Oikofoob Halsema: ‘Naamswijziging Coentunnel bespreken met Amsterdammers’

Gisteren, tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, maakte burgemeester Halsema bekend dat ze een eventuele naamswijziging van de Coentunnel wil bespreken met ‘het volk’. De immer elitaire Halsema wil nu wel ineens naar het volk luisteren. Zowel haar partij als Denk hebben gisteren een motie ingediend om de naam van de Coentunnel te veranderen, maar Halsema ziet het niet zitten om het op deze manier te doen. Ze wil eerst het gesprek aangaan. 

Het moet gezegd worden: het is een redelijk goed initiatief om niet vanuit de politiek te beslissen om zo maar beelden of namen van straten/tunnels te veranderen. Ze wil dit eerst voorleggen aan Amsterdammers zelf. Ik denk dat dit voor bepaalde gevoelige kwesties de beste oplossing is. Als het van bovenaf wordt doorgedrukt krijg je alleen maar nog meer ‘volkse rancune’.

Over de motie van GroenLinks Amsterdam en Denk Amsterdam zei ze het volgende:

‘We verschillen niet van mening over het historische oordeel over Coen, maar op dit moment ben ik er niet voor. We gaan stadsgesprekken voeren over discriminatie en racisme en willen de bevolking zelf de gelegenheid geven om een keuze te maken’

Waar Halsema normaliter niet zo snel naar anderen luistert en gewoon haar gang gaat, besluit ze nu wel ineens om naar de Amsterdammers zelf te luisteren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. CLoVis

   
  Dat zal dan wel een referendum worden
  waarvan de uitslag alleen geldig is als het links uitkomt.

  1. hans-e-pans

   De Coentunnel is toch van Rijkswaterstaat?

 2. Duidelijk

  Oentunnel

 3. George D

  Deze vrouw is knettergek. Ik wordt geen burgemeester o.i.d. I love Amsterdam weg. Niet optreden bij demonstratie Dam. Pistool in huis. Om zo maar wat dingetjes te noemen. Nu dit weer. Met van alles bezig, wat kant nog wal raakt, als alleen maar achterlijke linkse dingen te verzinnen. Kan zij niet als de sodemieter wegwezen als burgemeester. In ieder geval kan zij haar eigen naam beter veranderen in mw F. Ikhebzenietopeenrijtje.

  1. Duidelijk

   Niet optreden tegen boerkaverbod, de islam pijpen, dat soort dingen.

   1. Any How

    Boerkaverbod bestaat niet. Herhaaldelijk is dat hier op de site uitgelegd. Gezichtsbedekkende kleding. Hiervan uitgezonderd de mondkapjes en laskappen.

    1. Duidelijk

     @Any How: Je hebt gelijk.

   2. evil knievel

    N dr zoon is n inbreker!
    In de korte tijd dat ie op n zwarte school zat toch goed opgelet!😜

 4. Xander XXL

  Zeer slechte oplossing. Ten eerste het idee al om te denken aan een naamsverandering is al walgelijk. Ten tweede wanneer dat aan een alleen maar uit buitenlanders bestaande stad gevraagd wordt is de uitslag bij voorbaat al bekend. Ten derde is die tunnel alleen van de Amsterdammers? Dacht het niet. Waarschijnlijk heeft het “Nederlandse” volk deze tunnel met belastinggeld betaald. En dan een klijn groepje hierover laten beslissen is belachelijk en ondemocratisch al lijkt dat wel zo. Een s(links) opgezet plannetje.

 5. Beukman

  Halsema luistert juist heel vaak naar haar Amsterdammers.

  Ik ben wel benieuwd hoe dit gaat worden bepaald. Kan bijvoorbeeld de wens van een minderheid om de naam te veranderen doorslaggevend zijn, zoals dat ook een tijdje zo was bij wel of niet roken in een ruimte met meerdere mensen?

  En dan: hoe krijg je het lekker bekkende “Coentunnel” eruit?

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Ik ben wel benieuwd hoe dit gaat worden bepaald. Kan bijvoorbeeld de wens van een minderheid om de naam te veranderen doorslaggevend zijn, zoals dat ook een tijdje zo was bij wel of niet roken in een ruimte met meerdere mensen?”

   In Nederland gebeurd niks anders. Niemand is geïnteresseerd in de mening van antifa, hoop dat je binnenkort wordt aangemeld als terroristische organisatie. Alles uit Amerika komt hiernaar toe zeggen ze weleens, wat dat betreft is er dus hoop.

  2. plakband

   @beukman vraagt :En dan: hoe krijg je het lekker bekkende “Coentunnel” eruit?

   Gewoon, net als bij Zwarte Piet, de mensen die deze naaam gebruiken op hun bek trappen.
   Er zijn genoeg gesubsidieerde medelanders die dat wel even willen doen.

   Lastiger te bewijzen als de naam “Koentunnel” wordt.
   Maar welk haatfiguur is tegenwoordig nog geinteresseerd in bewijzen ?

   1. Beukman

    Lastiger te bewijzen als de naam “Koentunnel” wordt.

    Dat is een redelijk briljante oplossing.

    1. Gerda2

     Ja mijn overleden kater heette ook Koen, mooi aandenken.

     1. Beukman

      🙂
      Doen dus!

  3. 1010

   halalsema heeft nog nooit geluisterd naar de Amsterdammer.

   Overigens zijn er nog weinig Amsterdammers over. Geimpoteerde yuppen met hun bakfiets en crimineel riftuig in de no go area’s heeft de overhand.

   Maar verneukmannetje heeft niets met de feiten dat weten we inmiddels

  4. evil knievel

   Halsema luistert juist heel vaak naar haar Amsterdammers!?🤨🙈

   Dus halalsema verstaat Arabisch,Turks,Albanees,Pools,Swahili,Papiemento,Surinaams,Syrisch,Hindoestaans,weet ik wat voor afgrijselijke talen in dat gat allemaal rondhuppelen & n beetje doe ns lief taal!?
   De ECHTE Amsterdammer wordt nl niet gehonoreerd,kwakbol!😂

 6. Original NL

  De Piet Hein tunnel gaan we de Drs Hans Janmaat tunnel noemen…en de Coentunnel de Pim Fortuyn tunnel..naar twee echte Nederlandse visionairs.
  Deze helden voorspelden de maatschappelijke onrust die zou/is ontstaan door het binnenlaten van niet westerse
  “achterlijke kulturen”.

  1. 1010

   10+

  2. Cootje

   Een geweldig idee , dat wij zulke mensen in ere herstellen

 7. RPML

  Ik denk wel een goede suggestie te hebben met onderschrift:

  D W A N G B U I S

  Onder morele dwang werd deze tunnel hernoemd door F. Halsema, burgemeester van Amsterdam (2018-2020). F.Halsema werd kort na de naamswijziging opgenomen in een psychiatrische inrichting en is sindsdien in behandeling voor het virus Gutmensch 2020. ‘Het verkeer wordt gedwongen door de buis te rijden’ waren haar laatste woorden, sindsdien is niets meer van haar vernomen.

  1. Yoyo

   LOL!!++++++++

 8. 1010

  onbespreekbaar voor deze Amsterdammer en vele anderen maar je zal je arrogante linkse overdone kakstemmetje wel weer laten horen dat DE Amsterdammer overtuigd is van een naamsverandering.

  De Coentunnel is de Coentunnel achterlijk wijf en dat zal altijd zo blijven. De nieuwe naam zal veranderen naar de voormalige coentunnel.

  Kots misselijk van die linkse arrogantie de enkel benzine op het vuur is.

  1. evil knievel

   Voor ons ECHTE Nederlanders zal t wel de Toentunnel worden!😔

 9. Bullshit10

  Die linkse malooten verbouwen heel Nederland straatnamen moeten verandert worden tunnels namen moeten verandert worden boeren wilen ze weg hebben Vissers moeten weg mkb zzp’ers worden de nek omgedraaid
  Ze willen heel Nederland vol bouwen met die horizon vervuilende windmolens ons land volbouwen met zonnepanelen. Het ergste is nog het levert niks op het tegendeel krijgen ze de aarde zal meer opwarmen
  Stop dit links zootje.willen we Nederland leefbaar houden en laten zo als het is stem dan fvd of pvv
  Kijk nog maar eens naar cafe weltschmers daar kan je zien hoe Nederland er uit komt te zien als deze links miljo vervuilers zo doorgaat

 10. Hamersma

  De Links Groene Halsematunnel of Demonstratierechte tunnel..

 11. Winfrida

  Coentunnel? Och ja, Coen dat is een racistische naam voor een tunnel. Nu u het zegt, ik weet wel waar de Coentunnel ligt. Wij rijden hier doorheen. Och jee wij zijn racistisch bezig omdat wij door de Coentunnel rijden. Wat afschuwelijk! Coentunnel, dat kan echt niet meer! Ik vraag mij echt af wie hier nou gekker is.

 12. Cootje

  De Coen tunnel gaan we een mooie vrije naam geven de VOC tunnel , daar heeft een ieder wat aan

 13. Cootje

  Misschien bij haar vriend Paul Rosenmöller een oude communistische naam vragen , hij is een bekende op dat terrein , of de ra ra activist weiland Duyvendak , GroenLinks heeft vele idolen

 14. Cootje

  Is die coentunnel ook nog met slavengeld bekostigt ??

 15. Tante Thee

  Helemaal mee eens. Vanaf nu “de 8 december tunnel”…..

 16. Sandman

  Misschien dat ze haar eigen achternaam ook moet veranderen.
  Als ze terug gaat kijken in de geschiedenis kom ze op haar achternaam zeker iets tegen wat ook iets naars heeft.

 17. Aborifa

  De tot Nederlander gemaakte medeburgers zullen opgehitst door agitprop voor wijziging zijn. Ik stel voor Bonitunnel. Lekker kort en niemand weet wie het is.

 18. blank

  En wie zijn de Amsterdammers dan? Hou toch op joh kech. 85% of meer is voor het behoud van straatnamen, tunnels en bruggen. Ben heel benieuwd met welke amsterdammer jij bedoeld met je button 1873? Halsema, al wat gehoord over het corona spreiding sinds jouw demonstratie? Pleurt effe lekker op graftak.

  1. combat le pelicule

   “Dè Amsterdammer”

   Amsterdam bestaat voor 85% uit niet Amsterdammers

 19. Ploppert

  Schijnbeweging noemt ik de aktie van Halalsema.
  Een voor haar vaststaand besluit afwentelen via zogenaamd luisteren naar de Amsterdamse bevolking.
  Deed ze wel vaker zolas iedereen weet.

 20. Henk van Doorn

  Halsema volgt een nette democratische procedure.

  Hulde.

  1. evil knievel

   Oioi,…weer zo’n sLinks,8erlijke doorn in t oog!🙈😩

  2. combat le pelicule

   halalsema is niet democratisch

  3. Duidelijk

   etc

 21. Augustus

  Maak er maar de Fatwah tunnel van, dat is duidelijk waar Amsterdam voor staat. Misschien zouden we gelijk een muur om Amsterdam kunnen bouwen.

 22. combat le pelicule

  Amsterdam is een republiek, we zien precies wat halalsema voor burgemeester is, die spoort gewoon niet, de Coentunnel moet gewoon de Coentunnel blijven

 23. evil knievel

  N nog blijft t n 8erlijke motie!
  Laat onze cultuur & geschiedenis met rust lelijke schaatsbek!🤬

 24. Cycle25

  Grote kans dat de Coentunnel El Baghadi tunnel gaat worden, met Groen Lisis kan alles.

 25. Jannes-46

  Alle niet-blanken verzamelen voor overleg met mevrouw de borgemeester.

 26. gedacht

  de enige echte naam

  ” bijna altijd gestremd tunnel “

 27. Bes Tolen

  Blijkbaar is Halsema nog niet helemaal wakker maar er zijn toch nog wel helden zat zoals Mao Tse Toeng en Stalin, onvervalst links en eeuwig te gedenken. Halsema is nog niet dood en kan dus zelf niet benoemd worden. Nog niet. Wat anders te zeggen van Stalin Halsematunnel. Dit vanwege de gelijke tunnelvisie van beiden. Wel verschrikkelijk.

 28. Bes Tolen

  Breukman wil als naam Doentunnel, Die Breukman is gek. Ouwe communist.

  1. Ernest Stern

   Het zou misschien een mooi gebaar zijn om de tunnel om te dopen tot de Affriyie-tunnel.

   1. combat le pelicule

    Het zou ernst sieren om zijn achterlijkheid ergens anders te etaleren

 29. Peter Loosduinen

  De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft, buiten het weten van de wethouders en gemeenteraad om, een eigen antiradicaliseringsproject gedraaid.
  Ook liet deze man liet zich DENIGREREND uit over Marokkanen.
  Het standbeeld eert een institutioneel racist en dient te worden afgebroken!!

 30. Bolkestein

  De Coentunnel is rijksweg. Femke Halsema heeft zich daar helemaal niet mee te bemoeien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.