Chinese viroloog en klokkenluider: ‘Corona komt uit militair lab’

Dr. Li Meng-Yan, is een Chinese viroloog die is ondergedoken in de Verenigde Staten. Vanuit een schuiladres doet ze een boekje open over de Chinese overheid, het beleid tegen corona, en de origine van het virus. Ze kon haar verhaal doen bij Tucker Carlson op Fox News. Mocht haar verhaal werkelijkheid bevatten, dan hebben de Chinese autoriteiten flink wat uit te leggen…Het is een bijzonder verhaal van een Chinese viroloog die twee keuzes had. Haar mond houden of de waarheid vertellen. Ze koos voor het laatste, wat betekende dat ze wel het land moest ontvluchten. Want China staat erom bekend dat ze mensen ‘laat verdwijnen’. Ondergedoken in de VS deelt ze de eerste bevindingen van haar onderzoek naar de oorsprong van het virus.

“Ik heb duidelijk vastgesteld dat het virus afkomstig was van een militair lab van de Communistische Partij. De Wuhanmarkt werd slechts gebruikt om de aandacht af te leiden.”

In eerste instantie meldden ze misstanden nog aan haar leidinggevenden. Uiteraard deden die er niks mee, want ook zij wisten dat ze maar beter hun mond kunnen houden. Iedere vorm van mogelijke betrokkenheid bij dit soort dingen kan je naast je baan ook je leven kosten in China.

„Ik wist: als ik me uitspreek, kan ik zo verdwijnen, net als alle moedige protestanten in Hongkong. Ik kon ieder moment verdwijnen. Zelfs mijn naam zou niet meer bestaan.”

China ontkent haar bestaan, en meent dat ze haar helemaal niet kennen.

„De Chinese overheid heeft snel en daadkrachtig op de Covid-uitbraak gereageerd. Alle acties zijn zorgvuldig gedocumenteerd in het document ’Fighting COVID-19: China in Action’ met volle transparantie. De feiten zeggen alles.”


Vorige maand kreeg ze voor het eerst een podium bij FoxNews, maar ze is de laatste tijd niet meer te negeren bij de Amerikaanse media.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Koolvis

  Gevaarlijk om haar naam zo vaak te noemen. Overigens een knappe verschijning.

 2. Cootje

  Geen veroordeling van dikke Timmermans en zijn kornuiten, want een groot derde wereld land , die alle westerse beschavingen overboord kiepert , en de wereld opzadelt met een ongekende recessie , en weer moet trump het alleen doen , terwijl Europa en Amerika de spleetoogjes met gemak in hun hok terug kunnen duwen , maar het ondemocratische gedrocht in Brussel kiest liever eieren voor hun geld , ze nemen gewoon genoegen met stink eieren. Maar als het bewezen wordt , gaat amerika de boel op scherp zetten

 3. Piet51

  Als Tucker Carlson met zulk nieuws komt, moet je goed opletten. Hij komt maar heel zelden met feitelijke en getoetste informatie, dat van begin tot eind op waarheid berust.

  1. Gerda2

   Piet51@dat van begin tot eind op waarheid berust.

   Dat is ook wel heel veel gevraagd.
   Sta jij in voor de rechtse kanalen?
   En dan nog wel voor 100%?

   1. Gerda2

    rechtse kanalen = natuurlijk de linkse kanalen

    1. Piet51

     @Gerda2
     Er zijn zeker ook onbetrouwbare linkse kanalen, maar vraag me niet om namen te noemen, want ik volg nauwelijks linkse kanalen. Maar bij Fox News weet ik het heel zeker en ik ben niet de enige die dat vindt.

     1. Gerda2

      Piet
      Je beschuldigt hem zo goed als van liegen.
      Waar baseer je dat op dit bericht?

  2. NEXIT.

   Ach gut malle pietje gelooft nog steeds dat een hap uit een vleermuis een verkoudheidsvirus heeft opgeleverd. Een linkse kinderhand is heel gauw gevuld zo blijkt weer.

   1. Piet51

    @NEXIT.
    Je begrijpt het blijkbaar niet. Want dat is precies wat men die Chinese virologe meent heeft horen zeggen. Namelijk dat een in een laboratorium ontwikkeld virus via die dierenmarkt in Wuhan, bijvoorbeeld met geïnfecteerde vleermuizen, door consumptie op mensen is overgegaan.
    Je kunt mij wel voor van allerlei fraais beschuldigen, als je daar een onbedwingbare behoefte aan hebt, maar ik weet het echt niet, en jij weet het zeker ook niet. Ik geloof het voorlopig niet.

    1. NEXIT.

     blabla pietje met zijn dogma ” je begrijpt het blijkbaar niet ”
     hahahahaha , domme narcist , uiteraard mag jij de sprookjes geloven sukkel.

  3. Beukman

   Inderdaad. Goed dat zulke dingen tegenwoordig worden bijgehouden.
   Een enkele keer is het waar wat Carlson zegt, maar dat lijkt haast toeval te zijn:

   politifact.com/factchecks/list/?speaker=tucker-carlson

   1. Gerda2

    @Beukman
    Een enkele keer is het waar wat Carlson zegt, maar dat lijkt haast toeval te zijn

    2 maal “betrapt” dit jaar.
    In 2019 3 maal, als ik het goed zie.
    Of zie ik het verkeerd?

    1. Gerda2

     2018 1 maal
     2017 1 maal en dan slaan we een paar jaar over en komen bij 2014

     1. Piet51

      @Gerda2
      Dat zijn inderdaad de Politifacts-cijfers. Maar Carlson staat niet in het brandpunt van de politifact-meters. Als je een completer beeld van hem wilt krijgen zou je zijn naam moeten googelen. Dan zie je veel van zijn dubieuze uitlatingen en misstappen
      Ik zeg niet dat hij nooit de waarheid spreekt. Maar het vervelende is, dat je nooit weet wanneer dat is.

     2. Gerda2

      Piet: Als je een completer beeld van hem wilt krijgen zou je zijn naam moeten googelen. Dan zie je veel van zijn dubieuze uitlatingen en misstappen.

      Heb ik weinig behoefte aan Piet.
      Ik heb het instrument gebruikt wat me hier aangeleverd werd en daar houd ik het bij.
      Het maakt me niet eens zo veel uit of het klopt, maar wel de tendentieuze manier waarop Carlson wordt afgerekend.

     3. Piet51

      @Gerda2
      Gelijk heb je. Er zijn relevanter mensen om te volgen. Maar jij weet, net als ik, dat je alle info, zowel van rechts als van links, moet checken op waarheidsgehalte. Tucker Carlson wordt niet expliciet gevolgd door politifact en daarom zijn die absolute getallen van geen enkele waarde. Het zijn slechts een paar toevallige meldingen van kijkers. Zelfs de meest oprechte journalist maakt in die 6 jaar meer fouten, vergissingen of een enkel leugentje dan de aantallen die politifact voor Carlson geeft.
      Ken je het interview met Carlson met Rutger Bregman trouwens?

     4. Gerda2

      Ik benader alle nieuws dat tot mij komt met een gezond (volgens mijzelf) wantrouwen of het nu van rechts of van links komt.

      @Piet: Ken je het interview met Carlson met Rutger Bregman trouwens?

      Ja dat ken ik en geen van beide partijen scoort er wat mij betreft.
      Als we het dan toch over Bregman hebben, wat denk je van zijn indrukwekkende pamflet ‘brief aan alle Nederlanders’. Ik heb er nachten niet van kunnen slapen 😊

     5. Gerda2

      Piet@ Tucker Carlson wordt niet expliciet gevolgd door politifact en daarom zijn die absolute getallen van geen enkele waarde. Het zijn slechts een paar toevallige meldingen van kijkers. Zelfs de meest oprechte journalist maakt in die 6 jaar meer fouten, vergissingen of een enkel leugentje dan de aantallen die politifact voor Carlson geeft.

      Toevallige meldingen. Je kan het toch niet laten hé.

     6. Piet51

      @Gerda
      Met “toevallig” bedoel ik, dat politifact leeft van meldingen van bezoekers om een bewering op waarheid te onderzoeken. Mensen als Trump volgen ze actief en nog een aantal mensen die op hun site vermeld staan. Maar voor anderen, zoals Carlson, zijn ze afhankelijk van meldingen van bezoekers en de scores die dan ontstaan berusten daarom op toeval. Als Carlson in 6 jaar niet verder komt dan ruim 5 komt dat omdat niemand het de moeite waard vond om te melden. Als iemand in een paar niets anders dan de zuivere waarheid verspreidt, mag je toch wel een beetje twijfelen aan zijn waarde als journalist? Carlson doet voortdurend gepeperde uitspraken en als niemand daar bezwaar tegen zou maken is hij zijn miljoenen inkomen beslist niet waard. Vandaar dus die “toevallige melding”.

     7. Gerda2

      Piet @ Als iemand in een paar niets anders dan de zuivere waarheid verspreidt, mag je toch wel een beetje twijfelen aan zijn waarde als journalist? Carlson doet voortdurend gepeperde uitspraken en als niemand daar bezwaar tegen zou maken is hij zijn miljoenen inkomen beslist niet waard. Vandaar dus die “toevallige melding”.

      Waarschijnlijk is Carlson er zelf verantwoordelijk voor.
      Het wordt steeds gekker.
      Piet houd op met deze verklaringen/verdediging, jij bent niet degene die met het Politifact adres aan kwam.
      Het werd me inderdaad wel heel makkelijk gemaakt. Ik dacht eerst nog, klopt dit wel?

  4. combat le pelicule

   Neemt pietje hier nou toch een standpunt in?

 4. Lex

  Al langer gingen deze geruchten de ronden op alter media als Niburu

  en andere media dat het virus was ontsnapt uit een chinees laboratorium.

  Nog steeds ben ik behoorlijk sceptisch en niet overtuigt over dit bericht. Het ontbreekt namelijk altijd aan keihard bewijs.

 5. ervi

  Verschillende gerenommeerde onderzoekers hebben al aangetoond dat het huidige Corona-virus is gemanipuleerd met delen van het HIV-virus om het virus specifiek besmettelijk voor mensen te maken.
  Uiteraard is het als bio-wapen ontwikkeld.

 6. Cootje

  Als de eerste en hopelijk de laatste gekleurde filosofische president van Amerika Obama . Tegen Syrië zegt een chemische aanval is een brug te veel is de rode lijn overschreden en zo dwergstaatje wordt niet aangepakt. Dat je ook niet kan verwachten van onze gekleurde Nobel prijs winnaar , toen hebben Rusland China gelijk de baakes verzet . En hun wapenwedloop vergroot , trump moet puinruimen wat onze filosoof heeft achter gelaten . De Europese unie probeert van twee wallen te eten , gelukkig moet je daar met trump niet mee aankomen ,Duitsland betaald zijn contributie niet gewoon 14/15 duizend Amerikanen naar huis , de Turken gaan al hun eigen weg , blijft niets van over van dat Europese zooitje

 7. Che

  ”net als alle moedige protestanten in Hongkong.”

  Hier het bewijs, deze christen vrouw is zo onbetrouwbaar als wat.

  1. Maurits Dekker

   Che
   “net als alle moedige protestanten in Hongkong”

   Je bent een idioot als je denkt dat protestant hetzelfde betekent als christen.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Ze aanbidden de zelfde Satan !

 8. NationalSniper

  Alles dat we doen aan maatregelen heeft alleen maar negatieve gevolgen voor het westen: maatschappij (hoe moet je relaties aangaan en leven), economie (MKB kapot, hoe gaan we zorg, veiligheid en alles betalen, straks megabezuinigingen ook op zorg), volksgezondheid (uitgestelde zorg, stress, angst, spanning, social distancing en mondkapjes allemaal zeer slecht voor de gezondheid, veel psychische klachten die weer leiden tot lichamelijke).

  We spelen China in de kaart en vernietigen het westen met de maatregelen. Het lijkt ook steeds meer op China. Mensenrechten, grondwet, rechtstaat, democratie, burgerrechten, zelfbeschikkingsrecht, vrijheden, integriteit menselijk lichaam doen er niet meer doe. Dat zijn dingen die NOOIT geschonden mogen worden. Het zijn niet voor niets grondrechten.

  Intussen verergeren de maatregelen het. Ouderen worden met het virus opgesloten zonder ventilatie. Verstoren van hun familie. Eenzaamheid is negatief voor je weerstand. Angst, spanning, stress en social distancing verlaagt ook de weerstand va mensen.
  Mondkapjes op die geen enkele bescherming bieden en zelfs de kans vergroten omdat 87% ze niet goed gebruikt (zit er steeds aan, op en af, wast/vervangt ze niet) en ze een besmettingshaard worden. Vergroten bovendien de angst. Verbieden die dingen.

  Realistische oplossingen die al bovenstaande nadelen niet schenden en haalbaar zijn worden genegeerd. Zoals goede ventilatie, verbetering ventilatiesystemen (UV filters, meer lucht van buiten) airco’s uitzetten of uitrusten met filters, luchtbevochtigers en ionisatie.
  Daarmee kan de maatschappij gewoon door. Maar dat mag blijkbaar niet.

  En buiten wordt je niet besmet. Alle maatregelen daar slaan helemaal nergens op.

  WHO = China. WHO doet wat China wil. En China wil een verzwakt westen.
  Helaas zijn er een hoop extreem linkse coronagekkies en collab orateurs die daar achter aan lopen.

  1. NationalSniper

   China wil een verzwakt westen om de eigen macht te vergroten. Zie ook hoe China misbruik heeft gemaakt van de vorige economische crisis en havens in Griekenland heeft opgekocht en zijn macht heeft vergroot.
   Een hoop globalisten lopen achter China aan. Dat is een voorbeeld hoe zij het graag zien, democratie vinden ze maar lastig. De burger wil niet wat zij willen. De EU is daarom op weg naar een Chinees model, zie de enorme censuur op social media bijvoorbeeld.

   De globalisten die werken mee om het allemaal zo erg mogelijk te doen lijken terwijl het virus in de praktijk vergelijkbaar is met Influenza (IFR 0-1%). Het komt hun politieke agenda goed uit.

  2. Che

   Zijn de nieuwe nicknames in de aanbieding?

   1. Pauline Kummer

    Past in het rijtje Blitzkrieg c.s. Ook de “vis” wordt goed verkocht ondanks de marktprijs.

  3. NationalSniper

   Taiwan wist dat SARS-Cov-2 wel van mens op mens ging en melde het maar werd genegeerd door WHO.
   Had China direct gewaarschuwd dat het van mens op mens ging dan had de rest van de wereld vluchten uit China kunnen stoppen (of alleen terughalen van mensen en deze testen of in quar ant aine zetten).

  4. NationalSniper

   Het virus komt dus uit een lab. Met opzet of per ongeluk.
   Daarna verspreid China verkeerde informatie dat het niet van mens op mens bemettelij is en de WHO neemt dat klakkeloos over (en dus ook RIVM).
   Zelfs Lubach heeft de corruptie van WHO besproken. Tedros dankt zijn baan aan China.

  5. NationalSniper

   Vergeet dus meneer G*ates en kijk naar de grote rode olifant in de kamer: China.

  6. NationalSniper

   De hoefijzervleermuis waar het virus vandaan kwam komt in een straal van 500km van Wuhan niet voor.
   De markt waar het om ging was een zeevoedselmarkt (sea food market). Wat moet een vleermuis daar?
   Volgens getuigen werden er dan ook helemaal geen vleermuizen verkocht.

   Het lab in Wuhan stuurde wetenschappers er wel op uit om vleermuizen (waaronder de hoefijzervleermuis) te vangen om virussen af te nemen.

 9. Opa73

  Hier weet de Chinese regering meer van, het virus is on/bewust uit een lab ontsnapt en aangezien de wereld afhankelijk is van Chinese producten, men ziet dat er weinig wordt gereclameerd behalve door Trump, dus daarom industrieën uit China weghalen en terug naar Europa en de VS.

 10. choi99

  Die heeft duidelijk een koffer vol met geld gehad inruil voor het verspreiden van deze leugens. Het feit dat ze dat op een zender als FOX news doet dat zegt namelijk ook al voldoende. Verder is er geen wetenschapper op de wereld die gelooft dat het Corona virus in een lab is gecreëerd, behalve dan de flat earthers en mensen die in aliens geloven.

 11. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Een Chinees, Zionistisch, USA lab wel te verstaan !
  De Zioflikkers doen niet aan grenzen of nationaliteiten !

 12. Kleurloos

  Dit is allemaal één grote machtsspelletje je moet je niet laten gek maken door een vrouw die uit het niets opduikt om een verhaal te doen.
  Morgen zal er naar alle waarschijnlijkheid een Amerikaanse burger opduiken die weer het tegengestelde zal beweren.
  Als de grote Amerikaanse bedrijfs giganten zoals Microsoft en Apple al twijfelen aan Trump dan zegt dat genoeg.

  Eerst het Russische affaire om de verkiezingen en nu dit.
  Ik geloof er werkelijk niks van.

  Ik ben zeker niet antie Trump maar zijn beleidsvorming over China is te krankzinnig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.