Klopt van geen kant: Spanje lijkt in tweede golf coronavirus te zitten, maar volgens de Spaanse regering is het veilig

Gisteren werd er in dit artikel nog gesproken over een tweede golf in Spanje, voor zover ze er niet al middenin zaten. Inwoners van Barcelona werd verzocht binnen te blijven, mondkapjes werden op allerlei plekken weer verplicht en overal stijgt het aantal besmettingen weer flink. Het Verenigd Koninkrijk trekt haar vakantiegangers in Spanje nu terug, waarop de Spaanse regering ineens beweert dat het hartstikke veilig is in het land!

Het Verenigd Koninkrijk heeft Spanje op code oranje gezet, waarop TUI vluchten heeft geschrapt. De Spaanse regering maakt zich behoorlijk zorgen, want de Britten spendeerden er vorig jaar ruim 92 miljard euro. Maar kijk eens naar de onderstaande grafiek:

Je kunt toch niet met droge ogen lopen beweren dat er niets aan de hand is in dat land? In datzelfde artikel van gisteren valt te lezen hoe laks de Spanjaarden, de jeugd voorop, met de maatregelen omgaan. En dat het virus weer wild om zich heen grijpt, in plaats van dat het om slechts een paar brandhaardjes zou gaan.

De Spanjaarden hebben het geld gewoon keihard nodig en daarvoor zijn ze kennelijk prima bereid om de gezondheid van mensen in gevaar te brengen. Want de Spaanse jeugd steekt de toeristen aan, geheid ook de jeugd, die nemen het weer mee terug en hop daar gaan we weer. En dan kan Spanje mooi claimen dat het hun eigen schuld was, maar is het gat in de begroting wel ineens een heel stuk kleiner.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Morgan4321

  Wat is er nou voor lol aan om op vakantie te gaan naar Mondkapistan?

  Maar goed, de Spanjaarden doen moeilijk tegen het VK over Gibraltar ivm de Brexit, dus nu pakt het VK ze terug.

  1. hans-e-pans

   Als de ervoor verantwoordelijke personen in Nederland een lockdown afroepen/uitroepen dan gaat de economie naar zijn mallemoer.

   Nu roepen ervoor verantwoordelijke personen in Nederland dat een land als Spanje in een tweede Corona/Covid-19golf is gekomen, dus zijn zij mede verantwoordelijk voor de teloorgang van de Spaanse economie.

 2. Bullshit10

  Ho hans houd het nu nooit op

  1. Bloemkist

   Tegen wie praat jij nu

   1. Bullshit10

    Bloemkist
    Tegen hans

  2. Anti Idioten

   Oh Wout! Nog meer cojona besmettingen in Spanje! Wout snel paniekzaaien op DDS!

 3. Xander XXL

  Zo zie je maar heel dat Corona wordt gebruikt voor vieze politieke spelletjes.
  Kroatië wordt op slot gezet terwijl het besmettingsniveau veel lager is dan Frankrijk Spanje en Italië.
  Maar iedere euro die aan vakantie in die landen besteed wordt betekent dat er een euro minder uit het vsteunfonds gehaald wordt, terwijl Kroatië toch nog geen toegang heeft tot die pinpas..
  Tweede reden is het terug pakken van die enge Kroaten. Zij waren het tenslotte die tot het laatste toe Nederlanders geweerd hebben omdat er in Nederland een onduidelijk en verwarrend Corona beleid gehanteerd wordt. En dat zit die machtswellustellingen in den Haag niet echt lekker. Dus nu pakken ze ze lekker terug de kleuters.

 4. Cycle25

  Nederland staat toch borg, alle 33 lidstaten mogen misgelopen omzet verhalen bij Rutte, je suis garant..

 5. Pescador

  we worden weer lekker bedonderd

  1. Waldorf_en_Statler

   Volgens mij woont u in de regio Barcelona.
   Wie bedoelt u met “we” en door wie wordt er bedonderd?

 6. Bolland

  Spanje heeft 46.756.000 inwoners en heeft van 16 t/m 24 Juli 19 doden, en ongeveer 12.500 nieuwe gevallen (max te verwachten 50 doden)

  Dus leg mij maar uit waar de paniek en dit onheilspellende artikel voor nodig zijn, ga voor AD werken Wout

 7. Cootje

  Corona doet zijn werk om de eu zooitje uit elkaar te spelen , tweede golf in zuid Europa gaat de genade klap geven , de economieën in die landen hebben klein zetje nodig om de dominosteentjes te laten rollen , met 30/40% werkeloosheid en de golf aan faillissementen gaat , gaat het in een stroomversnelling en kan Brussel zijn monopolie geld niet meer gebruiken , Engelsen lachen zich binnen 5 jaar te pletter

 8. dosjenpeceta

  Tja als je van 1 naar 2 besmettingen gaat is het een 100% stijging natuurlijk je zou de berichtgevingen eens moeten volgen, het journaal valt over zichzelf heen om maar zoveel mogelijk coronanegativiteit in de wereld te smijten…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.