Walgelijk NRC: Wilders en Baudet zijn “racisten en xenofoben”

Leo Lucassen is een heel vies mannetje. Hij is historicus en werkt voor Universiteit Leiden. Maar bovenal is hij een heel naar, vervelend, en zelfs ronduit gevaarlijk ventje. 

Als je wilt weten hoe vreselijk dit mannetje is hoef je alleen maar zijn meest recente column voor NRC Handelsblad te lezen. Daarin schrijft meneer namelijk het volgende:

Ik mis echter een andere kant van die ontkenning, namelijk de vaak bewuste problematisering van immigratie en integratie door diezelfde politiek, die in de afgelopen dertig jaar tot een integratie-pessimistisch klimaat heeft geleid waarin xenofobe en racistische politici als Wilders en Baudet gedijen.

Godsamme zeg. Wat word ik hier moe van. Steeds weer die waardeloze, goedkope aanvallen. Wilders en Baudet zijn niet blij met de massa-immigratie en staan pal voor de Nederlandse cultuur en onze historische waarden en normen, en zie: ze zijn automatisch vieze vuile racisten en xenofoben.

Natuurlijk, dit is hoe de linkse elites dit spel nu al jaren spelen. Ik zou er dus door van slag moeten zijn. Het zou moeten wénnen.

Maar dat doet het nooit. Iedere keer dat ik dit soort walgelijke, ronduit fascistische columns lees word ik wéér woest. Waar haalt Lucassen de euvele moed vandaan om dit zo te doen? Weet hij dan niet dat dit soort demonisering letterlijk levensgevaarlijk is?

En dan besef je: ja, dat weet hij maar al te goed. Juist daarom doet hij het.

Enge mannetjes, die NRC-fascistjes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Ritter

  Als je tegen (illegale!) massa immigratie bent en kritisch op de islam dan ben je volgens veel media een “racist”.

  Het laat weer zien waar de media staan in deze discussie en wat hun agenda is.

  ===============
  Op1 vraagt Hugo en Pieter: Johan Derksen of Akwasi?

  Pieter Omtzigt en Hugo de Jonge, die strijden om het lijsttrekkersschap van het CDA, kregen gisteren in Op1 een aantal stellingen voorgelegd. Eén daarvan had betrekking op de enorme mediarel van vorige maand. Ze moesten kiezen tussen Johan Derksen of Akwasi.

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/07/op1-vraagt-hugo-en-pieter-johan-derksen-of-akwasi/

  1. Bullshit10

   Wie gelooft die linkse zooi nog ieder weldenkend mens weet nu toch wel dat de kranten opgekocht zijn door België en brussel
   Mensen gebruik je gezond verstand stem fvd of PVV …uit de eu het er zijn figuren dat zijn bruikbare idioten die zijn niet meer te redden

  2. Xander XXL

   Kiezen allebei geen partij. Het CDA ten voeten uit. Dat doen ze pas als er een “winnaar” zich gaat aftekenen daar sluiten ze zich dan bij aan. Dat hebben ze altijd al gedaan een partij likkend naar rechts en morgen likkend naar links. Onder het mom van een middenpartij. Een laffe partij zonder ruggengraat.

   1. Logica

    Precies Xander!!! Jij ziet het. CDA kiest altijd de sterkste kant. Als Rutte morgen aan de Jonge zou vragen om met de VVD, PVV EN FVD in een regering te gaan zitten dan doen ze dar absoluut. Ik zie het Rutte niet doen maar dat terzijde.

 2. Che

  ”Walgelijk NRC:” ???

  Leo Lucassen is een heel vies mannetje. Hij is historicus en werkt voor Universiteit Leiden. Maar bovenal is hij een heel naar, vervelend, en zelfs ronduit gevaarlijk ventje.

  Een vuurspuwende Michael slaat door…

  1. werikke

   maar Michael in deze wel gelijk.

  2. Kleurloze Politiek

   Ja wacht waarom voelen jullie je gelijk op je teentje getrapt als er een artikel over Wilders of Baudet wordt geplaatst.

   Ik bedoel aan de éne zijn we graag voor persvrijheid.
   Maar aan de andere kant wordt de eerste de beste verslaggever die een beetje kritisch is over de PVV en FvD gelijk bespuugd en met de grond gelijk gemaakt..

   Met andere woorden persvrijheid is alleen van toepassing als het positief over rechts schrijft en anders wordt hen het zwijgen gelegd.

  3. evil knievel

   Iedereen die werkt voor n universiteit is sLinks,dus walgelijk!
   Mede door de indoctrinatie die onze kinderen daar moeten ondergaan!
   Terwijl t meeste tuig toch eignlk op de vmbo’s huishoudt!?
   Snapt u t nog!?🤨

 3. Xander XXL

  En er was er gisteren één hier die mij probeerde te overtuigen dat het NRC zo’n onafhankelijke kwaliteitskrant was…..
  Nou ze zijn al jaren toegetreden tot het kartel van politiek gearrangeerde pulpblaadjes.

 4. Waldorf_en_Statler

  Michael van de Galien zei op 26-03-2020
  “….ben ik namelijk voor een onbeperkt vrije pers. De media moeten letterlijk van alles kunnen roepen, inclusief leugens. Het is aan gebruikers om dat af te straffen,

  1. daswareinmal

   Dommer kan je ze niet wensen

  2. evil knievel

   Niet veel anders dan ze nu al (jaren!)doen,schele!🤓
   Tijd om de wekker te zetten!😜

 5. Roelof Rechts

  Groot nieuws, akwasi heeft een pandje gekocht van 5 ton….geheid dat nu alle zwarten ook zo’n pandje willen.
  En Oja, Akwasi voelt zich niet meer veilig want….bedreigingen.
  Kan ie bij Wilders advies inwinnen wat te doen😂😂

  1. Waldorf_en_Statler

   Ik adviseer u een snellere internetverbinding te nemen.
   Anderen hadden dit weken geleden al gelezen in de Story.

   1. werikke

    dus???? je zit hier alleen maar om op te naaien en anoniem ook zodat men je adres niet kan achterhalen. eng mannetje

    1. Roelof Rechts

     Werikke,

     Niet reageren adviseer ik u, doe ik ook niet…hou het simpel daar kan hij vast niet tegen.

     1. evil knievel

      Gewoon laten weten dat ie uit zn nek lult Roelof,nog leuker!😁😜

   2. Bolland

    @Waldorf Wat heeft snel internet met de Story lezen te maken?

   3. evil knievel

    Blablabladieblablabla,internet,bladieblala!🤢🤮
    Tjongejongejongejongejonge!🙈😩
    W8 ff,…Story,….blabladiebla!🥴

 6. palko

  Leo Lucassen een historicus? Met dit soort lachopwekkende stellingen ben je eerder een hystericus. Dan beschouwt hij grofweg 80% van de Nederlandse bevolking dus als racist.
  Het zou een zegen voor de vaderlandse samenleving zijn als deze pseudoprof last krijgt van een ernstige vorm van vergeetachtigheid. En dat hij een keer vergeet zijn ogen open te doen. Ik kan me verder nauwelijks voorstellen dat er tegenwoordig nog één weldenkend, beschaafd, fatsoenlijk en welopgevoed burger is die überhaupt het NRC nog leest, danwel serieus neemt.

 7. Rode Pil

  “…… bewuste problematisering van immigratie en integratie (…)die in de afgelopen dertig jaar tot een integratie-pessimistisch klimaat heeft geleid..”

  Van ‘bewuste problematisering’ is alleen sprake in het warhoofd van wegkijker en ontkenner Lucassen. Er is wel degelijk sprake van een enorme, feitelijke en aantoonbare problematiek waar miljoenen Nederlanders direct of indirect last van hebben – landgenoten die uitsluitend gehoor vinden bij realistische politici als Wilders en Baudet. Als niet grote delen van de Nederlandse bevolking onvrede zou hebben met de opgedrongen, voortgaande massa-immigratie, zouden Wilders en Baudet geeneens bestaan. Lucassen probeert dus een bewezen, democratische bestaansgrond zijn legitimiteit te ontnemen

  Het is buitengewoon treurig dat zo’n op agitatie ingestelde smeerlap vrij podium krijgt om zijn gif te spuien.

 8. Henk Albarda

  Groen links en D66 zijn bewezen anti-semitische en racistische partijen, met hier hun racistische aanhangers Beukman, Brandebok, en zo nog 4 of 5.
  NRC is bewezen de partijkrant van Groen Links en D66 en is dus racistisch en anti-semitisch.

  Beukman, brandebok en hun tot geweld aanzettende aanhangers hebben nog nooit solide en volledig het partijprogramma van FvD en PVV gelezen, en lezen het partijprogramma van Groen Links en D66 voor als zijnde het partijprogramma van FvD.

  Conclusie: Beukman en Brandebok en trawanten zijn door en door racistisch en anti-semitisch.

  FvD en PVV, zelf WEL kleurlingen en aangepaste moslims in hun gelederen, zijn volstrekt zonder racisme en anti-semitisme.
  Groen Links en D66 en NRC daarentegen worden gerund door blanke pol pot aanhangers die al tientallen miljoenen politieke moorden op hun geweten hebben.

  1. combat le pelicule

   +++++++++++++++++++

  2. Heinz

   Opzwepende tektst van u; trawanten. Niet geheel neutraal te noemen. Waar hebt u dit vandaan?

  3. Xander XXL

   Je haalt er precies de juiste uit Henk.

  4. Beukman

   Ik zal het je nog sterker vertellen Henk: ik ben Satan, de verpersoonlijking van het kwaad. Meriadoc is Lucifer, en wij komen jou straks halen.

   1. Original NL

    Q… ik ben Satan…..
    Nee hoor ..je bent gewoon een zieke deugkneus!

    1. Vanzelf

     @Original: En bejaard, die zuigert loopt met een rollator.

   2. evil knievel

    Zie je!!!
    Ik wist t wel!!!
    Maar ben voor dn duvel niet bang!!!😁
    Tvllg n duiveluitdrijver in de buurt!?🙏🏼🤣

 9. PG

  Baudet en Wilders drukken zich inderdaad met grote regelmaat erg ongelukkig en/of bot uit. Dat doet echter niets af aan het grote gelijk dat ze hebben m.b.t. migranten en de Islam. Daar gaat teveel niet goed. De botte toon die ze regelmatig aanslaan wil echter niet zeggen dat ze racisten, xenofoben en polpulisten zijn… Dat is een goedkope doddoener.

  Persoonlijk vind ik echter wel dat de rol van zowel Wilders als Baudet nu wel is uitgespeeld. Zowel de PVV als FvD kunnen beter een lijsttrekker kiezen die zich wat passender en meer in balans uitdrukt in het publieke debat. Zolang dat niet gebeurt zullen ze waarschijnlijk nooit groter worden dan ze nu zijn.

  1. ikweetwatikwil

   Ach PG wil dat dat Wilders en Baudet zich wat passender en meer in balans uitdrukken
   U bedoeld zoals de “elite” zich gedraagt. Liegen en bedriegen.

 10. Meriadoc Brandebok

  Waarom slaan Baudet en Wilders dan een xenofobe toon aan?

  1. Neko-

   Of de definitie van racist is bij deze columnist niet (juist) bekend, of hij schrijft het omdat het ‘lekker bekt’… In welk geval het opschrijven van onwaarheden ten faveure van een ‘lekker’ stuk blijkbaar is toegestaan.

   ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Racisme : Racisme is de opvatting dat er rassen te onderscheiden zijn met daaraan gerelateerde verschillen in karaktereigenschappen, fysieke capaciteiten en geestelijke vermogens waarbij het eigen ras superieur zou zijn aan andere.

   Waar roepen Wilders/Baudet dat een ‘ras’ superieur zou zijn aan het andere, en waar stellen ze bepaalde pigment groepen voor of achter qua rechten?

   Immigratie en integratie heeft niets van doen met iemand beter vinden dan de ander (al zou je met integratie nog wel kunnen stellen dat de leefwijze die wij hier in Nederland hebben door ons ‘beter’ gevonden word dan elders. Dat is overigens iets waar de immigranten het mee eens zijn, omdat ze anders niet voor Nederland kiezen om naartoe te reizen).

   ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Xenofobie : de algemene angst en afkeer van de mens voor alles wat vreemd, ongewoon of zeldzaam is.

   Hoewel je Wilders/Baudet dit wel zou kunnen aanrekenen, komt dit denk ik voor hen meer voort uit het verloren gaan van onze eigen identiteit, en niet het vreemde dat via migratie binnenkomt.

   Het vreemde kan een toevoeging op onze cultuur zijn, maar inmiddels is dat ‘vreemde’ hard bezig om onze cultuur te veranderen, mogelijk zelfs te verdringen. Als dat heel geleidelijk gebeurd dan slijt dat er wel in, maar met de immigratie aantallen zoals ze nu zijn gaat dat voor veel mensen veel te snel. En juist dat doet angst ontstaan… De angst voor het verlies van de eigen culturele identiteit als gevolg van immigratie.

   Vroeger was echt niet alles beter… maar voor veel mensen was het wel veel vertrouwder. En in de huidige tijd, met al zijn veranderingen en snelheid, is juist die hang naar het oude en vertrouwde voor veel mensen een reddingsboei.

  2. Original NL

   Steeds weer die waardeloze, goedkope aanvallen..
   Fantasietjes hobby.

  3. toetssteen

   @MB
   De vrouw van Wilders is Hongaars en joods en de verloofde van Baudet joods…. mja, zeer xenofoob..

   1. Charles Bingley

    Blanken en Aziaten zijn bij racisten vaak nog wel acceptabel.

    Als ze donker van huidskleur zijn beginnen de problemen.

    1. toetssteen

     CB
     Xenofoob CB, u weet hopelijk wat zulks betekent?

    2. Aardvark blues

     ‘Als ze donker van huidskleur zijn beginnen de problemen.’

     Ja dat kan je wel stellen, altijd problemen met die lui…..

    3. evil knievel

     Als ze donker van huidskleur zijn beginnen de problemen.

     What do i need to say more!😁🙈🤣

  4. evil knievel

   Waarom sla jij zo’n landverraderlijke taal aan!?🤨
   Weg met jullie n je ver8elijke parasieten vriendjes!🥳
   Jullie zouden t woord NL nog niet in de mond mogen nemen!😜
   8erlijke hippie!🥴😁

 11. Drostemannetje

  Links heeft de media in zijn macht. zie teletext vandaag weer op de staatstelevisie. Bedrijf loopt order mis vanwege oude foto werknemer verkleed als sinterklaas en zijn kinderen als zwarte piet. Ze blijven maar stoken en indoctrineren. Linkse sites censureren ook enorm. Probeerde tot 2 keer toe iets kritisch te plaatsen op Joop over de Pvda en het wordt niet eens geplaatst. Walgelijke site waar ze alleen maar elkaar napraten en weinig kritiek dulden.

 12. Adriaen Beyer

  Leo Lucassen zou zich nuttig maken met het ontwerp van een structureel en alomvattend remigratieplan.
  Van immigratie heeft hij geen kaas gegeten, maar wie weet, van remigratie des temeer.

 13. Original NL

  Q..Steeds weer die waardeloze, goedkope aanvallen……
  Daar hebben we er op DDS ook een paar van.
  De bezem erdoor!

 14. Xander XXL

  Als je voor een universiteit werkt moet je zo’n geluid laten horen of je wilt of niet als je nog enig aanzien wil houden.
  Ene grote bron van linkse deugers gefinancierd door de overheid (ons).
  Ik heb het hier al meer gezegd de studenten van nu zijn de slavendrijvers van de toekomst.

 15. Parajack

  Walgelijke figuur die vent. Spoort echt niet met zijn linkse praatjes. Dat het NRC/Handelsblad zich daarvoor leent, onbegrijpelijk! Geert en Thierry zijn prima mensen. Vooral de laatste, daarom ga ik ook op hem stemmen volgend jaar.

 16. H.Vaes

  ZIELIG figuur die Lucassen……een gefrustreerd mannetje ……..als je spreekt van een minderwaardig mens dan is Lucassen een mooi voorbeeld daarvan…..een NUL…..meer is hij niet. Dit soort figuren kan alleen maar schermen met xenofoob…racist en fascist…..meer woorden kennen ze niet. Occh eigenlijk is het hem niet kwalijk te nemen….de stumper.

 17. Bolland

  Altijd het zelfde verkondig je een mening die de deugers niet welgevallig is ben je:
  1 racist
  2 fascist
  3 dom
  4 Islamofoob
  5 schuldig aan etnisch profilerem
  6 guur rechts
  7 complotgekkie

  het zei zo

 18. Lucky Luke

  Hij houdt niet van Nederlanders, dus wie dus de racist?

 19. Rene van der Grijp

  Je herkent een extremist aan de manier waarop hij de realiteit geweld aan doet:

  “de vaak bewuste problematisering van immigratie en integratie door diezelfde politiek, die in de afgelopen dertig jaar tot een integratie-pessimistisch klimaat heeft geleid waarin xenofobe en racistische politici als Wilders en Baudet gedijen.”

  Hier stelt Lucassen doodleuk dat “de politiek” de immigratie en integratie (bewust) heeft geproblematiseerd. Dat is toch niet te geloven! De (oude) politiek heeft juist de deur wagenwijd open gezet voor immigratie, ook voor kansloze “asielzoekers” die hun hand op komen houden.

  Verder doet hij het voorkomen alsof een klimaat is ontstaan waarin “racistische en xenofobe” politici zouden gedijen. Los van het feit dat de beschuldiging van racisme en xenofobie nergens op slaat liegen de feiten niet: de overgrote meerderheid in Nederland stemt op politiek correcte partijen. Waar haalt Lucassen die onzin toch vandaan?

  Deze doorgedraaide man speelt al jaren dezelfde grijsgedraaide plaat af en lijdt aan kokervisie. Hij is onderdeel van het probleem, niet van de oplossing.

 20. Tuinpaden

  Links is nieuwe fascisme.

 21. Bolkestein

  Dat die Leo Lucassen nog niet met het etiketje ranzige nationaal socialist op de proppen komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.