Gerechtigheid voor Bas! Hashtag wordt populair op Twitter vanwege stilzwijgen media

Omdat men in Amsterdam niet preventief wil fouilleren ondergaan de burgers het resultaat van dit beleid. Bas van Wijk is op een beestachtige manier aan een einde van zijn leven gekomen. Maar de media blijven hierover verdacht stil. Na de dood van George Floyd werd heel Nederland – en de wereld – gek gemaakt over dit exces, nu blijft het opvallend stil. Daarom is op Twitter de hashtag #gerechtigheidvoorbas viraal gegaan. Bas van Wijk, sprak iemand aan die een horloge had gestolen. Hij werd door 5 kogels geliquideerd, op klaarlichte dag. Vanwege een horloge.

Vlaardingerbroek heeft gelijk wanneer ze schrijft dat Van Wijk over een week alweer vergeten is. Dit is voor actiegroepen of bepaalde media niet belangrijk genoeg.

Tot nu toe heeft burgemeester Halsema ook nog niet gereageerd op dit afschuwelijk incident.

Er gingen geruchten rond dat men bijeen wilde komen voor een demonstratie. Die demonstratie gaat er nu komen!

Tot nu heeft men het voornamelijk over Bas van Wijk op Twitter, maar wat hier gebeurd is hoort natuurlijk overal te worden besproken. Want hoe kan het dat iemand, vanwege een horloge, doorzeefd wordt met kogels op klaarlichte dag.

Wat voor land zijn we, dat dit de realiteit is geworden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. josemoonen@70

  Wat voor land ??????????????? een k… land .!!!!!!!!! Democratie ,gerechtigheid is hier heel ver te zoeken .
  We weten allemaal waarom dit dood gezwegen wordt door de media . Toch ?

  1. Oepsie

   Lees Jan Dijkgraaf maar eens op de TPO.
   En voor de nabestaanden, heel veel kracht en sterkte.

 2. Duckday

  In wat voor een land leven we eigenlijk. De daders worden de hemel ingeprezen de rechters hebben medelijde met zulke personen. MAAR over HET SLACHTOFFER hoor je niks hooguit een a twee dagen en dan is het over. Het zal je kind maar zijn. Nederland is een land geworden van steek maar raak hoe jonger des te minder straf Soms lijkt het wel of de jeugd er ingehuurd is Nee veilig voel ik mij niet meer want voor dat je de mond opendoek ga je al met een gele wagen naar het ziekenhuis.En de dader is spoorloos

 3. Vliegenvanger

  We leven in een land waar de criminelen de macht hebben, en onze
  regering al het mogelijke doet om criminaliteit in de hand te werken. Onbelangrijke dingen gaan voor in Nederland. Nederland gaat met spoed de afgrond in dankzij Rutte en Co.

 4. CLoVis

   
  Die demonstratie zal vast verboden worden
  i.v.m. ‘corona’ of ‘de openbare veiligheid’.

  Zolang het niet over een verslaafde, criminele negert gaat
  zal het Halske Femkema aan haar reedt roesten.

 5. Piet51

  Alle media schrijven hierover, maar wel anoniem. Want het is een goede Nederlandse gewoonte om dat niet met naam en toenaam te doen, zowel van de dader als van het slachtoffer. Dat is uit respect voor het slachtoffer en ter bescherming van de “vermoedelijke” dader.
  In Amerika en veel andere landen is dat anders. Daar worden naam en toenaam al op grond van vermoedens verspreid.

  1. werikke

   Het zou zomaar een kansenparel kunnen zijn. En die is natuurlijk door alle linkse mensen met gejuich binnen gehaalt en zielig gevonden. Bent u met mij eens dat als het een Nep asielzoeker zou zijn deze na zijn straf hier in Nederland het land moet worden uitgezet.

   1. Piet51

    @werikke
    Het zou inderdaad een migrant kunnen zijn, maar de kans dat het een Duitser is is veel groter, want die zijn er bij de Nieuwe Meer veel meer. En veel andere nationaliteiten komen ook in aanmerking. Maar er lopen het meest Nederlanders rond, dus ga ik in eerste instantie daarvan uit.
    Helemaal eens met je “straf”, uitzetting. Terecht beperk je het wel tot asielzoekers, dus mensen zonder status. Als het iemand met een status zou zijn, wordt het wat ingewikkelder. Maar ook andere buitenlanders mogen wat mij betreft bij zo’n misdaad na hun straf vertrekken. Ik zou wel die uitzetting onderdeel maken van de straf.

    Je toevoeging “nep” heeft voor mij geen betekenis. Er is maar één soort asielzoekers, namelijk mensen die asiel aanvragen en vervolgens daarop serieus worden beoordeeld. Die aanvraag kan zijn om redenen op grond waarvan asiel wordt verleend of om niet erkende redenen. Ik neem aan, dat je met “nep asielzoeker” deze laatste categorie bedoelt. Maar de maatregel van uitzetting bij zo’n ernstige misdraging geldt voor mij ook voor die categorie van erkende asielzoekers.

    1. werikke

     Het blijkt dat veel asielzoekers naar Nderland komen vwb het geld ipv dat men echt op de vlucht is. Daarom vind ik alle asielzoekers in Nederland nep asielzoekers oftewel parasieten. Dat ook blijkt dat veel van dat soort crimineel zijn of illegaal en crimineel geeft aan dat de kans ook groter is dat dit soort neppers alom vertegnwoordigd is bij diefstal en andere criminaliteit. Waarom dan niet gedwongen uitzetten en als dat niet kan de wet aanpassen. Als ik mensen in mijn huis krijg die mij beflikkeren gooi ik ze er ook uit.Wedden dat ook deze crimineel met pistool een criminele buitenlander is ? Dus of doodstraf maar dat mag natuurlijk niet want is zielig of dat Nederlanders jaren moeten betalen om deze klootzak van eten en gezondheidszorg te voorzien. Daarom oprotten en beter kijken wie hier binnen komt . Dit is niet rechts maar populistisch rechtvaardig. groet

     1. Piet51

      @werikke
      Je tekst is één verzameling onbewezen beweringen en ononderbouwde conclusies. Weerleggen ervan lijkt me vergeefse moeite. Excuus.

      Voor alle duidelijkheid, ik ben ook een gelukszoeker en jij hopelijk ook. Iedereen die geen geluk zoekt zou zich moeten laten behandelen voor zo’n depressieve stoornis. Ik begeleid een paar van die asielzoekers en zou willen dat Nederland veel meer van zulke initiatiefrijke mensen met lef had. We zouden er dan nog beter voor staan dan nu. De enkele crimineel onder hen moeten we op een effectieve manier aanpakken.
      Aan landgenoten met gedrag van klagende slachtoffers die blij mogen zijn voor alle zekerheid die ze hier genieten, hebben we helemaal niets.

    2. werikke

     he piet

     blijkt dus gewoon een zielige import crimineel te zijn geweest. zie verder geen white life matters demonstranten en ijzig stil bij de linkse kliek

 6. Ritter

  “de barbaarse moord op George Floyd. Het is terecht geweest dat men kritische vragen stelde bij de beestachtige behandeling van Floyd door de politie. ”
  =============

  Je kan de ene agent hoogstens “hardhandig optreden” verwijten maar geen moord en geen racisme.

  Als deze video eerder was vertoond had dat veel rellen en plunderingen kunnen voorkomen.

  De vraag is dan waar deze video zolang geheim is gehouden.

  Kortom, wederom zijn mensen door de media voor de gek gehouden. Want de media promote het idee dat er sprake was van racisme bij de aanhouding van Floyd.

  Hieronder de video en mensen kunnen zelf beoordelen of er sprake is van racisme bij de aanhouding van Floyd.
  =========
  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=YPSwqp5fdIw&feature=emb_title

  1. Che

   Laat het woord -Amerika- vallen en het Pavlov hondje slaat aan.

   1. DubbelZout

    Ja met zo’n trouwe volger heb je geen hond meer nodig
    Voor Ritter is Trump een soort van Jezus in het kwadraad

   2. Rood

    Beter een hond dan een linksfascist.

  2. Reinoud van Gelre

   Ritter, we wonen in Nederland…
   Kun nu eens één keer die Amerikaanse zwijnerij erbuiten laten?! Het heeft niets met dit onderwerp te maken!

   1. NEXIT.

    ppppfffffff , het linkse voetvolk heeft inhoudelijk niets in te brengen.

    che noud

   2. Meriadoc Brandebok

    Klopt, het racisme in de VS heeft weinig met deze roofmoord van doen.

    1. RvdBe

     Brandebok, dat veranderd op het moment dat de politie die klootzak tracht te arresteren en hij richt zijn pistool op de agenten waarbij hij de pech heeft dat dë politie hem te snel af is en hem neerschiet, dan is het racisme en kan Halsema met blm weer over de dam lopen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Maar zoiets gebeurt hier dus niet 🤷‍♂️

    2. RvdBe

     Brandebok, dus jij denkt dat een Nederlandse politieagent zich laat afschieten om bv vervolging te voorkomen, ben eigenlijk bang dat je nog wel eens gelijk kan hebben.

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee, hij schiet de dader in de knie of het achterwerk en verder hoor je er weinig meer over.

  3. Kretoloog

   Volledig eens met Ritter.

   Het is totaal absurd dat een journalist van DDS, dat nota bene pretendeert rechts blog te zijn, schrijft over de ‘moord’ door een politieman op George Floyd.

   Maar ja, het is weer Bart Reijmerink.

 7. Ritter

  All Lives Matter!

  1. Che

   Fryslân boppe.

   1. Maurits Dekker

    “Fryslân boppe.”

    En Che yn de groppe.

 8. Cycle25

  Walgelijke media + wegkijk kabinet, dit gaat dagelijkse kost worden.

  Dankzij VVD is de politie een wassen neus tegen criminelen, want soft targets leveren véél meer geld op.

 9. Ritter

  In de VS zijn veel Amerikanen slachtoffer van criminaliteit gepleegd door ( illegale) migranten.

  De media in de VS besteden er totaal geen aandacht aan. Het past niet in hun agenda.

  Alleen Trump besteed er aandacht aan en brengt het in de openbaarheid; tot grote woede van veel media die dit issue liever onder het tapijt vegen

  Omdat Trump aan dit issue aandacht besteed word Trump door de media van “racisme” beschuldigt. Want de media willen dit issue liever doodzwijgen.

  Hetzelfde in de Nederlandse media. Die willen de criminaliteit onder migranten/asielzoekers liever doodzwijgen.

  Hieronder een video van Trump met ouders waarvan hun kinderen het slachtoffers waren van (illegale) migranten.
  =============

  Donald Trump verwelkomt ouders van slachtoffers die zijn vermoord door illegale immigranten

  ht*ps://youtu.be/ydmx1prI2N4

  1. Adriaen van Bergen

   In Amerika heb je tenminste het recht om een wapen te dragen,zodat je jezelf en je spullen kan verdedigen als de overheid er niet is.
   In Nederland hebben alleen criminelen wapens.
   Hier is geen gelijk speelveld.
   De overheid doet praktisch niets om wapengeweld door criminelen tegen te gaan.

 10. Meriadoc Brandebok

  “En over een week is Bas van Wijk weer vergeten. Dat is de realiteit.”

  99% van de mensen die een gewelddadige dood sterven zijn na een week weer vergeten. Het leven van alledag gaat weer door en dwingt mensen zich met hun werk te bemoeien.

  Ik begrijp niet wat Vlaardingerbroek hiermee wil.

  1. Oepsie

   Dat begrijpen we maar al te goed Guusje. Voor jou tellen, alleen de ouderlingen in je bedje. zeker geen Eva, want die is in jouw geest toch dat ”wijf met die appel”.
   Simpelton the BOOOOOO

   1. Meriadoc Brandebok

    Heb je gezopen?

  2. Kretoloog

   “Ik begrijp niet wat Vlaardingerbroek hiermee wil”

   Weet je hoe dat komt Guus, dat jij dat niet begrijpt? Dat is omdat jouw IQ en EQ onder normaal ligt.

   Kun jij natuurlijk ook niets aan doen. Je hebt het of je hebt het niet. Maar daarom hoef je je onnozelheid nog niet telkens hier te etaleren.

   Ofwel (gratis tip!): ga naar een kleutersite. En probeer niet meer mee te discussiëren met de grote jongens!

 11. Aborifa

  Opsporen, arresteren, berechten, bezittingen verbeurd verklaren, hoge gevangenisstraf. Afschrikwekkend voorbeeld stellen.
  In het algemeen: wapenhandel en -bezit streng bestraffen, zie boven.
  Iedereen weet het maar wij hebben wetten die de uitvoerende macht te veel aan banden legt.

 12. andergeluid

  Wij zijn het EU land met de laagste straffen zag vanmorgen nog een politie programma van Engeland iemand neer gestoken de dader kreeg levenslang.
  iemand die thuis door het lint ging met een kapmes en had een nep pistool boven liggen die kreeg 2 jaar
  moet je hier komen de meeste Criminelen komen juist naar Nederland omdat de straffen zo laag zijn..
  En dat moet snel gaan veranderen.
  En ja preventief fouilleren dan had haar eigen zoon opgepakt geworden die met een pistool liep zo iets wil je natuurlijk niet van onze nep burgemeester

 13. deZwaluw

  Er bestaat in Nederland geen lobby tegen criminalteit. Vandaar dat er geen politicus iets aan doet.
  Alleen als de klimaatlobby, inclusiviteitslobby of om het even welke lobbyclub de politiek kietelt komen ze in actie. Want dan valt er geld of een mooi baantje te verdienen. En die politici noemen zich volksvertegenwoordigers. Bah.

 14. Marija

  Wij zijn een land waarin tuig uit alle landen wordt toegelaten.
  Veroorzaakt door totaal ondeskundigen die het beleid bepalen.
  Niemand corrigeert of handhaaft.
  Laat maar komen zoals het komt, lijkt men te denken.
  Het tuig wat ons land overneemt vraagt niet beter.

 15. P.Sisterons

  ssssjt, niemand mag weten dat het een Turk is. Stel je voor dat Dogface Erdoĝan nog bozer wordt. 60% van de Turkse bevolking wil voor elke prijs in een “vrij Europees land” wonen. Weet Ali met de pet daar dat het hier onbewoonbaar gebied aan het worden is, maar ja, het gras is bij de buren altijd groener.

 16. ko vadis

  4 licht getinte daders, volgens ooggetuigen, daar waar de media over een dader met lichte huidskleur berichten.

 17. Augustus

  Dit laat zien wat voor een grap “Black Lives Matter” is. Zij leven in een omgekeerde realiteit. Blank vermoord door niet-blank is helaas de normaalste zaak van de wereld.

 18. Telex

  Juist zo’n land! En nu lekker slapen en snaveltjes toe!!!

 19. trutje

  Hoe kan het zijn dat een land zo tegen haar eigen bevolking is. Vreselijk land waar is Halsema nu en de rest van de BN’ers.

 20. Broodnuchter

  Klauwen er af en terug naar Afrika. Werken doen ze er toch niet mee. Parasieten zijn het!

  White lives matter.

  NEXIT!

  1. werikke

   mee eens, gedwongen oprotten na straf

 21. JoopvdJoop

  BLM,Bas Lives Matter.
  We weten ‘t weer uit welke hoek maar mag niet gezegd worden.

 22. Yoyo

  Waar is/ blijft de reactie van de verbazingwekkend incompetente burgermeester van Amsterdam?

  Lijkt me toch wel het minste van Femke H. kan doen.
  Amsterdam verdient beter.

 23. ervi

  Voorbeeldje van rechtspraak in Nederland:

  8 Jaar geleden werd ik door een gekleurde patient, die mij niet mocht omdat ik consequent met regels en afspraken ben, na medicatieverstrekking van achteren beslopen en kreeg ik van hem een keiharde knal voor mijn kop. Gebroken kaak en jukbeen was het gevolg.

  Ik een paar maanden thuis, geopereerd en wel ,vreten door een rietje en een paar maanden niet kunnen slapen door de pijn.
  Patient opgepakt en de zaak voor de meervoudige strafkamer.
  Patient werd onmiddelijk volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard.
  Had met zijn advocaat ingestudeerd dat hij “onder invloed van stemmetjes”had geslagen.

  Werd wegens zware mishandeling veroordeeld tot een jaar verplichte behandeling, die hij overigens al in mijn kliniek volgde. Plus betalen van 700 Euro schadevergoeding.
  Zijn advocaat vond de straf te zwaar en in hoger beroep werd meneer de patient door het Gerechtshof vrijgesproken van alle aanklachten.

  Mijn vertrouwen in het rechtsysteem en de D66-rechters in Nederland is
  minus 100.

  1. toetssteen

   @ervi
   Sterkte!

  2. RvdBe

   Net als in Polen die hele linkse kliek aan rechters bij het grofvuil zetten.

   1. werikke

    mee eens heft in eigen hand nemen

  3. werikke

   ik hoop wel dat je dat mee neemt in je stemhokje. eens als er genoeg mensen met dit soort te maken heeft gehad zal men dit in stemgedrag proberen te veranderen. Helaas stemt men nog steeds links zoals d66 en vvd

  4. Hans NL

   Perfect voorbeeld, schandalig dat zoveel links niet zien en Ze zoveel macht hebben.

 24. Boemboem

  Waar blijft nu Halsema Rutten Jetten Klaver enz enz? Nu hoor of zie je niemand!
  Nu kan men zien wie er echt voor Nederland zijn en dat zijn hun en al die linkse partijen niet!
  Stem aub niet meer op hun maar op de PVV of FVD die zijn er voor de echte Nederlanders!

 25. Bes Tolen

  Het resultaat van veertig jaar regeringsbeleid ziet er slecht uit. Op allerlei manieren worden we voor de gek gehouden en dat is het werk van organisaties, die vrijelijk hun gang kunnen gaan. Hun invloed op de politiek is er en het ondersteunen met subsidies is er. Maar het is allemaal geen zaak, die enig belang van de autochtone bevolking ondersteunt en daarom ja juist daarom kunnen allerlei organisaties hun gang maar gaan. Het is beleid parallel aan kannibalisme. Nou ja of wat anders maar kloppen doet het niet.

  Laten we één onderwerp bij de kop nemen namelijk het aantal moorden per jaar. Dat waren er zo tot circa 2001 langzamerhand opgelopen tot 300 tot 400 per jaar en sindsdien zijn het er ineens veel minder. Wat daarvan te denken? Nee, het ligt nog anders want de huidige (!) grafieken vermelden hoogstens tot 200 tot 250 moorden per jaar in die vroegere jaren stel zo 2001 en sindsdien is er steeds sprake van daling! Wat daarvan te denken? Kijk dat is nu of statistiek of de overheid, die het zo goed is gaan doen. Wat denkt u er van?

 26. Response

  En de poorten blijven open staan om meer van dit soort schorriemorrie welkom te heten.
  En de coalitie, met steun van de links extremisten, vindt het goed en nodig. Hoe ver kun je afzakken?

 27. HD

  Weer die kut geitenneukers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.