Terrorist en oud-Hofstadgroeplid Samir A. wéér opgepakt

Oud-Hofstadgroeplid Samir A. is eind juni in Rotterdam opgepakt wegens financiering van terrorisme. Die radicale ideologie krijg je er bij zo’n fanatiekeling toch niet uit, zo blijkt maar weer. Ook niet na een celstraf van 13 jaar.
Samir A. blijft stug volhouden dat hij geld aan het inzamelen was voor de vrouwen en kinderen die vastzitten in Syrische detentiekampen. Dat gelooft natuurlijk niemand.

En al helemaal niet nu het OM met beschuldigingen van geld witwassen komt, wat zou via een eeuwenoud systeem van hawala-bankieren zijn gebeurd. Het doel is voor het OM in ieder geval duidelijk: financiering van terrorisme.

Samir A. wist in 2019 al dat deze ‘inzamelingsactie’ voor problemen zou kunnen zorgen, dat zei hij destijds al in een interview samen met Bilal L.. En dáár gaat hij de mist in met z’n verhaal. Want in plaats van open en eerlijk te zijn over waar dat geld naartoe moet, verhulde hij z’n operatie en deed hij er alleen maar geheimzinniger over.

Slachtoffers helpen buiten strijdgebied? Daar zijn heus wel manieren voor te vinden om dat degelijk te laten verlopen. Maar nee, Samir A. koos liever voor een schaduwnetwerk dat haast niet valt te controleren, en we moeten met z’n allen maar geloven dat het geld niet in handen van terreurorganisaties is gevallen. Kom nou toch.

En dan het ‘nobele werk’ nog aanvoeren als argument ook: ‘Als een Nederlandse officier van justitie bereid is ons te vervolgen voor het helpen van vrouwen en kinderen in oorlogsgebied, en als er in Nederland een rechter is die bereid is ons daarvoor te veroordelen. Daarmee zou ik kunnen leven. Ik zou er niet mee kunnen leven als ik wist dat er kinderen zijn doodgegaan terwijl ik had kunnen helpen. Die paar maandjes extra zitten, die kunnen er ook nog wel bij.’

Het is te hopen dat het OM voldoende bewijs heeft, en daarvoor moet er kunnen worden aangetoond waar dat geld terecht is gekomen. Het klinkt als een aardige dekmantel, maar door de wijze waarop het gebeurt maakt het zichzelf volstrekt ongeloofwaardig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. combat le pelicule

  Kopje thee erbij…

  1. Chalres Bingley

   @combat nee toch…?
   Ik zou op zijn minst verwachten dat de rechter wacht op het offerfeest en dan een imam inhuurt en een nog levend schaap besteld en daarna samen met Samir in de moskee gaat bidden voor een slachtpartij in de rechtbank met onthoofdingen van de rechters zelf.sarcasem off

  2. Chalres Bingley

   Offerfeest erbij

 2. Henk42

  Ik verwacht op zijn minst dat de rechter een schaap besteld voor een offerfeest met Samir en daarna in de moskee samen bid voor een slachtpartij in de rechtbank met onthoofdingen van de rechters zelf.sarcasme uit.

 3. P.Sisterons

  Is dat stuk stront gewoon in NL gebleven? Onbegrijpelijk.

 4. perry

  Het falende rechtssysteem, softe rechtsgevoel van het stemvee en de verbijsterende incompetentie van rechters doet zich pijnlijk voelen in Europa!

 5. Michael M

  Eens een extremistische fundamentalistische terroristische ideologische geest, altijd een zieke fundamentele gestoorde.

 6. Michael M

  Nederland is dat betreft het meest domme makkelijkste landje om vrij in te leven voor dit soort griezels.

 7. 56RdK

  Gevangenisstraf volgens onze maatstaven is voor dit soort lui puur weggegooid belastinggeld. Enige doeltreffende maatregel is om de islam uit die hersens te krijgen.
  En aangezien dat nooit en nimmer zal gebeuren blijft levenslange, van de buitenwereld afgesloten detentie de enige optie.
  Maar ja, aangezien men in dit land al volledig uit hun dak gaat vanwege te dragen mondkapjes, zal dat dus zeker nooit en nimmer geschieden.

  Ergo, men haalt islamlui in grote getale in hier binnen, ook al zijn ze verantwoordelijk voor de meest onbeschrijfelijke misdaden tegen de mensheid, sterker, die krijgen zelfs podia via bijvoorbeeld het AD en NPO!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.