Eis van diversiteit en inclusie voor cultuursector blijkt wel degelijk een directe aanval op onze eigen cultuur

In deze Volkskrant-column (ja, ik snap het ook niet) wordt in één keer duidelijk waarom de roep om meer diversiteit en inclusie, wel degelijk een aanval op onze eigen Nederlandse cultuur is. Tegelijkertijd laat het zien dat het verkondigen van hoe tolerant, divers of inclusief een organisatie wel niet is, puur een verdienmodel of zelfs een overlevingsstrategie is geworden. Heel verhelderend!
Martin Sommer legt in zijn column uit hoe het Museum Ons’ Lieve Heer op Solder ten onder gaat aan de nieuwe diversiteitseisen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De Amsterdamse kunstsector moet meer aandacht besteden aan deze onderwerpen. Wanneer een organisatie daar (volgens het fonds) onvoldoende mee bezig is geweest, dan trekt men zo de subsidie in!

Maar ondanks het feit dat het hierboven genoemde museum daar wel degelijk flink mee bezig is geweest, waren het helaas niet de juiste soorten diversiteit, tolerantie of inclusie! Moet je de verklaring van het fonds voor de intrekking van de subsidie eens lezen:

Tolerantie en verdraagzaamheid en begrip als basisthema’s, heel goed. Maar het ontbrak aan ‘een randprogramma’ van bijvoorbeeld lezingen en debatten. Aandacht voor diversiteit en inclusie: voldoende. Maar hier ligt volgens de commissie wel een ‘grote uitdaging’ aangezien het hart van de collectie, de schuilkerk dus, ‘in de kern westers en christelijk is’.

En hop! Daar verdween hun subsidie… Het wijst op een gevaarlijk fenomeen dat zich gemakkelijk kan gaan verspreiden over heel Nederland. Een ‘Inclusitie’, zoals het op GeenStijl zo mooi werd genoemd, die wel even gaat bepalen wie er wel en geen geld krijgt, gebaseerd op belachelijke criteria die ronduit anti-westers en/of anti-Nederlands zijn.

De mensen die in de column aan het woord komen kunnen er met hun kop niet bij dat wat zij als ‘diversiteit’ beschouwen (culturele verschillen in brede zin), door de mensen van dat fonds dus helemaal niet zo wordt gezien. Die willen het liefst overal aandacht voor allerlei soorten minderheden met een (vermeend) slachtoffercomplex, zoals: vrouwen, LHBTI’ers of gehandicapten, en dan nog het liefst van kleur.

En dat begint men nu in Amsterdam dus te merken, dat zo’n Inclusitie eigenlijk tegen zo’n museum zegt: ‘Jammer dat je in je dominant westerse, christelijke museum geen ruimte biedt voor lezingen over hoe zwarte lesbiennes last hebben van witte onderdrukking als gevolg van wit privilege. Geen subsidie voor jou!’

Dat zwaard van Damocles hangt natuurlijk boven het hoofd van alle bedrijven in de kunstsector, die toch afhankelijk zijn (gemaakt) van subsidie. Dat is ook de reden dat ze zich zo ‘tolerant’ en ‘divers’ profileren. Echt misselijkmakend dat dit er op zo’n manier doorgedrukt wordt. En dat het ook nog eens ten koste gaat van onze eigen kunst en cultuur, omdat het expliciet niet aan de voorwaarden voor subsidie voldoet. Hoe duidelijk wil je het hebben?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Ernest Stern

  Martin Sommer las kennelijk het rapport van de adviescommissie niet. Van Wout kunnen we dat uiteraard ook niet verwachten.

  1. NEXIT.

   onze huistr0l las kennelijk het rapport van de adviescommissie niet. Van onze huistr0l kunnen we dat uiteraard ook niet verwachten.

  2. Rene van der Grijp

   Laat je je zo beledigen door dit zwijn, Wout?

 2. Grasmaaier

  “Maar hier ligt volgens de commissie wel een ‘grote uitdaging’ aangezien het hart van de collectie, de schuilkerk dus, ‘in de kern westers en christelijk is”.

  De zwaar oikofobe commissie is het spoor volledig bijster, dat is duidelijk. Alles wat westers en christelijk is is verwerpelijk en dient afgeschaft en vernietigd te worden.

  De linkse beunhazen kunnen hierbij rekenen op de volledige hulp en bijstand van volidioten als Ernest Stern: daar barst het in Nederland van – de nieuwe NSB’ers kennen maar een slogan: weg met ons.

 3. Tom Bombadil

  Miss moet ik daar maar eens als zwarte piet een paar lezingen geven. Dan hebben ze iemand die en gehandicapt is (adhd en toen nog pdd-nos) en iemand die gekleurd is..

 4. Rene van der Grijp

  “Het AFK heeft afgelopen maandag aan het museum laten weten dat de aanvraag voor de vierjarige subsidie over de periode 2021 – 2024 niet kon worden gehonoreerd. Hoewel het advies over de aanvraag positief was, beschikt het Fonds over onvoldoende budget om tot uitkering over te gaan.”

  ht*ps://opsolder.nl/sluiting-dreigt-voor-museum-ons-lieve-heer-op-solder/

  De officiële reden is dus onvoldoende budget. WAT EEN SMERIGE LEUGEN. Zullen we eens kijken welke waardeloze “inclusieve” initiatieven wél subsidie krijgen?

  Het extreemlinkse tuig dat de subsidies mag uitdelen laat dit stuk historie vallen als een baksteen omdat “het hart van de collectie in de kern westers en christelijk is”. Dat is wel het toppunt van oikofobie.

  Het is op zich bemoedigend dat een columnist van de Volkskrant ook inziet dat dit niet door de beugel kan. Maar op links zal hij waarschijnlijk een roepende in de woestijn blijven. West-Europa is terminaal, met “dank” aan de linkse drammers en fanatici.

  1. Ernest Stern

   René las warempel het rapport en moest ook constateren dat de reden voor de vermindering van de subsidie niets met diversiteit te maken heeft.
   Geen nood voor René, hij beweert gewoon dat ze liegen.

   1. NEXIT.

    enz

   2. Rood

    etc

  2. Grasmaaier

   Opgemerkt moet wel worden dat het museum Onse Lieve Heer op Solder de op een na hoogste subsidieaanvraag had (€ 695.344,-, wat in mijn ogen absurd is) en tevens dat diverse andere musea ook geen toekenning kregen waaronder de Nieuwe Kerk (aanvraag € 100.000,-), Museum Van Loon (aanvraag € 176.513,.), NEMO Science Museum (aanvraag € 490.000,-) en Van Eesteren Museum (aanvraag € 150.000,-).

   1. Ernest Stern

    Exact, Grasmaaier, het gehuil dat hier diversiteit de reden was voor subsidiebeperking is een platte leugen.

   2. Rene van der Grijp

    “Opgemerkt moet wel worden dat het museum Onse Lieve Heer op Solder de op een na hoogste subsidieaanvraag had (€ 695.344,-, wat in mijn ogen absurd is”.

    Ik zie op hun site al meteen twee aanvragen van theaters die meer dan een miljoen hebben gekregen.

    ht*ps://www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl/toekenningen/vierjarige-subsidies-2021-2024/?

    De hele lijst geeft de indruk dat vooral linkse hobby’s op steun kunnen rekenen. Maar goed, zo gaat dat al jaren in subsidieland. Niets nieuws onder de zon.

    1. Ernest Stern

     René trekt zijn keutel in.

     Heel verstandig.

     1. Rene van der Grijp

      Ik trek helemaal niks in, autistische dwaas.

     2. Ernest Stern

      Jawel, je sprak over een SMERIGE LEUGEN die je niet waar kunt maken en je glibbert weg door van onderwerp te veranderen.

     3. Rene van der Grijp

      Natuurlijk is dat een smerige leugen. Er wordt immers wél geld gegeven aan andere zaken die historisch en cultureel van veel minder belang zijn. Die keuze maakt het AKF. Het is dus een kwestie van prioriteiten stellen en niet van budget.

      Het AKF had ook kunnen besluiten tot een gedeeltelijke toekenning, wat ze in veel gevallen ook hebben gedaan, maar de subsidie voor dit museum is in één klap tot nul gereduceerd. De nek omgedraaid. Want: “in de kern westers en christelijk”. Dat mag dus niet meer van de linkse inquisitie.

      En verder veranderde ik helemaal niet van onderwerp, ik reageerde op Grasmaaier, die kennelijk verkeerd geïnformeerd is.

     4. Grasmaaier

      Ik ben niet verkeerd geinformeerd Rene. Ik keek bij het AFK onder de sublijst Erfgoed, waar ik zag dat de aanvragen van de Nieuwe Kerk en de 3 musea die ik noem, niet gehonoreerd werden. (Zij hadden echter over de vorige periode van vier jaar ook niets toegekend gekregen.)

      Overigens vind ik € 695.000,- subsidie voor OLH op Solder een absurd hoog bedrag. Maar het is natuurlijk onbehoorlijk om de subsidie volledig in een keer in te trekken; ik ben van mening dat deze over 5 jaar afgebouwd had moeten worden – over de vorige periode (van 4 jaar) werd immers nog ruim 6 ton toegekend.

     5. Rene van der Grijp

      @ Grasmaaier: Het AFK heeft een budget dat verdeeld moet worden over meer dan alleen cultureel erfgoed. Als je de lijst bekijkt dan valt op dat er opvallend veel geld gaat naar linkse hobby’s als theatergezelschappen, muziekmakers en dergelijke. Het zijn allemaal (of bijna allemaal) voorposten van de linkse kerk.

      Daar zit een agenda achter.

      Moet ik jou (of all people) dat nog uitleggen?

    2. Grasmaaier

     Ik had het over de sublijst Erfgoed/Musea, Van der Grijp.

     1. Rene van der Grijp

      Het gaat hier over het AKF, Grasmaaier. Zie mijn link.

 5. ervi

  Gauw nog maar even een paar musea aflopen met de kleinkinderen.
  Voordat ze sluiten.

 6. AS210854

  Moet ik ook maareens gaan gaan doen bij alle belastingen enz enz die ik moet betalen . Alle uitgaven waar ik het niet mee eens ben, niet meer betalen.

 7. 56RdK

  Ja, het islamitisch zwaard zal overheersen!! Dankzij de zwakzinnigen van CDA, D66, GL, PvdA, VVD, kortom van partijen die onze cultuur, tradities en vrijheden ondermijnen om de satanische islam maar te bevredigen!

 8. Sepp

  Maar wat is de drijfveer, de motivatie om de Nederlandse cultuur te boycotten en te verraden?
  Welk belang heeft deze miskenning van onze cultuur?
  Deze waanzin wordt aangestuurd door onze multiculturele overheid, immers al dit soort instellingen verkrijgen hun subsidies uit belastingopbrengsten van de burger!

  1. Ernest Stern

   Die drijfveer bestaat helemaal niet, malle jongen.

   1. Rood

    etc en enz

   2. Sepp

    ernst quispel stern/
    O jawel, die drijfveer heet de `dictatoriale multiculti EU’ zetelend in Brussel!

   3. Sepp

    Quispel@
    Ik verkeer minstens net zo lang als jij op DDS, jij verraad jezelf al na circa twee zinnen!
    Dat komt door die overdreven linkse opstelling en woordkeus, belachelijk gewoon!

   4. NEXIT.

    usw

  2. Rene van der Grijp

   Dit filmpje geeft je het antwoord in zeven minuten:

   ht*ps://www.youtube.com/watch?v=T5zkjRlfw70

   1. Ernest Stern

    Ach, het cultuurmarxisme heeft het weer gedaan.

    😜

    1. Rene van der Grijp

     Een inhoudelijke reactie is teveel gevraagd voor de draaideurtr*ol, dus probeert hij het met een smilie. Zo’n kind gun je toch een fanta?

     1. NEXIT.

      die fanta koopt die nsb’er zelf maar

 9. Rene van der Grijp

  Uit de column: “Het Amsterdamse kunstfonds verwijst naar het ‘actieplan inclusie’ van de gemeente, ‘een instap-eis waar je aan moet voldoen vóór de aanvraag’. Musea, gezelschappen en muziekgroepen moeten een multiculturele buiging doen, alvorens het kunstfonds überhaupt bereid is een letter van hun subsidieverzoek te lezen. Ineens begrijp ik ook waarom angstige museumdirecteuren een voor een in de krant te biecht gaan over onze verantwoordelijkheid voor de verschrikkingen van de slavernij. Subsidiegever luistert mee.”

  Zo is het al jaren, alleen wordt het steeds een graadje erger. De linkse wurggreep op de samenleving verstrakt. Vergis u niet, dat gebeurt gewoon onder kabinetten waarvoor de VVD de premier levert.

 10. harte385

  Al deze clubjes geen subsidie meer, en zwaar straffen voor het feit dat ze Nederland terroriseren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.