LOL! NOS wil ons ervan overtuigen dat het heel “stekelig” is bij EU top over Herstelfonds van 750 miljard

Vandaag zijn Europese leiders begonnen aan de tweede dag van de EU-top over het zogenaamde Herstelfonds. Dat fonds moet maar liefst 750 miljard euro waard zijn. Een deel bestaat uit “leningen,” een ander deel uit “giften.” Nederland zou zich heel streng opstellen. En dus bericht de NOS vandaag dat het gisteren allemaal wat “korzelig” en “stekelig” was.

Maar gelukt, bericht de NOS, hebben wij Mark Rutte als onderhandelaar. En Mark is streng. Keihard. Dat het gisteren “broeierig” was maakt hem niets uit. “Ik streef daar niet naar, ” citeert de NOS hem, “maar we hebben allemaal een mening. En als je altijd denkt dat het gezellig moet blijven dan vecht je niet voor de zaken waar je in gelooft.”

Wat? Heeft Rútte of all people het nu werkelijk over principes? De man die erom bekendstaat dat hij geen principes hééft? Dat hij met alle winden meebuigt en doet wat hij moet doen om de macht in handen te houden? De man die jaren geleden al totaal geen visie had, en die in de tussentijd ook niet heeft gekregen?

Het is lachwekkend. Volstrekt ongeloofwaardig. Geen mens die erin trapt.

Dit is gewoon één grote theatervoorstelling. Het maakt ze echt niet uit of nou 500 miljard of 450 miljard euro uit giften bestaat. Die 50 miljard? Daar kan niemand zich druk om maken. Ik bedoel maar: de kans dat die leningen terugbetaald worden is nihil. Als puntje bij paaltje komt zijn het allemaal giften.

En “strenge voorwaarden” verbinden aan subsidies? Daar geldt natuurlijk precies hetzelfde voor. Geen enkel land wil zich daar aan houden. Voorwaarden zijn voor de bühne. Regeringsleiders weten dat maar al te goed.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Appelstroop

  Ach, mochten ze er niet uitkomen hebben ze in ieder geval een paar dagen op kosten van de burger heerlijk aan de gevulde hertenreet en peperdure wijnen gezeten.

  1. Charles Bingley

   Nie zo jaloers, Appelstroop, hij werkt er hard voor en jij kunt, zonder hard te werken, ook best een leuk stukje vlees en een fles wijn vinden bij de Lidl.

   1. combat le pelicule

    charles meent echt te denken dat Nederlanders niet hard werken voor hun geld, je bent toch echt van de pot gerukt als je echt zo naar dé Nederlander kijkt, maar goed dit wisten wij natuurlijk allang van aytas charles….

   2. Hardline

    Inhoudelijk een zeer sterke reactie.

    Copd ?

   3. Maurits Dekker

    Beste Charles,
    Voor de zoveelste keer levert u hier zelf weer het bewijs van uw onbekwaamheid.
    Kunt u het nog een beetje volhouden daar achter de hoge muren?

   4. Appelstroop

    Hij werkt er hard voor.. 🙂 dat zal wel meevallen, al zal hij
    wel lange dagen maken, maargoed daar wordt hij naar betaald.
    Gelukkig werken de meeste Nederlanders wel gewoon hard,
    zodat mensen zoals jij ook wat te eten hebben <3

    1. Original NL

     “Hij werkt er hard voor”… ruttes zogenaamde “harde werken” bestaat uit het aan de eu afleveren van miljarden belastinggeld, uitvoeren van de linkse klimaat dogma’s en levert de bevolking alleen maar hogere lasten en meer afrikaanse nietsnutten op.

  2. Meriadoc Brandebok

   Precies, dus dan is de top toch niet voor niets geweest.

   Elk nadeel heeft een voordeel.

 2. Charles Bingley

  Rutte speelt het spel hard en dat kan hij doen omdat hij een sterke reputatie heeft opgebouwd in Europa.
  Voor Nederland is dat een groot voordeel.

  1. Maurits Dekker

   “Rutte speelt het spel hard en dat kan hij doen omdat hij een sterke reputatie heeft opgebouwd in Europa.
   Voor Nederland is dat een groot voordeel.”

   Rutte speelt het spel dom en dat kan hij doen omdat hij een reputatie als slapjanus heeft opgebouwd in Europa.
   Voor Nederland is dat een groot nadeel.

  2. werikke

   Rutte doet alsof hij hard speelt en u trapt er in.

 3. SubTec

  Ach, Rutte maakt een hele show voor de Bühne en gaat dan gewoon betalen.

  1. Charles Bingley

   Ja, hij zal een compromis moeten vinden willen we blijven en profiteren van de U.

   1. Maurits Dekker

    Ja, hij zal een compromis moeten vinden willen we blijven en profiteren van de U.

    Ja, hij zal een compromis moeten vinden om de EU te laten blijven profiteren van ons.

    1. SubTec

     Daar ben ik ook bang voor.

   2. combat le pelicule

    Een keiharde nexit is het allerbeste voor Nederland maar ja leugenclown Rutte heeft niet het beste met Nederland voor, helaas denken sommige randdebielen dat wel….

    1. Crassus

     Een cursus met verstand reageren is voor u geen overbodige luxe.

     1. werikke

      maar hij heeft wel gelijk. bewijs tegendeel maar.

   3. Logica

    Uit de EU en net als Noorwegen en Zwitserland een luttel bedrag betalen om toegang te krijgen tot d e Europese markt. Over 2 jaar begint met weer om geld te bietsen. We zijn al de grootste netto betaler per hoofd van de bevolking. Afspraken over een maximaal begrotingstekort van 3% zijn door Italië en Frankrijk nooit nagekomen. De EU zou boetes op gaan leggen hoor ik Balkenende nog zeggen 20 jaar geleden.

    Waarom zouden we nu dan wel moeten geloven dat hervormingen daadwerkelijk doorgevoerd gaan worden zoals afgesproken? Buiten dat, het besteedbaar inkomen van de gemiddelde Italiaan is hoger dan die van de gemiddelde Nederlander. We zijn volkomen gestoord als we hierin meegaan.

  2. Bolland

   @subtec Volledig met u eens

 4. Bullshit10

  Die feestvierende landen wil het geld gratis
  Wand er zit al voor miljarden en een pot maar daar moeten ze voor betalen
  Rutte is geen knoop waard als hij hier mee instemt en maak je geen zorgen hij gaat teken
  Hij heeft de staatszenders mee en doen de burgers geloven dat hij zijn best doet man laat mij niet lachen rutte en die staatszenders belazeren ons al jaren

 5. combat le pelicule

  Tuurlijk steekt het niet iedereen zet aan het eind van al die dure etentjes en hotels netjes zijn handtekening bij de “gift”

  1. combat le pelicule

   hotels = hotelovernachtingen

 6. Maurits Dekker

  Rutte sputtert voor de vorm nog wat tegen maar gaat uiteindelijk gewoon tekenen bij het kruisje.
  U gelooft toch niet echt dat hij onze belangen een warm hart toedraagt?
  Voor de zekerheid heeft hij nog wat inlegvelletjes in zijn binnenzak gestoken.
  Het gaat ons in ieder geval vele miljarden kosten waardoor een opleving van de welvaart in ons land voor vele jaren de ijskast in kan.
  Om dit soort diefstal van ons zuurverdiende geld in de toekomst te voorkomen moeten we zo snel mogelijk de hel genaamd EU zien te verlaten.

 7. Meriadoc Brandebok

  Het schijnt dat Rutte al voor elkaar heeft gekregen dat NL douane-inkomsten mag houden, een noodrem krijgt op eventuele geldstromen naar het Zuiden en de Nederlandse korting op de EU-afdracht aanwezig blijft. Het lijkt er dus inderdaad op dat Rutte de onderhandelingen scherp heeft ingezet.

  Een goed begin, maar nog niet genoeg. Nu de tegenstanders hun tanden knarsen, en nieuwe consessies doen, moet Rutte doorzetten en er ook voor ijveren dat de andere Nederlandse eisen (hervorming Zuid-Europa, leningen geen subsidies, etc) worden ingezet. Volhouden! Niet het genoegen nemen met een fooi, we moeten nu doorduwen.

  Nederland doet het fantastisch. Het blijkt dat de Britse methode – net zolang traineren en dreinenen tot je je zin krijgt – toch efficiënt werkt.

  1. combat le pelicule

   Onzin, Nederland doet het helemaal niet fantastisch, uiteindelijk gaat er gewoon € 750.000.000.000 het naar het herstelfonds,(dat is al een stap te ver), leugenclown Rutte heeft z’n handtekening al gezet bij het kruisje aangezien er “onderhandeld wordt, Nederland sleept er voor de bunhe een dealtje uit maar gaat per hoofd van de bevolking meer betalen dan welk land dan ook.
   Nederland zou eens het eigen geld in eigen land moeten steken, ipv al die belasting verhogingen te gebruiken voor landen die bijna geen belastingen heffen op hun burgers…

   1. Charles Bingley

    Als Nederland weigert zich te voegen in een EU-compromis zal ze zich binnen de EU isoleren met rampzalige economische gevolgen.
    Er zijn hier dwazen die serieus denken dat een Nexit ons economisch te stade zal komen. Dat is stupide onzin maar gelukkig beseft de meerderheid van de Nederlandse bevolking dat onze toekomst in Europa ligt. Zelfs Wilders en Baudet roepen dit slechts voor de Bühne. Ze weten dondersgoed dat het eenvoudig niet kan.

    1. Jan de Haas

     Iedereen begrijpt dat samenwerken beter werkt dan tegenwerken. Zodoende is een samenwerking met je buurlanden prima, echter is dat hetgeen de Europese unie al lang niet meer alleen voor staat. Zeker met een verder geschuif van onze nationale en particuliere vermogens en rechten richting een steeds dominanter wordend “Brussel” zal een tegengeluid steeds harder klinken. Helaas begrijpen middelmatige volgers, met een chronisch gebrek aan eigen inzicht, zoals jij dit niet. Mannen als Wilders en Baudet kunnen nu eenmaal wat beter nadenken dan jij en doorzien de dubbele agenda van velen nationale en Europese “beroepspolitici” simpelweg beter dan jij.

    2. AS210854

     BC, JA ALS MELKKOE VAN BRUSSEL.

    3. combat le pelicule

     “zal ze zich binnen de EU isoleren met rampzalige economische gevolgen.”

     Wat Nederland nu doet, dát zal op het sociaal economisch stelsel een enorme dreun geven, en rampzalige gevolgen.
     Als Nederland uit de EU stapt zou dat voor Nederland serieuze vooruitgang betekenen, men kan immers zelf bepalen met wie men handelt en wandelt, nu traineert de EU dit, en Duitsland zal echt niet zeggen wij doen geen zaken meer met Nederland..

     1. Crassus

      Uit de EU stappen en dan toch met een andere lidstaat afzonderlijk handels accoorden afsluiten. Hoe denkt u dat dit verloopt?
      Bijvoorbeeld handelsaccoorden sluiten met landen waarmee de EU al een accoord heeft. In het geval van Duitsland denkt u dat dat Nederland goedkoper af is?

     2. combat le pelicule

      “In het geval van Duitsland denkt u dat dat Nederland goedkoper af is?”

      Ja zeker weten, alhoewel de EU zal er alles aan zal doen om te traineren, daarnaast kan Nederland met wie het maar wil handeldrijven…
      De EU heeft Nederland nodig niet andersom, en Nederland is inventief genoeg om goed samen te werken, we zijn immers een wereldspeler…

    4. Meriadoc Brandebok

     Een Nexit is inderdaad geen optie, maar je kunt de Euro wel opdelen in een Noordelijke en Zuidelijke variant, zodat je dit soort taferelen in de toekomst niet meer ziet gebeuren. Zolang zowel het zuiden als het noorden zich verbindt aan een en dezelfde munt, strompelt de EU moeizaam op deze weg verder.

     1. combat le pelicule

      “maar je kunt de Euro wel opdelen in een Noordelijke en Zuidelijke variant”

      Tuurlijk, jij bent zeker de slimste thuis

     2. Maurits Dekker

      MB
      “Een Nexit is inderdaad geen optie, maar je kunt de Euro …….

      Een Nexit is de enige optie die nog is overgebleven om ons land van de ondergang te redden.
      Elke dag uitstel kost ons miljoenen euro’s.

     3. gedacht

      Nu wordt de hele EU afgerekend op het falen van de zuidelijke landen. Landen die het relatief goed doen worden gestraft omdat de falende geen directe gevolgen dragen. Euro moet afgerekend worden conform Amerikaans model. Elk land krijgt zijn individuele wisselkoers terwijl de munt overal dezelfde waarde heeft.

      Werkt perfect en je kan direct stoppen met dat verhuiscircus de parlementaire eu

    5. evil knievel

     Als Nederland weigert zich te voegen in een EU-compromis zal ze zich binnen de EU isoleren met rampzalige economische gevolgen.

     I hope so!🙏🏼

    6. Logica

     @ Charles Bingsley, wat klopt er niet aan de argumenten die de dwaze voorstanders van een Nexit gebruiken?

     1. gedacht

      denk je nu echt dat je antwoord krijgt en dat de stront vlek luistert naar je argumenten ? De randdebiel kan niet uitleggen waarom we NIET zonder de te dure regenten club in brussel kunnen. Hij geeft geen gewogen argumenten anders dan de EU voorspiegelen als de heilige oplossing.

      stem sociaal , stem PVV , NEXIT nu

  2. Maurits Dekker

   MB,
   Wat een onzin kraamt u uit. Rutte krijgt helemaal niets voor elkaar.
   Wat de uitslag van de onderhandelingen ook mogen zijn, één ding is zeker n.l. dat het ons vele miljarden gaat kosten. Miljarden die we nog helemaal niet verdiend hebben.
   Meer dan een half miljoen Nederlanders moeten onder de armoedegrens leven.
   Deze groep zal in de komende jaren veel groter gaan worden dankzij waanzinnige acties zoals nu het subsidiëren van de zuidelijke landen met vele miljarden subsidie waar we nooit een cent van terug zullen zien.
   Alleen een Nexit kan de burgers van ons land nog redden.
   Een figuur als Mark Rutte is oorzaak dat ons land steeds verder naar de rand van de afgrond schuift. Tot het echt te laat is.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als meer dan een half miljoen mensen onder de armoedegrens leven, moet je vooral niet uit de EU stappen als we juist op een economische recessie afkoersen.

    1. combat le pelicule

     “moet je vooral niet uit de EU stappen”

     Ja juist wel, en al die miljarden in eigen land steken..

    2. werikke

     Dat ziet u verkeerd. Men wil dat Nederland die het beste jongstje vande klas is mee gaat betalen aan die landen die niets hebben gedaan in verleden om juist dit te voorkomen. Als uw buurman lekker op vakantie gaat alles koopt en zich in de schulden steekt denk ik ook niet dat u zo vriendelijk bent om eind van de maand helft van uw salaris of uitkering af te geven.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dat betwijfel ik niet en ben ik met je eens, werikke.

     2. Logica

      @werrikke, mooi voorbeeld over uw buurman. Inderdaad, het principe is hetzelfde en dit voorbeeld heb ik ook al eens gebruikt.

    3. Logica

     @Brandebok, dus jij wilt aan elk verzoek om eurobonds in de toekomst gewoon toegeven?

     Vind jij het prima dat we al 20 jaar de grootste bijdrage leveren aan de EU, berekend per hoofd van de bevolking?

     Geloof jij dat het geld niet bij de maffia terecht komt?

     Jij vindt het logisch dat Italianen eerder met pensioen kunnen dan wij en gemiddeld een hoger besteedbaar inkomen hebben dan wij?

     Denk jij dat die giften enkel en alleen worden gebruikt om de kosten van corona te bestrijden? Zou het niet beter zijn dat Italië die kosten zelf draagt en een verlaging van de BTW uitstelt?

  3. Xander XXL

   Als hier al die miljarden die in de afgelopen jaren aan dat geldverslindende zooitje zijn afgedragen onder het Nederlandse volk verdeeld hadden geworden dan waren we allemaal miljonair geweest.

   1. Logica

    Klopt Xander XXL, als we, net als Noorwegen, verstandig waren omgegaan met onze aardgasbaten, dan waren we nu ook allemaal miljonair geweest. We hebben lekker voor Sinterklaas gespeeld en is het geld uit de aardgasbaten min of meer op. Nu is alles wegbezuinigd, is de BTW verhoogd, etc.

  4. werikke

   ook de kosten van douane is voor Nederland.

  5. Logica

   Leningen krijgen we nooit terug betaald. Griekenland heeft nog geen cent aan ons geretourneerd.

 8. Response

  Voor zover mij bekend kleeft aan een subsidie geen resultaatverplichting, wel een inspanningsverplichting. Maar wat boeit het ook, of het nou een gift, lening, subsidie of wat dan ook wordt genoemd, die handtekening gaat er komen (al dan niet vergezeld van een geitenpaadje of nietszeggend inlegvelletje) en dat geld zien we nooit meer terug.

 9. yellow thread street

  Als Rutte in Europa voor sinterklaas gaat spelen verwacht ik dat het met zijn vermeende populariteit snel over en uit is.
  Het geld raakt op bij de mensen, de werkeloosheid zal ongekend hoog worden, en maar geld uitdelen en nog meer gelukszoekers binnenhalen.
  Onbegrijpelijk dat we dit nog pikken.

  1. AidemediA

   Dat maakt deze pias niets uit. Ook zou er geen euro meer naar Griekenland gaan. We zouden allemaal €1000,= krijgen enz. Maar je zal zien dat de goegemeente in maart weer vrolijk op deze pathologische leugenaar gaat stemmen. En daar vertrouwd pinokkio op.

 10. Adriaanv

  Inderdaad grote toneelvoorstelling.
  Wij mogen betalen en Rutte is de held.
  Veel beloven weinig geven doet in dwaas in vreugde leven.

 11. Bolkestein

  De Britten zijn een gezegend volk dat ze hier niet meer aan mee hoeven te betalen. En daarom: Nexit.

 12. Bunky01

  En de heer Macron heeft alvast de pensioenhervormingen in zijn land met een jaar uitgesteld. Ze blijven aldaar op 62e met pensioen gaan, de verhoging naar 64 is al niet meer in zicht. Hoe kun je dan nog denken dat de Fransen ooit hun economie gaan hervormen ? En maar hun hand ophouden, schaamteloos. In de rest van deze zuidelijke baggerlanden is het van jet zelfde laken een pak. Giften tegen “strenge voorwaarden”. Mag ik even lachen? Wij zijn de klos en niet anders. Mensen word wakker !!

  1. combat le pelicule

   De meesten hier zijn klaar en klaar wakker, het zijn die paar miezerige minne hondjes die maar blijven blaffen

   1. werikke

    bent jij een netto betaler of een netto ontvanger . ik begrijp van uw antwoord dat je ook bij de groep graaiers hoort. Gelijk op de man spelen ipv bij onderwerk te blijven is truc van linkse gluiperige club om aandacht af te wenden van wat werkelijk belangrijk is.

 13. werikke

  zijn er echt nog mensen die dachten dat Rutte voet bij stuk zou houden. Rutte zal accoord gaan met ondoorzichtige eisen en dat als overwinning presenteren. En iedereen trapt er weer in en Nederland is weer domste paard op stal. Nederland blijft betalen voor landen die niets op orde hebben . Zelfs frankrijk blijft bij 62 met pensioen en nu mag je je afvragen wie het begrotingstekort van Frankrijk mede gaat betalen. Stem FVD of PVV dan zal er iets veranderen anders niet dan blijft Rutte met CDA D66 en groenlinks of pvda dezelfde trucjes uithalen en Nederland moet met zijn hardwerkende en bezuinigende bevolking boeten.

 14. JFU

  Na dit toneelstukje wordt er gewoon getekend bij het kruisje voor accoord inpaats van zijn veto uit te spreken, zodat het direct van de baan is. Maar ja…daar is lef voor nodig.

 15. Roelof Rechts

  Goedeavond!

  Ik ben een ‘klimaatvluchteling’ en sinds 18 jaar woon en werk ik in Spanje .

  Ik lees met genoegen dat Rutte niet staat te trappelen om de portemonnee te trekken maar vrees dat hij niet beseft hoezeer hij gelijk heeft.

  Dit land is door en door verrot, de geldverspilling is absurd, de overheid bestaat uit ontelbare inefficiënte parasieten en je kunt zonder overdrijven stellen dat er zelden iets goed gaat met betrekking tot dezelfde overheid of zakelijke relaties.

  Het is meestal mooi weer en daar genieten we van maar ik leef op voet van oorlog met de mentaliteit.

  Het is de hoogste tijd dat het Nederlandse volk eens wordt uitgelegd hoe zeer men genaaid wordt. Het is niet in mijn belang dat Spanje aan de kant wordt gezet maar ze verdienen het wèl!

  Om maar iets op te noemen, wist u dat er in Nederland 300+ gemeentes zijn en we hier 8000+ burgemeesters (met entourage) hebben welke aan een infuus hangen?

  Of dat een auto kopen en deze laten overschrijven onbegonnen werk is zonder ‘professionele’ hulp?

  Dat als je zelfstandig wilt werken je voornamelijk tegen een muur aanloopt en ervan wordt beschuldigd dat jij tenslotte die gek bent die z’n bed uikomt en dus mag verwachten dat ze niet op je zitten te wachten?

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Geweldig mooi land Italië ! Heerlijk eten ! Mooie vrouwen. Heerlijke Wijn en volop zon etc. Maar in Rome staat het Vaticaan . Het Satanistische rovershol en bordeel van de Katholieke kerk ! Leeghalen die tent en het financiële probleem is opgelost.

 17. RvdBe

  Ze zijn het allang eens, om NL eu gezind te houden, heeft Rutte toestemming van de eu om “het onderste uit de kan te halen” zodat zijn kiezers zien dat hij er alles aan heeft gedaan en dus gewoon weer vvd gaan stemmen.
  De uirkomst: we gaan gewoon betalen onder strenge voorwaarden waar ze zich vervolgens weer van onder uit glibberen.
  Dit soort toneelstukjes kennen we onderhand wel.

 18. C.A.Barstow

  Rutte is een minderwaardige misleidende landverrader.
  Alles wat hij zegt en doet op deze conferentie is een leugen en misleiding, allemaal voor de bühne, verkiezingen komen eraan dus trekt hij zijn (doorzichtige) trukendoos weer open om de zieltjes van de stemmer te masseren en het Nederlandse volk weer een oor aan te naaien.
  Wanneer het puntje bij paaltje komt tekent dit heerschap gewoon bij het kruisje.
  Geloof hem dus niet, hij is alleen de stemmer aan het bewerken.
  En vergeet niet dat hij onderwijl gewoon doorgaat met de verkwanseling en overdracht van ons land aan dat linkse rattennest in Brussel.

  Stem dit zittende verachtelijk linkse kabinet weg,
  Sem FvD/PVV.

 19. Karel Broere

  Dat maar heel weinig mensen begrijpen dat Nederland eigenlijk veel zwaarder is getroffen dan bijvoorbeeld Italie en Spanje, komt omdat gekeken wordt naar het totaal aantal doden per land en niet gekeken wordt naar het aantal doden per 100.000 inwoners. Daar komt nog bij dat Nederland alleen de mensen telt die wegens corona opgenomen zijn in het ziekenhuis en iedereen die hoogstwaarschijnlijk ook aan corona overleden is maar daarvoor niet geregistreerd is niet meetellen. Met dank aan RIVM en onze regering die alles op z’n beloop liet en mensen verplicht onbeschermd liet werken! En Rutte gaat weer bij het kruisje tekenen, met of zonder inlegvelletje, maakt niet uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.