 'Black List' af

Geen categoriejul 04 2020, 14:00
Ja, zo gaan we racisme echt wel succesvol bestrijden. Gewoon woorden afschaffen en hop, voor je het weet leven we allemaal in het antiracistische paradijs. Lekker zeg!
De engineers van Twitter -- die overduidelijk wat te veel vrije tijd om handen hebben -- laten vandaag weten dat ze racisme heel actief gaan bestrijden. Hoe? Nou, door bepaalde termen gewoon af te schaffen. Want, zie je, als je die termen niet meer gebruikt zal racisme niet meer voorkomen. He who owns the language owns the culture. Ofzo.
Dan denk je natuurlijk: 'Oké, om wat voor termen gaat het dan?' Nou, zwarte lijst, bijvoorbeeld. Want het hebben van een 'zwarte lijst' is racistisch. Immers, het zwarte deel ervan betekent 'niet toegestaan.' En dat is voor de zwarte medemens bijzonder beledigend.
https://twitter.com/TwitterEng/status/1278733305190342656
Het behoeft geen nadere uitleg dat "witte lijst" ook niet meer mag. Ook mogen woorden als "jongens" niet meer gebruikt worden. Nee, het moet "mensen" worden. Een "manuur" (voor een werkuur) wordt vanaf nu "mensuur" genoemd. En zo zijn er nog een aantal volstrekt achterlijke wijzigingen die volgens de engineers van Twitter desalniettemin de wereld gaan redden.
In wat voor volstrekt gestoorde tijden leven wij, zeg?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten