Verenigde Staten en China steeds agressiever: ‘Genoeg is genoeg’

De Verenigde Staten gaven een signaal af aan China, door een consulaat in Houston, Texas te sluiten vanwaaruit Chinese studenten voor spionage-activiteiten werden aangestuurd. China reageerde met het sluiten van een Amerikaans consulaat in Chengdu en speelt de gebeten hond. Spanningen nemen nog steeds toe!

In een verklaring sprak de Chinese regering van een ‘legitiem en noodzakelijk antwoord’ op het Amerikaanse besluit om het Chinese consulaat in Houston op te doeken. „Wij dringen er opnieuw bij de Verenigde Staten op aan dat de Verenigde Staten dit verkeerde besluit onmiddellijk moet intrekken en de noodzakelijke voorwaarde moet scheppen om de bilaterale verhoudingen weer op het juiste spoor te zetten.”

Leuk en aardig natuurlijk, zo’n diplomatiek antwoord, maar het feit blijft dat China gewoon keihard aan het spioneren is en, volgens de Amerikanen, in Houston écht te ver zijn gegaan. De Amerikanen zullen waarschijnlijk hetzelfde in China doen, maar het is wel opvallend dat de relatie tussen de twee landen (al enige tijd) zo openlijk afgebroken wordt.

China doet daar zelf overigens net zo hard aan mee, door iedere vorm van kritiek vanuit een land als ‘door de VS aangewakkerde anti-China propaganda’ te beschouwen, en het desbetreffende land een pop van het Amerikaanse regime te noemen.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. combat le pellicule

  Ik hoop dat Trump een paar atoombommen op China gooid.

  1. Bloemkist

   Combat!
   Iemand zit weer met je naam te klooien.

   1. Charles Bingley

    Combat bestaat uit een Dr Jekyll en een Mr Hyde.

    Tragisch.

    1. Grasmaaier

     “Combat! Iemand zit weer met je naam te klooien.”

     Het is duidelijk wie dat dan is.

  2. JochemX

   Dubbel ll van l*l, want dat ben je. Denk je ook een beetje aan al die onschuldig mensen?

 2. Paardenmiddel

  China, met z’n eeuwige expansiedrift mag best een lesje leren. Dat Trump toch maar zal winnen.

  1. combat le pelicules

   Precies, gooi er een paar atoombommen op en dan piepen die spleetogen wel anders.

  2. Bloemkist

   Leuk, alleen op welke manier?

   1. evil knievel

    Zoals die parasiterende dubbele LL combat al zegt,…atoombommetje!!😁
    Meteen van toekomstige pandemieën verlost!😜🎉

    1. combat le pellicule

     Helemaal eens.

     1. Bloemkist

      Rot op gore manipulant!

 3. Meriadoc Brandebok

  De toenemende spanningen tussen wereldmachten bewijzen nog maar eens dat de EU-lidstaten hun Defensie hoognodig moeten oplappen. Met ruim 400 miljoen Europeanen waaruit kan worden gemobiliseerd, een grote hoeveelheid beschikbare grondstoffen, de juiste technologie en de strategische ligging van Europa’s overzeese gebieden; de machtige industriestaten en economieën in West-Europa, plus de mogelijkheid onbeperkt geld te stoppen in militaire faciliteiten zoals nucleaire wapens, heeft Europa de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een kolos. In dit opzicht had Trump, voor de hoogste uitzondering, en waarschijnlijk ook voor de enige keer in zijn presidentschap, een punt.

  Organiseer een Europese Veiligheidsraad van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië, en twee kleine gastlanden, die kan rekenen op meer dan 28 krachtige Europese krijgsmachten en zodoende haar mond kan opentrekken op het wereldtoneel; die kan bemiddelen in crisis en, indien nodig, een rol van politie-agent in de wereld kan aannemen.

  1. Grasmaaier

   De machtswellustige dromen van Brandebok nemen megalomane Hitleriaanse proporties aan.

  2. Grasmaaier

   De machtswellustige dromen van Brandebok nemen megalomane proporties aan.

   1. combat le pelicules

    Brandebok houdt van kleine kinderen.

   2. Meriadoc Brandebok

    Maar wat vind je van mijn voorstel?

  3. Akaasie

   Een bepaalde Duitse leider uit de jaren 40 had ongeveer dezelfde ideeën…..

  4. RvdBe

   Europese staten zijn nog niet eens welwillig genoeg om aan de NAVO norm te voldoen.
   Ze geven het geld liever uit aan waanzinnige milieuplannen, corrupte eu lidstaten en”vluchtelingen”.
   De eu is een bewezen militaire incompetente kneus.

 4. Willem Bever

  het fantasietje blijkt een ongeleid projectiel te zijn

 5. Caesar Lion Cachet

  LS…

  DDS blijft een amusante graadmeter voor de totale imbeciliteit van de hier aanwezige meute !

  1. Rood

   Merkwaardigerwijze bent u dan zelf toch ook aanwezig op DDS, dat zal de hypocrisie van uw reactie verklaren.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Intelligente waarneming !?
    U bent dan de enige uitzondering ?!
    Wel een hele laffe zonder naam !

 6. Wim Vreeswijk

  Omdat de VS intern nogal verdeeld oogt door de tweespalt tussen democraten en republikeinen probeert China geleid via hen dictators nu op hun manier wereldmacht nr. 1 te worden. Dus er speelt nu geen militaire wereldoorlog die tientallen miljoenen doden kost, maar een politieke oorlog gesteund door over en weer heel veel propaganda en fake news te lanceren. Met name bij de intern zeer verdeelde VS lijkt dit een gevecht op leven en dood. Van de democraten hoef je, gezien de vele ervaringen, niet veel te verwachten, dus dat is m.i. ook geen optie.

 7. Bolland

  Trump geeft niet snel op, dat moet ik hem nageven, druk op hem moet bizar zijn, Corona krijgt hij de schuld van, BLM is zijn fout en dan nog de 24/7 aanvallen van MSM

  Respect een strijder

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.