Komt er een nieuwe lockdown? Grapperhaus bezorgd: ‘We moeten nu extra waakzaam zijn, houd u aan de regels.’

Zojuist heeft minister Grapperhaus een dringende oproep gedaan aan Nederland. Het gaat namelijk niet goed in Nederland, het aantal besmettingen stijgt rap en Nederlanders moeten zich beter aan de regels houden volgens Grapperhaus. Eerder waarschuwde belangrijke burgemeesters uit Brabant al voor de explosieve stijging in Nederland. Zij willen liever ook niet terug naar de lockdown-periode, maar als het zo doorgaat, dan zal het mogelijk weer gebeuren. 

Grapperhaus herinnert ons aan het feit dat het virus niet verdwenen is. Dat is nog maar eens pijnlijk duidelijk geworden als we kijken naar het toenemende aantal besmettingen. Mensen zijn de laks geworden, hygiëne lijkt ineens een lagere prioriteit te hebben en de regels worden lange na niet altijd goed nageleefd.

,,Het is een levensgevaarlijk virus”, herhaalde Grapperhaus vanavond. ,,Zorg dat je gedrag niet verslapt. Ook niet als u gezellig op het strand zit of in het pretpark zit. U wilt dat toch blijven doen? Houd u dan aan de regels. Als we de drukte blijven opzoeken, dan kan het zo zijn dat burgemeesters lokaal moeten ingrijpen.”

De drie voorzitters van de veiligheidsregio Brabant, de burgemeesters van Den Bosch, Tilburg en Eindhoven, waarschuwden eerder op de dag al. Als het zo doorgaat, dan zijn ze genoodzaakt om een lokale lockdown op te gaan leggen. Iets waar WIJ maar ook ZIJ niet op zitten te wachten.

,,Wij willen niet terug naar de tijd van voor de versoepeling van de regels. Wij willen niet voor u moeten kiezen dat scholen, horeca, verzorgingstehuizen et cetera weer op slot gaan.”

De burgemeesters hopen dat mensen de verantwoordelijkheid nemen die de overheid de bevolking heeft gegeven. Ze herinneren ons aan de overvolle IC-afdelingen van enkele weken geleden.

,,Denk aan de volle ic’s, denk aan al die mensen die tegen het virus gevochten en verloren hebben, denk aan alle beperkingen die we hebben getrotseerd. Wij willen niet terug naar de tijd van voor de versoepeling van de regels. Wij willen niet voor u moeten kiezen dat scholen, horeca, verzorgingstehuizen et cetera weer op slot gaan. Vandaar opnieuw met klem de oproep aan u allen: verslap niet!”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Paardenmiddel

  Stem de leugenaars weg.
  Weer een dreigverhaal dat niet klopt.
  Altijd maar een grote bek, nooit constructieve oplossingen voor echte problemen.
  Dit kabinet is het domste kabinet ooit.

  1. Ab Infinitum

   Met een klein beetje verstand schikt u zich naar de overheidsbepalingen.

   1. M. Brandenburg

    Met een beetje verstand zet je grote vraagtekens bij de overheid. Er is in de eerste vijf maanden van het virus in Nederland helemaal niets buiten het ziekenhuis getest, men weet dus totaal niet hoe het virus zich heeft versrpeid, men weet enkel hoeveel mensen zich dooziek inhet ziekenhuis hebben gemeld en hoeveel er daarvan zijn getest, positief of negatief bevonden en hoeveel overleden. Verder weet het RIVM en de overheid helemaal niets, de lockdown kwam minimaal 8 weken te laat, die 8 weken heeft het virus zich vrij en blij kunnen verspreiden door Nederland zonder dat we weten wie er besmet zijn geweest, we weten de meest extreme gevallen, maar hoe dit zich verhoud tot het aantal besmettingen weten we simpelweg niet en is absoluut niet te achterhalen. Na 5 maanden gaat de overheid eindelijk buiten het ziekenhuis testen, men gaat nu dus het deel van de bevolking testen welke 5 maanden compleet is genegeerd, vervolgens komt men dat er meer besmettingen zijn, dat is een uitspraak op helemaal niet gebaseerd, indien er meer besmettingen zijn, wil ik graag de gemeten data zien van de vijf maanden ervoor, indien die data er niet is kan men niet bepalen of er meer besmettingen zijn, het is heel simpel meten is weten, meet je niet dan weet je niet, dan vijf maanden later gaan meten is leuk, maar een waarde kan je er niet meer aanhangen, want in tegenstelling tot bijvoorbeel het tweede wereldland Brazilie wordt er enkel maar getest wie er besmet is en niet wie het als is geweest, dus ook daaruit kunnen we niet meer halen hoe de besmettingen verlopen, het enige dat we nu kunnen bijhouden is wie er nu besmet is en of er nieuwe besmettingen zijn, of het aantal besmettingen toeneemt is absoluut niet meer te achterhalen, tenzij je gaat testen wie het al gehad heeft, maar gaan we dat doen dat is de kans groter dat na vijf maanden het aantal besmettingen aan het afnemen is dan dat deze aan het toenemen is.

    Dus nee met een beetje verstand zet je enormge vraagtekens bij de overheidbepalingen en zouden we desnoods via een rechter moeten afdwingen dat de overheid eindelijk openbaar maakt op welke aannames zij haar beleid bepaald, want dat het niet op gemeten date is, is onderttussen overduidelijk.

    1. Fortiori

     Aboutaleb denkt aan een verplichte mondkapjes plicht ook op straat. Nu al zie ik mensen die dat volhouden.

     1. Happytissue

      Hij spreekt ook namens Halsema, je weet wel die dame die op de Dam zich niet aan de maatregelen hield omdat het “te belangrijk” was.

    2. Happytissue

     Potverdorie, hoe gaan ze dat nu weer uitleggen als er over drie weken niet een heel hoop IC bedden bezet zijn? Gaat weer creatief boekhouden worden…. Of zal dan het afscheid van onze miljarden te ver in het geheugen liggen en dat dit niet meer van belang is.

     Kritische vragen wat betreft voorspellingen die totaal niet zijn uitgekomen worden toch niet gevraagd? Beetje op die fiets?

     1. Fortiori

      Op DDS werd er gegild om meer IC bedden capaciteit. Weet u dat nog?

 2. combat le pelicule

  Even voor de duidelijkheid,

  Om het even in de juiste perspectief te zetten

  1 Afgelopen week zijn er 987 besmettingen gemeld die positief getest zijn op COVID-19.

  Dat is 0.00557627118%

  2 Er zijn 19 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest).

  Dat is 0.00010734463%

  3 Er zijn 7 personen als overleden gemeld

  Dat is 0.00003954802%

  1. combat le pelicule

   En omwille van die 0,005% slagen ze erin om nog meer “paniek” te zaaien bij met name mensen die niet na kunnen denken…

   1. Ab Infinitum

    Tja, u hebt maar op te volgen. Stoerdoenerij wordt niet getolereerd en door uw omgeving geaccepeteerd. Gewoon netjes de richtljnen opvolgen daar zal iedere weldenkende ondernemer u aan herinneren, wilt u een beetje meedoen.

    1. JochemX

     Ab Infinitum, wordt u door de overheid betaald? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat een vrij burger uw onzin uitkraamt.

     1. Bloemkist

      Ab Infinitum wordt niet door de overheid betaald,
      net zo min als dat u en Combat le pelicule en nog enkele reageerders alhier door het Watchtower Genootschap betaald wordt.

     2. combat le pellicule

      Bloemquispel heeft vele namen hier, met en zonder dubbel l.

      Enz.

     3. Bloemkist

      Hoor, De Kameleon — met gespleten tong en dubbel ll — meent anderen terecht kunnen wijzen.

      Weet “combat le pelicule” wel wat u uitspookt??

     4. combat le pelicule

      “Weet “combat le pelicule” wel wat u uitspookt??”

      Ja deze combat wel, eigenlijk ben je best zielig bezig, en je bent te dom om het zelf door te hebben

     5. Carstens van Schagen

      Bloemetjeskist, een gat in de uitvaartmarkt.

     6. Bloemkist

      Bent u aan het misbruiken, of uw hulpje?

      Hoe diep moet je dan wel hoe diep gezonken zijn in moreel opzicht….

     7. Bloemkist

      Bent u uw eigen naam aan het misbruiken, of uw hulpje?

      Hoe diep moet je dan wel hoe diep gezonken zijn in moreel opzicht…. Bah, wat schaamteloos!

    2. combat le pelicule

     ab infinitum houdt niet van feiten en gaat volledig mee met deze angstzaaierij net als bloemk*tje met z’n volle zaal want hij is toch helemaal lekker simpel lekker simpel

 3. SubTec

  We mogen NOOIT meer een lockdown accepteren!

  1. Xander XXL

   Die lockdown komt er nooit in ieder geval geen totale.
   Ze hebben nog niet genoeg politie om het verkeer te regelen laat staan een volledige lockdown te beheersen.
   En dat weet die leugenaar maar al te goed hij is al jaren bezig het justitiële apparaat uit te kleden. Waarom hadden we een zogenaamde intelligente lockdown?
   Omdat hij niet anders kon om de zelfde reden.

 4. GvdGvd

  Grappjeshaus je had op 2 juni in moeten grijpen toen er 5000 mensen dicht op elkaar stonden bij die BLM demonstratie, maar dat deed je ook niet behalve dat apje wat je stuurde naar Halsema, halve zool. En nou probeer je popie Jopie te doen, je maakt echt nog indruk’.

 5. Xander XXL

  Komt weer zo’n paniekzaaier.
  Meer testen zijn meer besmettingen dat dringt nog steeds niet door in den Haag en omstreken.
  En ze hoeven echt niet te proberen om die rechters te beïnvloeden ivm die rechtzaak van de horeca want dat is allang onderling beklonken dat moet hij toch weten.
  Hij weet die achterkamertjes toch ook te vinden.

 6. Cootje

  In zuid Europa moet Corona nog de puntjes op de i gaan zetten, ze willen ons geld , ze willen solidariteit dan moeten ze nog lijden , anders is het water naar de zee brengen, maar die tweede piek komt er echt wel. 30% werkeloosheid ook , dan mogen ze onze aalmoes wel hebben .

  1. GvdGvd

   Ik kan die zelfvoldane volgevreten koppen niet meer zien, en alles over de hoofden van de bevolking die smerige zakkenvullers. Ze hebben het in die zuidelijke landen over solidariteit en maken ons voor gierig uit. Ik heb niemand gehoord niet Macron, niet Rutte, niet Conte, en niet die trutten zoals Merkel en van der Leijen en niet te vergeten die kale Belg. Solidariteit betekent in alle EU lidstaten dezelfde pensioenleeftijd en niet zoals in Frankrijk met 62 en in Nederland met 67 en straks 71. Solidariteit betekent dat de zorgmedewerkers net zo recht hebben op een salaris verhoging van 183 euro zoals in Frankrijk, waar Macron nou goede sier kan maken van het belastinggeld van o.a. die Nederlandse zorgmedewerkers. Hoe moeten die laatste zich wel niet voelen, hun mogen het doen met een paar handjesgeklap van Rutte en zooi, en van die uitkeringstrekkers van het belastinggeld van de Nederlanders … die Oranjes met hun pannendeksels geklap wat een idioten.

 7. andergeluid

  De Heer Grap penmaker heeft het over een stroom stoot ze worden daar steeds gekker
  dus de politie mag straks het stroomstoot wapen gebruiken als u geen mondkapje op hebt of geen 1,5 meter afstand houd.
  Bij de EU top zag ik ze ook regelmatig geen 1,5 meter afstand houden en vaak ook geen mondkapje binnen dragen.
  De boeren en de mensen hebben vandaag weer bewezen dat het buiten niet nodig is want er stonden heel veel mensen allemaal zonder mondkapje.
  dus zou het straks besmettingen moeten regenen.
  We wachten af toen op de dam in Amsterdam ook maar 1 besmetting dus laat die onnodige 1,5 meter waanzin ophouden en stuur dit kabinet weg en vervolg deze lui die de agenda 2030 uit voeren.

 8. andergeluid

  ik luister nooit naar Koning Willem Alexander maar toen hij laatst zei de 1,5 meter is fake nieuws dan moet heel Nederland daar maar wel naar luisteren en uitvoeren.
  BEDANKT WILLEM WILLEM BEDANKT
  Heel Nederland gaat jouw Advies opvolgen nooit geen 1,5 meter meer

 9. Kretoloog

  Naast Wout is er een 2e paniekzaaier bij de DDS-redactie: Bart dus.

  Het coronavirus laait niet op. Maar de paniek schoppende media rondom dit virus. Op basis van de harde cijfers is er nog weinig aan de hand. Maar virologen en paniekzaaiende media zien hun kans schoon: Opnieuw een rondje ‘Fifteen Hours of Fame’ voor uit de lucht gegrepen Corona-geleuter.

 10. evil knievel

  Laat die 2e golf maar komen wat mij betreft!
  Hplk snel van die ouwe sLinkse zemelaars als Charlene,Stinkbok & al dat 8erlijk gepeupel dat hier de mensen de zeik lauw maakt af
  Staan uiteindelijk toch al met 1 been t graf,die takken!
  Alle IC’s bommetjevol n geen stuiver meer om deze mensen te kunnen helpen want,tja…net al ons zuurverdiende centjes aan die graaiers in Brussel/schooiers uit t zuiden beloofd!
  Einde huidig kabinet,bevolking uitgedund(waarvan dus hplk vele Charlies!)n dan,als de natuur haar werk geklaard heeft,gewoon met verstandige luij(RECHTS DUS!)wederopbouwen!
  EIND GOED,AL GOED!😁😜😘

 11. Bullshit10

  Ze moeten die grappenmaker grappenhaus van dissel de jonge rutte ab Oosterhuis enz enz en een dwangbuis stoppen en af laten voeren naar een ingesloten inrichting en de sleutel weggooien
  Verder we moeten niet naar den haag we moeten massaal naar Hilversum naar nos daar zit het kwaad het zijn allemaal nep journalisten die betaald worden door onze overheid en brussel die pot die bevriend is met dictatuur 66 moet ook en een dwangbuis en sluit die pot ook maar op
  Als deze leugenaars er uit zijn en je zet er eerlijke onderzoek journalisten weer en (en die zijn genoeg) maar die worden nu doodgezwegen dan komt het allemaal goed
  Dus met ándere woorden trap dat tuig dat gebouw uir en trek die npo antenne over de kop daar zal het een stuk beter van worden liever geen nieuws dan nep nieuws
  Stem fvd of PVV …..uit de eu

 12. JFU

  Wat een geklets over ‘golven’, die bestaan gewoon niet. De griep verspreid zich nu sneller omdat meer mensen op pad gaan dan in het begin van de griep. Heel normaal dus. Het moet gewoon uitzieken, net als alle andere virussen. Pas als ruim70 % van de bevolking is besmet is er er immuniteit en stopt het vanzelf. Hoe meer bemerking van de bewegingsvrijheid, des te langer zal deze ellende aanhouden, ten koste van alles.

 13. Sjipke

  Ook dit is weer het halfzachte beleid waar we twee weken mee verliezen. Je zal zien dat, net als in het begin van de eerste periode, het kabinet veel te lang blijft hangen (zo je wil zich verschuilt achter de halfzachte oplossingen van het RIVM) in het pappen en nat houden. Pas over twee weken, als het grote verlies al is geleden gaan we hier dezelfde maatregelen nemen als waarin de landen om ons heen nu reeds aan beginnen!
  Natuurlijk is er een eigen verantwoordelijkheid, kijkend naar de supermarkten zie je nu een stijging van het aantal mensen dat op vrijwillige basis reeds weer is begonnen met mondkapjes! Probleem is dat deze groep eigenlijk te klein is om echt een effect te hebben op het reproductie cijfer. Pak je verantwoordelijkheid en houd afstand, draag bescherming daar waar mogelijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.