shutterstock 1442667596

Homofobe Poolse premier Morawiecki wil heropvoedingskampen oprichten voor LHBT-mensen

Geen categorieaug 30 2020, 18:00
De enorme sneuneus en homofobe premier Morawiecki van Polen heeft laten weten dat hij heropvoedingskampen wil oprichten in Polen. Deze kampen zouden 'begeleiding' geven aan de LHBT-gemeenschap, en hun 'helpen'. Ondertussen glijdt Polen als normale functionerende democratie steeds verder af naar een intolerante, homofobe staat en de EU-Commissie blijft opvallend stil.
In een van 27 pagina's fulmineert de regeringspartij tegen alles wat niet 'normaal' zou zijn, waardoor maar weer eens pijnlijk duidelijk werd dat Polen er een middeleeuwse gedachtegang op na houdt. Nu heeft de EU, en met name Polen, de EU-Commissie eindelijk eens nodig, en dan blijft zij verdacht stil. Juist tegen dit soort ongein moet de EU pal staan voor haar waarden.
https://twitter.com/RemyBonny/status/1299984987983355904?ref_src=twsrc%5Etfw
Dit soort ideeën en praktijken horen natuurlijk geen podium te krijgen in het Westen, toch lijken Midden- en Oost-Europese landen steeds meer te flirten met dit soort intolerante praktijken. De laatste jaren neemt het anti-LHBT sentiment flink toe in landen zoals Hongarije en Polen.
De EU, en vooral de EU-commissie, kijkt ernaar, keurt het verbaal af, maar er gebeurt vrij weinig.
Wat de vraag oproept of de EU zich niet actiever moet gaan bemoeien met dit soort dit fratsen. Want de EU heeft altijd haar mond vol van progressiviteit en tolerantie, maar ondertussen gebeurt dit binnen onze eigen gelederen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten