Halsema en Aboutaleb zetten mondkapjesplicht stop want ‘minder druk’, willen wel regionale lockdowns mogen invoeren

De mondkapjesplicht waarmee werd geëxperimenteerd in enkele delen van Rotterdam en Amsterdam, wordt niet verlengd. Burgemeesters Femke Halsema en Ahmed Aboutaleb willen gewoon niet dat tientallen winkels door hún ondoordachte wanbeleid om zeep geholpen worden.
Overal waar de mondkapjesplicht werd ingevoerd, resulteerde dit in enorme economische schade voor de bedrijven die in het aangewezen gebied zitten. Winkelend publiek daalde met zo’n 54 procent!

Maar in plaats van dat de beide burgemeesters ruiterlijk toe zouden geven dat hun maatregel uitmondde in een drama, beweren ze dat de maatregel niet meer nodig is. Het mooie weer zou de drukte in de stad hebben verminderd, want iedereen gaat naar het strand.

Mooie smoes! Zo hoeven ze geen verantwoordelijkheid te nemen voor de financiële schade. Want hoe kun je aantonen dat het door de mondkapjesplicht komt dat mensen niet meer kwamen winkelen, en niet gewoon door het mooie weer? Ook al weten we volgens mij allemaal wel dat het wel degelijk door die maatregel komt.

Het is dan ook niet voor niets dat de beide burgemeesters het kabinet hebben benaderd, met de vraag of ze de mogelijkheid konden krijgen om een regionale mondkapjesplicht in te voeren! Veel andere veiligheidsregio’s gaven aan geen voorstander van het idee te zijn.

En geef ze eens ongelijk? Het enige wat er dan gaat gebeuren, is exact hetzelfde probleem, maar dan op grotere schaal! ‘Een mondkapjesplicht voor Leiden? Nou, dan gaan we toch met z’n allen winkelen in Zoetermeer?’ En voor je het weet hebben al die Leidse winkels ook ineens last van winkeliers die spontaan strandganger zijn geworden. Dit soort maatregelen brengt toch alleen maar meer weerstand tegen het noodbeleid? En daar ís al zat op aan te merken…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. CLoVis

   
  De volgende ‘Suske en Wiske’

  “Groenlinks en de Wapperende Wappie”.

  1. Chalres Bingley

   @clovis +++

  2. Che

   Clovis was de eerste katholieke koning der Franken.
   Koning L-ugar probeerde van 2019 -2020 met zijn krijgers de DDS te manipuleren.

   1. Blondie

    Links maakt meer kapot dan je lief is.

    1. nexit nu

     veeeeel meer

 2. Ritter

  Kentucky Republikeinse senator Rand Paul vertelt over het feit dat hij wordt omsingeld door demonstranten na het verlaten van het Witte Huis.

  ht*ps://video.foxnews.com/v/6185403552001#sp=show-clips

  1. Che

   Off Topic
   Breivik en Tarrant, de helden van guurrechts

   Een Nieuw-Zeelandse rechtbank heeft de Australiër Brenton Tarrant, die vorig jaar met een racistisch-terroristisch motief 51 moskeegangers vermoordde in de stad Christchurch, veroordeeld tot levenslang zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating

   1. AS210854

    Ga je medicatie innemen, je begint te raaskalken.

    1. combat le pelicules

     Mensen die raaskalken verdienen een flink pak slaag.

     1. combat le pelicule

      combat le pelicules is een beetje dom

 3. andergeluid

  minder druk maar dan wel een lockdown in kunnen voeren???? deze twee mensen doen ook alles wat ze kunnen om de de belangstelling te staan net als Rutte en de Jonge.
  Het is aan alle kanten bewezen dat het niet helpt zie Zweden en Zwitserland.
  Zie HCQ met zink en vitaminen d is ook al bewezen dat het werkt in beide landen.
  Maar nee wij mogen hier niet gezond worden en blijven we moeten maar de Agenda 2030 uitvoeren.
  Morgen kunnen we zien wat er in Berlijn gaat plaats vinden daar zijn er meer wakker dan hier.
  Maar hier worden er ook steeds meer wakker behalve Halsema en Aboutaleb ik had ook niet anders verwacht.

  1. Che

   @a
   Misschien is verhuizen naar Hongarije een optie?

   1. nexit nu

    wanneer vertrek je ? we helpen graag met pakken

 4. Rieks

  Onze bestuurder: men doet maar wat. Nederland 2020. Zoveel beter dan in Belarus?

  1. Cootje

   Er zit nog geen millimeter verschil tussen een dictator en een dictaat uit Brussel. En in Nederland heb je het WODC die past wetenschappelijk de tekst wel aan

 5. Cootje

  Als ik mij moet herinneren welke Marokkaan er werkt , moet ik na lang nadenken bekennen dat ik aan Aboutaleb denkt , en er zullen er vast nog een paar wezen. Verder zitten er veel artiesten bij , die heb je op dinsdag avond altijd , daar vragen ze altijd of je deze mensen kent , maar ze zitten niet in mij vriendengroep. Die mevr uit Amsterdam heb ik met een button uit 1873 zien staan op een plein , ze was toen een van de weinige witte mensen verder was het plein gekleurd . Die houd niet van Amsterdam en zijn middenstand de bekende letter I moest ook al weg . zei is volgens mij lid van de geitenwollen sokken club. En die club heeft dubieuze figuren in zijn gelederen een activist en communist en een halve Marokkaan , dat bestaat ook nog een halve Marokkaan maar geen blauwe ogen .of zulke mensen goed zijn voor de middenstand ze hebben hun eigen culturele ideeën en zijn aangesteld via het old boys netwerk dus door vriendjes politiek

  1. LifeBuddy

   Co. en die 2 ultra sLinkse gaan heus de gemeentelijke boeken Niet opengooien, zodat wij mee kunnen kijken waar ons zuurverdiende geld naar toe gaat. En dat in een open democratie, van een fatsoenlijk land.

 6. Blondie

  Kijk de een is van SP de ander van de PvdA, dus Links zijn ze allebei, de een is een vrouw de ander een man, de een heeft één paspoort de ander heeft twee paspoorten.

  Maar Bilderberg kunnen ze beiden.

  1. Cootje

   Die van de SP zit op de wallen die van GroenLinks is burgemeester verschil moet er wezen als je gebruikt maakt van het old boys netwerk. Resultaat voor de stad blijft het zelfde

 7. LifeBuddy

  De enorme economische schade zijn voor 90% moslim winkels. Dus alle steun verdwijnt gelijk naar het buitenland. En onze zorgmedewerkers laten ze in de kou staan. Walgelijk!

 8. Heras

  Stompzinnig nederlands kabinet. Met recht een bananenkabinet.
  Volgens mij wordt er nu een terugtrek beweging gemaakt, want de druk uit de samenleving wordt steeds groter.
  Zucht. ‘En ze willen niet eens een verplichte vaccinatie’….lol

 9. nexit nu

  Burgemeesters kunnen dit helemaal niet afkondigen. Dit is strijdig met de grondwet

 10. combat le pelicule

  Halalsema voelt de bui al hangen, maar even wat anders, men is echt bezig met dingen als mondkapjes terwijl er ontzettend veel doden vallen door geweld met wapen, wapenbezit! DÁT moeten ze eens gaan handhaven…

 11. nexit nu

  Eerst wil tientallen middenstanders naar de klote geholpen door onrechtmatige wetgevingen

  Opsluiten die linkse klabakken die de grondwet geweld aan doen

 12. harte385

  Dat hadden ze p voorhand kunnen weten. Mooie vorm van slecht beleid en bestuur

 13. Wim Vreeswijk

  Weten deze burgemeesters wel wat ze WEL willen, want regionaal wel en lokaal niet lijkt mij zeer verwarrend stressverhogend voor de bewoners aldaar ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.