HAHAHAHA ‘Anti-racistisch’ Twitter schaft ‘Black List’ af

Ja, zo gaan we racisme echt wel succesvol bestrijden. Gewoon woorden afschaffen en hop, voor je het weet leven we allemaal in het antiracistische paradijs. Lekker zeg!

De engineers van Twitter — die overduidelijk wat te veel vrije tijd om handen hebben — laten vandaag weten dat ze racisme heel actief gaan bestrijden. Hoe? Nou, door bepaalde termen gewoon af te schaffen. Want, zie je, als je die termen niet meer gebruikt zal racisme niet meer voorkomen. He who owns the language owns the culture. Ofzo.

Dan denk je natuurlijk: ‘Oké, om wat voor termen gaat het dan?’ Nou, zwarte lijst, bijvoorbeeld. Want het hebben van een ‘zwarte lijst’ is racistisch. Immers, het zwarte deel ervan betekent ‘niet toegestaan.’ En dat is voor de zwarte medemens bijzonder beledigend.

Het behoeft geen nadere uitleg dat “witte lijst” ook niet meer mag. Ook mogen woorden als “jongens” niet meer gebruikt worden. Nee, het moet “mensen” worden. Een “manuur” (voor een werkuur) wordt vanaf nu “mensuur” genoemd. En zo zijn er nog een aantal volstrekt achterlijke wijzigingen die volgens de engineers van Twitter desalniettemin de wereld gaan redden.

In wat voor volstrekt gestoorde tijden leven wij, zeg?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Goudlijster

  Mooi stuk Michael! Persoonlijk zou ik naast het “HAHAHAHA” ook nog een emoji plaatsen, dan bibbert de mainstream media pas echt van angst !

  1. CLoVis

   @lamlul

   Schijtlijster in aktie
   produceert alleen een boel verbale stront.

   1. CLoVis

    @lamlul

    Het zou trouwens ‘bibberen’ moeten zijn;
    als taalnazi weet je toch wel dat ‘media’ meervoud is?

    1. Original NL

     @ CloVis…in zijn haast als eerste van der Galiën af te zeiken, gaat er taalkundig nog wel eens wat mis.
     Op zich geen probleem..maar voor een taalfascist pijnlijk en zielig.

     1. Duidelijk

      Goudlijster etc is dan ook een kort leven beschoren, en terecht!

  2. Original NL

   Een nieuwe nick…maar dezelfde verbale fecaliën…het houdt niet op…niet vanzelf!

   1. J.Pz. Coen

    Schijtlijster

 2. plakband

  Jammer, ik hoopte dat Twitter zichzelf had afgeschaft.
  Dat zou heel veel racistische uitingen verminderen.

 3. Original NL

  Btw..kunt u ook de ” verboden woorden” lijst door DDS gehanteerd even vermelden?
  Splinter spijker…enz.

 4. Ben-NIET-Groen-L

  Noord Korea is hier niks bij, ook wel van geen enerlei betekenis.

  1. Bloemkist

   Ga anders maar even een tijdje wonen Kijken hoe je dan piept.

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Mag dit nog wel DDS?

  Ik ben een witte man. Dol op blanke vla, negerzoenen, moorkoppen en Afrikaantjes. Dus een foute witte man. Vreselijk fout zelfs volgens het nieuwe normaal dat mij via de media wordt opgedrongen en aangemeten.

  Landgenoten met een kleurtje die ooit onze gastvrije natie binnenwandelden, vlogen of zwommen, mede profiterend van de pecunia’s die tegen de drempels klotsten, hebben het plots wat minder naar hun zin hier. En geef ze eens ongelijk. De broekriem moet dankzij Covid-19 aangehaald en als je niet gewend bent er een te dragen, wordt dat natuurlijk lastig.

  Echter… in gedweeë navolging van passégristen Arie Boomsma en zijn mede huilebalken wil ik me diep schamen dat ik hier al wat langer vertoef, een witte huidskleur heb en voorouders die mogelijk hebben geprofiteerd van de slavenhandel… Heel erg lang geleden. Want Arie en zijn kompanen hebben een briljant geheugen.

  Arie kennen we vanaf de tijd dat de EO nog een vleugje religie probeerde te verspreiden. Dat moet zo rond de jaartelling zijn geweest. De zelfreizende realityster poseerde indertijd naakt in een homoglossy. Want Arie houdt van mannen. Twee in ieder geval: zichzelf en zijn spiegelbeeld. Arie is ook zeer rechtschapen. Hij veracht witte bozerikken met flauwe grappen. Arie vindt dat ik, de achterkleinzoon in het kwadraat van een inheems mens uit een fout verleden, mijn excuses moet aanbieden aan iedereen met een niet-roomblank velletje.

  En dat doe ik. Want Arie heeft gelijk. Beste Arie, en alle andere ernstig en quasi gekwetsten: Mea maxima culpa. Ik bied mijn diepe en zeer nederige verontschuldigingen aan. De Hollanders die tijdens de Gouden Eeuw ons land welvaart hebben gebracht door handel te drijven, vrijheidsoorlogen te voeren en de Spanjaarden over den kling te jagen, hebben vreselijk fout gehandeld. Ze hadden geen zwarte, maar blanke slaven moeten kopen van islamitische Arabieren en Ottomanen. Of, nog beter, ze hadden de krijgszuchtige negerkoningen met hun zwarte roofbuit een kopje kleiner moeten maken in plaats van plezierig zaken met ze doen. Dan hadden we nu niet aan loeizware standbeelden hoeven staan te sjorren of zwarte Pieten in hun gezicht schoppen.

  Het is allemaal mijn witblanke schuld. En daarom wil ik niet alleen plat door het stof, maar ook een daad stellen. De stad die het meest van deze vreselijke handelspraktijken heeft geprofiteerd maken we met de grond gelijk. Niet alleen de koopmanswoningen met een bijsmaakje, maar ook alle andere historische panden en het Paleis op de Dam. Ja zelfs de pas gebouwde Zuidas mag tegen de vlakte als genoegdoening voor wat onze voorouders hebben uitgespookt. Vooruit, de Arena mag blijven staan. En op deze gezuiverde plek aan het IJ bouwen we vervolgens een nieuwe metropolis met de naam Utopia. Een plek waar alle culturen vrolijk en dartelend met elkaar samenleven en waar bruine drollen de geur verspreiden van viooltjes. En zo leven we nog lang en gelukkig.

  1. CLoVis

   Het is wel zo netjes dat dit afkomstig is van Refoweb;
   zelfs de gristenen hebben wel eens een helder moment.

   1. CLoVis

    – te vermelden dat-

   2. Ben-NIET-Groen-L

    Gelukt!!

    Clovis is een rasechte onvervalste Griffo. lol

    1. CLoVis

     Omdat ik GeenStijl bezoek?
     Daar was dit om 12:29 al te lezen.

     En verder:
     ieder geloof is bijgeloof.

     1. Bullshit10

      Clovis
      Geen stijl man wat een bagger vast ook opgekocht door brussel die doen net zo als mainstream media niks anders dan fvd framen daarom ben ik afgehaakt kijk geen stijl meer

     2. combat le pelicule

      iedere god is een afgod

     3. Henk van Doorn

      Bullshit, uw Nederlands doet vermoeden dat u een allochtoon bent. In dat geval valt u minder te verwijten, maar als u dat niet bent zou u zich moeten schamen.

     4. Gerdien

      Ik denk dat Bullshit het humoristisch bedoelt. Zo’n belachelijk Nederlands moet een grap zijn.

     5. CLoVis

      @hermien

      Dan is het nog altijd ‘zulk belachelijk Nederlands”.
      Amateur taalnazi.

     6. Bloemkist

      Als je nou eerst eens even je vriend Bullshit zou gaan corrigeren ipv incidentele fouten van andere reaguurders te nazi-shamen had je tenminste nog ruggengraat.

  2. Original NL

   Een linksfascistisch utopia, de natte droom van de deugrukkers..
   Leuk stukje..!+++

  3. Blitzkrieg

   Wat vinden we van deze dan, dit was in mijn tijd heel normaal.
   h**ps://blackgirlgone.files.wordpress.com/2011/09/oki-en-doki.jpg

   1. Original NL

    Haha..hijs leuk Blitz..

    1. Original NL

     Sjors en sjimmie goed leesvoer voor de kleinkinderen.

     1. RvdBe

      In GB doen makelaars de term masterbedroom in de ban, is zowel seksistisch als racistisch.
      De Brexit houd niet alle gekte tegen blijkbaar, aan de andere kant wat is nog gek tegenwoordig.

 6. Bullshit10

  Dat er nog mensen zijn die Twitter gebruiken kijk naar baudet wat voor bagger hij over zich heen kreeg met twit
  Mensen gebruik jullie verstand gebruik Twitter niet meer ik heb het ook niet en ik mis niks

  1. Bloemkist

   Jij kijkt ook echt alleen maar een kant op hè. Heb je wel eens gezien wat linkse twitteraars allemaal voor bagger over over zich heen krijgen.
   Vooral nooit in Engeland gaan wonen jij.

 7. Yoyo

  ….en de wereld slaat dooooorrrrrr!!!!
  Aan tafel!!

  En Twitter wordt niet witter.

 8. ego mirantibus

  Dat wordt dus geen achtste seizoen voor The Blacklist. Als het aan Twitter ligt, tenminste. De term blacklist wordt vervangen door denylist. Dat is op zich wel toepasselijk voor het deugvolk omdat dat de kop in het zand steken en het ontkennen van wetmatigheden en problemen bijna tot een ware kunst verheven heeft. De verandering van Master/Slave in Leader/Follower, Primary/Replica en Primary/Standby, schiet ook lekker op. Een Follower is een meeloper, iemand zonder eigen wil en dus feitelijk ook gewoon een ondergeschikte of slaaf. Een replica is nagemaakt en de vraag is of je als surrogaat nu heel veel beter af bent dan als slaaf. Primary betekent primair en dat woord weer gebruikt om aan te geven dat iets in de eerste plaats komt. En is dus feitelijk hetzelfde als master. Standby betekent in de wachtstand. Standby is nog steeds ondergeschikt aan Primairy en inhoudelijk verandert er dus feitelijk helemaal niets aan de onderlinge verhoudingen. Het is net als een schoonmaker, die wordt tegenwoordig aangeduid als interieurverzorger, maar moet nog steeds de shit van een ander opruimen en wordt daarvoor nog steeds onderbetaald. Deze veranderingen zijn niets anders dan symboolpolitiek en ontberen zelfs de meest geringe vorm van oplossend vermogen. Zoals vrijwel alle linkse politieke stokpaardjes. De vraag is wel hoe het verder moet met de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Gaat we dat met ingang van volgend jaar veranderen de herdenking van het afschaffen van de replica’s?

 9. ikweetwatikwil

  We leven in een tijd waarin gekken en dwazen de macht proberen te pakken.

 10. jjvdberg

  Wie houdt Twitter in stand??
  De gebruikers.
  Wat kunnen zij doen?
  Twitter verwijderen van hun schermen.
  Ik heb het ong. 65 jaar moeten doen zonder Twitter.
  Hoe mij dat gelukt is moet men mij maar niet vragen.
  Het waren tropenjaren.
  Of toch niet?

 11. Adriaen van Bergen

  Twitter is v.v.t., beter naar parler.com gaan.

 12. Tuinpaden

  Ben ik mee eens,
  Voortaan gaan ze op mijn Brown List.

  1. Bloemkist

   Je vader

   1. Hardline

    Triest antwoord, hoe oud ben je ?.
    Waarschijnlijk een jaar of 13 gezien je infantiele antwoorden.
    Geestelijk waarschijnlijk 6

 13. Bolkestein

  Wanneer gaat Grapperhaus het woord omvolking verbieden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.