Celstraf en taakstraf voor demonstranten na rellen Den Haag

Twee mannen die vorige week actief deelnamen aan de rellen in Den Haag tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen, zijn door de rechter berecht. De heren kregen een celstraf en een taakstraf opgelegd.

Een 39-jarige Groninger is door de rechter tot acht weken cel veroordeeld. Deze meneer zou zand en grind in het gezicht van een politieagent hebben gegooid. Van de acht weken cel zijn er vier voorwaardelijk.

Een andere man, een 45-jarige Leidschendammer heeft 150 uur taakstraf gekregen. Hij zou een fiets van een politieagent hebben omgetrapt, waarbij de agent letsel aan zijn scheenbeen opliep.

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Het Openbaar Ministerie heeft namelijk al aangegeven ook de rellen in z’n geheel te gaan onderzoeken. Volgens de Telegraaf deed het OM dat in de vorm van een tweet. “We doen onderzoek naar wie deze mensen zijn. Er is geen enkel excuus voor geweld tegen de politie.”

En dat is natuurlijk volkomen terecht. Geweld tegen wie dan ook is altijd fout. Geweld is een opzichzelfstaande gruwel. Daar kan absoluut nooit een excuus voor zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Cootje

  D66 rechters zullen dat wel even beslissen, zijn er ook uit de Schilderswijk veroordelingen op komst , of kunnen die jongens er niets aan doen dat ze zo rotte jeugd hebben gehad , recht systeem in Nederland als je gekleurd bent sta je er goed op.

  1. Che

   @Cootje je bent een jankerT en hePt de lessen – hoe word ik een goede provocateur – van Michael, met goed gevolg doorlopen.

   Het maakt niet uit wie of wat je bent, opgepakt voor geweld, vernieling enz. krijg je een veroordeling.

   1. Cootje

    Heb jij ook een 1873 button van onze bananen republiek , er word gewoon met twee maten gemeten , vraag maar eens aan de mensen rond het openbaar vervoer , de winkels in ter Apel

   2. Cootje

    Politie is bang in Nederland om een groep licht getinte aan te houden of ze moeten net als ze naar een woonwagen kamp gaan een heel leger tot hun beschikking hebben , gewoon Franse toestanden . Wilder en Baudet hebben en krijgen niet voor niets zo grote aanhang in Nederland , in Vlaanderen zijn ze bang voor verkiezingen omdat vlaamsbelang boven de 40% scoort in de peilingen , hoe zou dat komen ?

    1. Cootje

     Wilders

    2. Che

     @Cootje, je moet wel blijven opletten.
     Er zijn veel licht getinten opgepakt.

     ”Wilder en Baudet hebben en krijgen niet voor niets zo grote aanhang in Nederland ”

     Groot?
     Samen nog niet eens zo groot als de VVD.

     1. Cootje

      Het is nog geen maart 2021 , grote werkeloosheid door Corona zuid Europa is met 750 miljard niet meer te redden , en als je verandering wil moeten mensen eerst pijn lijden anders denkt de polderde Nederlander dat een ander het wel opknapt , de juiste ingrediënten op de juiste tijd doet wonderen

     2. Cootje

      Veeeeel ???

     3. Ernest Stern

      Een tijdje geleden voorspelde Cootje nog de totale ineenstorting van de EU als gevolg van Corona. Nu is gebleken dat Corona juist een enorme Europese solidariteit heeft gewekt en de EU nog sterker heeft gemaakt horen we hem daar niet meer over.

      Ik verwacht niet dat hij zijn ongelijk kan toegeven.

     4. Rood

      enz

    3. Cootje

     Volgens mij gaat het nog steeds goed met Corona , en als ik overal in Europa de code oranje / rood weer te voorschijn ziet komen , gaat die 750 miljard Europa niet redden , dus ik durf nog steeds te beweren dat Corona het gedrocht gaat slopen, we zullen zien waneer de financiële markten zenuwachtig worden en de stekker er uit halen in zuid Europa de tweede golf gaat zelfs 3000 miljard deze opvreters niet meer redden dus het jaar is nog niet voorbij , maar zuid Europa is en blijft failliet

   3. NEXIT.

    quote Het maakt niet uit wie of wat je bent, opgepakt voor geweld, vernieling enz. krijg je een veroordeling. end

    Hoeveel van het riftuig dat met zwaar vuurwerk en stenen gooide is inmiddels veroordeelt ?

    je selectieve linkse verontwaardiging is wederom ongekend

  2. Chee

   Ach ja de jongeren in Schilderswijk Kanaleneiland ondiep en Overvecht wacht een aai over de bol na het slopen van de wijken en het verjagen aanvallen politie.
   Gelijke behandeling toch?

   1. Jezus van Nazareth

    Farizeeër Grasmaaier, waar ben je nu?

 2. Appelstroop

  Mooi zo, die lui verzieken het voor de rest die er wel met oprechte zorgen over onze regering en hun plannen staan en gewoon demonstreren (je democratisch recht) in plaats van te rellen. Niemand zit op dat tuig te wachten bij demonstratie, succes met schoffelen.

 3. NEXIT.

  en de politie misdraagt zich helemaal niet

  Nederland politiestaat tot zover duidelijk.

  1. Che

   @NEXIT
   Psssst, morgen weer een anti abortus demonstratie, denk er aan, niet de vrouw aanspreken.

   1. Cootje

    Loopt daar zakkenvuller van D66 mee Sophie in ,t velt ?

   2. NEXIT.

    klopt , je moet die besneden lul aanspreken die er niet bij is

 4. pasco

  Een agent heeft letsel aan zijn scheenbeen, 150 uur taakstraf voor de dader!
  Het gaat in de nabije toekomst erg moeilijk worden om integere agenten te werven, immers wie wilt zich door jan en allemaal laten uitschelden, mishandelen en z’n gezin laten bedreigen, tegen een matig loontje en ongeregelde werktijden?
  Toekomstig politiepersoneel heeft geheid banden met de onderwereld, want een fatsoenlijk mens kan zich die baan voor behoud van lijf en leden niet meer permiteren!
  Men heeft heeft totaal geen respect meer voor politiepersoneel, temeer de straffen kinderlijk zijn!
  De politiek is wereldvreemd, ziet niet water écht aan de hand is, totale chaos en besluiteloosheid heerst in den Haag!

  1. Meriadoc Brandebok

   Aan de andere kant heeft de politie wel knuppels en schilden om de tegenpartij een fikse corrigerende tik cadeau te doen. Ik hoop dat de agent met het letsel aan het been er wel in is geslaagd om de dader een optater te geven.

   1. Cootje

    Kijk uit voor het Museumplein , hard optrede mag niet anders wordt het weer een week uitzending op ned1 in de slachtofferrol , en dat vind mevr 1873 zielig . Gewoon vragen of ze AUB weggaan . En anders een succes formule een theewagen aanschaffen .

    1. gustav

     cootje_
     Zo is het !
     +++++++

    2. andergeluid

     een getrainde agent die piept over zijn scheenbeen???
     Misschien dat deze agent nu denkt wat moet de vrouw niet voelen die niet weg wilde lopen en keihard op haar rug geslagen werd.
     En vervolgens omdat het nog niet genoeg was volgens de diender nog een keer volop haar bovenbeen sloeg. wat zou die voelen ??? en wat voor straf moet deze agent dan wel niet krijgen ??? 3 maanden cel waarvan 1 dag voorwaardelijk???

     1. Nanko

      enz

  2. Cootje

   Dit is de de waarheid en dat kan alleen in een bananen republiek , waar in 10 jaar tijd onder Rutte top instellingen als politie , douane , leger , het CBR het UWV , de belastingdienst , de GGD , het RIVM , de voedsel en warenwet , de jeugdzorg , de zorg , het onderwijs , is terug gegaan naar de kwaliteit een derde wereld land of een bananen republiek , waar de export van narcotica en pillen een enorme stijging heeft meegemaakt , terwijl onze centen op een legale manier worden geëxporteerd naar zuid Europa en het gedrocht in Brussel. Toekomst voor kinderen nihil in deze wildwestfilm .

 5. AS210854

  Bij mij moet nog 350 vierkante meter tuin om gespit worden. Laat maar komen onder begeleiding.

 6. gustav

  Rellen en demonstraties hebben niet echt meer een dwingende reden, noodzaak dan wel overtuiging nodig, het is verworden tot een lifestyle, een vrijetijdsinvulling voor verveelde mensen die blijkbaar niets anders om handen hebben!
  Een andere groep ziet er een verdienmodel in, laten zich inhuren door vooral linkse organisaties, tegen reiskosten/betaling!

 7. Blitzkrieg

  Ik blijf het exposen…

  Politiegeweld en de media: Dit is de waarheid die u niet mag zien!
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=TI_RcHDNAx8

 8. Ernest Stern

  Burgers die politieagenten aanvallen dienen zwaar te worden bestraft. Mooier kan het niet worden gemaakt.

  1. Rood

   enz

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.