Terechte angst voor vluchtelingen op Lampedusa: maar plek voor 90, er zitten er 1100

Laatst kwam er bericht naar buiten over Siciliaanse burgemeesters die bang waren dat ‘Intolerantie en racisme‘ op de loer lagen, omdat zo’n 180 asielzoekers uit quarantainekampen waren ontsnapt. Nu blijkt die angstreactie van de lokale bevolking meer dan terecht, want de opvangcentra puilen uit!
Het opvangcentrum op het (hele kleine) eilandje genaamd Lampedusa, heeft vanwege de coronamaatregelen nog maar capaciteit voor 90 asielzoekers. Er zitten er echter ruim 1.100! Afgelopen nacht bereikten dertien kleine bootjes en een vissersboot het Italiaanse eiland en leverden 314 Tunesiërs af. Dit is toch helemaal van de gekken!

Over Sicilië lees je hetzelfde verhaal. Tunesiërs spoelen en masse aan en de diverse opvangcentra die het grote eiland heeft, zitten allemaal rammetje vol. Mensen die om allerlei redenen nergens anders heen kunnen (of willen) gaan, en daarom bij elkaar op een kluitje blijven zitten. Maar voor de rest van het eiland wordt het pas echt een probleem op het moment dat ze van het terrein afgaan, en al helemaal als ze uit quarantaine ontsnappen. Dat is toch wachten op een uitbraak? Ook al worden ze getest.

De migratiestroom lijkt weer volop op gang te komen en de druk neemt daardoor enorm toe. Vooral bij een land als Italië, dat volgens mij op het gebied van immigratie nog maar nauwelijks verlichtende omstandigheden heeft gekend. En dan gaat het dit keer ook nog eens voornamelijk om asielzoekers die niet eens uit conflictgebied komen, maar alsnog maar moeizaam teruggestuurd (kunnen) worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Chalres Bingley

  Ff een covid 19 over kamp Lampedusa…
  Op de eerste plaats bootjes terugsturen en alle ngo’s schepen afpakken mooi signaal naar de gelukszoekers die hier een gratis vakantie voor het leven krijgen incl. Gezondheidszorg op uw en mijn kosten.

  1. combat le pelicules

   Beter is het kamp volledig plat te bombarderen. Die mensen zijn niet meer waard dan ongedierte.

   1. Chalres Bingley

    @combat….
    Beter is het kamp volledig plat te bombarderen. Die mensen zijn niet meer waard dan ongedierte…
    Vind ik net een beetje te ver gaan ,
    Maar de strekking dat ze hier niet moeten komen en het islamitisch gajus wat hier is eruit moet…daar zijn we het gauw over eens;)

   2. combat le pelicule

    Aldus de zieke psychopaatjes pelicules en chalres

 2. Stanly2000

  “De migratiestroom lijkt weer volop op gang te komen en de druk neemt daardoor enorm toe. Vooral bij een land als Italië, dat volgens mij op het gebied van immigratie nog maar nauwelijks verlichtende omstandigheden heeft gekend.”
  Er was een tijd van verlichting onder Mateo Salvini, maar die moest zo nodig weg! Nu op de blaren zitten.

 3. LifeBuddy

  Een ultra sLinks bericht ”Om de druk op asielzoekerscentra te verlichten, wil de overheid dat meer Nederlanders een asielzoeker in huis nemen.” Het zou de ultra sLinkse sieren als alle sLinkse ministers, burgemeesters en leden van sLinkse partijen een asielzoeker in huis nemen, dan kunnen we de azconcentratiekampen sluiten.

 4. Ritter

  “vluchtelingen”?
  ============
  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten. Vaak jonge mannen die om economisch/financiele redenen naar Noord/West Europa afreizen.

  Zolang de (buiten) grenzen open blijven en de illegale migranten in Noord/West Europa levenslange uitkeringen en huizen krijgen ( en andere goodies) zullen de illegale migranten blijven komen.

  Miljoenen in Afrika en andere landen staan klaar om af te reizen naar Noord/West Europa. Want daar staat de honingpot.

  1. combat le pelicule

   Precies Ritter, blijf het herhalen…++

 5. Rene van der Grijp

  Een continent dat z’n grenzen niet dicht wenst te houden voor parasieten is ten dode opgeschreven. Dit is de oorzaak van het verval:

  “In de ene flacon zit het christendom en in de andere het cultuurmarxisme. Als je ze mengt krijg je een levensgevaarlijke “deugcocktail” die regelrecht in het eigen vlees snijdt.

  Dit proces van zelfvernietiging is al decennia gaande maar bereikt steeds nieuwe dieptepunten. Anderen ruiken het bloed van het zieke Europa en staan klaar om de genadeklap uit te delen. De islam is daar al jaren mee bezig maar neemt de tijd: elke keer een stapje verder. De vele gelukszoekers strijken als teken op de patiënt neer en zuigen zijn bloed met smaak op. De nieuwste aaseter heet BLM. Die kunnen niet wachten om het westen (lees: de witten) de strot af te bijten.

  Door de genoemde deugcocktail is het weerstandsvermogen opgelost als metaal in bijtend zuur. De weinigen die het gevaar zien en nog opkomen voor de westerse cultuur worden door de verblinde autochtone deugkudde bestreden en voor extreemrechts uitgemaakt. Ze zullen hun fout pas inzien als het te laat is.”

 6. Blondie

  Met dank aan de EU.

 7. P.Sisterons

  Ik denk dat iedereen zo ongeveer corona- immigranten en blm moe is.
  Een rijk land heeft last van veel parasieten maar ze kunnen niet de lokale bevolking blijven bestoken met hun problemen. Genoeg is genoeg.
  Tijd voor realisme. Nederland zit BOMVOL.

  1. Charles Bingley

   Zou Sisteron een gedwongen geboortebeperking voor blanken geen goed idee vinden?

   1. Chalres Bingley

    Ik zou graag een geboortebeperking zien voor onrendabele uitkeringstrekkers die 24/7 slechts zitten te tr@llen op dds en islamietlovers en ped@s die mijn Nick met 1 letter veranderen en misbruiken om te etteren.

    1. combat le pelicule

     “Mensen die namen veranderen zijn walgelijk.”

     Aldus het uitstekende zelfbeeld van psychopaat chalres/pelicules/pellicule

 8. Ab Infinitum

  Angst is helemaal niet nodig. Asielzoekers betekenen nieuw bloed. Als de blanke nl gemeenschap zich blijft isoleren dan is er over 200 jaar sprake van inteelt. Zwak, minder begaafd. Saba, St. Eustatius, St. Maarten zijn voorbeelden.

  1. macsjang

   Jij bent ook het product van broer en zus?

 9. Henk Albarda

  Tot mijn genoegen zie ik dat groen links extremist Charles Bingley geneutraliseerd is, leuk grapje, Chalres Bingley!

  Het prettigste aan dit nep-vluchtelingen verhaal is:

  Gedurende de tijd dat de LEGA in de regering zat, kwamen er vrijwel geen illegale indringers meer via Italie binnen. Wel werd steeds duidelijker dat juist die illegale gelukzoekers aan de criminaliteit deelnamen, waardoor de LEGA snel groeide.

  Nu alweer meer dan een jaar de Partico Democratico (in Nederland de PvdA) met de 5Sterren in de regering zit, stijgt het aantal illegalen weer en stijgt de criminaliteit door de illegalen buiten proportioneel. De Italiaan is links zat met als consequentie dat de LEGA waarschijnlijk na de verkiezingen eind 2022 of begin 2023 in de regering komt en de Italiaans grenzen dicht gaan voor de Afrikaanse en MO gelukzoekers.

  Nadeel: Salvini zal meer geld van Nederland en Duitsland blijven eisen, hij moet zijn kiezers tevreden houden.

  1. Rene van der Gijp

   Ben het geheel met je eens Henk, met het verbasteren van namen pesten we hinderlijke linkse tróllen wel weg.

   1. Henk Alberda

    Juist.

   2. Aardvark blues

    Het hilarische eraan is dat hij er zelf mee is begonnen.

 10. Bolkestein

  Er bevinden zich gelukkig geen terroristen op de bootjes die aan komen drijven, aldus Judith Sargentini. Stelt dat u ook zo gerust?

  1. Brenda Welsh

   Ik ben er niet bang voor, het is maar een plaatje. U raakt gauw van streek!

  2. Henk Alberda

   Dat geloof ik ook.

 11. harte385

  moeten ze hen ook maar gelijk terug sturen. we hebben hier al genoeg opvreters en terroristen.

 12. macsjang

  Nog steeds een gevolg van de ‘wir schaffen das’ kreet van Mutti, die Ziege Merkel. Eine blöde sogar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.