Gewoon aan de grote klok hangen joh! Veiligheidsdiensten: ‘we hebben complotgekkies in het vizier’

Dit is toch een recipe for disaster. Veiligheidsdiensten laten publiekelijk weten dat ze de opkomst van ‘complotdenken en bedreigingen richting politici’, ook wel de zogenaamde ‘complotgekkies’, in de gaten houden. Maar dat een veiligheidsdienst dat zo roept, voedt dat niet uiteindelijk het complotdenken alleen maar meer?
In het volgende Dreigingsbeeld Terrorisme in Nederland (DTN), dat drie keer per jaar verschijnt, krijgen de complotgekkies hun eigen hoofdstuk. De Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) beschouwt die losjes gedefinieerde ‘groep’ dus als een potentiële dreiging. Niet heel gek, gezien de uitspraken van Enge Frans en Janet Ossebaard over het afschieten van Mark Rutte.

Maar dit kon nog wel eens spannend gaan worden. 5G-wappies en vergelijkbare lui die Bill Gates, George Soros, ‘de elite’, het coronavirus, het vaccin met de chip, Bijbelse teksten en Nostradamus-voorspellingen tot één massale samenzwering weten te maken, die moet je volgens mij niet gaan vertellen dat de overheid ze nu nog eens éxtra in de gaten gaat houden. Het lijkt wel of de overheid hier tegen de psychotische schizofreen, die denkt dat de overheid hem overal achtervolgt, zegt: ‘ja klopt, dat doen we ook’.

En ze lijken ook steeds prominenter in beeld te komen. Mafkezen die 4G-masten afbranden ‘want 5G is slecht’, lui die iedere vage bewering op internet voor zoete koek slikken (en nog resoluut zijn in hun overtuiging ook), ze lijken elkaar ook alleen maar verder op te stoken. En daar helpt het NCTV nu toch wel een beetje aan mee, ook al is het wel goed dat ze die mensen in de gaten hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. NEXIT.

  Wordt de NPO in de gaten gehouden ? 🙂 🙂

  1. Bloemkust

   Nee, die zijn doorgaans wat terughoudender in het formuleren van wetmatigheden zoals:

   ” de wereld wordt geleid door één grote linkse samenzwering, met als einddoel elk levend wezen op afstand aan te sturen”.

   1. NEXIT.

    enz

    1. Bloemkust

     Nee,

     1. NEXIT.

      ja

  2. Piet51

   De NPO wordt elke dag door miljoenen kijkers in de gaten gehouden. 😉

 2. Kretoloog

  Compleet van het pad af, die NCTV. Dit verwordt tot een soort van gedachtenpolitie.

  Iedereen heeft de vrijheid te denken wat hij/zij wil. Zolang hun gedrag binnen de wet blijft, heeft de NCTV en Veiligheidsdiensten niks van doen met gedachten die afwijken van de door haar zelf bedachte norm.

 3. Cycle25

  Gooi artikel 7 maar overboord, we worden met de dag meer en meer Chinees.

 4. Augustus

  Als ‘experts’ zoals het RIVM e.d. niet regelrecht liegen en bedriegen zal er ook veel minder ruimte zijn voor complotgekkies.

  1. Che

   @08
   Gelul van een dronken aardbei.

   1. NEXIT.

    sta je weer voor de spiegel

   2. Rood

    Je lult inderdaad als een linksfascist.

 5. Che

  De Combat L-ugar Clan gaat morgen veel rollen aluminium inslaan.

  1. NEXIT.

   nee

 6. Blondie

  Zouden deze veiligheidsdiensten ook iets te doen hebben, met advocaten die niet helemaal zuiver op de graat zijn.
  Of zit je dan te dicht bij hun…….. ?.

 7. Jack Flash

  Complotdenken houdt alert.
  Vinden overheden niet prettig.
  DDS gooit ze op één hoop,en dat vind ik niet prettig.

 8. Appelstroop

  Niet eens met je gegeneraliseer van complot mensen, je hebt ze er tussen zitten die echt alles geloven, maar dat zijn er niet zo heel veel (in NL dan). Beetje jammer dat je dat doet Wout. Ik geloof bijv. weinig van het officiele Kennedy verhaal, maar de rest de conspiracies zal me allemaal een worst wezen. Vermakelijk, dat wel.

  Prima dat veiligheidsdiensten achter 5G toren slopers aan zitten, dat soort mensen zijn gewoon gevaarlijk bezig. En Lange Frans… tja, Rutte neerknallen? Wat zou Pim Fortuyn van zo’n uitspraak gedacht hebben? We hebben genoeg gekken rondlopen in ons kikkerlandje, kappen daarmee.

  De rest van de conspiracies zal de overheid wss weinig tegen beginnen, uiteindelijk is het betrekkelijk onschuldig. Of je nou flat earther bent, jonge aarde creationist of niet in dinosaurussen gelooft, who cares? Bijzondere lui, maar niet bijzonder gevaarlijk.

 9. JochemX

  “lui die iedere vage bewering op internet voor zoete koek slikken”. Wat is eigenlijk het verschil met lui die elke uitspraak van Rutte, van Dissel c.s. voor zoete koek slikken?

 10. Aborifa

  Akwasi werkt voor de veiligheidsdienst. Is een infiltrant. Daarom worden de aanklachten niet ontvankelijk verklaard. Hij weet te veel.

 11. Buzz68

  Door een hogere dichtheid van 5G masten is het voor veiligheidsdiensten eenvoudiger om gebruikers uit te peilen.
  In combinatie met de bevoegdheid om zelfs inactieve telefoons af te luisteren heb je dan een wel heel interessant wapen in handen.
  George Orwell krijgt idd straks gelijk.
  ’t Zijn rare tijden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.