België geeft reisadvies: ‘Noord- en Zuid-Holland en Zeeland alleen bezoeken bij noodgevallen!

Het Belgische kabinet geeft een waarschuwing aan Nederland. Zogenaamde ‘coronabrandhaarden’ als Noord- en Zuid-Holland en Zeeland zijn door de Belgische regering geclassificeerd onder ‘code oranje’.

Oranje is normaliter een kleur die ons land Koninklijk siert, maar niet wanneer we dit moeten incasseren als: “Blijf liever weg van dat land…”

In ons buurland België vertrouwen ze het meer, en daarom heeft het land drie Nederlandse provincies (Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland) geclassificeerd van ‘code groen’ naar ‘code oranje’.

Code oranje houdt in dat de Belgen -volgens hun overheid- ‘extra waakzaam’ moeten zijn wanneer ze naar ‘corona-bolwerk Nederland’ reizen. Belgen die in een van de drie genoemde provincies zijn geweest worden geadviseerd om zich direct te laten bij terugkomst. Uit voorzorg moeten ze ook twee weken in quarantaine.

Het nieuwe beleid van de Belgische overheid is terug te vinden op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nederland komt er onder de Belgen nog afgeroomd vanaf. Onder meer delen van Spanje, Frankrijk en Zwitserland zijn inmiddels zelfs verzegeld tot ‘no go area’ door de Belgische autoriteiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Koolvis

  In Baarle Nassau en Baarle Hertog hebben ze een probleem. De grens loopt daar soms dwars door een huis. In noodgevallen mag je dus in de voorkamer komen.

  1. combat le pellicule

   Precies, de totale waanzin van dit coronabeleid.

 2. combat le pelicule

  Het toppunt van achterlijkheid…

 3. Happytissue

  Blijf in uw kot!

  Tenminste totdat deze politieke pandemie achter de rug is

  1. combat le pellicule

   Onzin. Als iedereen buiten loopt zijn er net zoveel slachtoffers als zonder Corona.

 4. palko

  Ik kan maar één reden voor deze onzinnige actie bedenken. De stompzinnige Belgische (tijdelijke) regering vindt het uitermate vervelend dat Vlamingen hun geld in Nederland komen uitgeven. En stelt letterlijk alles in het werk om dat tegen te gaan. Het wordt hoog tijd dat NVA en Vlaams Belang het voor het zeggen krijgen in Brussel en Vlaanderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.