Uitgeprocedeerde asielzoeker blijkt aanstichter brand Franse kathedraal in Nantes

Wie alleen de NOS-titel leest zou het zomaar kunnen zijn ontgaan: ‘Medewerker verhoord na brand in kathedraal Nantes’. Het blijkt dus om een 39-jarige Rwandese asielzoeker te gaan, wiens verblijfsvergunning niet zou worden verlengd…
Volgens Franse media was de man als vrijwilliger werkzaam voor het bisdom. Op de dag van de brand was hij verantwoordelijk voor het sluiten van de kathedraal. Het Franse RTL schrijft dat de man boos zou zijn geweest over het niet verlengen van zijn verblijfsvergunning.

Het is in ieder geval duidelijk dat het om brandstichting gaat, want het vuur is op drie plekken aangestoken. Ook waren er geen inbraaksporen ontdekt. De getuigenverklaring van de asielzoeker bevatte meerdere tegenstrijdigheden, waardoor hij alleen maar meer de aandacht op zich gevestigd kreeg. Means, motive and opportunity zijn allemaal aanwezig, niet zo gek dus dat iedereen naar de Rwandese asielzoeker kijkt. Toch is de man vooralsnog geen officiële verdachte en wordt alleen gehoord.

Ik denk dat ze dat zo aanpakken omdat het politiek natuurlijk nogal gevoelig ligt, helemaal voor Macron (die er al slecht voor staat). Frankrijk wordt namelijk al enkele jaren geteisterd door vandalisme en brandstichting, voornamelijk bij christelijke kerken en gebouwen. En als hij wordt opgepakt, zou dat ook wel eens effect kunnen hebben op zijn verdere asieltraject, al weet ik niet zo goed hoe dat in Frankrijk gaat.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Pierre Tombale

  Who else?
  Afrikaanse import betekent een verrijking voor onze samenleving.
  Toch? Lieve linksche deugmensjes?
  Niet over één kam scheren zeker?

  1. Che

   Scheer jij ze over één kam?

   1. Oepsie

    Vliegertouw! Au,au,au!

   2. gedacht

    uitgeproceerde gelukszoekers zijn uitgeproceerde gelukzoekers

    allemaal over 1 kam inderdaad , je wilt toch geen onderscheid gaan maken tussen uitgeprocedeerde gelukzoekers toch ? dat schept een precedent werking en voor je het weet zitten we vast aan het volgende generale pardon

   3. Logica

    Een vrijwilliger dus. Haha, dat wel natuurlijk. Geloof graag dat niemand hem dwong de boel in de fik te steken. Ach ja, het ergste is dat we niet eens meer opkijken van dit soort incidenten. We raken eraan gewend, hoort bij de massa immigratie. Dat men er in de media maar niet meer bij vermeldt dat het een immigrant betreft zegt wel wat natuurlijk. De media lopen aan de hand van de linkse regeringen. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

    1. Antihedo

     Wel eerst lezen. De man is geen verdachte.

 2. RvdBe

  Met genoegen zal de linkse kerk aanschouwen dat wederom een symbool van de door hen zo verfoeide blanke cultuur vernietigd is door een uitgeprocedeerde rat uit Afrika.

 3. Charles Bingley

  Gelukkig Wout, het is een asielzoeker.

  We kunnen weer los.

  1. gedacht

   het is wel vaak een asielzoeker w.i.m vind je niet ?
   eigenlijk te vaak

   minder , minder , minder
   stem sociaal , stem PVV

   1. Antihedo

    Als je goed leest is de beste man niet eens verdachte. De titel is, zoals wel vaker hier, behoorlijk misleidend.

  2. Hardline

   Laat Charles hier zijn ware aard zien ?

   Of is hij wanhopig op zoek naar aandacht.

   Ocd

  3. combat le pelicule

   charles vindt het fijn dat het asielzoeker is, uitgeprocedeerd dat dan weer wel…

  4. Maurits Dekker

   Charles Bingley: “We kunnen weer los.”

   Nee Charles, voorlopig mag u nog niet weer los.
   U heeft toch immers TBS?

 4. AS210854

  Valt onder de categorie:eigen schuld dikke bult.

 5. Bes Tolen

  Een gerede kans, dat het zo zit. Een christelijk d.w.z. Rooms geestelijke in Afrika heeft die asielzoeker aangebracht bij het bisdom, die van zijn gratis werk kan profiteren. Met uiteraard wat heet de beste bedoelingen en dat zijn uiteraard de christelijke.
  Het hele traject moet door opsporingsautorieiten worden nagegaan maar daar zal Macron wel niet aan beginnen. Dergelijke trajecten zijn er al tientallen jaren. Ook in Nederland en er is over geklaagd bij overheidsdiensten, politie dus, maar die geven niet thuis zoals dat heet.
  Nou ja, zelfs als geestelijke kun je rijk worden maar wees dan niet zo stom om je vriendin weg te sturen want ja die heeft ook een stem. De man kreeg het te benauwd en sloeg de hand aan zichzelf. Echt gebeurd in Nederland maar heel triest.

 6. Waldorf_en_Statler

  De man die zaterdag was opgepakt in
  verband met de brand in de kathedraal
  van Nantes is vrijgelaten.De 39-jarige
  man uit Rwanda was geen verdachte,maar
  werd alleen gehoord.

  Wat een tegenvaller voor de hier aanwezige redacteur en reageerders.
  Zou er ook maar eentje zijn die zijn/haar woorden terugneemt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.