Psychopaat Mona Keijzer tegen kermisexploitanten: ‘Als 70% failliet gaat heb je toch minder concurrentie?’

Het is ongelooflijk, maar Mona Keijzer is erin geslaagd om kermisexploitanten zo tegen zich in het harnas te jagen dat de demonstratie die gepland staat voor aanstaande dinsdag is afgezegd. De leiders van de exploitanten vrezen namelijk voor ongeregeldheden uit woede over Keijzers ongelooflijke arrogantie.

Als je wilt weten met wat voor psychopaten we te maken hebben in de Nederlandse politiek hoef je alleen maar even te lezen wat staatssecretaris Mona Keijzer donderdag zei tegen kermisexploitanten. Die exploitanten waren zó boos door die uitspraken dat ze de demonstratie die gepland stond voor dinsdag hebben afgezegd. De Amsterdamse kermiskoning Frans Stuy vat Keijzers uitspraken — en het effect dat die hadden — als volgt samen:

De woede komt doordat de staatssecretaris volgens Stuy weinig begrip toont voor de situatie in de kermisbranche. ‘Mevrouw Keijzer zegt gisteren: als er zeventig procent failliet gaat, dan heb je toch minder concurrentie? Fuck you, mevrouw Keijzer.’

Dit is ongelooflijk. Die exploitanten zeggen tegen haar dat zeventig procent van de kermissen verdwijnt, en zij vertelt ze gewoon dat ze daar blij om moeten zijn, omdat er dan “minder concurrentie” is. Wat een gek. Wat een gedrocht. Wat een psychopaat.

Natuurlijk geeft Keijzer niet toe dat ze deze uitspraken heeft gedaan. Oh nee. Ze is “verbaasd” en laat weten aan AT5: “Op basis van het gesprek wat is gevoerd afgelopen donderdag kan ik de uitlatingen van de heer Stuy niet plaatsen en betreur ze.”

Ik kan ze “niet plaatsen” en “betreur ze”?

Dat is politieke speech voor: Oh shit, betrapt.

Laat er geen misverstand over bestaan: de Mona Keijzers van deze wereld hebben schijt aan gewone Nederlanders. Wij denken dat ze mededogen, empathie of tenminste sympathie voelen als we ze vertellen dat onze bedrijven failliet dreigen te gaan door hun draconische coronamaatregelen. Niets is minder waar. Het interesseert ze geen biet. Sterker nog, je krijgt de indruk dat ze dat príma vinden; dat het grote doel is om ervoor te zorgen dat een paar enorme bedrijven alle markten domineren. Dus dat het MKB verdwijnt en alleen het grote bedrijfsleven overblijft.

Maar ja, als je dat opschrijft — zoals ik hier doe — ben je ongetwijfeld meteen “gevaarlijk” bezig. Dat dit kabinet ervoor zorgt dat hele sectoren de vernieling in worden geholpen is niet gevaarlijk; nee, dat geldt alleen voor het hebben van een mening die de elite niet aanstaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Marija

  Mona valt af.
  Nu Hugo nog.
  Blijft: de beste kandidaat CDA lijsttrekkerschap: PIETER OMTZIGT.

 2. Forlan

  Ben benieuwd of ze zich ook zo hard opstelt als de viskraam zich meldt..

 3. Kretoloog

  Sorry Michael, maar om Mona Keijzer een psychopaat noemen, dat is toch echt zwaar overtrokken. Zij is een tamelijk realistische vrouw, die nuchter in het leven staat.

  Ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat die voorman van de kermisboeren zijn eigen straatje probeert schoon te vegen. Hij kondigde eerst heel stoer een demo aan. Hij krijgt in eigen kring echter te weinig mensen daarvoor warm. Om een afgang te voorkomen, blaast hij de happening helemaal af. Maar geeft hij Mona Keijzer daarvan de schuld, vanwege een paar niet-verifieerbare uitspraken. Een laf baasje, zogezegd.

  1. palko

   @kretoloog, ook ik heb me redelijk gestoord aan de betiteling ‘psychopaat’ voor Mona Keijzer. Je mag het uiteraard oneens zijn met het standpunt dat de vrouwelijke kandidaat voor het CDA leiderschap heeft over een bepaald onderwerp. Psychopaten zijn er uiteraard genoeg in de vaderlandse politiek. Die zijn echter vooral te vinden, en dat zal geen weldenkend mens verbazen, aan de linker zijde van het politieke spectrum.

  2. Oepsie

   Zoek de betekenis van het woord eens op. Daarna het ‘trackrecord’ van deze tante opzoeken en dan tot de juiste conclusie komen, dat ze een ‘psychopaat’ is . Tenminste als uw IQ hoger is dan uw schoenmaat. Alhoewel??????

   1. Oepsie

    En als er 70%, van de linkse en christelijke Kamerleden opzout, misschien weer een leefbaar land. Wat een arrogante paap zeg! En natuurlijk, vergiftigd op de UvA.

   2. Oepsie

    Een UvA papenvlegel, deze dame.

  3. Michael M

   Hoe komt in vredesnaam zulke achterlijke hersenloze denkloze figuren als Bona Mona Keizer vuilnis in de politiek als ze niet eens weten waar ze over lullen. Dom blondje ! Ben zelf FVD’r maar als het om het CDA gaat dan kies ik voor Pieter Omtzigt. Sympathieke man. Leuke man. Een man dat politiek begrijpt.

 4. Xander XXL

  En die wil dan minister president worden!!
  Één ding beheerst ze al als volwaardige premier… Liegen! Van wie zal ze dat hebben??

 5. combat le pelicule

  Mona is een echte d666er

 6. Mar

  Nou ja

 7. Response

  Mona is geen hardliner maar een meebuigster als het er op aan komt. In het huidige politieke spectrum verander je niets als meebuiger. Wees wijzer, stem niet op Keijzer!

 8. Marija

  Mona heeft zichzelf buitenspel gezet door in eerste instantie geen enkele partij uit te sluiten, de volgende dag was toch door haar de PVV uitgesloten.
  Waar ik eerst waardering voor haar had, is dat nu gekanteld naar: toch doen wat partijbestuur wil, geen PVV.
  Dat is laf of praatjes voor de bühne.
  Mijn vertrouwen in de politiek vliegt weg.
  Nederland is wat dat betreft niet veel beter dan andere landen.

 9. Vrijedenkert

  Het zijn nu de lokale overheden zoals gemeenten die kermissen en andere evenementen massaal afblazen en allemaal extra coronamaatregelen nemen en ondernemers de nek omdraaien…
  Regio’s kunnen nu ook zelf tot maatregelen besluiten zoals lockdown en andere dat heeft Pinokkio dus al mooi doorgeschoven zonder zelf nog verantwoordelijkheid te moeten dragen.
  De domme opmerking van Mona Keijzer slaat werkelijk nergens op en dat zal blijven hangen bij veel ondernemers en zal haar stemmen gaan kosten.

 10. Red52

  Een banale uitspraak van een staatssecretaris.

  Maar ik heb er ook nog een.
  Hef 70 % van de politieke openbare bestuursfuncties en ambtenarij op, dan zijn we af van het partijkartel en hebben we straks geen begrotingstekort en hoeven we de belastingen ook niet te verhogen.

  Hoe lijkt je deze, Mona.

 11. Bullshit10

  Zo lust ik er nog wel een paar maar heb geen zin om ze op te noemen word er moe van
  Kan maar een ding zeggen stem niet op DEZE landverraders kartel partijen dst is de enige oplossing
  STEM FVD OF PVV ….UIT DE EU

 12. Bolland

  Psychopaat vind ik te sterk, maar als ze het gedaan heeft is het ongelooflijk dom

  1. Bullshit10

   Bolland
   Het mag genoemd worden
   Mvdg noemt het psychopaat ik noem ze landverraders
   Stem fvd of PVV …uit de eu

 13. 56RdK

  Gewoon een héél dom blondje! Maar wat had je ook anders kunnen verwachten.

 14. Vliegenvanger

  Met zulke uitspraken van Mona Keijzer toont ze aan onbekwaam te zijn om lijstvoerder te zijn van het CDA.
  Zij is met deze uitspraak een gevaar voor de economie van Nederland.
  Weer een kandidaat minder op de lijst.

 15. Genoeg van linkse dictatuur

  Beste kermis expotanten, en mensen die genieten vd kermis, denk aan uw stem in maart 2021, stem niet op dit soort rand debielen vh CDA. Die gun en he alkeen maar ellende, hun nep gelovige masker is nog verder afgegaan. Stem Baudet, Wilders

 16. rexm

  Liegen en bedriegen en achter houden van feiten, is corruptie.

 17. Florissa

  In de politiek krijgen ze d’r salaris,er zijn er maar enkele die het verdienen ,en daar hoort dit kalf zeker niet bij .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.