Heel goed! Belgische politievakbond is het zat na rellen op strand in Blankenberge: ‘hoog tijd dat politiek die ‘jongeren’ eens gaat benoemen!’

De rellen op het strand in Blankenberge zal vast niemand zijn ontgaan. Het liep compleet uit de hand en vrijwel alles werd in beeld gebracht. De Belgische politie moest hard tegen deze ‘jongeren’ (zoals de politievakbond ze in hun communicatie altijd noemt) optreden. De politievakbond VSOA merkt dat deze rellen wéér als een incident worden afgedaan, en wil dat de politiek nu eindelijk eens een keer het beestje gewoon bij de naam gaat noemen, niks “Franstalige jongeren”!
De Belgische politiek lijkt op eenzelfde manier op de strandrellen te reageren als hoe de Nederlandse politiek dat doet bij massale vechtpartijen in een zwembad. Er wordt altijd met een grote boog om de identiteit van de daders heen gedraaid. NU.nl schakelt dan zelfs direct de reactie-mogelijkheid voor hun eigen artikel uit. En terwijl er maatregelen worden voorgesteld die voor iedereen rot zijn, wordt de schuld bij ‘jongeren’ gelegd. Maar iedereen weet waar het in zulke gevallen over gaat: Noord-Afrikanen.

De Belgische politievakbond is nu dus druk aan het uitoefenen op de Belgische politici (en indirect de media), om dit patroon nu eindelijk eens te gaan doorbreken. Want wat de reden ook moge zijn voor het feit dat die oproerkraaiers zo vaak Noord-Afrikanen zijn, dat blijven lopen ontkennen heeft toch geen enkele zin? Dat voedt alleen maar ‘extreemrechts sentiment’, omdat mensen het gevoel krijgen alleen maar harder te moeten schreeuwen. En als je door het gedrag van één specifieke groep de rest óók gaat straffen met strengere maatregelen, dan neemt de spanning toch alleen maar toe?

Wel moet je voorzichtig zijn in het bedenken, formuleren en voorstellen van oplossingen. Maar eindeloos blijven roepen dat het puur door sociaal-economische factoren komt of specifiek vanwege discriminatie en racisme in de samenleving, dat heeft ons nog niet veel verder gebracht ben ik bang.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Blondie

  Kom op Rutte neem hier eens een voorbeeld aan.

  Gewoon net als Wilders durf het beestje bij de naam te noemen.

 2. NEXIT.

  jongeren benoemen ? Dat heeft de burgerij al decennia geleden gedaan maar dan wordt je veroordeelt als racist ,discriminerende autochtoon en zelf fascist. Die laatste krachtterm is slechts links voorbehouden met hun antifa clubjes.

  Politiek correct spreek je over de top 600 criminelen wat in Nederland inmiddels is uitgegroeid tot een top 1500

  De linkse kwakzalvers weigeren in te grijpen in de door hun beleid veroorzaakte problemen

  Stem sociaal , stem PVV

  1. StanleyC

   Noord-Afrikanen zijn gewoon waardeloze levensvormen. De wereld zou een stuk mooier zijn als we dat primitieve kutvolk wereldwijd uitroeien

  2. henkie

   @NEXIT

   Die 1500 dat is de hardste kern criminelen van allochtone afkomst, dan zijn er nog de 10 duizenden ondergeschikte criminelen van allochtone afkomst. Daarnaast een grote groep allochtonen die een haat koestert voor de westerling en de westerse samenleving en die door ondermijning onze samenleving kapot wil krijgen.

   Oorzaak is de 50 jaar lange leugens, demagogie, indoctrinatie en hersenspoeling van “de doctrine van het politiek correcte” .

   Authochtonen zijn hierdoor opgevoed tot onderdanige bange wezels, en allochtonen zijn opgevoed tot haatdragende zelfmedelijden hebbende slachtoffertjes, zielepootjes eigenlijk.

   Het begin van de oplossing is opbiechten dat de westerse samenlevingen door en door fout waren en schuld hebben aan de problemen van de mislukte multiculturele samenlevingen door hun list leugens en bedrog, een propaganda en censuur die dat van Nazi Duitsland doet verbleken.

   Helaas, zoals bij elke sekte waar de onderdanen gebukt gaan onder de tirannie van censuur en indoctrinatie blijft slechts 25% nog zelfstandig nadenken, de rest is een zielloze meute van meelopers en kontenlikkers.

   Stem PVV, FvD of SP

 3. Rene van der Grijp

  Al in de jaren 80 veroorzaakten Marokkaanse jongeren grote overlast.

  Veertig jaar beleid van het-beestje-niet-bij-de-naam-noemen (om die bevolkingsgroep maar vooral niet te stigmatiseren) heeft duidelijk gefaald.

  Slappe heelmeesters maken stinkende wonden.

 4. HD

  Marokkanen zijn het, oppakken en straffen.
  Hier in Nederland doen ze er ook niets aan.
  Het is gewoon rotvolk.

 5. RPML

  Het zit in de cultuur, en waarom weet ik niet. Ze hebben doorgaans hele korte lontjes, zijn heel snel ‘beledigd’ of in ‘hun eer aangetast’ en gaan vervolgens bedreigen, intimideren, onredelijke eisen stellen en als ze repliek krijgen roepen ze ‘racist’ of ‘discriminatie’. En of dat nou in het zwembad is bij de glijbaan, of op school (gymnasium notabene, je zou denken alleen bij het VMBO…), altijd weer dezelfden die er in negatieve zin uitspringen. Onaangepast gedrag dat niet gecorrigeerd wordt, enerzijds door de ouders en anderzijds door de omgeving. En op vakantie in hun thuisland blijken ze opeens lievertjes te zijn, daar weten ze wel hoe het heurt.

  1. Rene van der Grijp

   “Het zit in de cultuur, en waarom weet ik niet.”

   Ten eerste is het de macho-cultuur die alle volkeren rondom de Middellandse Zee kenmerkt. In de landen ten zuiden daarvan wordt dat nog versterkt door de islam. En niet zo’n klein beetje ook.

   Daarnaast, en nu begeef ik me op glad ijs, komt de agressie vooral voort uit een collectief minderwaardigheidscomplex. Dat geldt evenzeer voor BLM and the likes. De traditionele westerse cultuur is op vrijwel alle terreinen superieur en dat weten die gasten donders goed. De frustratie en het ressentiment onder hen is gigantisch.

   In plaats van de schuld bij zichzelf en hun achterlijke cultuur te zoeken reageren ze met agressie om vervolgens in de slachtofferrol te kruipen want ze worden zogenaamd gediscrimineerd.

   Een gezonde samenleving zou daar korte metten mee maken, maar het westen is niet meer gezond want ze is ten prooi gevallen aan de linkse dogma’s en oikofobe doctrines.

   Zachte heelmeesters (linksen) maken stinkende wonden.

   1. henkie

    @ Rene van der Grijp

    Ze hebben over het algemeen juist een superioriteitscomplex,
    en omdat er zo een gigantische discrepantie is tussen hun fantasie en de werkelijkheid, geloven ze inderdaad dat dit komt omdat ze vanaf de wieg zijn gediscrimineerd door racisten, hetgeen ook door “het politiek correcte discourse” hun is aangeleerd. Velen haten daarom de autochtoon en de westerse samenleving enorm.

    1. Rene van der Grijp

     Zo bedoelde ik het ook: het basale superioriteitsgevoel (macho) dat nog versterkt wordt door de islam die hen leert dat moslims de “beste mensen” zijn komt onder druk te staan als ze zien dat het westen veel meer heeft voortgebracht dan de culturen waar ze vandaan komen en waar ze zich nog steeds mee verbonden voelen.

     Bernard Lewis schreef hier een boek over: What Went Wrong. Het gaat over de vertwijfeling die in het Ottomaanse Rijk ontstond nadat ze op alle terreinen werden ingehaald door Europa. In feite is de islamitische wereld die crisis nooit meer te boven gekomen.

 6. Kretoloog

  Ik ga het rellen van de voornamelijk Noord-Afrikaanse jongeren in Blankenberge (en eerder in Knokke, toen waren het trouwens Nederlandse jongeren!) niet goedpraten. Maar de aanleiding was wel de schuld van de handhavers (politie en BOA’s): zij eisten dat de jongeren het strand zouden verlaten vanwege de 1,5 meter maatregel.

  De totale achterlijkheid van België geïllustreerd: de kans dat je elkaar in de buitenlucht besmet is zo goed als nul (0,0). Maar dat gegeven verhindert de politie in Be niet om toch de jongeren op te jagen. Dat er zo relletjes ontstaan, dat is derhalve de schuld van die dwaze Belgisch overheid.

  Nou ja, het is niet voor niets dat Be na 1,5 jaar nog steeds geen regering heeft. Stommer dan Belgen (lees: Vlamingen en Walen) is er niet te vinden.

  1. Rene van der Grijp

   “Stommer dan Belgen (lees: Vlamingen en Walen) is er niet te vinden.”

   Als inwoner van België (met de Nederlandse nationaliteit) en dus als ervaringsdeskundige stel ik dat dit een erg domme en kortzichtige opmerking is.

   Ik zal niet zeggen dat de Nederlanders gemiddeld stommer zijn dan de Vlamingen, maar als je afgaat op het stemgedrag dan zou je dat bijna gaan denken.

   1. Kretoloog

    Sorry hoor, maar Belgen zijn stom volk. Dat vind ik ja, en een ander mag daar uiteraard anders over denken.

    Maar: Vandaag nog vanuit Antwerpen naar Rotterdam gereden. Het rijgedrag van de Belgen was weer stuitend, zoals altijd. In NL geldt de 100 km per uur als max. snelheid. Geen Belg (op 1 na) hield zich er aan, reden rustig 130 of meer. De Duitsers en Fransen daarentegen, allemaal keurig 100.

    Natuurlijk waren er ook wel een paar Nederlanders die te hard gingen. Dan heb je het over zo’n 10 – 20%. Bij de Belgen: 99%! Kutvolk is het.

    1. Rene van der Grijp

     Ik kan niet zeggen dat ik het rijgedrag van Nederlanders over het algemeen beter vindt dan dat van Belgen. Het is allebei onder de maat.

     Dat van Fransen is nog veel slechter.

     Duitsers waren (lees: waren) veel gedisciplineerder, maar het is heel vaak erg dom. Wie regelmatig in Duitsland op de Autobahn rijdt weet dat wel.

     Maar of het een goede graadmeter is voor de gemiddelde intelligentie? Ik waag het te betwijfelen.

  2. Henk Albarda

   Kretoloog, u hingt op 2 benen. Enerzijds bent u lid groen links en dus wilt u de in Nederland en Belgie rellenden Noord-Afrikanen goed praten, anderzijds lijkt u ernaar te streven hier geloofwaradig gevonden te worden.

   Zolang u de feiten niet benoemd zoals ze zijn, wordt u, groen links, hier heel hard weggelachen om uw kop in het zand houding.

   Als de politie (die in heel Europa een stiekem spreek verbod van uw partij hebben) zelfs indirect erkent dat het om Afrikanen gaat, is dat vrijwel wetenschappelijk bewijs.

   In hun eigen land worden ze door de dorpsoudsten op hun plaats gezet en halen vrijwel nooit wat uit.

   Hier wilt u dat ze vrij kunnen rellen en dat doen ze dus ook. De ooit ook rellende blanke enkeling die in een groepje van 10 lang geleden vervelend deden, bestaan niet meer.

   De Vlamingen zijn vele malen intelligenter dan de Nederlander, de vlamingen stemmen steeds massaler op N-VA of VB, dewelke partijen al 2 jaar in opmars zijn Ja, N-VA verliest licht tov hun hoogtepunt, waar tegenover staat dat de rechts sociaal-liberale VB sterk heeft gewonnen, NA de laatste verkiezingen.

   1. Kretoloog

    Nee hoor Henk, GroenLinks is niks voor mij. Geen enkele linkse Partij kan mij bekoren.

    Ik beschouw mezelf als realistisch rechts (RR). Zoiets als de SGP, maar dan zonder al die religieuze folklore en strapatserij.

    Tja, en dan is het knap lastig om een partij te vinden die bij je past. Ik had goede hoop op het FvD, maar hun voorman Baudet gedraagt zich steeds meer als een clown. En Wilders is me te wild. VVD en CDA zijn soms rechts, maar veel vaker links, die vallen toch ook weer af.

    Maar wie weet, komt 50+ wel met een nieuw partijleider die me bevalt.

 7. 56RdK

  Zoals Wilders al decennia roept: die lui horen hier niet thuis. Welke lui? Degenen die de islam aanhangen. Want de islam zorgt voor achterbaksheid, hypocratie, onderdrukking van gevoelens, om de rest maar niet te noemen. Zij hanteren alleen maar hun islamitische normen en waarden, voor je zover van normen en waarden spreken kan.

  Voor de rest zijn in hun islamitische ogen de andersdenkenden goed om als werktuig te hanteren, om financieel uit te buiten. En veel van die andersdenkenden trapt daar vol in en faciliteert de islam in talloze opzichten, want “naief en dom gutmensch”, “goddienstvrijheid”, “vrijheid van onderwijs”, vrijheid om zich hier zonder enige verplichting hier te kunnen vestigen. Daarmee de islam, een satanische ideologie gelijk een kanker, alle ruimte te geven en daarmee een samenleving ondermijnend!

  Maar ja, wijlen Hans Janmaat en Pim Fortuyn, huidig Geert Wilders, allemaal populisten, allemaal facisten en nazi’s hé! Maar ze hadden en hebben wél het grootste gelijk van de gehele wereld aan hun zijde!

 8. M. Brandenburg

  Klagen over de politiek en zelf ook niet benoemen.

 9. Aborifa

  Wetsovertreders vastzetten, veroordelen en opsluiten.

 10. Duckday

  Terreurjongeren op strand Blankenberge zijn ’Noord-Afrikanen met strafblad’

  Eindelijk eens de waarheid Maar waarom doet Blankenberg er niks aan?

 11. Response

  En de poorten in de EU blijven open staan om meer van dit soort schorriemorrie welkom te heten.
  En de NL-coalitie, met steun van de links extremisten, vindt het goed en nodig. Hoe ver kun je afzakken?

 12. RvdBe

  Er zijn bij ons al groepen Belgische moslims op de stranden gesignaleerd omdat ze naar hun zeggen zich niet welkom voelen op de Belgische stranden.
  Dat ze zich niet welkom voelen ligt uiteraard niet aan hun zelf maar aan de intolerante Belgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.