Puur wanbeleid! Een miljoen coronatests is op de plank blijven liggen

Nederlandse labs en leveranciers hebben in totaal nog zo’n één miljoen coronatests op voorraad liggen, van de anderhalf miljoen die oorspronkelijk zijn besteld. Het is gunstig dat we er nog zoveel hebben, maar het is een teken van puur wanbeleid dat we ze per 1 juni pas konden gebruiken!
Wat we in februari eigenlijk hadden moeten hebben en wat in maart al echt broodnodig bleek, kregen we pas in juni. De coronatests, waarvan iedereen wist dat het één van de beste manieren is om de verspreiding van het virus mee in kaart te brengen (en af te remmen), zijn gewoon véél te laat ingezet. Van de capaciteit die we begin dit jaar nog hadden is hooguit 50 procent daadwerkelijk ingezet. En alle opmerkingen vanuit laboratoria en leveranciers, die meermaals aan hebben gegeven dat ze véél meer konden testen dan ze deden, werden gewoonweg genegeerd.

Pas toen het ruim te laat was (de piek van de coronagolf was voorbij en de besmettingen waren al wijdverspreid), toén kwam de bestelling van 1,5 miljoen coronatests ineens binnen en konden we eindelijk gaan testen. Het probleem was alleen dat er geen hond meer op afkwam. En zeg nou zelf, het heeft voor de meeste toch ook geen zin? Al helemaal niet als je het op vrijwillige basis laat gebeuren, niet met dit zomerweer.

Maar goed, dit is wel echt een kwalijke zaak. Door het niet testen van mensen, samen met ander beleid (op basis van RIVM-richtlijnen) wat de boel ook alleen maar verergerd heeft, zijn er gewoon onnodig veel mensen overleden. Zorgpersoneel hoefde geen beschermende kleding te dragen en testen hoefde alleen maar bij de echt ernstige gevallen. Nou gefeliciteerd, dan krijg je dus onbeschermd personeel dat ‘ietsje verkouden’ is, maar daardoor wel de hele afdeling besmet! En als dat pand ook nog eens slecht geventileerd blijkt, dan is het helemaal feest.

En dit hadden ze bij het ministerie van Volksgezondheid, het RIVM én het kabinet toen óók zelf al wel kunnen bedenken. Het is zo verschrikkelijk incompetent dat het haast opzet lijkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. gedacht

  Waar is nu geen wanbeleid bij onze roverheid ?

  Als je als klokkenluider dit meldt word je aan de schandpaal genageld.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

 2. Charles Bingley

  Het moet niet gekker worden, Wout!

  1. combat le pelicule

   Ja verder komt charles niet als zo vaak….

   1. Meneer de Wit

    Ondanks de onkunde van het RIVM en liegen van Pinokkio Rutte en Clown de Jonge, is de mainstream media het meest schuldige aan deze viruswaanzin. Door hun linkse agenda stellen ze geen kritische vragen en doen daarom ook geen objectief verslag om het volk dom te houden.

    1. Carstens van Schagen

     De staatsindustrie heeft de media volgestort met angst, het dagelijks herhalen van de het ‘dodencijfer’ en toen dat nergens meer op sloeg zijn ze overgestapt op het dagelijks melden van het aantal besmettingen. Dat laatste zegt helemaal niets behalve dat je besmet bent.

     En zo gaat het door en houden ze het coronabrandje smeulende. En waarom? Omdat er een ‘2e golf’ wordt verwacht! Waarom? Omdat Billy Gates de hele wereld wil vaccineren! Waarom?

     Blijf zelf nadenken!

  2. gedacht

   enz

  3. Hardline

   Reageren om te reageren, Charles de inhoudsloze is er uiterst bedreven in.

   Ocd is te behandelen , zoek hulp Charles

   1. Carstens van Schagen

    @Hardline: Het is repeterend en bekend bij de zeer gewaardeerde redactie, deze flopshow duurt al jaren en duurt door totdat het reactiebeleid wordt gewijzigd. De gnoom uit jouw voorbeeld weet dat.

  4. Maurits Dekker

   Jij kunt niet gekker worden, Charles!

 3. Brenda Welsh

  De bereidheid om zich te laten testen was, is, zeer gering. Dat zal straks ook gaan om een vaccin te testen als proef persoon.

  1. combat le pelicule

   En terecht, men moet immers niets, en het scharen onder “bereidheid” is een aanslag op grondwettelijke rechten en privacy…

  2. Gerda2

   Brenda@Dat zal straks ook gaan om een vaccin te testen als proef persoon.

   Testen op super gezonde personen denk ik.

 4. Bullshit10

  Ach hoe meer ze testen hoe meer corona gevallen zo eerder komt er een 2 golf die ons weer vast kunnen zetten
  Ik zal zeggen stop met testen dan zul je zien dat het niks meer en niks minder is dan een griep
  Stop met deze bangmakerij en smetvrees aanpraten
  Rutte is al druk bezig onze kinderen te hersenspoelen en de reclame doet het net zo

  1. combat le pelicule

   Wat is de tegenwoordige corona eigenlijk.

   Snotterneus
   Last van de keel
   Lichte verhoging
   Niezen
   Niet goed voelen

   Dus met andere woorden als men griepverschijnselen heeft dient men zich (vrijwillig) te onderwerpen aan een test die ingaat tegen het medisch geheim…

   1. knabbel-001

    Er komt nog wat bij jou lijstje: ademhalings problemen, op je buik op de ic dood liggen gaan…griepje?

 5. ervi

  Maar het is opzet, Wout.

  1. Bloemkust

   BillGates zit erachter

   1. gedacht

    enz.

 6. Waldorf_en_Statler

  Wanbeleid omdat de Nederlandse bevolking niet vrijwillig in de rij staat om zich te laten testen.
  Hoe durven ze, de lafaards.

  1. gedacht

   cockje had het weer te druk met frituren , ouderen hebben gesmeekt om getest te worden zodat ze uit de huizen ontslagen zouden worden, medisch personeel heeft gesmeekt om getest te worden om hun thuisfront te beschermen. Al deze feiten zijn onze frituursnuiver kennelijk ontgaan.

   spreek jij nou niet over lafaards nsb’er

 7. Willem Bever

  Je kan ook de vraag stellen wat is de toegevoegde waarde van de tests en is dat de reden dat ze op de plank blijven liggen

  1. gedacht

   Dat is een ander verhaal maar de duizenden verpleegkundigen die graag getest zouden worden hebben de test moeten ontberen omdat ie niet beschikbaar werd gesteld terwijl ie gewoon op de plank lag.

   grote groepen wilde zich laten testen maar nu ruim 6 weken later komen we met deze conclusie ?

   1. Enz-etc

    Vanzelf.

    1. gedacht

     enz

 8. Maurits Dekker

  Er is nooit een tekort aan testmateriaal geweest.
  In maart kon er minimaal getest worden, zogenaamd wegens een tekort aan testmateriaal.
  In werkelijkheid werd in maart slechts 33% van de beschikbare testen gebruikt. Deze regering is de slechtste die we ooit hebben gehad.

  1. Gerda2

   Je wilt alleen dat de mensen getest worden als je ook iets wilt doen met de uitslagen. Ja nu komt het de overheid goed uit, elke keer weer die domme riedel…..zoveel mensen besmet.

 9. Zout met Peper

  Er was een tekort aan mondkapjes. Nu liggen ze slingeren als zwerfvuil in het struikgewas.

 10. 56RdK

  De verantwoordelijken voor dit dodelijk faalbeleid dienen allen te worden vervolgd en op zijn minst te worden ontslagen! Omdat er duizenden doden zijn gevallen, tallozen voor het leven verminkt en de economie aan gort is geslagen!

  Daarnaast volgend jaar in het stemhokje de electorale wraakneming!

 11. Hansdo

  Je heb toch geen tests nodig om te beseffen dat je ouderen zorgpersoneel van de benodigde bescherming moet voorzien juist om die kwetsbare ouderen te beschermen. Was al lang bekend dat juist de ouderen het meest te duchten hebben van dit ( en anderen) virussen. Of hier moet een intelligentie test worden bedoeld voor de beleidsmakers .

 12. Ploppert

  Conclusie: ratRutte =>>EXIT.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.