Groenlinks komt met naïeve verklaring voor Schilderswijkrellen: ‘Dit zijn jonge ongeleide krijgers’

Er wordt druk gezocht naar een mogelijke verklaring of een duidelijke oorzaak voor de rellende ‘jongeren’ in de Schilderswijk. Nou, veel naïever dan de ‘verklaring’ die de Groenlinks-voorzitter van Deventer-Salland geeft, wordt het denk ik niet. Moet je zien!
Saskia van der Elst etaleert het dominante, doch naïeve, wereldbeeld van haar politieke club echt perfect. Moet je toch eens nagaan wat er de afgelopen tijd is gebeurd: auto’s die in de fik vlogen; stoeptegels door de ruiten; gewonde agenten en zelfs steek- en schietpartijen! En dan zo’n tweet:

Omdat het door (voornamelijk) Marokkanen, Turken en Antillianen is gebeurd (minderheden dus), negeert ze direct alle veroorzaakte leed en schade bij de slachtoffers. Ze focust zich puur en alleen op de toekomst en de kansen van die daders. Hun gedrag is namelijk niet hun eigen schuld, maar een resultaat van hun omgeving.

En die omgeving is onwenselijk, maar daar zit voor haar nou juist de oplossing. Dáár kun je wat aan veranderen namelijk! Ze zijn dus als groep slachtoffer, deze ‘jonge ongeleide krijgers’, en kunnen met wat steuntjes in de rug allemaal astronaut en advocaat worden, wat haar betreft!

Kijk bijvoorbeeld naar het contrast in dit artikel van de Telegraaf, tussen de mening van de experts(1.) en de reactie vanuit de politie Utrecht(2.):

1. „Je moet de raddraaiers isoleren, eruit pikken, hard straffen. Tijdelijk uit de samenleving verwijderen. Voor straf puin laten ruimen in Beirut. Dat is nuttig, en zo zijn ze ook weg uit hun bubbel. Zorgen dat ze er niet mee wegkomen. Ja, daar is wel een mentaliteitsverandering voor nodig. We zijn in Nederland zó gewend om maar te blijven praten, altijd maar tolerant te zijn. Eenvoudig gezegd: geen knuffels, maar knuppels.”

2. De Utrechtse politie laat zich niet uit over de etnische achtergrond van de relschoppers. „Het zijn Nederlanders”, zegt woordvoerder Bernhard Jens in antwoord op vragen van De Telegraaf. Wel noemt hij het triest dat in coronatijd deze politie-inzet nodig is. „Dit is moedwillig de boel verzieken. Verveel je je? Dan kunnen we samen kijken hoe je je kunt inzetten voor de maatschappij.”

De experts snappen hoe die specifieke cultuur werkt, door hun eigen ervaringen. De politie heeft die ervaring vast ook wel maar mag zich daar niet zo duidelijk over uitlaten, en gooit het dus gewoon weer op een maatschappelijk probleem van jongeren die zich vervelen, of gewoon wat bezigheidstherapie en toekomstperspectief nodig hebben. Eigenlijk precies wat die Groenlinks-voorzitter dus ook suggereert. Compleet absurd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Kretoloog

  Doet me denken aan het GroenLinks-kamerlid Linda Voortman. Een roodharige Groningse, droeg een T-shirt met de tekst Ik ben een Marokkaan.

  Het dwaze mensje is tegenwoordig zelfs wethouder in Utrecht. Snapt u gelijk waarom de sfeer nu zo gezellig is in de Domstad.

  1. Chalres Bingley

   Dit soort domme gansjes als Linda hebben het helaas niet begrepen.
   Die islamieten krijgen hier kans op kans en zelfs meer als onze eigen bevolking ,met allerlei voordeeltjes en positieve discriminatie ,zelfs dat haalt ze niet over de streep om gewoon mee te draaien in de maatschappij.
   Stuur de ME of het leger op af ,veeg de straten schoon van die 2 paspoort houders die geen enkele loyaliteit naar ons mooie Holland hebben.

 2. Cycle25

  Ongeleide krijgers ? Welnee, opgeleid door Groene geraniums..

 3. NEXIT.

  stuur de krijgers dan direct terug naar de koning die ze aanbidden.

  opgeruimd staat zo netjes

  stem sociaal , stem PVV

 4. Cycle25

  Saskia van der Elst
  Vlag van de Europese Unie

  9 u
  Ik ben met veel grotere jongens het gevecht aan gegaan in mijn verleden. Deze jochies moeten even ernstig toegesproken worden.

  DIT is dus geranium gedrag, agressie “lullen” we even met een praatje weg..

 5. Blondie

  Het grootste probleem in Nederland is, dat er personen zijn die iets zoeken, om deze onnozele gasten te verdedigen.

  Rot op, van der Elst het zijn gewoon gasten zonder inhoud, in mijn werkzame leven veel in Afrika geweest, maar dit soort krijgers nooit ontmoet.

  Stop met je stompzinnig gelul, voor je het zelf ga geloven.

 6. Winfrida

  De kern is dat deze Marokkaanse overlastgevers niet verder kunnen nadenken dan hun neus lang is. Wat je ook doet of probeert, verbetering vanwege hun gedrag zal weinig helpen. En Groenlinks doet rustig daar aan mee.

 7. AS210854

  Wel vreemd dat deze jongeren allemaal getint zijn. Waar zijn dan de blanke jongeren in deze?

  1. Oepsie

   Die worden allemaal gelijk gearresteerd en vast gezet. Het is NL hoor! Doen ze in België ook. Opdracht van Brussel, of wist u dat nog niet.

 8. Jack Flash

  Ik denk dat ze boa’s mogen worden als het het aan guurlinks ligt.
  Het blijven sukkels.

 9. Duckday

  Misschien zit ze te wachten op een drop likker of een drop ***

 10. 56RdK

  Saskia, weer een lijntje coke van je marokkaanse huisdealer gesnoven?
  Volgens goed Groen Linksgebruik?

 11. 56RdK

  En ja die politie? De diender zou de échte mening wel van de daken willen schreeuwen, maar de politieke druk van bovenaf (management, kabinet en vanuit de ministeries) is te groot!
  Zo ongeveer de lijn die de politiek en de regerende elite in Wit-Rusland ook voert!

 12. Willem Bever

  Ow dus we zitten naar een aflevering van jungle-book te kijken……ben benieuwd wie volgens sakia dan wel king louie is

 13. George D

  Volgens Saskia van der Elst,
  “Ze zijn dus als groep slachtoffer, deze ‘jonge ongeleide krijgers’, en kunnen met wat steuntjes in de rug allemaal astronaut en advocaat worden”, wat haar betreft! Een goed idee (astronaut dan). Nu nog ff een paar hele grote raketen maken waar ze allemaal in kunnen en af schieten naar Mars. Ook de nodige groen-linksers erbij om de groep te begeleiden. Iedereen blij.

 14. Jeaup

  Relschoppers komen van buiten de wijk. Dat ken je horen.

 15. Sepp

  weet je wat ik ga doen!
  Ik ga kappen met DDS, het wordt me allemaal te links, bah!
  Tot nooit meer!

 16. Fatsoen74

  Jazeker wij gaan weer in de modus:

  Hoe kunnen wij dit goedpraten?

  Stop toch met deze onzin.

  Vandalisme=Strafbaar
  Vernieling=Strafbaar
  Diefstal=Strafbaar

  Dat geldt voor iedereen in heel Nederland.

  Wegkijken is de grootste fout die men kan maken.

  Oppakken, straffen en maximale boetes uitdelen.

  Niemand met enig verstand kan dit goedkeuren of begrip hebben voor deze asocialen.

  Het is langzaam klaar met al die schreeuwers.

  Ingrijpen en wel NU meteen.

  1. Vanduinen

   Boetes uitdelen…en wie gaan die betalen? Zomaar een vraag.

   1. NEXIT.

    meestal degene die ze krijgt slimpie , exclusief 9 euris administratiekosten voor het stasi incassokantoor

   2. Fatsoen74

    Ik hoop dat het net zo gaat als bij iedereen.

    Ik snap dat loonbeslag bij deze gekken waarschijnlijk niet mogelijk is, daar heb jij gelijk in hahaha

    1. NEXIT.

     Men kan met gijzeling betaling afdwingen maar dat zal bij het riftuig niet gebeuren

 17. peter450

  Autochtone jongeren vervelen zich dus niet. Die willen dus niet achter een leeuw aan om zich te bewijzen. Die mevrouw van der elst moet eens door die wijken lopen. Dan ziet ze wie de prooi en of ze dat zo leuk vind. Prooi zijn. Laat haar praten en schade zien van de omwonenden. Kijken of ze die krijgers nog zo dapper vind om met hele hordes op een enkeling af te gaan.

 18. jve89

  Astronaut lijkt me geen slecht idee. Dan wel een enkeltje a.u.b.

 19. Piet51

  Waarom worden bij de beide citaten wel de politiefunctionaris bij naam genoemd en de beide “experts” niet? Die z.g. “experts” zijn Paul Andersson Toussaint en Teun Voeten, maar in vraag me wel af wat hen nu precies “expert” maakt? Ik hecht meer waarde aan de visie van de politie, want die heeft elke dag te maken met problemen in de samenleving. Uitingen als hier in het citaat heb ik meer gehoord van de politie, o.m. ook over Molenbeek/Brussel, dat ik eerder al noemde.

  1. NEXIT.

   BLADIEBLABLA

   ENZ.

  2. Rene van der Grijp

   Teun Voeten weet heel goed waar hij over praat. Beter dan jij, kwakzalver.

   “De Marokkanen van Molenbeek hebben een sterk parochiale cultuur. Laag-Molenbeek is een etnische enclave van een zeer gesloten gemeenschap. Daarop heeft zich een toenemend islamisme gevestigd, een onderstroom die steeds belangrijker wordt. Vrouwen krijgen de raad een hoofddoek te dragen, en als ze dat niet doen worden ze geïntimideerd.” Terwijl Voeten dit zegt lopen talloze vrouwen met hoofddoeken voorbij.”

   ht*ps://www.bruzz.be/samenleving/oorlogsfotograaf-neemt-afscheid-van-molenbeek-2015-03-18

 20. Willem Alexander

  nee maar “jonge ongeleide krijgers” ?
  Ik dacht nog even dat we allemaal tandartsen, specialisten IT kopstukken aan het binnen halen waren via de bootjes op de Middelandse zee.
  Nee, nu wordt het duidelijk… het zijn krijgers.
  Maar zeker niet ongeleid. Die weten precies waar te stelen, wie verrot te slaan, lekker groepsverkrachten en slachtoffertje spelen. We krijgen er nog tienduizenden bij en dan gaat Hans en Joke het toch niet redden met de E-bike.

  Maxima d’r vader zou ’t wel weten.

 21. Robin Hoed

  Niemand wil tegenwoordig meer de realiteit zien.
  Kunnen ze niet meer tegen.
  En als je dat wel ziet, zul je een keer actie moeten ondernemen, en ander zie je in je nachtmerries al de toekomst van Nederland.
  Dus ze steken de kop in het zand, en laten het straks anderen opknappen.

 22. Maurits Dekker

  Ik ben er voor dat de moslim-mannen en vrouwen gaan ruilen d.w.z dat de moslims een boerka dragen en de moslima’s een snor, oh wacht, die hebben ze al.

  1. Mourits Dekker

   Ik heb heel lang nagedacht over dit voorstel. Ik vind het zelf ook reuze slim.

  2. Sando

   De kapper zag het verschil niet. Mamma of oma?

 23. Autobanden

  Voor het eerst gezien en gelezen DDS, op mijn ‘lijf geschreven’ is de spreuk, verrassend,ga zo door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.