Twitter doet aan mono-censuur: ‘Rechts-extremistische accounts geblokkeerd, maar de Antifa (AFA) heeft vrij spel’

Twitter heeft de accounts van meer dan vijftig rechts-extremistische groeperingen en personen geblokkeerd. Onder andere in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Nederland kunnen bepaalde mensen rekenen op een ban.

NBC News maakte onlangs melding van de groei van wit-nationalistische extremisten. Daarop besloot het medium Twitter om accounts van extremisten te blokkeren. In Nederland zijn onder andere de profielen van Identitair Verzet en Voorpost ‘opgeschort’ en daardoor niet meer te bekijken.

Dat zowel Identitair Verzet alsmede Voorpost extremistische haatclubs zijn is vast niemand ontgaan. Het gekke aan het hele beleid van Twitter is wel dat alle pagina’s van de Anti Fascistische Aktie (AFA) nog gewoon op volle toeren draaien. Ook alle accounts van de (radicaliserende) Black Lives Matter-beweging zijn nog in de lucht. Dat wat Twitter nu doet heet meten met twee maten.

Het is overigens natuurlijk volkomen te begrijpen dat extremisten de mond worden gesnoerd. Dat had misschien zelfs mensenlevens kunnen redden, denkende aan Pim Fortuyn, Theo van Gogh, etc. Anderzijds kunnen zowel de geheime diensten als de politie geradicaliseerde personen nu moeilijker volgen en infiltreren daar ze zich -door de blokkade van Twitter- niet meer kunnen uiten op het openbare wereldwijde web.

Ach ja, om het positief samen te vatten: De politie en veiligheidsdiensten hebben nu wel meer grip op de Antifa en de BLM-beweging aangezien hun accounts (nog) niet zijn geblokkeerd. Hopelijk scheelt dat weer een aantal politiek-getinte moorden, plunderingen, vernielingen en rellen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Waldorf_en_Statler

  2 gelauwerde uitspraken over dit onderwerp van M. vd Galien:

  25-04-2019
  Wij van rechts hebben de oude media immers helemaal niet nodig. We hebben het allemaal in eigen hand. We kunnen websites opzetten (zoals DDS), podcasts beginnen (zoals Jensen), en zelfs internet-tv-programma’s maken

  09-02-2020
  Wat betreft de vrijheid van meningsuiting: die heb je ten opzichte van de staat, niet ten opzichte van een private onderneming.
  Jullie zeurpieten hebben de vrijheid om hier te reageren omdat wij dat toelaten, niet omdat jullie dat verdienen. Die vrijheid kunnen we op ieder moment intrekken. Wen er maar aan. Doei!

  Ik heb hier niets aan toe te voegen.

  1. Vriend

   Natuurlijk heeft een private onderneming het recht om extremistisch rechtse accounts het zwijgen op te leggen, beste Walnoot.

   Maar het getuigt van een smerige, vooringenomen en framende politiek om niet datzelfde bij extreem linkse accounts als Antifa te doen.

  2. combat le pelicule

   waldorf verdedigt het twitter beleid en dat doet waldorf met volle overtuiging, waldorf leeft immers onder een hunebed, en saampjes met charles die natuurlijk precies weet wat er wordt bedoeld en toch doet alsof hij/zij het niet weet..

 2. Charles Bingley

  “ Het gekke aan het hele beleid van Twitter is wel dat alle pagina’s van de Anti Fascistische Aktie (AFA) nog gewoon op volle toeren draaien.”

  Op welke Twitter-accounts doelt Kenneth concreet?

  1. Vriend

   Heb je zelf al gekeken? Of verwacht je dat je knechtje al het werk doet?

   1. Charles Bingley

    Ik heb gezocht maar vond ze niet.

    Ik ga er overigens wel van uit dat ze bestaan.

 3. Reinoud van Gelre

  Wat zijn tegenwoordig dan die ‘extreem-rechtse’ accounts?
  Mensen die kritisch zijn over wat er allemaal gaande is vandaag de dag?

  1. Vriend

   Inderdaad Reinoud, alles wat tegenwoordig afwijkt van de politiek correcte mening, wordt gelabeld als extreem-rechts. Zover is de meningendictatuur onder leiding van de extreemlinkse gedachtepolitie voortgeschreden.

   1. Charles Bingley

    Heeft Vriend de AFA-accounts al gevonden?

    1. gedacht

     heeft de tr0l ze al gevonden of komt de tr0l weer niet verder dan wijzen

    2. Hardline

     Charles kan het niet vinden op wiki, en dan wordt het moeilijk.

  2. Waldorf_en_Statler

   Gelukkig bant DDS uitsluitend bij overtreding van de huisregels.

   1. Reinoud van Gelre

    Waldorf_en_Statler,

    Bijna uitsluitend dan.

    “…Wat betreft de vrijheid van meningsuiting: die heb je ten opzichte van de staat, niet ten opzichte van een private onderneming.
    Jullie zeurpieten hebben de vrijheid om hier te reageren omdat wij dat toelaten, niet omdat jullie dat verdienen. Die vrijheid kunnen we op ieder moment intrekken. Wen er maar aan. Doei!…”

    En tevens werd de (extreem)rechtse goedzak Isengrijn op dezelfde hoop gegooid en verbannen.
    😉

    1. Waldorf_en_Statler

     Lees de huisregels nog maar eens goed na.

     Artikel nul: Gij zult nooit en te nimmer een redactie/directie lid bekritiseren.

 4. gedacht

  zijn er nog andere mensen op dds dan meneer h u tt en en zijn 58 aliassen ?

  1. Original NL

   Idd gedacht..de vervuiling op DDS neemt steeds grotere vormen aan.
   Vergis je niet..al deze lieden zouden het verbieden van DDS toejuichen en hebben buiten het afzeiken van anders denkenden en het neerplempen van linkse propaganda niets te melden.
   De bezem erdoor!

 5. Beukman

  Dit gaat allemaal nergens over. Een account wordt geband als het de huisregels structureel overtreedt. Als extreemrechtse accounts de huisregels overtreden, worden ze geband. Als accounts van mensen die antifa steunen de huisregels overtreden, worden ze ook geband.

  Zolang niemand vergelijkende voorbeelden kan geven van structureel gedane uitingen van beide smaken waarna de een wel werd geband en de ander niet, gaat deze discussie nergens over.

  Hou overigens bij het zoeken wel de huisregels van twitter erbij, want die vereisen enige studie.

  help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-rules

  1. gedacht

   onze tr0l verneukman probeert weer zijn pietluttige mening als feit te presenteren omdat de sukkel niet de gebannen accounts kan vinden.

   De narcist is niet op de hoogte wat gebanned is.

  2. Charles Bingley

   Ik constateer bovendien dat ‘alle pagina’s van de Anti Fascistische Aktie (AFA)’ die volgens Kenneth ‘nog gewoon op volle toeren draaien’ niet zijn gevonden. De toets in hoeverre die de huisregels van Twitter overtreden is dus ook niet goed uit te voeren.

   De bewering dan BLM ook de huisregels van Twitter zou schenden is ook niet onderbouwd.

   Dit gaat dus inderdaad helemaal nergens over.

   1. Beukman

    Kortom, een zielige extreem-rechtse hoax. Hoeven afleveringen heeft Jensen er inmiddels aan gewijd?

    1. gedacht

     en is er inmiddels wat gewijzigd ?

  3. Original NL

   Q…Dit gaat allemaal nergens over. Een account wordt geband als het de huisregels structureel overtreedt……
   Er zijn accounts gesloten van mensen met een kritisch rechts geluid…mensen die het grote verzwijgen van allerlei problemen door immigratie bespreekbaar willen maken en niet oproepen tot geweld..
   Beukman vindt het prima rechts monddood te maken…dat is geen verrassing.

   1. Beukman

    Wat betreft de vrijheid van meningsuiting: die heb je ten opzichte van de staat, niet ten opzichte van een private onderneming.
    Jullie zeurpieten hebben de vrijheid om hier te reageren omdat wij dat toelaten, niet omdat jullie dat verdienen. Die vrijheid kunnen we op ieder moment intrekken. Wen er maar aan. Doei!

    M. vd Galien over DDS.

    Als een private kapitalistische onderneming als twitter probeert om de boel een beetje schoon te houden en jou bevalt dat niet, dan staat het je geheel vrij om er te vertrekken.

  4. Henk Albarda

   Zolang ik van u aL MAANDENLANG geen enkele vraag beantwoord krijg die over feiten gaat, bent u hier met niets anders bezig dan leugens verspreiden en vervolgens bronvermelding en voorbeelden eisen van mensen die hier de feiten publiceren.
   U heeft nog nooit een lijst van tenminste 25 bewezen specifieke voorbeelden van rechts extremistische uitspraken op Twitter gepubliceerd uit uw loze beweringen.
   U bent dus de geboren racist en anti-semiet.

 6. Xander XXL

  Rechts extremisten komen eerlijk voor hun beweegredenen uit, wat hun doelen zijn en hoe ze het denken te bereiken.

  1. Original NL

   Kunt u het woord “extremisten” achterwege laten XXL…dit wordt alleen gebruikt door links om anders denkenden als fascisten weg te kunnen zetten.

 7. Xander XXL

  Links extremisten verpakken alles in een mooi papiertje onder het mom van gelijkheid, liefde en verdraagzaamheid. Met andere woorden alles voor de goede zaak, maar ondertussen moet alles en iedereen wijken voor een gedachtengoed wat de rechts extremisten ver overstijgt. En dat tegen elke prijs. Zolang al die deugers die gewelddadige en ( s’) linkse manieren niet doorzien kan Twitter en andere gewoon doorgaan met deze verfoeilijke praktijken.

 8. Original NL

  Beste kenneth
  Het is jammer dat je de door de deugmedia gebruikte terminologie “rechts-extremistische groeperingen” in de kop van je artikel overneemt.
  Ik neem aan dat je begrijpt dat DDS in hun ogen ook een extreem rechts blog is.
  Iedereen die kritiek heeft op de linkse hobby’s zoals het binnenlaten van allerlei groepen economische vluchtelingen wordt als extreem rechts weggezet..en nu dus monddood gemaakt.
  Wat is de volgende stap ..DDS en aanverwante sites ook verbieden?
  Dit is een ernstige schending van het recht op vrije meningsuiting en pure censuur!

 9. Chauvinist

  “Dat zowel Identitair Verzet alsmede Voorpost extremistische haatclubs zijn is vast niemand ontgaan.”

  Dus groeperingen die opkomen voor ons land, ons volk en onze cultuur zijn ‘haatclubs’?

  Ik ben lid van zo’n ‘haatclub’ en heb nog nooit meegemaakt dat er intern noch naar de buitenwereld haat of geweld wordt gepredict. Wel vinden er geregeld (geweldloze!) acties plaats en worden feiten benoemd en ja, dat kan voor tere zieltjes onprettig overkomen… dat maakt het echter geen ‘haatclubs’.

  1. Charles Bingley

   Van welke extreem-rechtse club ben je lid, Chauvinist? Dan kunnen het vredelievende karakter even checken.

  2. evil knievel

   Zoals u zelf al aangeeft zijn t zere zieltjes chauvinist,ZEER zere zieltjes,met HEEL lange teentjes!😜

 10. ervi

  Op Facebook hetzelfde verhaal. Liet me in een discussie over racisme kritisch uit over de ontwikkelingen hieromtrent.Geen onvertogen woord geschreven. Werd aangegeven bij de afdeling Scrutiny. Mijn account verwijderd.

  Mensen, wat moet je ook met door linksfascisten geinfiltreerde apps als Twitter en FB. Je kunt prima zonder. Tenzij je graag doodsbedreigingen tegen kritische mensen wilt lezen. Want dan mag op Twitter natuurlijk wel als je aan de “goede” kant staat .

  1. ervi

   Niet “dan” maar “dat”.

  2. Rene van der Grijp

   “Op Facebook hetzelfde verhaal. Liet me in een discussie over racisme kritisch uit over de ontwikkelingen hieromtrent.Geen onvertogen woord geschreven. Werd aangegeven bij de afdeling Scrutiny. Mijn account verwijderd.”

   Ik zie drie oorzaken:

   1) Fanatiek linkse activisten, al dan niet met subsidie, schuimen de sociale media en dergelijke af op zoek naar “rechts extremisten” die ze vervolgens aangeven. Valt onder de noemer “deplatforming”.

   2) Er is in Europa sowieso een bias ten gunste van extreemlinks. Het is salonfähig gemaakt terwijl alles wat maar een klein beetje lijkt op extreemrechts met kracht wordt veroordeeld. Daarom zijn bedrijven genegen daarin mee te gaan. Waarom zouden ze tegen de stroom in zwemmen?

   3) De bazen van de social media en zeer velen in Silicon Valley zijn zelf links dus die vinden het wel prima zo.

   1. Charles Bingley

    Als er in Europa een bias zou bestaan jegens extreem-links (ik veronderstel dat René bedoelt dat Extreem-links gemiddeld positiever wordt beoordeeld dan extreem-rechts) dan denk ik dat hij daarin gelijk heeft. De ‘linkse’ waarden worden gemiddeld hoger gewaardeerd dan de ‘rechtse’ waarden, zoals zeker de afgelopen jaren goed waarneembaar is in de afnemende steun voor het neo-liberalisme.

    Hoe je dat verder ook beoordeelt, mensen hebben natuurlijk het volste recht die waardenafweging met die ‘bias’ maken en het valt de politiek maar ook het bedrijfsleven niet te verwijten dat ze daar in hun vormgeving van hun beleid rekening mee houden, sterker, dat is ze in democratische zin geraden ook.

    Ik zie het probleem dus niet zo.

    Wat het beleid van Twitter betreft: ja ook zij zullen vanuit marktoverwegingen afwegingen maken waarin ze zich distantiëren van extreemlinks en -rechts maar het is, zoals gezegd, ook hun recht huisregels op te stellen en af te dwingen voor degenen die ze een podium verschaffen.

    In het artikel wordt beweerd dat ze dat eenzijdig doen maar ik heb ook na herhaald de vraag te stellen niet helder kunnen krijgen welke extreem-linkse organisaties ze wel een podium bieden, laat staan in hoeverre die in strijd met hun huisregels handelen.

    1. Vanzelf

     Nee

 11. evil knievel

  Nooit goed om extremen n podium te geven…MAAR…dat zou dan ntlk wel voor beide zijdes moeten gelden,anders heet t idd meten met 2 maten!😁
  N laat ik r nu tvllg n gruwelijke hekel aan hebben dat dit helaas maar 1 kant op gaat!🤬🤢🤮

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.