shutterstock 280343483

Uitgeprocedeerde asielzoeker blijkt aanstichter brand Franse kathedraal in Nantes

Geen categoriejul 19 2020, 16:00
Volgens Franse media was de man als vrijwilliger werkzaam voor het bisdom. Op de dag van de brand was hij verantwoordelijk voor het sluiten van de kathedraal. Het schrijft dat de man boos zou zijn geweest over het niet verlengen van zijn verblijfsvergunning.
Het is in ieder geval duidelijk dat het om brandstichting gaat, want het vuur is op drie plekken aangestoken. Ook waren er geen inbraaksporen ontdekt. De getuigenverklaring van de asielzoeker bevatte meerdere tegenstrijdigheden, waardoor hij alleen maar meer de aandacht op zich gevestigd kreeg. Means, motive and opportunity zijn allemaal aanwezig, niet zo gek dus dat iedereen naar de Rwandese asielzoeker kijkt. Toch is de man vooralsnog geen officiële verdachte en wordt alleen gehoord.
Ik denk dat ze dat zo aanpakken omdat het politiek natuurlijk nogal gevoelig ligt, helemaal voor Macron (die er al slecht voor staat). Frankrijk wordt namelijk al enkele jaren geteisterd door vandalisme en brandstichting, voornamelijk bij christelijke kerken en gebouwen. En als hij wordt opgepakt, zou dat ook wel eens effect kunnen hebben op zijn verdere asieltraject, al weet ik niet zo goed hoe dat in Frankrijk gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten