50Plus lijkt nieuwe lijstrekker te hebben! Liane den Haan voorgedragen

50Plus lijkt een nieuwe lijstrekker te hebben. Het partijbestuur heeft Liane den Haan voorgedragen als opvolger van de met bonje vertrokken Henk Krol. Niemand minder dan partijvoorzitter Jan Nagel heeft Den Haan voorgedragen voor de functie.

Of Liane Den Haan ook daadwerkelijk lijstrekker wordt valt nog maar te bezien. In totaal zijn er namelijk veertien gegadigden die zich hebben opgegeven voor de functie. Die kans wordt echter wel groter, aangezien het partijbestuur haar aan de leden heeft voorgedragen. Op 3 oktober wordt de nieuwe lijstrekker definitief gekozen. Voorzitter Jan Nagel is in ieder geval in z’n nopjes met Den Haan.

“Het bestuur heeft met vier van hen gesprekken gevoerd, aldus Nagel. Naast de 52-jarige Den Haan nam het bestuur ook het Rotterdamse gemeenteraadslid Ellen Verkoelen en Kamerleden Corrie van Brenk en Léonie Sazias in overweging. Volgens Nagel kwam Den Haan uit de bus als degene met wie „het beste electorale resultaat” kan worden gehaald.”

Ook Henk Krol heeft zo zijn gedachten bij Den Haan. De fractievoorzitter van de Partij voor de Toekomst was er op Twitter als de kippen bij om zijn mening te uiten over zijn oude partij.

“Collega’s van #50PLUS: Van harte met Liane den Haan. Voor de kiezer wordt nu helder dat 50PLUS definitief linksaf slaat. Liane heeft, via de @ANBO, veel ervaring met interne conflicten. Ik weet zelf hoe heftig die kunnen zijn bij 50PLUS. Ze zal die kennis hard nodig hebben.”

Krol vindt dus dat zijn oude partij definitief naar links opschuift. Maar goed, dat soort teksten verwacht je ook van iemand die besluit om met Henk Otten in zee te gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Chee

  Excuus Truus of een politiek legende in wording?

 2. Rene van der Grijp

  Sodejetsers! Liane den Haan! Wie kent haar niet!

  Dat worden zeker 10 zetels met zo’n stemmenkanon!

  1. Pauline Kummer

   Veel stemmen van FvD’ers die het in Baudet niet meer zien zitten en PVV’ers die Wilders straffe taal niet waarderen. Voor de rest zijn het gelukzoekers.

   1. Chee

    Aldus onze wel edel geleerde proffesor paulientje

 3. NEXIT.

  50+ vergane glorie, achter aansluiten bij de pvda

  op naar de 0 zetels

  1. EvertB

   Je vergist je. Jan Nagel is een gehaaide politiek strateeg. Hij zal deze partij naar zo’n zes zetels leiden.

  2. Bloemkust

   enz

 4. HD

  Als ze een dubbel paspoort heeft gaat ze het zeker redden in Den Haag

 5. Kretoloog

  Als ANBO-voorzitter heeft Liane de Haan ruzie met zeker de helft van de lokale ANBO-afdelingen. Haar tot voorzitter kiezen, geeft geheid bonje. Wel een perfect type voor Jan Nagel, want ook hij is een ruziezoeker pur sang.

  De leden van 50+ kunnen deze dramatische voordracht nog corrigeren, door voor het sterke Rotterdamse gemeenteraadslid Ellen Verkoelen te kiezen. Maar of ze zo verstandig zijn…?

 6. Bes Tolen

  50PLUS wordt zo een 50PLUSPvdA en dat is bepaald geen garantie voor politiek, die de pensioenen beschermt. Dan wordt het allemaal nivellering richting AOW-uitkering.
  Het ontbreekt al lang in 50PLUs aan onafhankelijke oorspronkelijke denkers, die met sterke snoeiharde grievende argumenten de bewindslieden frontaal aanvallen en hen daarbij betichten van alles wat niet mooi meer is, bijvoorbeeld van één van de grootste roven met als einddoel de grootste, die ooit in Nederland is gepleegd. De bevolking weten uit te leggen dat de berekeningen van de bewindslieden totaal niet deugen dus oneerlijk en onzindelijk zijn. Dat die eigen Nederlandse pensioenen helemaal niet voorlijk zijn in Europa maar de gang van zaken die de regering zich permitteert duidelijk de slechtste is van alle West Europese landen. Dat de regering op elke gebied faalt waar ze moet opkomen voor de eigen bevolking. Dan valt er dus zat te noemen! Het bankwezen is hier zowat helemaal opgeblazen vanuit Amerika, veel bedrijven en onroerende goederen zijn voor fancy prijzen onteigend door ”de grote vrienden”. En dan noemen op welke uitgaven en dus beleid, acties en subsidies wel zwaar bezuinigd kan en dus moet worden, ja welke soort uitgaven dadelijk kunnen worden afgeschaft, veel betreft immigratie, hobbyisme, eigen achterban bevoordelen, en welke maatregelen moeten worden genomen om bepaalde groepen in dit land aan te pakken. Wat de eigen bevolking alleen maar voordeel brengt.
  Juist. We zitten om heel harde oppositie verlegen en dan zijn de vindingrijkheid en soepel indringend kunnen hanteren van een grote woordenschat met veel gedurfde beschuldigingen belangrijker dan wat de regering wel anders als constructieve oppositie zal zien. Als 50PLUSPvdA zal zien. Zonder waarde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.