Burgemeester Aboutaleb over illegale feesten in coronatijd: ‘Asociaal naar samenleving toe!’

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is verbijsterd over de illegale houseparty van afgelopen weekend. Jongeren hielden een groot, illegaal feest op de Maasvlakte. Jongeren die zich hadden opgegeven kregen vlak voor aanvang een bericht over de exacte locatie. Voor Aboutaleb is het onbegrijpelijk dat je juist in deze tijden naar een illegaal feest gaat. Volgens de burgemeester is het onverantwoord en uiterst asociaal naar de rest van de samenleving toe. 


Jongeren hadden het voor elkaar gekregen om met professionele apparatuur een heuse houseparty-feest op te zetten. Dj’s kwamen maar al te graag om deze rave mee te maken, en uiteraard kwamen jongeren ook maar al te graag – na maanden van verveling konden ze eindelijk eens naar een feest toe.

Net na middernacht kreeg de politie hier lucht van en doekte het feest op. Niet veel later ging het feest alsnog verder, maar op een andere locatie. Men kreeg een nieuw appje met de locatie; en jawel het feest ging weer door op de nieuwe locatie.

Voor burgemeester Aboutaleb is dit gedrag onacceptabel. Joost Eerdmans, uiteraard fel tegen illegale feesten, ziet echter wel in dat feesten organiseren, met inachtneming van de geldende regels, de beste manier is om dit soort illegaliteit te bestrijden. Laat jongeren feesten, maar in een gecontroleerde omgeving zodat de regels worden nageleefd.

,,Jongeren staan al zes maanden op de rem. Die houd je niet meer tegen. Ik heb liever dat er iets in de buitenlucht gebeurt, met veel minder kans op besmetting, dan dat mensen de polonaise lopen in een kroeg in de Witte de Withstraat en letterlijk op de bar staan. Dát zijn pas brandhaarden.’’

Aboutaleb is juist van mening dat men zich gewoon dient te houden aan de regels. Continu uitzonderingen maken om het voor mensen ‘dragelijker’ te maken zal ook niet werken. En daar heeft hij wel gelijk in, mensen blijven toch wel de grenzen opzoeken – en zullen er overheen gaan. Die grenzen blijven oprekken toont ook een gebrek aan leiderschap aan.

Voor Aboutaleb is er maar één ding belangrijk op dit moment, en dat is het aantal besmettingen naar beneden krijgen.

,,En dat lukt alleen als we ons allemaal aan de regels houden.’’

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. frans9

  Prima burgemeester. Hout zich in alle gevallen (ook bij NPO 1) heel goed staande. De enige burgemeester tot nu toe met kloten.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

  2. LifeBuddy

   Prima burgemeester voor de misdaad, als je met erdogan [die op bezoek was] door de havens van rotterdam gaat rijden, zegt dat genoeg!

   1. Blondie

    Is hij in de Spaanse Polder ook geweest.?
    Daar zitten de vrienden van Erdogan.

 2. TIXEN

  Onze burgermeester is geschikt voor MP. Een man met overtuiging, karakter en doen wat hij zegt. Corona gaat om ons allemaal. Zij die een mondkapjes verbod nastreven staan omschreven als ‘anti mens’ (een graadje erger dan asociaal).

  1. Eertienator

   @tixen jij bent compleet niet goed wijs. Dit corona gedoe is puur om wereldwijd de DDR op te trekken.

   1. TIXEN

    Dit begrijp ik niet, DDR ? Leg uit.

  2. combat le pelicule

   Jou burgemeester heeft een dubbel paspoort dus oprotten met je geschikt voor mp

  3. Skoll

   Nu moet ik toegeven dat ik het wel een dogmatiek iemand vindt alleen een beetje jammer dat ie links is

  4. Skoll

   Bedoel sympathiek

 3. J.C.

  Burgemeesters, die mogen bepalen wat wel illegaal is en wat niet……….veertienduizend mensen, op dat hele kleine plekje (Dam Amsterdam).

  1. Skoll

   Dat was inderdaad een giller nou ja Amsterdam he
   De stad waar een zooitje wereldvreemde de agenda bepalen en ook nog even menen de rest van het land de maat te kunnen nemen De stad die van mij mag worden afgebroken en verscheept na Amerika mogen ze hem daar weer opbouwen kunnen ze lekker daar hun onzin gaan verkondigen ze zijn toch zo gek op dat extreem linkse tuig uit Amerika
   😉 en dan noemen we het nieuw Amsterdam

 4. JochemX

  Aboutaleb bestrijdt, net al st. Joris, een draak die nooit bestaan heeft, maar wel ten koste van je persoonlijke vrijheid. Stop de viruswaanzin.

 5. Adriaen van Bergen

  Slachtfeesten mogen natuurlijk wel.

  1. Brenda Welsh

   Oohh Adriaen, alle nationale feesten moeten kunnen. Sint Niet Klaas feest, Offerfeest, Kerssemis, Cerneval…alles, jongeman!

   1. JochemX

    Brenda, wat is je punt?

   2. combat le pelicule

    Maar brenda is natuurlijk hier de achterlijke aan het spelen, Pasen mag niet meer, kerstmis mag niet meer, sinterklaas feest mag niet meer,

  2. combat le pelicule

   Zeker, er worden uitzonderingen gemaakt als het om de islam gaat vergis je niet hoe achterlijk ons land is verworden

 6. EvertB

  Volledig met Aboutaleb (en Bart) eens. Duidelijke regels naleven en handhaven. De beste en snelste manier om het coronavirus de baas te zijn.
  De kwaliteiten van Aboutaleb maken hem uitermate geschikt voor het premierschap.

  1. NEXIT.

   hahahahaha tuurlijk een onderdaan van de koning van Marokko wordt M.P van Nederland. Meer uitverkoop hebben we niet in de aanbieding.

   Achterlijke corona regels missen elk doel maar linkse adepten volgen graag despoten.

   1. Oepsie

    En het kan ook nooit je schoonvader worden, als je niet met je reet, 5 keer per dag richting Mekka omhoog ligt. Deze man is de ‘posterboy’ van Takiyya, of te wel “liegen, alsof het gedrukt staat”!

   2. EvertB

    Met Aboutaleb als lijsttrekker van de FvD wordt deze partij onbedreigd de grootste van Nederland. In potentie dan de mogelijkheid om veranderingen in het land door te voeren.
    Wel zuur dus dat FvD met Baudet is opgescheept.

 7. SubTec

  Corona maatregelen voor een ziekte met een IFR van onder de 1% is pas asociaal naar de samenleving toe!
  99,8% van de mensen heeft nauwelijk last van deze ziekte!
  Walgelijk blamen en shamen om later een levensgevaarlijke vaccinatie op dezelfde manier te kunnen verplichten is zelfs nog een graadje erger!

  Waar haal deze hufter de brutaliteit vandaan!

 8. M. Brandenburg

  OPvallend dat hij zich niet zo uitlaat over de moskee bezoeken en de offerfeesten, immers data toont aan dat moslims onevenredig hard besmet raken, terwijl wat ze doen publiekgeheim is. Het zou onze Marrokkaan sieren dat ook onomwonden uit te spreken, maar de man die in een interview heeft aangegeven het niet te kunnen accepteren wanneer zijn dochters met een Nederlander zou thuis komen en al helemaal niet met een ongelovige hoeven we dat niet te verwachten.

  1. Willem Bever

   Idd Brandenburg

   De goede man heeft ook een “äfslag” gekozen die meer dienend is naar zichzelf dan naar de maatschappij waar hij voor aangesteld is.

   Om zulke dwalingen in de toekomst maar te vermijden doen we er goed aan geen burgemeesters met dubbele paspoorten meer aan te stellen.

   Want we leven hier niet in een fucking kalifaat of iets dergelijks wat denkt die zak wel niet dat hij willens en wetens de grondwet overtreedt om zijn eigen regels op te leggen en mocht het je niet bevallen stap je maar naar de rechter.

   Deze man is dus een gevaar voor de democratie; Ontslag!

 9. NationalSniper

  Buiten wordt je niet besmet. Dat is intussen duidelijk.

  De facto dictator en machtswellusteling, net als Bruls. Laat hem dit in zijn eigen land doen (en gelijk even kijken daar hoe effectief ze daar HCQ gebruiken). Links wil altijd pleziertjes van anderen afpakken.
  Om een virus dat voor 98% ongevaarlijk is (bron van Dissel) en een iFR van 0,26 heeft (CDC) en waarschijnlijk nog lager. Vergelijkbaar met influenza.

  Laat jongeren maar een feest doen met duizenden mensen bij elkaar. Succes met handhaven Corona Sta si.
  Oh ja en intussen zitten de terrassen overal gewoon vol met volwassenen aan een tafel die geen gezin zijn. Maar jongeren krijgen de schuld.

  En daarom worden alle rechten afgepakt, samenleving verwoest, economie verwoest en volksgezondheid verwoest.

  Complete waanzin. Maar het past in de extreem linkse agenda: alles afpakken wat leuk is. Dit is gewoon klimaat 2.0 maar dan flink versnelt.
  Valt me tegen dat Eerdmans die Corona hoax maatregelen steunt. Blijkbaar ook al links geworden.

  Laat mensen toch lekker feesten. Blijkbaar is er dus geen draagvlak voor de regels.

  Maak de regels vrijwillig. Als er genoeg draagvlak voor is zullen genoeg mensen zich er dan aan houden. Simpel.

  Misschien een idee voor beleid dat niet in strijd is met grondwet, rechtsstaat, mensenrechten, integriteit eigen lichaam, grondrechten, burgerrechten, zelfbeschikkingsrecht en democratie. Dit beleid is ook nog illegaal want is niet door 2e en 1e kamer is gegaan. Excuus voor een machtsgreep.

  Deltaplan ventilatie is een prima idee. Net als luchtbevochtiging, ionisatie, medicatie van HCQ+Zink in vroeg stadium. Maar dat gebeurd niet en dus zullen besmettingen in najaar weer toenemen. Dat wil het regime ook, de lockdown zo lang mogelijk in stand houden. Anders hadden ze wel vol ingezet op ventilatie, luchtbevochtiging en ionisatie.
  Dan kan het leven gewoon normaal door (dat is het beste voor de algemene volksgezondheid). Zonder anderhalve meter en mondkapjes. Beiden enorm ongezond. En nutteloos tegen aerosols.
  Virussen zijn er altijd geweest en zijn er altijd. Er wordt gedaan alsof dit Ebola is.

  Angst en paniek zaaien om iets dat eigenlijk helemaal geen echt probleem of crisis is, net als met stikstof en klimaat.

  Alle gezondheidsorganisaties praten WHO na. WHO= China. China heeft gelogen dat het virus van mens op mens ging en intussen is duidelijk dat het uit een Chinees lab kwam.
  Waarschijnlijk met opzet om het westen te verzwakken. En de pro-China globalisten werken daar graag aan mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.