Drugszoekers, dealers en daklozen: NS-personeel is bedelaars op station Enschede spuugzat

NS-personeel is de verloedering van het station in Enschede helemaal zat. Rond het begin van de coronacrisis liep de stad, en met name het station, vol met bedelaars: drugszoekers, drugsdealers en daklozen. Het is inmiddels ook echt bloedirritant geworden.

Reizigers worden lastiggevallen door deze bedelaars, die vaak om de kaartjesautomaten heen cirkelen als een stel aasgieren. ‘Heeft u misschien nog een losse euro?’ hoor je dan ineens achter je. De één wil geld voor eten (dat beweert diegene althans), de ander is eerlijker en wil gewoon drugs.

De Duitsers zijn nog het meest irritant van allemaal. Die komen met de trein vaak aan in Enschede om drugs te gaan gebruiken, zwerven vervolgens wekenlang op straat en komen iedere dag met hetzelfde verhaal: ‘Ik ben vannacht beroofd op het station en heb daardoor helemaal niets meer, geen: pinpas, mobiel, portemonnee en zelfs geen identiteitsbewijs. Ik mis net een paar euro voor de trein terug naar Hamburg/Berlijn/Osnabrück, kun je wat missen?’ Morgen staan ze er natuurlijk gewoon weer en herkennen ze je niet eens meer van de vorige afwijzing…

Het frappante is ook nog dat de meeste van die bedelaars niet eens echt dakloos zijn, maar dagelijks een paar euro bij elkaar moeten zien te sprokkelen om hun onderdak voor die nacht mee te kunnen bekostigen. Maar dat gaat je pas opvallen als je er wat langer rondloopt, want voor de tijd ga je ze echt niet kunnen onderscheiden.

Het probleem speelt dus al heel lang, want ook voor corona leek het soms een ware plaag. Er gebeurt gewoon helemaal niets. Waarschijnlijk omdat de gemeente zegt tegen allemaal regels aan te lopen, dat is namelijk praktisch altijd hét argument. Het begint in ieder geval echt de spuigaten uit te lopen. En het feit dat NS-personeel nu aan de bel trekt is een teken dat er echt snel wat aan moet gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Blitzkrieg

  Volgende keer vooral weer VVD stemmen… komop mensen, stem ze weg!

  1. TIXEN

   Ja, die partij is voor de vrijheid. In vrijheid stemmen.

 2. NEXIT.

  je kan beter spreken over de verloedering van Nederland

  stem sociaal , stem PVV

 3. Duckday

  Breek het kartel en stem PVV of FvD daarna snel exit uit het monsterverbond de EU en Euro. We zijn een avalbak geworden van EUROPA dank zei de EU met zijn open grenzen Door hoogmoed waanzin en belust op macht doet men niks aan die troep de politiek roept het is een aanwinst voor NEDERLAND.

  1. Ad Fundum

   Kwakende eend, met u als supporter zal geen van beide partijen blij zijn. Stem maar blanco. Geen nivo

 4. combat le pelicule

  Verbied druks en hogere straffen voor dealers, ooh wacht dat doen ze niet natuurlijk want ja geld en het opgeven van mensen, door gratis te verstrekken, is dé drijfveer van deze regering en dit land dat een moreel volledig achterlijke kompas heeft…

  1. Forlan

   Ja “druks” verbieden lijkt me inderdaad een fantastische oplossing!! Dat lukt overal hartstikke goed, vooral in Mexico, Colombia, VS enz. Dan houdt de overlast meteen op en het kost helemaal geen mankracht en geld!

   🙄

   1. combat le pelicule

    Niet verbieden lukt beter en is ook goed voor de gezondheid, op tabak wordt echt jacht gemaakt maar druks nee daar doen we niets aan.
    Het is een schande, hoe hypocriet druksgebruikers en geldzuchtige dit rechtvaardigen

 5. ervi

  In sommige landen wordt de doodstraf uitgedeeld aan dealers.
  Zou hier ook moeten.

  1. TIXEN

   Nederland kent geen doodstraf. Gaat ook nooit gebeuren.

   1. Grasmaaier

    Jawel hoor. Dat gaat wel gebeuren.

   2. ervi

    “Nederland kent geen doodstraf”. Net achter gekomen zeker.
    Hu-t-t-en wanneer maak je een nick van mijn gebruikersnaam?

    1. combat le pellicule

     De enige oplossing is vrij wapenbezit.

     1. combat le pelicule

      pellicule

   3. Grasmaaier

    De psychopaat verraadt zich in een zin, in acht woorden.

   4. combat le pelicule

    “Nederland kent geen doodstraf”

    Oh jawel hoor, de d666 is vóór het vermoorden van ouderen middels poedertjes en het bewust vermoorden van weerloze, recht op leven hebbende, ongeboren baby’s, hoezo geen doodstraf..

  2. combat le pelicule

   Precies ervi

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.