Burgemeester Portland woedend op Trump: ‘Geweld komt deels door uw haatcampagne’

Dit is toch wel opmerkelijk, Ted Wheeler de burgemeester van Portland geeft Donald Trump de schuld van de escalaties in zijn stad. Terwijl Wheeler zelf al weken faalt om de relschoppers van Antifa en BLM aan te pakken, en de stad iedere week weer puin kan ruimen is het ineens de schuld van Trump. Snapt u het nog?


De NOS gaat gretig akkoord met dit verhaal van Ted Wheeler. Terwijl iedereen die Amerika een beetje volgt ziet dat de incompetentie van de burgemeester zelf het grootste probleem is. De burgemeester grijpt al weken niet in, of grijpt te zwak in. Maar nu is het ineens de schuld van Trump? Dat is wel heel makkelijk geframed.

Tuurlijk Trump zorgt voor flink wat verdeeldheid in Amerika, maar uiteindelijk ben je als burgemeester de baas over de openbare orde en veiligheid, en dat is nu precies waar Wheeler hard in faalt; Portland is een oorlogszone geworden door het zwakke beleid van de Democraat.

“U heeft haat en verdeeldheid gecreëerd. U heeft geprobeerd ons uit elkaar te drijven. En nu wilt u dat ik het geweld stop dat u heeft helpen creëren?”

Dit verhaal van hem klopt gewoon van geen kant, het was al onrustig in Portland voordat Trump er verscheen. Maar ja, hij probeert nu zijn handen te wassen in onschuld.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Ritter

  Ted Wheeler heeft net als veel andere burgemeesters in door Democraten bestuurde steden het geweld uit de hand laten lopen door dus niet effectief op te treden tegen de relschoppers……………………………..en nu gaat hij Trump de schuld geven.

  En natuurlijk promoten veel media deze onzin omdat veel media spreekbuis zijn voor de Democratische partij.

  Trump heeft juist keer op keer zijn hulp aangeboden om de relschoppers aan te pakken en keer op keer is dat geweigerd door Ted Wheeler.

  En nu loopt Trump in op Biden in de peilingen , deels vanwege de aanhoudende rellen, en nu word de schuld op Trump afgeschoven.

  Ted Wheeler sympahiseert met Antifa en komt daar openlijk voor uit. Daarom heeft hij geweigert om de relschoppers aan te pakken. Maar nu de zaken uit de hand lopen geeft hij Trump de schuld.

  Trump wil “law and order” en de relschoppers stoppen; dat heeft niets met een haatcampagne te maken.

  1. Oepsie

   Ach ja, d NPO. Het zijn de kleine dingen die nu gaan opvallen. Heeft u iets gelesen in de teletekst of gezien in het journaal (ook RTL) de podiumplaatsen van de heer M.Verstappen? Ik niet. En ik heb toch echt gekeken. Hoort zeker niet meer in hun ‘woke’ wereldje. Maar normaal, zou ik zeggen ‘zak in de stront, met je kut (kwalitatief uitermate teleurstellend) programma. Maar niet bij de NPO, daar betaald iedereen aan mee, dus hebben ze ook recht op een goede nieuwsverspreiding. Waarom voetbal en andere mallotensporten wel?

   1. Heinz

    612 en 613 van Gerwen te sterk voor Smith 623 Wel goed van Verstappen en ook van Gerwen.

    1. Factor

     Een digitale scheet laten terwijl niemand ‘m hoort, jij kunt dat Heinz!

     1. CLoVis

      Gelukkig ruiken we hem niet ook.

     2. Namo saya

      roodcombat

  2. hans-e-pans

   De laatste berichten maken gewag dat de Democratische burgemeester Ted Weeler door de relschoppers/slopers uit zijn appartement is gezet en dat ze nu eisen dat hij ontslag neemt.

   Iets als de hond die in de hand bijt die hem voedt.

   1. Vrijedenkert

    Ut zijn eigen appartement geschopt door diegenen die hij het hand boven de het hoofd houd:)
    Slachtoffer van eigen beleid en eigen beslissingen.

 2. ko vadis

  ‘Handen wassen in onschuld’ Daar is geen zeep genoeg voor, om “Democratische” handen schoon te wassen!

  1. CLoVis

   Ach ja,

   ‘Quid est veritas’
   zoals een kennis van me lang geleden zei.

 3. Ritter

  Weer een aanslag op Trump supporters.

  Eergisteren is een Trump supporter in koele bloede vermoord door “vreedzame” demonstranten in Portland ( Antifa)

  Nu zijn weer Trump supporters beschoten in LA.

  Schoten afgevuurd op Trump ‘caravan’ in Los Angeles, SWAT ter plaatse!

  ht*ps://twitter.com/SVNewsAlerts/status/1300190741172498433

 4. ko vadis

  Haat en verdeeldheid zaaien, de insteek van ” Democratisch” Amerika sinds de eclatante verkiezingsoverwinning van The Don!

 5. CLoVis

   

  Het bekende jankerige riedeltje van links;
  iedereen is schuldig behalve zij zelf.

  1. Pauline Kummer

   Neem een proefabonnement op Trouw !

   1. CLoVis

    @lamlul
    Spring eens van een druk viaduct.

   2. Factor

    etc en enz

 6. Grasmaaier

  BLM, Antifa en de Democraten sturen bewust aan op een burgeroorlog in de aanloop naar de verkiezingen: alles, maar dan ook alles zullen ze uit de kast trekken om een herverkiezing van Trump af te wentelen. Zelfs als het de ondergang van hun land betekent.

 7. Ritter

  “Tuurlijk Trump zorgt voor flink wat verdeeldheid in Amerika, ”
  ============

  De verdeeldheid was er al onder Obama. Alleen omdat de media de grootste supporters van Obama waren hebben de media daar geen aandacht aanbesteed. Want Obama voerde de agenda uit die ook veel media nastreven.

  Veel mensen in de VS hebben daarom op Trump gestemd; omdat ze zich “vergeten” voelde. Aan die groep heeft de media geen aandacht besteed.

  Dus die media mantra van ” Trump zwaait verdeeldheid” is onjuist. Nogmaals die verdeedlheid was er al.

  Als er een instantie is die “verdeeldheid” zaait in de VS dan is het de media die constant de mensen tegen elkaar opzet en een onjuist beeld van de situatie scherts zoals de “racisme” mantra.

  Daarom hebben veel Amerikanen geen vertrouwen in de media meer zoals uit een peiling blijkt.
  ==================

  Republikeinen en Democraten zijn het erover eens: Amerika heeft het vertrouwen in de reguliere media verloren

  Ze zeggen dat nieuwsorganisaties politieke opvattingen bepleiten, geen objectief nieuws.

  Het wantrouwen van Amerikanen in de nieuwsmedia om het verhaal eerlijk te vertellen heeft een ongekend niveau bereikt, een alarmerende ontwikkeling voor elke functionerende democratie, onthult een nieuwe peiling.

  Het “lage niveau van vertrouwen van het publiek in de gepolariseerde mediaomgeving van het land” kwam als een belangrijke bevinding in een onderzoek dat dinsdag werd vrijgegeven door de Knight Foundation en Gallup Inc., die al jarenlang het publieke sentiment over mediavoorkeuren hebben gevolgd.

  Over het algemeen waren opiniepeilers het erover eens dat Amerikaanse media nodig zijn om verkeerde informatie af te weren, maar weinig Amerikanen geloven dat dit werk door de pers wordt aangepakt.

  “De meeste Amerikanen hebben het vertrouwen in de media verloren om het nieuws objectief te brengen”, zegt Sam Gill, Senior Vice President en Chief Program Officer van Knight. “Dit is ondermijnend voor onze democratie.”

  Volgens de peiling hebben Republikeinen (71%) vaker dan Democraten (22%) en onafhankelijken (52%) een ongunstige mening van de media. Meer dan 4 op de 5 Amerikanen (86%) zegt dat nieuwsorganisaties politieke standpunten bepleiten in plaats van het nieuws vrij van vooringenomenheid te rapporteren.

  ht*ps://www.washingtontimes.com/news/2020/aug/4/americans-distrust-in-media-at-alarming-levels-pol/

 8. HD

  Is deze persoon familie van die mafketel uit Amsterdam

 9. Meriadoc Brandebok

  Trump heeft het klimaat geschapen door in deze tijd niet als een verbindende en verzoenende staatsman boven de partijen te staan (zoals de Nederlandse regering wel doet).

  Hij is medeschuldig aan de rellen.

  1. Factor

   Trump 2020

  2. JochemX

   Mag ik even kotsen? Je kunt niet verbinden wat niet te verbinden is en zeker geen gewone mensen met links straatterroristen en met plunderaars. De Democraten snijden zich ongelooflijk in hun eigen vlees. De gemiddelde Amerikaan wil voor alles orde.

   1. Meriadoc Brandebok

    Alles is te verbinden, zodra je het probeert. Trump had al kang de angel uit het conflict kunnen halen op het moment dat de racistische politieman een zwarte doodschoot. Trump dook echter in zijn bunker om van daaruit de boel verder te polariseren. En hij lietde omgeving rond een kerk omtruimen vor een publiciteitstunt.

    In Europa is er een golf van rellen geweest, waarin figuren met gele hesjes aan een rol speelden. Rutte nodigde de gele hesjes uit op het Torentje, net als FDF en BLM zijn uitgenodigd op het Catshuis. Het is helemaal niet moeilijk om de opstanden in de kiem te smoren als je, als overheid, een luisterend oor biedt voor de problemen waar mensen mee zitten.

    Trump heeft het klimaat geschapen. Hij is een fiasco. Er is een andere Republikein nodig om de afbraak te stoppen.

    1. Steiner

     Bla,bla,bla,aldus het lulletje/fascist in de dop (Ordnung muss sein) van DDS die het volkomen terecht vindt dat oudere mensen van de politie slaag krijgen indien men niet onmiddellijk de orders van het gezag opvolgen.

     1. Oepsie

      Dit ouderlingenmatrasje, is nog nooit in de USA geweest. Was dat wel zo geweest, lulde hij niet zo dom.

     2. Meriadoc Brandebok

      De pédofiel Oepsie spuit weer modder.

      Nog kinderplaatjes gekeken?

     3. ervi

      De ouwe lelijke parkiet Brandebok maakt er nu een gewoonte van om, als hij bakzeil haalt, anderen van kindermisbruik te betichten. Dat is behoorlijk onsportief en doet denken aan een Godwinnetje.
      Een Bokje?

     4. Meriadoc Brandebok

      ervi, “Oepsie” beschuldigt me letterlijk van deelname aan seksueel misbruik.

      Heb je dat soms over het hoofd gezien?

     5. combat le pellicules

      Zeg hypocrietje Ervi, in plaats van de gespeelde verontwaardiging te blèren kun je je ook afvragen van welke reageerders hij dat trucje overgenomen heeft!

      Hoezo selectieve verontwaardiging…

    2. combat le pelicule

     Het is dé schuld van de blm beweging

  3. CLoVis

   @klipgeit

   De huidige regering denkt boven iedereen en alles te staan
   maar zeker niet als ‘als een verbindende en verzoenende staatsman’.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, Trump & co. voelenzich ver verheven boven het klootjesvolk.

    1. CLoVis

     @klipgeit

     Je bent echt een beetje traag van begrip, nietwaar?

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee, tamelijk vlug.

     2. CLoVis

      Ja hoor kind, natuurlijk…

  4. Beukman

   Inderdaad. Iedereen met ook maar een beetje politiek benul begrijpt dat Donald baat heeft bij zoveel mogelijk geweld, en dat hij dit ook zal aanwakkeren waar hij maar kan.

   Trump staat inmiddels zelfs openlijk niet meer boven de partijen: hij heeft de Republikeinse conventie in het Witte Huis gehouden, het huis van het Americaanse Volk.
   Daarmee heeft hij de wet overtreden, maar hij zal ermee wegkomen, aangezien hij net als Putin inmiddels de rechterlijke macht in zijn zak heeft.

   1. nexit nu

    smaad en laster de handelseigenschappen van linkse adepten bij gebrek aan feitenkennis

    1. Beukman

     Dat je me 24/7 belastert, doet me minder dan een wat een invalide vlo me aandoet, ventje.

     1. nexit nu

      jouw onzin en leugens valt niet te belasteren tr0l. Dat is wederom aperte onzin en waanzin

     2. Meriadoc Brandebok

      Nexit spoelt zichzelf door: “splatsj!”

      Dom figuur.

     3. nexit nu

      hahahaha , de onzin verkopers bundelen de krachten.

      Argumenten , feiten en realiteit zijn ze volledig vreemd.
      Vraag de verpleging snel om je avond medicijnen klaar te maken

     4. Meriadoc Brandebok

      Splatsj, woesh!

   2. Meriadoc Brandebok

    Juist.

   3. Ja man

    Tsja daarom zijn de “ demonstranten “ die de stad afbranden trump aanhangers toch..

   4. Maurits Dekker

    Beukman
    “Daarmee heeft hij de wet overtreden, maar hij za…….

    Commentaar geven is prima.
    Maar u moet geen leugens vertellen.
    Het staat Trump volkomen vrij om de Republikeinse conventie in het Witte Huis te houden. Hij heeft dus geen enkele wet overtreden.

    Een goede raad:
    Verifieer in het vervolg eerst of uw schrijfsel wel overeenkomstig de waarheid is.

 10. Ritter

  Sinds Trump president is voeren de Democraten en hun vriendjes in de media een haat hetze tegen Trump.

  Maar niet alleen tegen Trump; ook tegen zijn supporters.

  Trump supporters worden aangevallen, bedreigt en nu zelfs vermoord. En de media vinden het allang best want hebben zelfs sympahtie met de geweldplegers.

  Veel bezoekers zijn lastig gevallen na het verlaten van de RNC conventie. Ook Rand Paul is lastig gevallen en gered door agenten.

  Dat kon gebeuren omdat de burgemeester van DC ( een Democraat) te weinig politie had ingezet om de relschoppers te bestrijden.
  ========================

  Senator Rand Paul “aangevallen door een woedende menigte” na het verlaten van het Witte Huis
  ht*ps://youtu.be/Im6Ut3J0mGQ

 11. Pauline Kummer

  In Trouw een mooi artikel over Trump. Een nicht van hem: Donald moest zelfs winnen van kleine kinderen. Trump: ‘de benzinerekening is omlaag’ alsof je aan de pomp niet contant moet betalen.
  Zonder zijn adviseurs is Trump nergens. Met Kim schiet het niet op en Putin heeft hem in zijn zak.
  Putin en de Deutsche Bank (Duitstere Bank) regelden zijn verkiezing.

  1. Grasmaaier

   Pauline Kummer is een heuse complotgekkie geworden. Het zat er al die tijd al dik in.

   1. CLoVis

    @Pauline Kummer = @lamlul

    1. Factor

     100%

  2. Ritter

   Pauline Kummer

   Het zijn roddel verhalen zonder een feitelijke basis.

   En het zijn dit soort roddel verhalen die de media het liefst verspreid over Trump..

   Eerst vertelde de media dat Trump een soort Russiche spion was. Ze wisten het zeker en de bewijzen waren er.

   Het bleek een hoax te zijn.

   En zo blijven de media roddel verhalen over Trump verspreiden.

   We zullen deze media maar weinig horen over wat Trump heeft bereikt in 4 jaar tijd.

   Zoals:
   1: de VS niet bij nieuwe oorlogen betrekken.
   2: het terug trekken van de troepen
   3: een historische vredes deal in het Midden Oosten
   4: een historische gevangenis hervorming
   5: belastinghervorming
   6: voor de corona een zeer lage werkeloosheid
   7: het afremmen van illegale migrantie aan de Zuidgrens.
   8: het verlagen van de medicijn prijzen
   9: het steunen van zwarte scholen
   10: enzovoorts.

   1. henk43

    Ik mis zijn coronabeleid(flu hoax etc. etc.) en ZIJN verraad van de Koerden aan Erdogan n.b. de mensen die voor ons ten koste van veel slachtoffers de kooltjes uit het vuur gehaald hebben.Ook mis ik zijn grandioze deal met Israel ten koste van de Palestijnen.
    enz. enz.

 12. Ritter

  Video van de antifa-menigte die een benzinestation in het centrum van Portland belaagd en probeert binnen te breken.

  Je zult dit geweld van de “vreedzame”betogers niet in het NOS journal zien.

  Het is dit soort geweld dat deze steden die door Democraten worden bestruurd al maanden teistert.

  ht*ps://twitter.com/MrAndyNgo/status/1299938311901913088

 13. Vrijedenkert

  Verdeeldheid in het gehele land is de afgelopen tientallen jaren of zelfs honderd jaar gecreëerd door zowel democraten als tepublikeinen en alle presidenten op een rij.
  Maar lokale problemen in Portland b.v. eventuele misstanden bij politie, handhaving of lokale economische ontwikkeling en woningbouw zijn regionale of lokale overheden in de stad zelf verantwoordelijk voor!
  Problemen in een bepaalde streek of stad ontstaan over tientallen jaren worden grotendeels veroorzaakt door eigen besturen of eigen besturen die het niet hbben aangepakt, die besturen worden door een meerderheid van regionale of lokale kiezers gekozen, als burgers al tientalen jaren op democraten hebben gestemd ligt daar de oorzaak voor voor de lokale problemen in Portland en een president die nog geen 4 jaar in het Witte Huis zit heeft zeer weinig of niks mee te maken.
  Conclusie, burgemeester en democraten in Portland schuifen eigen veroorzaakte problemen af op president.

  1. Piet51

   @Vrijedenkert
   En als onder een bepaald bestuur het tientallen jaren rustig, of net als elders was, maar de situatie loopt uit de hand als er elders een bestuur, in Washington bijvoorbeeld, verandert? Kun je dan niet het verband leggen met dat veranderde bestuur elders. Dus toen bijvoorbeeld Trump als opvolger van Obama aantrad. Onder Obama en voorganger (Republikeinen en Democraten) een rustige stad, maar onder Trump en zijn streken plotsklaps een broeinest.

   1. Vrijedenkert

    Landelijk is men nu vooral pissed off over geweldadig en eenzijdig politieoptreden, al die korpsen vallen onder lokaal, regionaal of staatsbestuur en deze bepalen al decennia het opleidingsniveau, geweldsinstructie en sturen deze korpsen aan in prioriteiten en optreden en niet federale overheden!

    Bij heel veel misstanden kun je niet het verband leggen met federale overheden…

    1. Piet51

     @Vrijedenkert
     Het gaat om de sfeer in een land. En je hoeft maar een paar Amerikanen te spreken, maakt niet uit van welke partij (liefst van beide), of je besluit om daar in ieder geval nooit te gaan wonen. Ik hoef er gelukkig alleen nu en dan te werken. De Amerikaanse samenleving is de laatste jaren volledig verpest en dat kost jaren om weer een plezierige woon- en leefplek te worden. Dat heeft Trump en alleen Trump op zijn geweten. Tweede schuldige, op enige afstand, zijn zijn partijgenoten die het nooit aangedurfd hebben om hem tot de (Republikeinse) orde te roepen. In zo’n sfeer lopen lokale tegenstellingen heel gemakkelijk uit de hand.

     Het was tot drie jaar geleden niet zo’n ramp voor buitenstanders welke partij de president mocht leveren. De verschillen zaten in de details, waar Amerikanen vreselijk opgewonden van kunnen raken, maar anderen de schouders over ophaalden. Trump heeft dat veranderd in een keuze tussen rijkdom en armoede, oorlog en vrede, samenwerking en polarisatie.
     De lijstjes met zijn prestaties die nu ook op DDS de ronde doen, kloppen feitelijk. Maar achter elke prestatie kun je schrijven wat het Trump zelf heeft opgeleverd.

     1. Grasmaaier

      “Het was tot drie jaar geleden niet zo’n ramp voor buitenstanders welke partij de president mocht leveren. De verschillen zaten in de details..”

      Helemaal met PietSnot eens: het maakte geen bal uit welk president er zat – de Deep State bedisselde toch alles.

      Trump is rigoureus te werk gegaan, is zijn eigen weg gegaan en heeft veel bereikt. Het werd tijd goddomme! Volhouden Donald!

     2. Vrijedenkert

      Piet51,

      Verdiep je eerst heel goed in hoe de machten, wetgeving, bevoegdheden en bestuur in de VS wordt geregeld en verdeeld voordat je met commentaar richting Trump en federale overheid komt of uitspraken van gouverneurs, burgemeesters en stadsbesturen richting Trump en federale overheden goed gaat praten!
      De macht van de president, federale overheid en federale parlementen wat betreft binnenlands bestuur, openbare orde en veiligheid en rechtspraak is zeer beperkt en wordt grotendeels bepaald door staten, steden en gemeenten zelf.

     3. nexit nu

      blabladieblabla malle pietje , meer tekst , je ongelijk blijft , farizeeër

     4. Piet51

      @Vrijedenkert
      “De macht van de president, federale overheid en federale parlementen wat betreft binnenlands bestuur, openbare orde en veiligheid en rechtspraak is zeer beperkt en wordt grotendeels bepaald door staten, steden en gemeenten zelf.”

      Bedoel je te zeggen, dat Trump eigenlijk weinig heeft te vertellen in Amerika? Ik hoor, als ik daar ben, iets heel anders en ook Trump gedraagt zich daar helemaal niet naar. Hij heeft heel veel macht via de economie en buitenlandpolitiek. Formeel kun je gelijk hebben, in de dagelijkse praktijk drukt Trump overal zijn stempel op en vrijwel nooit in positieve zin voor de gewone Amerikaan of minder bedeelden.

 14. carpediem

  Waarom grijpt de burgemeester niet in bij de geweldadigheden ? Nationale politie zou hij niet toelaten

  Je eigen wanbeleid op het bord van een ander leggen is heel herkenbaar in linkse kringen

  1. Ritter

   carpediem

   De steden waar nu de rellen plaatsvinden hebben een bestuur bestaande uit Democraten. En die sympahiseren vaak met de relschoppers en treden dus niet effectief op waardoor de rellen blijven doorgaan. (Al drie maanden lang)

   Trump heeft verschillende keren hulp aangeboden maar die word geweigerd.

   Nu dus de peilingen aantonen dat veel Amerikanen de relschoppers zat zijn schuiven deze burgemeesters ( met hulp van de media) de schuld af op Trump. Om zo hun eigen straatje schoon te vegen.

   Trump kan niet veel doen in deze steden omdat in de VS de federale overheid weinig bevoegdheid heeft. Het zijn de burgemeesters en de Governeurs die bepalen wat er in een staat/stad gebeurt.

  2. Vrijedenkert

   Ruim 90% van veiligheids en handhavingsbeleid en ook rechtspraak wordt niet bepaald door de federale overheid maar door de staten, steden en county’s(gemeenten), het bestuur, kiessyteem en de macht wordt daar veel anders geregeld en verdeeld dan in Europa of Nederland.
   Staten, steden en county’s (gemeenten) daar worden gouveneurs en burgemeesters die uiteindelijk meer te zeggen hebben dan president of federale overheid plaatselijk gekozen, hoofd van politie of sheriff wordt in steden en county’s gekozen of benoemd door stadsbestuur, rechters en openbaar aanklagers worden verkozen of benoemd door stadsbestuur, iedere staat, stad of county heeft zijn eigen rechtbank en gevangenis.

   je kunt Trump op federaal niveau van alles aanrekenen met de Corona-crisis en andere problemen maar veel lokale, regionale en statelijke problemen waar de federale overheid weinig of geen invloed op heeft worden richting verkiezingen opzettelijk veroorzaakt of laat men opzettelijk uit de hand lopen om het Trump en de federale overheid in de schoenen te kunnen schuiven terwijl statelijke, stedelijke en lokale zeer soevereine overheden binnen het systeem van de VS hier volledig zelf voor verantwoordelijk zijn!

 15. Ritter

  Moordenaar Trump-supporter Portland geïdentificeerd, “I am 100% ANTIFA all the way”

  ht*ps://www.geenstijl.nl/5155126/moordenaar-trump-supporter-portland-geidentificeerd-i-am-100-antifa-all-the-way/

 16. Ritter

  Je zult onderstaande video niet zien bij de NOS of andere media zoal RTL , BNR enzovoorts.

  Afro Amerikanen die positief over Trump spreken. Een groot taboe in de media.

  h*tps://youtu.be/6OBDvi3u_M8

  1. Piet51

   @Ritter
   Heb je enig idee hoeveel tijd het gekost heeft om deze vier zwarte mensen te vinden? Ik ben niet zo erg onder de indruk van de omvang van de zwarte aanhang. Er zijn trouwens ook hooggeplaatste zwarte politici bij de Republikeinen, die gewoon in het nieuws komen, ook in Nederland. Dus waarom je stelt, dat zwarte aanhang de media hier niet halen is me een raadsel. Ze zullen niet dagelijks te zien zijn, want het is namelijk helemaal niet bijzonder.

   1. nexit nu

    bladieblabla

    1. Namo saya

     enz

 17. Pauline Kummer

  Als Trump gekozen zou worden op basis van 1 stem rechtreeks op de persoon Trump en zonder manipulatie van buitenaf, dan kwam hij er niet aan te pas. Maar kieswetsysteem verhindert dat. Ik houd Maarten van Rossem aan aan: ‘deze ellendeling’

  1. Vrijedenkert

   Toen Democratische presidenten en regeringen zelf aan de macht waren of toen de Democraten zelf meerderheden hadden in zowel Senaat als Huis van Afgevaardigden heeft men nagelaten het kiessyteem te veranderen!
   Als men zelf aan de macht is en voordeel heeft van het systeem hoor je Democraten of links niet over het systeem klagen, als een Republikeinse president aan de macht is of een meerderheid heeft klagen Democraten steen en been over het systeem en is het oneerlijk…
   Alle politieke partijen en burgers hebben dit systeem gecreëerd en houden het in stand en het nu jammeren over het systeem zijn dus krokodillentranen.

  2. nexit nu

   QUOTE Ik houd Maarten van Rossem aan aan: ‘deze ellendeling’ END

   TJA , als dat je niveau is , het lulletje rozenwater van de NPO die spreekt over de gemiddelde Amerikaan. Wat een sukkel

   1. Namo saya

    Ik zal mijn grote mond maar houden als ik jou was, hij weet tenminste nog een beetje waar hij over praat.

  3. Peter Loosduinen

   Beste Pauline.
   Het systeem in Amerika is zoals het is.
   We zullen het moeten doen met wat de Amerikanen gaan stemmen.
   De heer Trump, door de heer Van Rossem, als “ellendeling “betiteld, heeft meer voor elkaar gekregen dan de welbespraakte Obama.
   De heer Obama is overigens GEEN zwarte, maar een mulat.
   Zijn moeder was even blank als u en ik.

   1. Namo saya

    Die stelling komt niet overheen met een foto van de kleine Obama die ik destijd op voorkant van het tijdschrift Time zag staan.

    1. Maurits Dekker

     is geen stelling
     gewoon een feit

  4. Maurits Dekker

   Als bij een kruiswoordpuzzel zou staan ‘ander woord voor Maarten van Rossem’ zou ELLENDELING het eerste woord zijn dat bij mij opkwam.

 18. Winfrida

  Wat een tuig van de richel is het toch en wat een enge man die Ted Wheeler! Heerlijk, om een president de schuld te geven van je eigen falen. Pak al die raddraaiers op, voed ze op, geef ze een lesje dat zowel links als rechts verantwoordelijk is voor de chaos. Ordinaire lui, die Democraten, ze laten het liever uit de hand lopen. Benieuwd wat ze vanavond bij het NOS-journaal weer gaan verkondigen.

 19. Peter Loosduinen

  Het klinkt heel cynisch en is het dan ook.
  Gelukkig is de gedode man een blanke………….
  Stel je voor dat het een zwartjoekel van Black Lives Matter was geweest.
  Alle programma’s op de huilbuis zouden dan gevuld zijn met linkse lieden die dit aan Trump zouden toeschrijven.

 20. Ritter

  Je kunt het zweet bijna ruiken. De Democraten en hun knechten in de media beginnen in paniek te raken over de vooruitzichten van Joe Biden.

  Het bewijs komt in hun pogingen om de golf van misdaad en geweld die veel Amerikaanse steden overspoelt, weg te wensen. Hun argument kan worden samengevat in twee valse beweringen. Ten eerste is het de schuld van president Trump. Ten tweede is het niet zo’n grote golf.

  De eerste is overduidelijk absurd op het eerste gezicht. Democratische burgemeesters die bijna al die steden besturen, trekken de politie terug en wijzen federale hulp af. Het bloed zit aan hun handen.

  De tweede bewering is schandalig koudhartig. Het betekent dat links honderden moorden ziet, voornamelijk op zwarte mannen, en de massale vernietiging van eigendommen als lage prijzen om Biden in het Witte Huis te plaatsen.

  ht*ps://nypost.com/2020/08/29/why-dems-and-the-liberal-media-minions-are-running-scared-goodwin/

 21. Rene van der Grijp

  “Geweld komt deels door uw haatcampagne”

  De welbekende linkse omkering.

  Vanaf 2016 is er sprake geweest van één lange ononderbroken haatcampagne van de democrats en hun media tegen Trump.

  Het is een klein wonder dat Trump er niet onder is bezweken.

  1. Namo saya

   Dat is helemaal geen klein wonder. Je vergeet erbij te vermelden dat het vóór alles Trump zelf is geweest die een nieuw hoofdstuk toegevoegd heeft aan het begrip ‘politieke polarisatie’. Een nieuwe trend als het ware. Met zijn bij vlagen amorele verkiezingscampagne destijds heeft hij het begrip politieke demonisering een nieuw gezicht gegeven. Je zou gaan bijna denken dat Richard Nixon zijn strategische leermeester geweest is.

 22. Ritter

  Zes democratische burgemeesters van Minnesota steunen Trump als president

  ht*ps://video.foxnews.com/v/6186267321001#sp=show-clips

 23. Ritter

  De Democraten ( en hun vriendjes in de media) beschuldigen Trump van haat praat.

  Onderstaande video laat zien hoeveel haat de Democraten en de media verspreiden en er gewoon mee wegkomen. Zelfs oproepen tot moord op Trump.

  ht*ps://twitter.com/CaldronPool/status/1300244705649676289

 24. Bes Tolen

  Pauline Kummer c.s. Het is erger dan u weet. Het financiële beleid is in handen van een kleine groep grootbankiers en hun beleid wordt in het hele westen gevolgd. Dat is niet democratisch maar ieder volgt. [J.F. Kennedy heeft nog wel geprobeerd en dat waren zelfs betere tijden dan nu om wat te veranderen, wat bevoegdheden naar de Amerikaanse overheid over te hevelen. Mislukt. Na zijn dood werd er niet meer over gesproken].
  Alleen waar ligt de schuld van de financiële crises? Mag u uitzoeken.
  Ook als Nederlands staatsburger kun je nu op financieel gebied nergens zeker meer van zijn.
  De politici hebben in grote meerderheid geen kennis van belangrijke economische en financiële zaken. In Nederland wordt veel verknald. Daarmee vooral de beste, de meest bekwame mensen, waarover het land beschikt. Dat is wel een proces.

 25. Telex

  Oepsie, geef het volk brood en spelen daar hoort ook voetbal en andere rommel bij. Verder worden we verwend met De slimste mens gelardeerd met het vervelende stuk vreten Maarten van Rossum, die iedere gelegenheid beetgrijpt zijn PVDA fake principes te verkondigen. NPO betaalde linkse propaganda. Zum kotze

  1. Namo saya

   Je kunt zeggen wat je wilt omdat vervelend stuk vreten maar aan zijn belezenheid en daardoor kennis van zaken kun jij nog niet eens een poepie ruiken. En zelfs dat niet.

   Probeer eens voor de verandering een begin te maken met het boek “De Verenigde Staten in de 20e eeuw”. Dan krijg je misschien een beetje door wat de grote lijnen zijn in de Amerikaanse politieke geschiedenis.

   1. Namo saya

    .. over..

   2. Chalres Bingley

    @mayo ; “De Verenigde Staten in de 20e eeuw

    Niet de moeite waard om je billen mee af te vegen.

    1. Nama saya

     Haha, je weet niet welk boek ik bedoel.

   3. nexit nu

    belezenheid van maarten ?

    de man die 320.000.000 Amerikanen in 1 keer over zijn linkse kam scheert als DE gemiddelde Amerikaan ? donder toch op met dat mislukte pvda adept die zijn zakken vult in links vrindjesland

    Een nietsnut in hart en nieren

    1. Nama saya

     320.000000?? Whahaha!!, ik merk het al weer: geen enkele sjoege van geschreven bronnen.
     En dan andere mensen voor klootjesvolk uitschelden, haha!

 26. Ritter

  De persvoorlichter van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, over de media en de Dems die president Trump de schuld geeft van geweld in democratische steden: “Dat is net als de brandstichter die de brandweerman de schuld geeft.”

  ht*ps://youtu.be/pqpJ5Q3iLt0

 27. ervi

  Kort en goed kun je momenteel beter niet in de V.S. wonen. Je kunt zomaar als een hond worden afgeknald omdat iemand jouw politieke voorkeur niet aanstaat.
  Eigenlijk een situatie die om een Nationale Noodtoestand vraagt, waarbij de president hard kan optreden.

  1. nexit nu

   inderdaad het linkse fascisme is erg hevig. Antifa gaat letterlijk over lijken zoals wederom bewezen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.